جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30253
اهداف مستشرقان در مواجهه با قرآن
نویسنده:
سمیه‌سادات مظفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
استشراق در طول تاریخ به مفاهیم گوناگونی به کار رفته است؛ در معنای عام آن، مطالعه و پژوهش در امور مربوط به شرق و در معنای خاص آن، اسلام شناسی توسط غیر مسلمانانمی باشد.تاریخچه ی استشراق با توجه به دو مفهوم عام و خاص آن به شش دوره ی کلی با ویژگی های خاص خود قابل تقسیم می باشد.در دوره های مختلف تاریخی پس از ظهور اسلام مستشرقان و به خصوص غربیان، با اهداف و انگیزه های گوناگونی به اسلام شناسی و شناخت معارف قرآن روی آوردند، که شامل اهداف دینی_تبشیری، سیاسی_استعماری، علمی، اقتصادی، فرهنگی،... می باشند.مستشرقان در عصر حاضر برای نیل به اهدافشان از وسایل و ابزار جدید متناسب این دوره، نظیر وسایل ارتباط جمعی ، برگزاری همایش های بین المللی و محافل علمی و دانشگاهی، تألیف کتب ، مقالات، دایره المعارف ها، ترجمه ی قرآن به زبان های اروپایی و ... استفاده می کنند. در نتیجه برای مقابله و مواجهه ی صحیح با افکار و اعمال سوء مستشرقان لازم است که اهداف و ابزارهای به کار گرفته شده توسط آنان شناسایی گردد تا بتوان در حفظ و بقای وحدت اسلامی و اعتلای آن گام موثری برداشت.
نقش باور به توحید در هدف گذاری سازمانی از منظر قرآن کریم
نویسنده:
‫میرجعفری، قادر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
چکیده :
---
نظريّة التّجلي: ترجمه و تعليق حول کتاب التّجلي ويليام تشيتيک
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , حاشیه،پاورقی وتعلیق , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫تحقيق حاضر، ترجمه کتاب تجلي اثر چيتيک است، که به تشريح انواع ظهور و تجلّي اسما و صفات الهي در اولياي او مي‌پردازد و ديدگاه فلاسفه و عرفاي مسلمانان را در اين زمينه انعکاس مي‌دهد. نويسنده با استفاده از قواعد و آموزه‌هاي فلسفه و عرفان اسلامي، مانند وحدت و کثرت، قوس نزول و صعود، قاعده الواحد و ويژگي‌ها و احکام اسما و صفات الهي به بيان ابعاد مختلف و شرايط تجلي اسما و صفات در خلايق پرداخته است. وي نخست ضمن تبيين مسأله وحدت وجود از منظر فيلسوفان و عارفان مسلمان، معناي تجلي و ظهور و منشأ آن، اقامه برهان بر وجود واجب و توجيه کثرت در وحدت، وحدت شخصيه وجود از ديدگاه ابن عربي را شرح مي‌دهد. آن گاه به تفسير اسما و صفات الهي، مانند علم الهي، نفس رحماني و ديدگاه فلاسفه در اين زمينه پرداخته و رابطه بين اسما وصفات الهي و معناي دوام فيض و تجديد تجلّي بر موجودات را بررسيده و بر اين اساس مفهوم تجلي و ظهور اسما و صفات الهي در عالم دنيا، برزخ و قيامت را از منظر فيلسوفان و عارفان مسلمان بررسي مي‌کند. بخش‌هاي ديگر اين نوشتار به تبيين موضعگيري ابن عربي در مقوله اسامي خدا، نسبت بين وجود و عدم، تنزيه و تشبيه الهي، انواع معرفت، کمال انساني، ماهيت عالم برزخ و مباني و اصول حاکم بر جهان هستي پرداخته و رابطه خداوند با عالم، رابطه آفاق و انفس، ماهيت عالم ارواح، مفهوم شعاير الهي از ديدگاه او و ساير عرفاي مسلمان را شرح داده است. نويسنده اعتقاد دارد ظهور و تجلي الهي همواره در حال وقوع بوده و اگر اين مهم صورت نپذيرد، ادامه حيات در جهان هستي به خطر مي‌افتد. وي ديدگاه‌هاي عارفان مسلمان در اين زمينه و اختلاف نظر آنان در ظهور و تجلي را نيز بيان مي‌کند. تأکيد نويسنده بر ديدگاه‌هاي محيي‌الدين عربي در دو کتاب فتوحات مکيه و شرح فصوص‌الحکم است.
