جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
مولف اصلی مفضلیات
نویسنده:
ابن الرسول سیدمحمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
کتاب مشهور مفضلیات قدیمترین جنگ شعر عرب است که به دست ما رسیده و نزد ادبای عرب از مقبولیت تامی برخوردار است. این مجموعه قصاید گزیده - چنانکه از نامش پیداست - به «مفضل ضب» یکی از شخصیتهای ادبی قرن دوم هجری منسوب است. استاد عبدالعزیز میمنی، با استناد به برخی روایات موجود در کتب معتبر ادبی و تاریخی، صحت این انتساب و به تبع آن نامگذاری این منتخبات را مورد خدشه قرار می‌دهد و معتقد است باید آن را به گزیننده اصلی‌اش یعنی ابراهیم‌بن‌عبدالله از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) نسبت داد. مقاله عربی استاد میمنی در این باره، به شکلی کامل‌تر توسط یکی از بهترین تلامذه او یعنی دکتر سیدمحمد یوسف تحت عنوان « the Original Compiler of al-Mufaddaliyyat » به زبان انگلیسی ترجمه شده و نگارنده این سطور آن را به فارسی برگردانده و ضمن مراجعه مجدد به ماخذ متن، پی‌نگاشته‌های بسیاری بر آن افزوده است.
صفحات :
از صفحه 185 تا 197
«استعلا» در معانی حروف جر عربی و حروف اضافه فارسی
نویسنده:
کاظمی نجف آبادی سمیه, ابن الرسول سیدمحمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش های تطبیقی زبان ها این امکان را فراروی محققان قرار می دهد تا به میزان اثرپذیری زبان ها از یکدیگر پی ببرند و در مواردی رفع مشکلات دستوری و معنایی یک زبان را به کمک اسالیب زبان یا زبان های دیگر امکان پذیر می سازد.پژوهش حاضر با تکیه بر دستور زبان عربی و فارسی و مطالعات دستورپژوهان و فرهنگ نویسان این دو زبان، و نیز بر اساس روش تحلیلی- تقابلی به بررسی مفهوم «استعلا» به عنوان یکی از مهم ترین معانی حروف جر عربی و حروف اضافه فارسی پرداخته است، و ویژگی های آن دسته از حروف جر و اضافه را که نمایانگر این مفهوم اند تبیین کرده است. از مهم ترین دستاوردهای این جستار بیان وجوه افتراق، اشتراک و اثرپذیری دو زبان عربی و فارسی در حوزه حروف جر و حروف اضافه است.
صفحات :
از صفحه 157 تا 182
کهن ترین ترجمه ترانه ای از خیام
نویسنده:
سید محمدرضا ابن الرسول
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله