جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 63
خلاصه نسخه اسکندریه‌ای کتاب جالینوس «در روزهای بحرانی»: نسخه ها و ترجمه های دو نسخه جوامی، با مقدمه و یادداشت‌ها [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gerrit Bos, Y. Tzvi Langermann
نوع منبع :
کتاب , خلاصه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
تاریخ علم، معرفت شناسی و هستی شناسی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Flavia Marcacci (فلاویا مارکاچی)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: آغازی در آثار تاریخی خود به صراحت به بررسی برخی دیدگاه های روش شناختی می پردازد. در واقع، به گفته وی، تاریخ علم برای روشن شدن مطالب خود نیازمند دیدگاه های روش شناختی است. به همین ترتیب، معرفت شناسی به تاریخ علم نیاز دارد تا خود را واقع بینانه بیابد. اینها به ترتیب جنبه ای از بالا به پایین و پایین به بالا از رابطه تاریخ و معرفت شناسی هستند. بنابراین، تاریخ علم را می‌توان نه به‌عنوان یک تمرین علم آموزی صرف، و معرفت‌شناسی می‌تواند به طور ملموس هر گونه استدلال درباره علم را بهبود بخشد. در نتیجه این ملاحظات آگازی، حداقل دو روش متفاوت برای تمرین تاریخ علم تعیین می شود. از یک سو، تاریخ تاریخی علم. از سوی دیگر، تاریخ معرفتی علم. اما همان‌طور که می‌دانیم، روش‌شناسی تاریخ سؤال ظریفی است: رویدادهای تاریخی ممکن و اغلب منحصربه‌فرد هستند. آنها عللی دارند که امکان مطالعه علمی آنها را فراهم می کند، اما نمی توان آنها را نه از نظر قطعی و نه آماری پیش بینی کرد، زیرا علل آنها بسیار زیاد و پیچیده است. بسیاری از پرسش‌های فلسفی باز می‌شوند: برای مثال، آیا تاریخ علم فقط گالری از تصاویر در مورد علم و واقعیت را گزارش می‌دهد، یا اطلاعاتی درباره هستی‌شناسی اشیاء علمی گزارش می‌کند. این مقاله با بررسی این که از چه نظر حتی تاریخ را دارای فضای اونتیکی می‌داند، دیدگاه اخیر را پشتیبانی می‌کند.
سنت علمی اسلامی: مطالعات تاریخ، حقوق و اندیشه به افتخار پروفسور مایکل آلن کوک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Asad Q. Ahmed, Behnam Sadeghi, Michael Bonner (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد شامل مقالات بسیار بدیع درباره تاریخ، حقوق و اندیشه اسلامی است که هر کدام فرضیه‌های جدیدی را پیشنهاد می‌کنند یا فرضیه‌های موجود را اصلاح می‌کنند. مشارکت‌ها از مطالعات در فرمول‌بندی تقویم عربی پیش از اسلام گرفته تا یادداشت‌هایی درباره «گروه پول خون» در شریعت اسلامی، و تا تحولات در منطق عربی در دوره پس از ابن‌سینان را شامل می‌شود. این مطالعات که توسط شاگردان سابق مایکل ا. در این زمینه. این مجموعه از مقالات بسیار تجربی برای دانشمندان و دانشجویان متخصص در زیر شاخه های مختلف در مطالعات اسلامی در نظر گرفته شده است. اسد کیو احمد، دکترا، پرینستون (2007)، استادیار مطالعات عربی و اسلامی در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس است. او درباره تاریخ اجتماعی اولیه اسلامی و تاریخ فکری اسلامی منتشر کرده است، از جمله کتاب پیش رو The Religious Elite of the Early Islam Ḥijāz (P&G، دانشگاه آکسفورد، 2010) و The Deliverance: Logic (انتشارات دانشگاه آکسفورد، 2011). جوایز او شامل کمک هزینه تحصیلی و کمک هزینه از مرکز ملی علوم انسانی، NEH، مرکز علوم انسانی استانفورد، سمینارهای ملون ساویر، و موسسه مطالعات پیشرفته، پرینستون است. بهنام صادقی، دکتری، پرینستون (2006)، استادیار مطالعات دینی در دانشگاه استنفورد است. او نویسنده کتاب «گاه‌شماری قرآن: برنامه پژوهشی سبک‌سنجی»، عربیکا است. «آزمون سنت مسافرتی: روشی برای آشنایی با سنت های مسلمانان»، Der Islam, 85/1 (2010): 203-242; «معارف صحابی و قرآن پیامبر»، عربیکا، 57/4-5 (2010)؛ «صحت دو متن حقوقی قرن دوم/هشتم: کتاب الاثر و الموطع محمد بن. الحسن الشیبانی، حقوق و جامعه اسلامی، 17/3 (نوامبر 2010); و زنان و نماز در سنت حقوقی اسلامی: