جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
فلسفه تاریخ قرآنی در مدرسه عروةالوثقی
نویسنده:
صائب عبدالحمید؛ مترجم: محمد باغستاني كوزه‌گر
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خراسان رضوی: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه خراسان رضوی مرکز پژوهشهای علوم اسلامی و انسانی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
متن پیش رو ترجمه بحثی مستقل از دکتر صائب عبدالحمید است که در کتاب «فلسفةالتاریخ فی الفکر الاسلامی» با عنوان «علم السنن الالهیة فی مدرسة العروة الوثقی» به چاپ رسیده است. در این بحث نویسنده، سید جمال‌الدین اسدآبادی و شاگردش محمد عبده را بنیانگذاران نوین فلسفه تاریخ قرآنی دانسته و تداوم مکتب آنها را که با نام مدرسه عروةالوثقی از آن یاد می‌کند، در دو قالب شارحان و نظریه‌پردازان با ذکر نمونه‌هایی تا روزگار فعلی پیگیری کرده و از تحولات این دانش سخن گفته است.
صفحات :
از صفحه 142 تا 161
تحلیل رابطه کارآمدی سیاسی و تکلیف گرایی در گفتمان امام خمینی قدس سره
نویسنده:
محمد باغستانی کوزه گر، علیرضا محمدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 89 تا 41
بازتاب حقوق انسان در قرآن کریم
نویسنده:
محمد باغستانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خراسان رضوی: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه خراسان رضوی مرکز پژوهشهای علوم اسلامی و انسانی,
چکیده :
موضوع حقوق انسان در قرآن به شیوه هاى گوناگون در سال هاى اخیر موضوع مقالات قرآن پژوهان قرار گرفته است اما پژوهش حاضر با رویکردى تاریخى مى تواند دیدگاه هاى تازه اى را درباره این موضوع پیش روى خوانندگان خود قرار دهد. نخست آن که به روشن شدن ابعاد تاریخى اجتماعى سال هاى نخستین بعثت کمک کرده و قرآن را به عنوان منبعى تاریخى مورد توجه پژوهشگران قرار مى دهد. دوم آنکه مى تواند نشان دهد که مبناى دعوت نخستین اسلامى حق یا تکلیف است و به خوانندگان معیارى روشن در این باره ارائه مى کند و مسائل معنوى را نیز از حقوق انسانى به شمار آورده است.
صفحات :
از صفحه 128 تا 143
سیمای امام علی(ع) در نگاه حافظ ذهبی
نویسنده:
محمد باغستانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
تاثیر تمدن فرهنگ اسلامی بر تمدن غرب در قرون وسطی
نویسنده:
آزاده صادق مسجدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
با ظهور اسلام در شبه جزیره عربستان در قرن هفتم میلادی فصل جدیدی در صفحات تاریخ گشوده شد.با توجه به جامعیت اسلام و پیام قرآن که عدل و آزادی برای همه انسان ها بود ، مسلمانان به عنوان نیرویی آزادبخش مأموریت یافتند که دین اسلام را به جهمعه بشریت عرضه کنند ، در نتیجه به ناچار با کسانیکه مانع رسیدن پیام به آن ها بودند جنگیدند ، اسلام به سرعت از طرف اقوام و ملل گوناگون پذیرفته شد و دامنه حکومت مسلمانان در کمتر از یک قرن از طرف شرق به هندوستان و از طرف غرب به قسمت های شمالی آفریقا و قسمتی از خاک اروپا ( اسپانیای امروز) رسید. مسلمانان به توصیه و تشویق پیامبر به کسب علم و علم آوری پرداختند، علوم یونان، ایران، هند و چین را اخذ کرده، به گونه ای آن را گسترش دادند که خود صاحب نظریات و فرضیه های علمی شدند. همزمان با ظهور اسلام ، اروپا در قرون وسطی در جهل و خاموشی و نادانی بسر می برد و مردم اروپا از علم و تمدن بی بهره بودند، عاملی که باعث بیداری مردم اروپا شد و مشعل مدنیت را در اروپا روشن کرد، برخورد و مواجه مسلمانان با اروپائیان بود که از دو طریق حاصل شد. 1-حکومت مسلمانان در اسپانیا به مدت هشت قرن. 2-وقوع جنگ های صلیبی بین مسلمانان و مسیحیان اروپا به منظور باز پس گیری بیت المقدس از دست مسلمانان، به مدت دویست سال اروپائیان علم و فرهنگ و تمدن را از مسلمانان اخذ کرده و آن را پایه پیشرف های بعدی خود قرار دادند، نفوذ کلیسا برداشته شد و عقل و تجربه گرائی حاکم گردید و زمینه برای پیدایش رنسانس اروپا فراهم گردید و بدین ترتیب اروپا داخل در تمدن گردید.