جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 36234
درسهای اسفار جلد 6
نویسنده:
مرتضی مطهری
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: صرا,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «درسهای اسفار» تالیف مرتضی مطهری، مجموعه درس های کتاب اسفار ملاصدرا توسط استاد شهید آیت الله مطهری در حوزه علمیه قم در سالهای 1356 و 1357 می باشد که بعد از شهادت ایشان تنظیم و چاپ شده است. استاد شهید در این درس ها قسمتی از مبحث «قوه و فعل» کتاب اسفار را تدریس نموده اند و علت انتخاب این مبحث، مطرح بودن برخی اندیشه های مارکسیستی در ارتباط با مسئله حرکت در آن دوره بوده است. این کتاب از یک سو غنای فلسفه اسلامی را نمایان می کند و از سوی دیگر دقت نظر و تسلط آن استاد شهید را بر مسائل فلسفی آشکار می سازد و همانند سایر آثار استاد از بیانی روشن و روان برخوردار است. این مجموعه شامل شش مجلد می باشد. می توان ادعا کرد این 6 جلد یک دوره ی مناسب برای شناخت هر چه بهتر فلسفه صدرالدین، بلکه فلسفه ایران و اسلام است. عناوین جلد ششم عبارتند از: - قوای محرکه جسمانی از نظر تحریک متناهی اند - نگاهی دوباره به بحث حرکت - در بیان حقیقت حدوث و قدم - در اثبات حدوث ذاتی - آیا حدوث زمانی کیفیتی زائد بر وجود حادث است؟ - حدوث، علت نیاز به علت نیست - تقدم و تاخر و اقسام این دو - آیا اقسام تقدم و تاخر مشترک معنوی اند یا لفظی؟ - آیا اطلاق تقدم بر اقسامش به تشکیک است؟ - در اقسام معیت - تکمیل بحث حدوث ذاتی.
مفهوم حدیث تقدم کفر بر شرک
نویسنده:
رسول موسوی جروکانی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تغایر مفهومی کفر و شرک بحث‏های دامنه‏داری را در سده‏های نخستین اسلام پدید آورد. یکی از فروعات آن، بحث تقدم کفر بر شرک است. چهار حدیث در مکتب اهل‏بیت: به صراحت این موضوع را بیان کرده‏اند. پرسش اصلی در نوع تقدم کفر بر شرک و گونه کفر و شرک در این احادیث است. این پژوهش به روش نقلی - تحلیلی، با توجه به قواعد فقه‏الحدیث به پاسخ آن پرداخته است. پژوهش‏‏های حدیثی، چهار دیدگاه را به دست می‏دهد: 1. تقدم زمانی کفر بر شرک؛ 2. تقدم کفر معصیت بر شرک؛ 3. تقدم کفر عنادی بر شرک جهلی؛ 4. تقدم سببی کفر بر شرک. این پژوهش با تشکیل خانواده حدیث و استخراج فضای صدور حدیث و شواهد درون‏متنی و برون‏متنی به این نتیجه دست یافته است که نظریه تقدم کفر بر شرک از نوآوری‏های مکتب اهل‏بیت: در رویارویی با اندیشه‏های فرقه‏های منحرف شیعی، مانند «بتریه» و «سلیمانیه» است. اهل بیت تقدم زمانی کفر را شاهدی بر تقدم رتبی آن گرفته و کفر محاربین را کفر جحودی دانستند که رتبه آن از شرک عبادی بالاتر است.
موسی: انسان قهرمان، مرد خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
George W. Coats (جورج دبلیو کوتس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Sheffield Academic Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دکتر کوتس، که به‌خاطر کار بیش از دو دهه‌اش در مورد سنت‌های پنج‌آموزشی شناخته شده است، در اینجا تصویر متمایز خود از موسی را به ما ارائه می‌دهد. جورج کوتس دو رشته را در سنت موسی شناسایی می‌کند، سنت قهرمانی که نماینده قوم خدا است، و سنت «مرد خدا»، که در اصطلاح فولکلوریک کاملاً غیرقهرمانی است که خدا را برای مردم نشان می‌دهد. این دوگانگی در تصویر موسی در حال حاضر در روایت فراخوان خروج 3 آشکار می شود، روایتی که نباید بین J و E تقسیم شود، بلکه منعکس کننده قدیمی ترین برداشت از شخصیت موسی و اوست. ادامه مطلب... محتوا: فصل 1 مقدمه; فصل 2 داستان تولد و سنت موسی-میدیانی; فصل 3 افسانه های حرفه ای: خروج 3.1-4.31; 6.2-7.7; فصل 4 برخورد موسی با فرعون: خروج 5.1-12.36; فصل 5 یاری خداوند به اسرائیل در بیابان. فصل 6 افسانه های موزاییک; فصل 7 موسی در روایات سینا: خروج 19-34; فصل 8 سنت های مرگ موسی; فصل 9 مرد قهرمان و مرد خدا. فصل 10 تنظیم و قصد برای حماسه. فصل 11 سنت های موسی فراتر از حماسه. فصل 12 نتیجه گیری; یادداشت؛ فهرست منابع کتاب مقدس; فهرست نویسندگان. چکیده: دکتر کوتس، که به‌خاطر کار بیش از دو دهه‌اش در مورد سنت‌های پنج‌گانه شناخته شده است، در اینجا تصویر متمایز خود از موسی را به ما ارائه می‌دهد. جورج کوتس دو رشته را در سنت موسی شناسایی می‌کند، سنت قهرمانی که نماینده قوم خدا است، و سنت «مرد خدا»، که در اصطلاح فولکلوریک کاملاً غیرقهرمانی است که خدا را برای مردم نشان می‌دهد. این دوگانگی در تصویر موسی از قبل در روایت فراخوان خروج 3 آشکار می شود، روایتی که نباید بین J و E تقسیم شود، بلکه منعکس کننده قدیمی ترین درک از شخصیت موسی و اوست.
کلاسیک‌های اخلاقی و دینی شرق و غرب [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
A. J. Arberry, S. Radhakrishnan, H. N. Spalding, F. W. Thomas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ویراستاران با این باور که همه ادیان بزرگ دارای شباهت هایی هستند که تأیید و تفاوت هایی دارند که دیدگاه معنوی مردم را نسبت به جهان غنی می کند، ویراستاران مجموعه ای را افتتاح کردند که امیدوار بودند اصول اساسی دین را در عصری که آنها تصور می کردند عصر شک و تردید است، آشکار کند. . این مجموعه در ابتدا در دهه 1950 منتشر شد و شامل سه نوع کتاب بود: ترجمه آثار خیالی، عبادی و فلسفی، همراه با مقدمه یا تفسیر. بازتولید شاهکارهای هنر دینی؛ و کتاب های زمینه ای که محیطی را نشان می دهد که این ادبیات و هنر در آن پدید آمد و رشد کرد. کتاب‌ها روی یکدیگر همپوشانی دارند: هنر دینی شرقی و غربی اغلب متنی مذهبی را به تصویر می‌کشد و بسیاری از کتاب‌ها به دنبال زمینه مشترک در دیدگاه فرهنگی خود از دین یا فلسفه هستند.
المواقف والمخاطبات (كتاب المواقف ويليه كتاب المخاطبات)
نویسنده:
محمد بن عبد الجبار النفرى؛ تحقيق: ارثر یوحنا اربري؛ تقديم وتعليق: عبد القادر محمود
نوع منبع :
کتاب , حاشیه،پاورقی وتعلیق
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الهيئة المصرية العامة للكتاب,
نظام‌های عرفانی: تصوف و حکومت در ایران، از اواخر عصر قاجار تا جمهوری اسلامی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Matthijs Van Den Bos (ماتییس ون دن بوس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill Academic Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اثر، بررسی اجتماعی-علمی و ایران‌شناختی دو راسته صوفی ایرانی شیعه در قرن بیستم است. این توسعه اجتماعی تطبیقی ​​آنها را در رابطه با رژیم های سیاسی بررسی می کند و مجموعه های فرهنگی را که صوفیان برای رویارویی با این رژیم ها استفاده کرده اند، بررسی می کند. بخش مقدماتی به بررسی تفسیر و تحول عرفان ایرانی تا پایان عصر قاجار می پردازد. بخش دوم به بررسی تصوف در دوران پهلوی می پردازد. بخش سوم به فرقه های صوفیانه در جمهوری اسلامی می پردازد. بخش چهارم به بررسی روابط بین مجموعه های فرهنگی صوفیانه و جامعه مدنی می پردازد.
رساله لب اللباب در سیر و سلوک اولى الالباب - عرفان شیعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sayyid Muhammad Husayn Tabatabai (سید محمدحسین طباطبایی)
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
توضیحات برگرفته از نسخه فارسی رساله لب اللباب: رساله لب اللباب در سير و سلوك اولى الالباب، به زبان فارسى، از تأليفات عارف كامل، حضرت علامه آیت‌الله حاج سيد محمدحسین حسينى تهرانى است. موضوع اين رساله، تهذيب اخلاق بر مبناى سير و سلوك و طى سفرهاى چهارگانه عرفانى است. اين رساله، مشتمل بر «مقدمه مؤلف»، «معرفت اجمالى و طرح كلى سلوك الى الله»، «شرح تفصيلى عوالم مقدم بر عالم خلوص»، «شرح اجمالى طريق و کیفیت سلوك الى الله» و «شرح تفصيلى طريق و کیفیت سير الى الله» است. اصل اين رساله، اسّ و مخّ اولين دوره از درس‌هاى اخلاقى و عرفانى است كه حضرت استاد علامه طباطبايى در سال‌هاى 69 - 1368ق، در حوزه علميه قم، براى بعضى از طلاّب بيان فرموده و مؤلف(علامه حسینی طهرانی)، به‌عنوان تقريرات درس، به رشته تحرير درآورده و سپس با تنقيحات و اضافاتى به چاپ رسانده است؛ اساس و شالوده مطالب اين رساله، برگرفته از رساله «تحفة الملوك در سير و سلوك»، منسوب به علامه بحر العلوم است، حتى تعداد و ترتيب شرايط بيست و پنج‌گانه سلوك، در هر دو رساله يكى است. به احتمال قوى، علامه طباطبايى، مباحث اخلاقى مزبور را از روى همين رساله بحر العلوم مطرح مى‌فرمودند. در واقع، رساله «لب اللباب» تنقيح رساله «تحفة الملوك» است؛ بدين معنا كه بيشتر عناوين و مطالب هر دو رساله همسان است و پاره‌اى از مباحثى كه مورد نظر حضرت علامه طباطبايى و علامه تهرانى بوده است، مورد نقد و بررسى قرار گرفته است و برخى از مسائل سؤال‌برانگيز، به‌طور كلى مطرح نشده است؛ در عوض، در لابه‌لاى مطالب و جاى جاى مباحث، لطايف و معارفى گنجانده شده است كه در جاى خود كم‌نظير است و به رساله طراوت خاصى داده است.