منطق قانون سازی (انتشارات دانشگاه کمبریج، پیش رو). مایکل بونر، دکتری، پرینستون (1987)، استاد تاریخ اسلام قرون وسطی در گروه مطالعات خاور نزدیک در دانشگاه میشیگان است. انتشارات اخیر او عبارتند از جهاد در تاریخ اسلامی: آموزه‌ها و اعمال (انتشارات دانشگاه پرینستون، 2006)، و فقر و خیریه در زمینه‌های خاورمیانه، ویرایش مشترک با امی سینگر و ماین انر (انتشارات SUNY، 2003). او مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقا دانشگاه میشیگان در سال‌های 1997-2000 و 2001-2003 و سرپرستی ریاست دانشگاه بود. گروه مطالعات خاور نزدیک در 2007-2008. مشارکت کنندگان عبارتند از: اسد کیو احمد، کارن باوئر، مایکل بونر، ماریبل فیرو، نجم حیدر، لئور هالوی، جین هاتاوی، آر. استفن هامفریس، نمرود هرویتز، نانسی خالک، آدام صبرا، پترا سیجپستین، جاستین استرنز، سامر ترابو تسافریر خوانندگان همه علاقمندان به تاریخ و تاریخ نگاری اسلامی، حقوق اسلامی، اندیشه اسلامی اعم از فلسفه، کلام و منطق بررسی ها "... مجموعه ای زیبا از مقالات." آنا آیشه آکاسوی در مطالعات الهیات 3.2 (2012). این مجموعه زیبا از مقالات نه تنها ادای احترامی شایسته برای یک محقق بزرگ است، بلکه گواهی است بر آنچه که رابطه معلم و دانش آموز می تواند تولید کند، نمونه ای ارزشمند در زمانی که بازار آموزش به سمت غیر مادی شدن و غیرشخصی شدن گرایش دارد. جی دین در بررسی تاریخ دینی و فلسفه 2012، جلد 92 شماره 4.
توحید و ظهور علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
J L Schellenberg (جان شلنبرگ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این عنصر تأثیرات رشد علم را بر جایگاه فرهنگی توحید نشان می دهد. با شروع در گذشته، نشان می دهد که چگونه توحید به اعتلای علم کمک کرد و چگونه علم تا همین اواخر کمک و پشتیبان موفقیت توحید در غرب بود. با عطف به حال، عنصر به بررسی دلایلی می پردازد که به طور توضیحی و حتی در سطح وجودی، علم نقش های سنتی توحید را در فرهنگ غرب به دست می گیرد. این دلایل کمتر از آنچه معمولاً تصور می‌شود قوی هستند، اگرچه چالش وجودی زمانی می‌تواند مؤثر واقع شود که به شیوه‌ای غیرمعمول و غیرمستقیم تنظیم شود. در نهایت، عنصر به این موضوع می پردازد که چگونه رابطه میان مقام عالی علم و مقام توحید ممکن است در آینده ظاهر شود. آیا چیزی مانند توحید می تواند دوباره ظهور کند و آیا علم به آن کمک می کند؟ عنصر نتیجه می گیرد که پاسخ مثبت ممکن است.
اختراع علم فیزیک: تقاطع ریاضیات، الهیات و فلسفه طبیعی از قرن هفدهم: مقالات به افتخار اروین ان. هیبرت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sara Schechner Genuth (auth.), Mary Jo Nye, Joan L. Richards, Roger H. Stuewer (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: علم فیزیک مدرن از زمینه های علمی تخصصی تشکیل شده است که ریشه در کارهای آزمایشگاهی تجربی و بازنمایی های منطقی و ریاضی دارد. تبیین علمی معاصر به شدت از تفسیر دینی متمایز شده است، اگرچه، مسلماً، دانشمندان گاهی اوقات کار فلسفی تفسیر متافیزیک مکان، زمان و ماده را انجام می دهند. با این حال، به ندرت پیش می آید که متکلمان یا فیلسوفان به طور قانع کننده ای ادعا کنند که کار علمی دانشمندان فیزیکی و ریاضیدانان را انجام می دهند. سختی این تقسیمات و تمایزها نسبتاً جدید است. علم فیزیک مدرن از قرن هفدهم به آرامی و به تدریج از طریق تعامل بین اهداف و مطالب ریاضیات، الهیات و فلسفه طبیعی ابداع شد. ده مورخ علم در مقالاتی با تمرکز از تفاسیر قرن هفدهم از دنباله‌دارهای آسمانی تا توضیح قرن بیستم از ردیابی‌ها در اتاقک‌های حبابی، رشته‌های متافیزیکی و الهیاتی را نشان می‌دهند که همچنان زیربنای معرفت‌شناسی و عمل علوم فیزیکی و ریاضیات هستند، حتی در حالی که آنها در طول سه قرن گذشته به تخصص های انضباطی تبدیل شد. مقدمه این جلد، ادای احترام به اروین ان.هیبرت است، که تدریس و پژوهش او به این موضوعات پرداخته و باعث توجه به آن شده است.
