جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 63
حیاة الإمام الحسین بن علي علیه السلام (دراسة و تحلیل) المجلد 1
نویسنده:
باقر شريف قرشی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مدرسة العلمیة الایروانی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «حیاة الإمام الحسین بن علي علیه السلام (دراسة و تحلیل)» نوشته باقر شريف قرشی در موضوع امام حسین، سید الشهداء (علیه السلام) در سه جلد می باشد. جلد اول این کتاب شامل موضوعات زیر است: غرس الرّسالة، المکوّنات التربویّة، فی ظلال القرآن و السّنّة، لمحات من مثل الامام الحسین علیه السلام، مأساة الإسلام الکبری، حکومة الشّیخین، حکومة عثمان، عهد الامام امیر المؤمنین علیه السلام و غیره می باشد.
ریاض الأبرار في مناقب لأئمة الأطهار المجلد 1 (احوال فاطمة احوال الحسن و الحسین علیهماالسلام)
نویسنده:
نعمت الله جزائری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: مؤسسة التاریخ العربی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«ریاضُ الاَبْرار فی مَناقب الائمّة الاَطْهار» کتابی عربی نوشته سید نعمت الله جزائری (متوفای ۱۱۱۲) است. این اثر در سه جلد بوده که، جلد اول درباره فاطمه زهرا (س) و حسنین (ع)، جلد دوم درباره امام چهارم تا یازدهم و جلد سوم اختصاص به امام عصر (عج) دارد. این اثر، گرایشی حدیثی دارد و مؤلف در برخی موارد توضیحاتی را ارائه کرده است. جلد اول شامل موضوعات زیر می باشد: 1- ولادت، اسماء، معجزات و مکارم اخلاقی حضرت زهرا (س). 2- ازدواج حضرت زهرا با علی (ع). 3- احوالات فاطمه (س) پس از رحلت پدر و چگونگی محبان او در قیامت. 4- ولادت حسنین و نقش انگشتری آنان. 5- احوالات امام مجتبی (ع). 6- عمر و شهادت امام مجتبی (ع). 7- احوالات امام حسین (ع) از معجزات، احتجاجات با معاویه و خبر دادن انبیاء درباره شهادت امام (ع). 8- در عظمت مصیبت سیدالشهداء و ثواب گریه بر وی. 9- مقتل امام حسین. 10- وقایع پس از عاشورا. 11- احوال مختار و قیام او.
موسوعة الکبری عن فاطمة الزهراء علیهاالسلام المجلد 7 (اولادها علیهاالسلام)
نویسنده:
اسماعيل انصاری زنجانی خوئينی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دلیل ما,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«اَلْمَوسوعَةُ الْکُبْری عَنْ فاطمَة الزّهراء علیهاسلام» مجموعه‌ ای بیست و پنج جلدی به زبان عربی درباره حضرت زهرا (س) نوشته اسماعیل انصاری زنجانی است. نوشتن این اثر از سال ۱۴۰۷ قمری شروع شده و تمامی ابعاد زندگی و شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) را در بر گرفته است. مؤلف در نگارش کتاب به بیش از سی‌ هزار منبع مراجعه کرده است. روش تألیف موسوعه بر اساس موضوعات مربوط به حضرت زهرا است که طبق یک تقسیم‌ بندی جامع به سه بخش کلی تقسیم شده است: حضرت زهرا (س) قبل از این عالم، حضرت زهرا در این عالم، حضرت زهرا بعد از این عالم. مؤلف سپس در مقدمه کتابش مسائلی را پیرامون حضرت زهرا (س) را در پنج بخش مطرح می‌ کند: عظمت حضرت زهرا (س) در طول ۱۴ قرن (خلقت حضرت زهرا (س) قبل از خلقت حضرت آدم و برکات آن حضرت) گام‌ های اساسی و اولیه در تدوین موسوعه (مراحل حیات حضرت زهرا (س) در این عالم به طور همه جانبه و مفصل) روش تألیف موسوعه و مراحل آماده‌ سازی آن (موضوعاتی که درباره حضرت زهرا (س) در معارف دینی بیان شده، از جمله اشعار، روایات، معجزات، زیارت‌ ها و دعاها) فهرستی از منابع موسوعه (کتابشناسی حضرت زهرا و به طور تفصیلی اولین کتاب‌ ها که درباره آن حضرت تدوین شده و همچنین تمامی کتبی که به زندگانی حضرت زهرا (س) ارتباط دارد). مختصری از زندگی حضرت زهرا (س) (در بیان عظمت حضرت زهرا (س) در روز قیامت). موضوع جلد ششم این کتاب فرزندان حضرت زهرا (س)، معصومین و غیر معصومین از اولاد حضرت، زیارت امام حسین (ع)، تکذیب ازدواج ام کلثوم با عمر می باشد.
مناقب آل أبي طالب عليهم السلام المجلد 10 (الامام الحسین علیه السلام)
نویسنده:
محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی؛ محقق: علی سید جمال اشرف حسینی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مکتبة الحیدریة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «مناقب آل أبي طالب عليهم السلام» نوشته محمد بن علی بن شهر آشوب مازندرانی است. مولف در این کتاب از مناقب و فضایل پیامبر اکرم (ص)، ائمه اطهار (ع) و صحابه سخن گفته است. در جلد دهم این کتاب به موضوع امامت امام حسین (ع)، معجزات، خصوصیات اخلاقی، معنوی، توجه خاص پیامبر (ع) به امام حسین (ع) و غیره و در آخر به شهادت آن حضرت و یارانش در کربلا پرداخته شده است.