اصول مشترك اديان توحيدی در قرآن و عهدين
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫اين پاياننامه در يك مقدمه و چهار بخش به بررسى اصول مشترك اديان توحيدى در قرآن و عهدين پرداخته است. در مقدمه فوايد دين و علل پيدايش اديان و مذاهب و در بخشهاى اول تا چهارم توحيد، نبوت، معاد، قسط و عدالت اجتماعى در قرآن و عهدين بررسى شده است. حاصل تحقيق آن است كه اصول ثابت و مشتركى در تمامى اديان توحيدى وجود دارد.
فرآيند ملت سازي در افغانستان
نویسنده:
‫عبدالکريم سلطاني
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين نوشتار، با رويکردي جامعه شناختي، سياسي و تاريخي به مطالعه جامعه افغانستان پرداخته و روند ملت سازي در اين کشور و متغيرهاي تأثيرگذار را در اين زمينه بررسي کرده است. نويسنده در چهار بخش، به تحليل عوامل ملت سازي در افغانستان، مثل مذهب، قوميت، زبان، نخبگان سياسي و فکري، فرهنگ و سياست‌هاي غلط حکمرانان در افغانستان پرداخته و مهم‌ترين راه کارهاي اجتماعي، سياسي، فرهنگي، هويت ملي و ملت سازي و موانع آن را با تأکيد بر ويژگي‌هاي کشور افغانستان ارائه کرده است. در بخش اول، به طرح مفاهيم کلي در تبيين مفهوم و ادبيات ملت سازي و ديدگاه‌ها و نظريه‌هاي مختلف در اين زمينه پرداخته و واژه‌هايي مانند ملت، دولت، ملت سازي، وحدت ملي، قوم، نژاد، قوم مداري، نظام قبيله‌اي، ناسيوناليسم، مذهب و هويت ملي را از لحاظ لغوي و اصطلاحي بررسي کرده است. آن گاه نظريه‌هاي مختلف در مورد ملت و ملت سازي، مانند نظريه نژادي، نظريه عامل سياسي، نظريه حقوق انساني و دموکراسي و نظريه دين را مطرح نموده و ويژگي‌هاي هر يک از اين نظريه‌ها را بررسي کرده است. بخش دوم، متغيرها و عناصر ملت‌سازي در کشور افغانستان، مانند نقش قوميت و حرکت موجي روند ملت سازي نقش قوميت و سير نزولي روند ملت سازي، نقش فرهنگ (زبان و دين)، قانون و نوانديشان و يا روشنفکران سياسي و اجتماعي در فرآنيد ملت سازي در افغانستان و همچنين نقش قانون در اين زمينه شرح و بررسي شده است. بخش سوم، افزون بر بحث در زمينه موانع و چالش‌هاي روند ملت سازي در افغانستان؛ ريشه‌هاي بحران اجتماعي و سياسي و محيط جغرافيايي، ريشه‌هاي بحران فرهنگي و اقتصادي، زمينه‌ها و عوامل بحران هويت ملي در افغانستان و تأثير آن‌ها بر روند ملت سازي اين کشور تبيين گرديده است. بخش چهارم، به بحث در زمينه تداوم بحران‌هاي ملي و نقش ابرقدرت‌ها در روند ملت سازي افغانستان اختصاص يافته و نمونه‌هايي از نقش کشور استعماري انگلستان، سياست‌هاي تعرض گرايانه شوروي و سياست‌هاي قدرت طلبانه آمريکا در افغانستان ارائه شده است. بخش پنجم، به شيوه‌ها و راهکارهاي ملت سازي در افغانستان و مکانيزم و شيوه‌هاي حل بحران اجتماعي و سياسي، فرهنگي و بحران هويت ملي در اين کشور اختصاص يافته است.