فلسفه فیزیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roberto Torretti
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه جامع فلسفه فیزیک هم موضوع را به افراد غیرمتخصص معرفی می کند و هم شامل کمک های اصلی و مهم بسیاری برای متخصصان این منطقه است. فیزیک مدرن به عنوان بخشی از فلسفه متولد شد و تا به امروز یک دغدغه فلسفی مناسب برای وضوح و انسجام ایده ها را حفظ کرده است. بنابراین، هر مقدمه ای برای فلسفه فیزیک باید بر توسعه مفهومی خود فیزیک متمرکز شود. این کتاب این پیشرفت را از گالیله و نیوتن از طریق ماکسول و بولتزمن تا اینشتین و بنیانگذاران مکانیک کوانتومی دنبال می کند. همچنین بحث از فیلسوفان مهم فیزیک در قرن هجدهم و نوزدهم و بحث های قرن بیستم وجود دارد.
زن در علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Augustine Zahm (جان آگوستین زهم)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Nabu Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب در ابتدا قبل از سال 1923 منتشر شد و بازتولید یک اثر مهم تاریخی را نشان می‌دهد که همان قالب اثر اصلی را حفظ می‌کند. در حالی که برخی از ناشران استفاده از فناوری OCR (تشخیص کاراکتر نوری) را در این فرآیند انتخاب کرده‌اند، ما معتقدیم که این منجر به نتایج غیربهینه (اشتباهات مکرر تایپی، نویسه‌های عجیب و غریب و قالب‌بندی گیج‌کننده) می‌شود و شخصیت تاریخی مصنوع اصلی را به اندازه کافی حفظ نمی‌کند. . ما معتقدیم که این اثر از نظر فرهنگی در شکل اصلی آرشیوی خود دارای اهمیت است. در حالی که ما در تلاش هستیم تا به اندازه کافی کار اصلی را تمیز کنیم و به صورت دیجیتالی ارتقا دهیم، گاهی اوقات مواردی وجود دارد که به دلیل کیفیت کار اصلی یا خود فرآیند اسکن، نقص هایی مانند صفحات تار یا گم شده، تصاویر ضعیف یا علائم اشتباه ایجاد شده است. علی‌رغم این نقص‌های گاه به گاه، ما آن را به عنوان بخشی از تعهد جهانی حفظ کتاب خود به چاپ رسانده‌ایم و به مشتریان امکان دسترسی به بهترین چاپ‌های تاریخی ممکن را می‌دهیم. ما از درک شما از این کاستی‌های گاه به گاه قدردانی می‌کنیم و صمیمانه امیدواریم که از دیدن کتاب در قالبی تا حد امکان نزدیک به فرمت مورد نظر ناشر اصلی لذت ببرید.
ایده‌های مدرن تکامل در ارتباط با وحی و علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John William Dawson (جان ویلیام داوسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نظریه تکامل داروین در اواخر قرن نوزدهم طوفانی از بحث و جدل در جامعه علمی ایجاد کرد و سر جی ویلیام داوسون، زمین شناس مشهور زمان خود، یکی از کسانی بود که به شدت با آن مخالفت کرد. داوسون در کتاب «ایده‌های مدرن تکامل در ارتباط با مکاشفه و علم» که برای اولین بار در سال 1890 منتشر شد، معتقد است که این دین به تنهایی است که پایه‌ای پایدار برای همه ایده‌های جدید تشکیل می‌دهد. او نظریه تکامل را به عنوان یک فرضیه خام و بدعت آمیز، ناسازگار با دین و غیر مستحق پذیرش رد می کند. او استدلال می کند که اگر به عنوان حقیقت اثبات شده پذیرفته شود، منجر به انحطاط غیر علمی و غیر معنوی ذهن می شود. بیش از یک قرن بعد، تکامل به طور کلی پذیرفته شده است، اما هنوز "اثبات" نشده است، و بحث ها ادامه دارد. بحث پرانرژی داوسون برای مورخان علم که به دریافت ویکتوریایی از داروینیسم و ​​ظهور نظریه تکاملی توجه دارند، یک سند کلیدی باقی می ماند.