فرهنگ جدید بین‌المللی الهیات عهد جدید (مجموعه 4 جلدی)	[کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Colin Brown (general editor) (کالین براون)
نوع منبع :
کتاب , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Zondervan,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فرهنگ لغت بین‌المللی جدید الهیات عهد جدید، اولاً، بزرگ‌نمایی اساسی عهد الهیات آلمانی است. در اولین انتشار خود به زبان آلمانی، به عنوان یک اثر مرجع اصلی شناخته شد و از آن زمان به عنوان ابزاری مهم برای درک الهیات و پیام کتاب مقدس، به طور گسترده‌تری مورد تحسین قرار گرفت. ترجمه و انتشار آن به زبان انگلیسی، همراه با اصلاحات و اضافات گسترده، منبع اطلاعاتی بی نظیری است که برای وزیران، معلمان، و هر کسی که علاقه مند به مطالعه و آموزش کتاب مقدس است، ارزشمند است. برخی از ویژگی های اصلی آن عبارتند از: - بحث های مختصر در مورد اصطلاحات اصلی الهیات کتاب مقدس - مرتب شده به ترتیب حروف الفبای انگلیسی - بدون نیاز به دانش یونانی و عبری - بحث در مورد استفاده از هر اصطلاح کلیدی در یونانی کلاسیک، عهد عتیق، نگارش خاخام، و عهد جدید - واژه نامه اصطلاحات فنی - کتابشناسی کامل - نمایه های کاملی که انبوه اطلاعات موجود در این مجلدها را به راحتی در دسترس قرار می دهد.
تجلیات اندیشه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sadiq Anqa (صادق عنقا) ؛ Richard Burnham(ریچارد برنهام)
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب عمیق، ارائه‌ای کلاسیک از حکمت بی‌زمان تصوف است، با استفاده از چشمه‌های بیرونی وسیع درون، نویسنده به ما چشم‌اندازی برای دیدن آینده و درک منشأ خود ارائه می‌دهد. این جوهر روشن و قدرتمند تصوف است».
اسلام شیعی و تصوف: دیدگاه‌های کلاسیک و دیدگاه‌های مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(ماتیو تریر)Denis Hermann; Mathieu Terrier(دنیس هرمان)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
I. B. Tauris & Company,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با ارائه دیدگاه‌های جدیدی در رابطه بین شیعه و صوفیه در دوران مدرن و پیش از مدرن، تقابل فرضی این دو سنت باطنی در اسلام را با بررسی آنچه می‌توان «تصوف شیعی» و «صوفی‌محور» نامید، به چالش می‌کشد. تشیع» در مقاطع مختلف تاریخ. این فصول بر اساس تحقیقات جدید در مطالعات متنی و همچنین کار میدانی از مناطق جغرافیایی وسیعی از جمله شبه قاره هند، آناتولی و ایران است. دربرگیرنده یک دوره طولانی از قرون اولیه پس از مغول، در سراسر دوران صفویه (906-1134/1501-1722) و پس از آن، نه تنها به حوزه علمای دین، بلکه به اقشار مختلف جامعه نیز توجه دارد. بخش اول این جلد به تنوع گفتمان درباره تصوف در میان «علمای» شیعه در دوره صفویه و در طول آن می‌پردازد. بخش دوم به تاریخ اجتماعی و فکری محبوب ترین فرقه صوفی شیعی در ایران، نعمت اللهیه می پردازد. بخش سوم به بررسی رابطه تشیع و تصوف در سنت‌های ادبی علوی بکتاشی و صوفی خاکساریه می‌پردازد. این کتاب با مشارکت دانشمندان برجسته در مطالعات تشیع و تصوف، اولین کتابی است که تأثیرات و ارتباطات متقابل بین تشیع و تصوف را آشکار می کند، که تاکنون کمی مورد بررسی قرار گرفته است.
  • تعداد رکورد ها : 36234