تعریف بیع
عنوان :
نویسنده:
‫باوفا، محمد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
---
اهدای اعضا از نظر اسلام
نویسنده:
‫جهانگیری، جعفر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
‫چکیده و 20 صفحه از متن الکترونیکی در پیوست ها و منابع دیجیتالی قابل رؤیت می باشد
بررسي و تحقيق کتاب (رد الفضائل الموضوعة)
نویسنده:
‫عبد الهادي فرحات، جهاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
چکیده :
‫بحث اساسى اين كتاب پاسخ دادن به تعدادى زيادى از رواياتى كه اهل تسنن در فضيلتهاى خلفاى سه‏گانه وعده ديگرى از برجستگان صحابه جعل كرده‏اند. مؤلّف اين روايات را كه تعداد آنها به سى وپنج روايت رسيده بيان كرده سپس روش خود را در ردّ آنها توضيح مى‏دهد، روشى كه به مناقشه سند اكتفا نمى‏كند؛ يعنى روايات بر اساس نكوهش راويان جواب نمى‏دهد بلكه بر اساس نقض مضمون وبيان بطلان آن به وجوهى متعددى - كه آن را در مقدمه تفصيل كرده‏ايم - استوار مى‏كند. اين كتاب چندين ويژگى دارد: 1 - شايد بتوان گفت كه اين تنها كتابى است كه منحصراً براى بيان ونقض مانند اين روايات وبه اين تعداد بزرگ نوشته شده است. 2 - تسلّط واضح مؤلّف بر روشهاى مناقشه با اهل تسنّن وشناخت او به پاسخهاى از پيش آماده آنان بر اين روشها. 3 - اين كتاب انديشه را مورد خطاب قرار مى‏دهد، وسعى دارد كه فكر را از قيد وبندهاى كه در طول قرنها به وسيله تبليغات گوناگون كه در جهت افضليّت وقداست اين افراد به وجود آمده رها كند. مؤلّف با طرح سؤالهاى ظريف وبيان لوازم اين روايات كه اهل تسنّن به آن قائل نيستند با تبليغات آنان مقابله مى‏كند؛ به گونه‏اى كه در خواننده داعى براى بحث، تأمّل وتفكّر ايجاد مى‏كند. واگر كتاب فايده‏اى جز از اين نداشت همين كافى بود. ولى با همه ويژگيهاى مثبت اين كتاب مؤلّف از عبارتهاى قاطع ومحكمى استفاده نموده كه مانع از اقبال عمومى به آن در نزد اهل تسنن مى‏شود.