تکامل و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Henry Ward Beecher (هنری وارد بیچر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هنری وارد بیچر وزیر جماعت، اصلاح طلب اجتماعی، سردبیر مجله و سخنور آمریکایی بود. مردم برای شنیدن تورهای سخنرانی و موعظه او هجوم آوردند، که در آن - علاوه بر مبارزه علیه برده داری و ترویج حق رای زنان - او نظریه تکامل را در زمانی که بسیاری از کشیش ها به شدت با آن مخالف بودند، پذیرفت. جلد دوم تکامل و دین، که در سال 1885، دو سال قبل از مرگ بیچر منتشر شد، مجموعه ای از سخنرانی است که در آن او از بینش تکامل گرایی برای بررسی جنبه های مختلف زندگی و آموزه مسیحی، از جمله عشق به خدا و همسایه استفاده می کند. نوشته قدرتمند بیچر جذابیت و شور و شوقی را نشان می دهد که او را به سخنران محبوبی در زمان خود تبدیل کرده است و خواندن این کتاب را به ویژه برای مورخان علم، دین و جامعه قرن نوزدهم ارزشمند می کند.
فراخوانی برگزیده: یهودیان در علم در قرن بیستم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Noah J. Efron
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Johns Hopkins University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: محققان ده‌ها سال تلاش کرده‌اند تا توضیح دهند که چرا یهودیان در علم مدرن به‌شدت موفق بوده‌اند. انواع نظریه های بحث برانگیز - از عقلانی مانند سی پی اسنو، نوربرت وینر و ناتانیل ویل - ترویج شده است. اسنو یک استعداد ژنتیکی تکامل یافته را برای موفقیت علمی فرض کرد. وینر پیشنهاد کرد که عادات پرورشی یهودیان دارای ویژگی های ارثی است که برای یادگیری مفید است. ویل، اقتصاددان و اصلاح‌شناس، برجستگی فکری یهودیان را به «هفده قرن پرورش دانشمندان» نسبت می‌دهد. نوح جی افرون، مورخ علم، با رد این ایده که یهودیان به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد یهودی، مغز یهودیان و عادات ذهنی یهودی، در علم به خوبی عمل کرده‌اند، به گرایش یهودیان به علم از طریق شرایط جغرافیایی و فرهنگی یهودیانی می‌پردازد که مجبور به انجام این کار بودند. در اوایل قرن بیستم در دنیاهای جدید مستقر شدند. به دنبال رهایی از آزار و اذیت مذهبی، میلیون ها یهودی در ایالات متحده، فلسطین و اتحاد جماهیر شوروی اسکان داده شدند، با تمرکز زیادی از مهاجران در نیویورک، تل آویو و مسکو. علم نقش بزرگی در زندگی و معیشت این مهاجران داشت: این یک نیروی جهانی بود که فراتر از نظم‌های خودسرانه جهان قدیم بود که مدت طولانی محرومیت همه یهودیان به جز چند نفر از کرسی‌های قدرت، ثروت و احترام عمومی را تضمین می‌کرد. اگرچه این سه مقصد از نظر جغرافیایی از هم دور بودند، اما پیوندهای بین جوامع پایدار و با روحیه بود. این تجربه مشترک – از رویارویی با آینده در جهان های جدید، چه فیزیکی و چه مفهومی – فرصت هایی را برای نسلی از یهودیان فراهم کرد که شبیه به والدین و پدربزرگ و مادربزرگشان نبود. قرن متلاطم اخیر تاریخ یهود، که هم شاهد یک کارزار روشمند برای محو کردن یهودیان اروپا و هم جذب غیرقابل انکار یهودیان غربی در جوامعی بود که اکنون در آن زندگی می کنند، با جایگاه علم افتخاری که در تصورات یهودیان وجود دارد، روشن شده است. علم در رویاهای آنها برای ایجاد جهان های جدید - جهان های خوش آمد - برای مردم تحت آزار و شکنجه قرار داشت. این اثر تحریک‌آمیز برای مورخان علم و همچنین دانشمندان دین، یهودی‌شناسی و صهیونیسم جذاب خواهد بود.
  • تعداد رکورد ها : 63