جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
صحیح من سیرة الإمام الحسین بن علي علیه السلام المجلد 4 (فضائل الامام الحسین علیه السلام)
نویسنده:
مرتضی عسکری؛ محقق: محمدباقر شریف قرشی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: مؤسسة التاریخ العربی,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «الصحیح‌ من‌ سیرة الاما‌م‌ الحسین‌ بن‌ علی‌ علیه‌ السلام‌» نوشته علامه مرتضی عسکری، دايرة المعارفي 20 جلدي از سيره و تاريخ زندگي امام سوم شيعيان حسين بن علي عليه السلام مي باشد. مهمترين عناوين و موضوعات جلد چهارم كتاب كه به آن پرداخته شده است عبارتند از: فضل الامام الحسین علیه السلام، عظمة الحسین (ع) و حرمته، مدح الامام الحسین علیه السلام.
عید الغدیر
عنوان :
نویسنده:
بولس سلامة
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: الشرکة العالمیة للکتاب,
چکیده :
این دیوان به زبان عربی با موضوعات مذهبی و توصیف برخی وقایع صدر اسلام، مدح خصیت‌های دینی و مانند آن به نظم کشیده شده که از آن جمله است :مولد علی علیه السلام، فجر اسلام، احد، خیبر، یوم الغدیر، وفات رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، صفین، و وقایع کربلا .
مدينة المنورة بين الأدب و التاريخ
نویسنده:
عاصم حمدان علي حمدان
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
نظم درر السمطین في فضائل المصطفی و المرتضی و البتول و السبطین
نویسنده:
جمال الدين زرندی حنفی؛ محقق: علی عاشور
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: دار إحیاء التراث العربي,
چکیده :
نظم درر السمطين في فضائل المصطفی و المرتضی و البتول و السبطين نوشته محمد بن يوسف زرندى حنفى (م 750) چنانكه از نامش پيداست در باره فضائل پنج تن آل عباست. مؤلف در مقدمه‌اى سجع گونه و ادبى يادآور شده كه فضائل اهل بيت را همچون جواهراتى به نظم و ترتيب در آورده و كتاب را به دو سمط و بخش، تقسيم كرده است. (سِمط به معناى رشته مرواريد است). يك سمط درباره پيامبر و على و سمط ديگر درباره فاطمه و حسنين عليهم‌السلام. وى مى گويد در اين كتاب بر روش محدث حموى (م 722) در كتابش فرائد السمطين عمل كرده و بعضى عبارات او را آورده ام. مؤلف در ابتداى هر قسمت اگر آيات قرآن وجود داشته آورده و سپس به احاديث نبوى و آنگاه روايات صحابه و تابعين را كه از آن جمله ائمه شيعه هستند آورده و از سخنان برخى افراد هم بهره گرفته است. شيوه اين كتاب نقل احاديث است ليكن مؤلف به دليل آنكه اخبار را از كتب پيشينان نقل مى كند سلسله اسناد را ذكر نكرده و تنها به ذكر راوى اصلى بسنده كرده است. منابع وى كتب حديثى مشهور اهل سنت مانند صحاح سته و منابع تاريخى و صحابه نگارى است كه شرح حال رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و اهل بيت او در اين آثار آمده است. مصحح كتاب در پاورقى به تفصيل كتاب‌هايى را كه احاديث در آنها وجود دارد يادآور شده و به اصطلاح، احاديث و روايات را تخريج كرده است، اعم از آنكه منابع، مورد نظر مؤلف بوده يا منابعى است كه اخبار وى را آورده‌اند. هر چند هدف و عنوان كتاب، مناقب و فضائل است اما مؤلف در مواردى مختصر به بيان مطالبى چون نسب و اشعار و علت وفات پرداخته است كه جنبه تاريخى دارد. فراغت از تدوين اين كتاب در سال 747 انجام شده است.
برهان علی وجود صاحب الزمان عجل الله تعالي فرجه
نویسنده:
سيد محسن امين عاملي؛ محقق: مرکز الدراسات التخصصیة في الإمام المهدي عجل الله تعالي فرجه الشریف
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
نجف عراق: دلیلنا,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر، اثری است منظوم و شرح منثور آن، که در اثبات مهدویت و مباحث پیرامون آن است. مؤلف پس از دریافت قصیده‏ای 25 بیتی که در انکار وجود حضرت بقیت‏الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف سروده شده بود، به پاسخ منظوم و هم وزن آن در 309 بیت همت گماشته و برای توضیح مشکلات آن، شرحی در ذیل و پاورقی آن آورده است. وی نخست اشعار مخالف را می‏آورد و آن‏گاه به بند بند اشکالات آن درباره اختلاف در ولادت امام، دلایل ولادت امام و غیبت ایشان، حکمت و فلسفه غیبت، چگونگی طولانی بودن عمر امام، استناد به احادیث مربوط به مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف امت، طرفداران قول به مهدویت از علمای اهل سنت و ملاقات کنندگان حضرت پاسخ می‏دهد.