مطالعه و تحلیل نقوش و کتیبه‌های مسجد جامع قروه، بازسازی و کاربری گرافیکی آن؛ پروژه عملی: طراحی وب‌سایت مسجد جامع قروه
نویسنده:
اسدالله اجاقلو
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در مورد معماری مساجد دوره پس از اسلام بخصوص سدههای اولیه، تحقیقات نسبتاً جامعی صورت گرفته و ویژگیساختمانی این بناها از نظر نوع پلان، مصالح بهکار رفته، و بهطور کل ویژگیهای معماری بنا در دورههای مختلف مورد مطالعه و بررسی مستشرقین و محققین داخلی قرار گرفته است. در این میان مطالعه تزئینات بنا، بازشناخت و رهیافت به چگونگی خلق آنها و ویژگیهای تجسمی و بصری آن کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است، حال آنكه مبحث تزئین در معماری بناهای اسلامی همچون خود معماری اهمیت داشته و به جد دنبال شده و مبانی نظری و تئوریهای بسیاری را در خود نهفته است.در این تحقیق تلاش میشود با تأکید بر آرایههای تزئینی مسجد جامع قروه ویژگیهای تزئینی مساجد اولیه دوره اسلامی مورد بررسی قرار گیرد. مسجد جامع قروه از بناهای اولیه دوره اسلامی است این بنا دارای دو کتیبه گچی با خط نسخ و یک کتیبه رنگی به خط کوفی است، هر کتیبه دارای تزئینات خاص خود است که در این میان کتیبه کوفی از ارزش هنری بالایی برخوردار بوده و نوع خط و نقشهای گره زیبایی خاصی به آن بخشیده است. سایر نقشهای تزئینی این بنا شامل نقشهای هندسی و گیاهی در زمینه کتیبهها، نقشهای شمسه و تزئینات آجری میباشد.با بررسی و مطالعه نقشها میتوان علاوه بر مرمت، بازسازی و حفظ این نقشها به مبانی تجسمی و زیباییشناسی آن نیز پی برد. بیشک دسترسی طراحان گرافیک به این نقشها و آشنایی هنرمندان با زیباییهای گرافیکی این آثار میتواند آنان را با وجوه جدید هنرهای اسلامی آشنا ساخته و طراحان گرافیک را به کاربرد این آثار ترغیب نماید. در واقع مهمترین انگیزه نگارنده در این تحقیق پررنگتر ساختن وجوه گرافیکی و تزئینی این بنا است که سعی شده است بوسیله بازسازی نقشها و کتیبهها و بررسی بصری آنها تا حدی به این امر کمک شود. در حین مطالعة تزئینات این بنا مشاهده میگردد که بخشهایی از تزئینات آن با نقشهای کتیبهای بناهای اطراف همچون مسجد جامع قزوین، مسجد جامع قلابر و گنبد سلطانیه تشابهات گاهاً نزدیکی دارند مثلاً مقایسة تزئینات کتیبهای این بنا با مسجد جامع قزوین نشان میدهد که هر دو از یک شیوه کاری و زیبایی شناسی واحدی تبعیت میکنند بدین ترتیب بهنظر میرسد این تشابهات بتواند زمان اجرای تزئینات این بنا را تا حدود زیادی مشخص نماید.مهمترین هدف در این تحقیق همانا نگاه گرافیکی به آرایهها جهت كشف روابط بصري و اصول تزئيني آن است، همچنين تلاش شد تا با طراحی و بارگذاری وب سایت تخصصی این بنا، تزئینات و نقشهای وابسته آن به نحو شایستهای به علاقمندان و پژوهشگران عزیز معرفی گردد. مسجد جامع قروه از بناهای اولیه دوره اسلامی است. این بنا دارای دو کتیبه گچی با خط نسخ و یک کتیبه رنگی به خط کوفی است، هر کتیبه دارای تزئینات خاص خود است که در این میان کتیبه کوفی از ارزش هنری بالایی برخوردار بوده و نوع خط و نقش‌های گره زیبایی خاصی به آن بخشیده است. سایر نقش‌های تزئینی این بنا شامل نقش‌های هندسی و گیاهی در زمینه کتیبه‌ها، نقش‌های شمسه و تزئینات آجری می‌باشد.مهمترین هدف تحقیق همانا نگاه گرافیکی به آرایه‌ها جهت کشف روابط بصری و اصول تزئینی آن است. بی شک با بررسی و مطالعه نقش‌ها می‌توان علاوه بر مرمت، بازسازی و حفظ این نقش‌ها به مبانی تجسمی و زیبایی‌شناسی آن نیز پی برد. بی‌شک دسترسی طراحان گرافیک به این نقش‌ها و آشنایی هنرمندان با زیبایی‌های گرافیکی این آثار می‌تواند آنان را با وجوه جدید هنرهای اسلامی آشنا ساخته و طراحان گرافیک را به کاربرد این آثار ترغیب نماید.
  • تعداد رکورد ها : 30253