اعلام الهدایة المجلد 5 (الامام الحسين علیه السلام؛ سیدالشهداء)
نویسنده:
منذر حکیم
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: المجمع العالمی لاهل البیت علیهم السلام,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«اعلام الهدایة» عنوان چهارده جلد کتاب به زبان عربی درباره زندگی چهارده معصوم است که جمعی از محققان در معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام جمع‌ آوری و تهیه نموده‌ اند. «اعلام الهدایة» به این هدف تألیف شده است تا نقشی که ائمه (ع) با توجه به اوضاع سیاسی، فرهنگی و اجتماعی هر عصر ایفا كرده‌ اند به تصویر كشیده شود. مولف و همکاران در نگارش تاریخ اهل بیت تحت تأثیر آراء شهید صدر بوده اند و بر اساس نگاه شهید صدر به وجود مقاطعی در تاریخ زندگی اهل بیت (ع) توجه شده است. در هر جلد، ابتدا خلاصه‌ ای چند صفحه‌ ای از تاریخ زندگی هر معصوم و مهم‌ ترین فراز و فرودهای تاریخی زندگی ایشان ارائه می‌ شود. پس از آن، مخاطب در سه سطح مختلف که از اجمال به ‌تفصیل می‌ رود، فهم عمیق‌ تری از زندگی و سیره‌ آن امام و شرایط تاریخی آن مقطع پیدا می‌ کند. جلد پنجم مجموعه اعلام الهدایة کتاب «سیدالشهداء، حضرت امام حسین علیه‏ السلام» است و سه فصل دارد. فصل اول درباره نمایی از شخصیت امام حسین (ع) و فضایل ایشان است. فصل دوم به ولادت و مراحل زندگی امام حسین (ع) تا شهادت امام حسن مجتبی (ع) می پردازد. فصل سوم در مورد عصر امامت امام حسین (ع) است و به مباحث اسلام ستیزی معاویه، مواضع امام حسین (ع) نسبت به وی، سیر تاریخی و انگیزه های قیام امام حسین (ع)، شهادت ایشان، نتایج قیام حسینی و میراث علمی ایشان اشاره دارد.
صحیح من سیرة الإمام الحسین بن علي علیه السلام المجلد 12 (بدایة الحسین الی الکربلاء)
نویسنده:
مرتضی عسکری؛ محقق: محمدباقر شریف قرشی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: مؤسسة التاریخ العربی,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «الصحیح‌ من‌ سیرة الاما‌م‌ الحسین‌ بن‌ علی‌ علیه‌ السلام‌» نوشته علامه مرتضی عسکری، دايرة المعارفي 20 جلدي از سيره و تاريخ زندگي امام سوم شيعيان حسين بن علي عليه السلام مي باشد. مهمترين عناوين و موضوعات جلد دوازدهم كتاب كه به آن پرداخته شده است عبارتند از: الامام الحسین قبر المسیر من الکوفة، خطبة الامام علیه السلام، رسالة الامام لبني هاشم من مکة، رسالة ابن زیاد للحسین، یوم عاشوراء.
تراث کربلاء
نویسنده:
سلمان هادي آل طعمة
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران ایران: مشعر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تراث کربلا کتابی است که در یازده فصل به معرفی کربلای معلا از ابعاد مختلف می‌پردازد. نویسنده کتاب سلمان هادی آل طعمه وابسته به یکی از خاندان‌های قدیمی وریشه‌دار کربلاست که در سال۱۳۸۳قمری (حدودا ۱۳۴۲ شمسی) این کتاب را به زبان عربی تدوین کرده است. این کتاب در حقیقت دایرة المعارفی کوچک درباره تاریخ علمی و فرهنگی کربلای معلا محسوب می‌شود حاوی تصویرهای کمتر دیده شده و قدیمی متعددی درباره کربلاست
سیره امام حسین علیه السلام
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
الف ) - اخلاق امام حسين: پرتوى از عظمت و معرفت و اخلاق امام حسين(ع) دعوت به توحيد با گفتار و در عمل، بدون شك محور همه معارف آسمانى و اساس دعوت همه پيامبران الهى است. همه مراحل قيام پر شكوه امام حسين(ع)، از آغاز تا پايان در توحيد موج مى‏زند. آن حضرت ا بیشتر ...
زيارة عاشوراء تحفة من السماء
نویسنده:
مسلم داوری؛ محرر: عباس حسینی؛ محقق: موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام رضا علیه السلام
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم ایران: موسسه فرهنگی صاحب الامر عجل الله تعالی فرجه,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «زيارة عاشوراء تحفة من السماء» نوشته عباس حسینی، تحقیقی درباره اثبات صحت سند «زیارت عاشورا» و پاسخ شبهاتی در مورد سند و متن این زیارت است. در این نوشتار نخست به تبیین فضیلت زیارت امام حسین (ع) و زیارت عاشورا پرداخته شده آنگاه فضیلت زیارت آن امام و مشروعیت گریه کردن بر ایشان بیان گردیده است. در ادامه متن زیارت عاشورا و شهرت این زیارت بیان شده و نویسنده بر این نکته تاکید می‌ کند که اگر چه زیارت عاشورا دارای سند صحیح روایی است ولی اگر سند هم نداشت بر اثر کثرت عمل علمای بزرگ شیعه در قرائت این زیارت و مفاد متقن موجود در متن این زیارت دارای اعتبار بالایی است زیرا متن و مفاد آن مبنی بر لعن دشمنان اهل‌ بیت (ع) و ارایه تصویری از عظمت این مصیبت به این زیارت اهمیت بالایی داده است. نویسنده نمونه‌ های متعددی از آثار عجیب دنیوی و اخروی زیارت عاشورا از قول علمای بزرگ شیعه نقل کرده است.
  • تعداد رکورد ها : 63