جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 58
اصوليات المعاصرة أسبابها ومظاهرها
نویسنده:
روجيه جارودى(roger garaudy)؛ ترجمه: خلیل احمد خلیل
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پاریس - فرانسه: دار عام الفین,
کلیدواژه‌های اصلی :
ارزیابی نظریه گیدنز، در باب دین و دنیوی‌شدن براساس مبانی اسلامی
نویسنده:
عبدالعلی عادلی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
گیدنز برخلاف جامعه‌شناسان کلاسیک و با عنایت به پیدایش جنبش‌های نوین دینی، به‌ویژه بنیادگرایی‌اسلامی، دنیوی‌شدن دین در دنیای مدرن را نپذیرفته و با تفسیر بازاندیشانه‌، کارکردهای دین را متناسب با اقتضائات جامعۀ جدید، معنایابی کرده است. گیدنز معتقد است که دین می‌تواند با مدرنیته هم‌زیستی داشته باشد، مشروط به آنکه تن به گفت‌وگو و بازاندیشی بسپارد. این نظریه، هرچند به‌لحاظ پاسخ‌گو دانستن دین به سوالات انسان مدرن، نزدیک‌ترین تفسیر به تلقی اسلامی دانسته شده؛ اما به‌لحاظ مبانی، روش و جهت‌گیری کلی، نقص‌های اساسی و بنیادین دارد. مغفول‌ماندن سرچشمه‌ها‌ی وحیانی دین، تقلیل حقیقت دین به امور مادی صرف، تعارض علم و دین، نادیده‌انگاشتن بُعد معرفتی دین و گرفتار‌شدن در دام ابدال‌های نابجا، پدیده‌انگاری و نفی حقانیت دین، همسان‌سازی هویت ادیان مختلف، توجه به کارکردها به جای ذات دین، استقراء ناقص دین‌پژوهی (کلیسامحور) و تسری نتایج آن بر ادیان دیگر از جمله اسلام و...، وزانت علمی نظریه وی را فروکاسته است. چنانچه مبانی اسلامی در این نظریه جایگزین شود، بی‌تردید رهیافت‌ها، لزوماً آن‌گونه که گیدنز ارائه داده، نخواهد بود و نفی دنیوی‌شدن به‌جای استناد به میزان حضور و عضویت افراد در مناسک و مراکز دینی، به ماهیت دین و جامعیت آموزه‌های آن، عیارسنجی خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 132 تا 155
 بنیادگرایی‬: پیکار در راه خدا در یهودیت، مسیحیت و اسلام‫
نویسنده:
نویسنده کارن آرمسترانگ‬‏‫ ؛ [مترجم ] کیانوش حشمتی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‏‫ تهران ‬‏‫: حکمت‏‫‬‏‬,
چکیده :
بنیاد گرایی از اصطلاحات مورد توجه در حوزه‌های مختلف علوم انسانی محسوب می‌شود. مفهومی که ذیل اصول گرایی معتقدان به یک باور مرکزی جزم اندیشانه در جهان اکنونی وقتی خود را مکلف به عمل میبینید گاه نتایج دهشتناکی را به همراه دارد. کتاب حاضر که تالیف کارن آرمسترانگ نویسنده و پژوهشگر انگلیسی‌ست که بعد از تجربه ۷ ساله راهبه کاتولیک بودن در دانشگاه آکسفورد ادبیات کلاسیک و مدرن خوانده است، پس از حادثه یازدهم سپتامبر نگارش یافته. او که تاکنون تاکنون دوازده کتاب درباره دین‌شناسی تطبیقی تألیف کرده و چندین عنوان آن به زبان فارسی نیز منتشر شده است در این کتاب خواسته تا با دقتی پژوهشگرانه تاریخ ۵۰۰ ساله اخیز بنیاد گرایی را در سه دین مهم یعنی اسلام، مسیحیت و یهودیت مور کنکاش قرار دهد. آرمسترانگ در این در کتاب در فهم مبانی تضاد بنیاد گرایی سنتی دینی با مدرنیته ریشه این تضادها را در تقابل عقل گرایی با اسطوره گرایی معرفی می‌کند که چنان که هرکدام حقوق متقابل یکدیگر را محترم شمرده قصد اثبات حقانیت خود را با توسل به زور و ارعاب و کشتار نداشته باشد در هر سه دین بزرگ غربی جایگاه فلسفی و اصولی خود را داراست. آرمسترانگ در تبیین چرایی و چگونگی پدید آمدن بنیاد گرایی در این کتاب آن را بازگشتی به شکل کهن دین نمی‌پندارد بلکه بنیادگرایی را واکنشی به بحران معنوی دنیای جدید می‌داند. کتاب در دو بخش، بخش نخست :دنیای قدیم و جدید و بخش دوم :بنیاد گرایی و در ده فصل به بررسی ریشه‌ها، مبانی و استدلال‌های معتقدان به بنیاد گرایی بر اساس متون و تفاسیر دینی سه دین یهودیت، مسیحیت و اسلام طی ۷۴۰ صفحه می‌پردازد. در پس‌گفتار کتاب نیز گفت و گویی کوتاه که جاناتان کیوش مقاله نویس لوس آنجلس تایمز با خانم آرمسترانگ انجام داده برای مزید استفاده علاقه مندان به دیدگاه شخصی نویسنده ترجمه و گنجانده شده است.
بنیاد گرایی دینی و نقش آن در تحولات افغانستان در سه دهه اخیر
نویسنده:
محمدرضا صمدی، مجتبی زروانی، قربان علمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نیمه دوم سده بیستم برای اکثر کشورهای اسلامی توأم با آشفتگی و بحران بود. نتیجه بحران های موجود در این کشورها ظهور و رشد پدیده ای اجتماعی به نام بنیادگرایی دینی بود. بنیادگرایی دینی در اسلام، هم نتیجه بحران و هم زمینه ساز بحران های داخلی این کشورها می باشد. جنبش های بنیادگرایانه اسلامی در دهه های اخیر که عملکردشان با خشونت و افراطیت همراه بوده، اتفاقات ناگواری را بر مردم کشورهای اسلامی تحمیل کرده اند و اسلام ستیزی و اسلام هراسی نتیجه عملکرد این گروه های افراطی بنیادگرا در جهان می باشند. افغانستان نیز همانند دیگرکشورهای بحران زده اسلامی در دهه های اخیر درگیر افراطیت و خشونتی بود که توسط افراط گرایان اسلامی طالب و در این اواخر داعش بر مردم مظلوم این کشور تحمیل شده است. در واقع می توان گفت بنیادگرایان، بخصوص بنیادگرایان افراطی در دهه های اخیر مهمترین نقش را در تحولات جاری اکثر کشورهای اسلامی بازی کرده اند. لذا ما برآن شدیم تا در رابطه با پدیده بنیادگرایی دینی، ظهور و بروز آن در کشورهای اسلامی و بخصوص نقش آن در تحولات سه دهه اخیر افغانستان(1352-1380) تحقیق نماییم. چرا که هرچه بیشتر این پدیده اجتماعی شناخته شود بهتر می توان جلوی رشد و گسترش آن را در کشور گرفت. در پژوهش پیش رو با تأکید بر نظریه بحران هرایردکمجیان به بررسی پدیده بنیادگرایی اسلامی در افغانستان پرداخته شده و نهایتا به این نتیجه ختم می شود که مهمترین علت ظهور و رشد بنیادگرایی دینی در افغانستان بحران های داخلی این کشور می باشد؛ هرچند مبانی فکری آن از مکاتب اخوان المسلمین، وهابیت و دیوبندیه گرفته شده باشد و کشورهای خارجی همانند پاکستان، عربستان و امریکا در ظهور و رشد آن دخالت داشته باشند.
سیاست خارجی آمریکا و نوبنیادگرایی اسلامی
نویسنده:
نويسنده:بهرام مرادی نويسنده:وحید علیدادی نويسنده:محمدسعید فعلی نويسنده:امین صدری نويسنده:سیدمحمدرضا عمادی‌سرخی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) آجا,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر در پي تحليل اين مسئله است که دلايل تداوم و گسترش پديده و بنيادگرايي اسلامي پس از کمرنگ شدن بازتوليد اسلام انقلابي و يا به تعبيري ملي شدن اسلام‌گرائي چيست. در اين کتاب سعي شده از چارچوب نظري سازه‌انگاري براي فهم پديده نو بنيادگرايي اسلامي کمک گرفته شود. بنابراين به بررسي سازه‌انگاري پرداخته و دلايل استفاده از اين نظريه به تفصيل بيان شده است. ويژگي‌هاي هستي‌شناسي، معرفت‌شناسي، روش‌شناسي و بنيادگرايان اسلامي بيان و در خلال اين مباحث به تفاوت‌هاي بنيادگرايي کلاسيک اسلامي و نو بنيادگرايي اسلامي اشاره شده است و در نهايت به استدلال اصلي اين کتاب در شکل‌گيري و بنيادگرايي پرداخته شده و سياست خارجي آمريکا به عنوان يک "ديگري" در نقش دشمن است. ابتدا برداشت آمريکا از وضعيت خود و درکي که از محيط و تهديدهاي امنيتي خود پس از جنگ سرد دارد بيان شده، سپس به کنش‌هاي ايالات متحده در خاورميانه پرداخته شده است.
بنیادگرایی سلفی: بدیل الگوی زیست بادیه‌نشینی در روزگار نو
نویسنده:
نويسنده:مهدی معتمدی‌مهر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: سرایی,
چکیده :
در کتاب حاضر، از سلفيه و بنيادگرايي سلفيه يعني جريان‌هاي که امروز در قالب طالبان و القاعده مطرح است بحث شده است. براي مثال از پيشينه و سابقه اخوان المسلمين مثل سيد قطب از جهات مختلف فرهنگي، اجتماعي و سياسي مطالبي ارائه شده است. رابطه اين جريان با جريان رقيبش مثل روحانيت سنتي و روشنفکري متجدد را نيز موردبررسي قرار گرفته است. درکل پيشينه تاريخي اين تفکر تجزيه‌وتحليل شده است.
بنیادگرایی
عنوان :
نویسنده:
نويسنده:نجفعلی غلامی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: کانون اندیشه جوان,
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی دلایل و عوامل موثر بر شکل‌گیری بنیادگرایی افراطی در تاریخ معاصر ایران
نویسنده:
نويسنده:فوزیه ناصری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
همدان - همدان: سکر,
کلیدواژه‌های اصلی :
اسلام در انقلاب: جنبشهای اسلامی در جهان عرب (بررسی پدیده بنیادگرایی اسلامی)
نویسنده:
نويسنده:هرایر دکمجیان مترجم:حمید احمدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: شرکت‌ انتشارات ‌کیهان,
کلیدواژه‌های اصلی :
آینده بیداری اسلام و مفهوم بنیادگرایی
نویسنده:
نويسنده:یوسف قرضاوی مترجم:موسی تیموری‌قلعه‌نوی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: موسی تیموری‌قلعه‌نوی,
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 58