جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 21
راهنمای کمبریج برای تجربه گرایی‌منطقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alan Richardson, Thomas Uebel
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگر جنبش یا مکتبی وجود داشته باشد که مظهر فلسفه تحلیلی در اواسط قرن بیستم باشد، آن تجربه گرایی منطقی است. تجربه گرایان منطقی یک فلسفه علم از نظر علمی و فنی ایجاد کردند، منطق ریاضی را به عنوان موضوع و ابزاری برای فلسفه تأسیس کردند و پروژه معناشناسی رسمی را آغاز کردند. گزارش‌های فلسفه تحلیلی که در اواسط قرن بیستم نوشته شد، به تجربه‌گرایی منطقی جایگاهی مرکزی در پروژه داد. موج دوم گزارش های تفسیری برای نشان دادن چگونگی پیشرفت یا پیشرفت فلسفه فراتر از تجربه گرایی منطقی ساخته شد. این مقالات مراحل شکل‌گیری تجربه‌گرایی منطقی را در اروپای مرکزی و فرهنگ‌پذیری آن در آمریکای شمالی بررسی می‌کنند، موضوعات اصلی و دستاوردها و شکست‌های آن را در حوزه‌های مختلف فلسفه علم مورد بحث قرار می‌دهند و تأثیر آن را بر فلسفه، گذشته، حال و آینده ارزیابی می‌کنند.
حلقه وین و تجربه‌گرایی منطقی: ارزیابی مجدد و چشم‌اندازهای آینده [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
F. Stadler
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
محدودیت‌های تجربه‌گرایی منطقی: مقالات برگزیده آرتور پاپ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alfons Keupink, Sanford Shieh (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد مجموعه ای از مهم ترین مقالات فلسفی آرتور پاپ را گرد هم می آورد. همانطور که سانفورد شیه در مقدمه این جلد توضیح می دهد، کار پاپ نقش مهمی در توسعه سنت تحلیلی ایفا کرد. این نقش فراتر از این واقعیت صرفاً تاریخی است که دیدگاه‌های پاپ در مورد مفاهیم وجهی و وجهی تأثیرگذار بودند. پاپ به عنوان منتقدی دلسوز تجربه‌گرایی منطقی، مانند کواین، تنش عمیقی را در تجربه‌گرایی منطقی در بهترین حالت خود، در کار کارنپ مشاهده کرد. اما نقد پاپ از کارنپ کاملاً با نقد کواین متفاوت است و نشان‌دهنده کشف محدودیت‌هایی است که تجربه‌گرایی نمی‌تواند فراتر از آنها برود، جایی که چیزی جز دانش شهودی خود منطق وجود ندارد. استدلال‌های پاپ برای این دانش شهودی، نقد اخیر اچمندی از توضیح مدل-نظری نتیجه منطقی را پیش‌بینی می‌کند. کار پاپ همچنین پیشرفت‌های برجسته‌ای را در فلسفه ریاضیات نئوفرژی معاصر که توسط رایت و هیل حمایت می‌شود، پیش‌بینی می‌کند. در نهایت، دغدغه اصلی فلسفی پاپ، یعنی مفاهیم ضرورت و امکان، راه‌حل‌ها و دیدگاه‌های متمایزی را در مورد مسائل مورد توجه معاصر در متافیزیک روش ارائه می‌دهد. به طور خاص، شرح پاپ از روش به ما این امکان را می‌دهد تا اهمیت استدلال‌های معروف کریپکی در مورد ضرورت و اولویت را در منظری جدید ببینیم. این جلد مورد توجه همه پژوهشگران تاریخ فلسفی سنت تحلیلی، فلسفه منطق، فلسفه ریاضیات و متافیزیک تحلیلی معاصر خواهد بود.
خاستگاه تجربه‌گرایی منطقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ronald N. Giere (ed.), Alan W. Richardson (ed.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Minnesota Press,
تجربه‌گرایی منطقی و علوم فیزیکی: از فلسفه طبیعت تا فلسفه فیزیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sebastian Lutz and Adam Tamas Tuboly
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
ساخت جهان کارناپ: اصل ساختار و ظهور تجربه‌گرایی منطقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alan W. Richardson (آلن دبلیو ریچاردسون)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نقد راتیکاینِن بر کتاب «فلسفۀ تحلیلی چیست؟»: فلسفۀ تحلیلی چه بود؟
نویسنده:
پانو راتیکاینِن؛ ترجمۀ: علیرضا کاظمی
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ترجمان علوم انسانی,
چکیده :
نگاه‌های متفاوتی وجود دارد دربارۀ ماهیت فلسفۀ تحلیلی و این که دقیقاً چه کسی یک فیلسوف تحلیلیِ واقعی به شمار می‌آید. اگر دقیق‌تر نگاه کنیم، دوگانۀ تحلیلی-قاره‌ای مسلماً مشکل‌ساز است. همان‌طور که برنارد ویلیامز اشاره کرده‌است، تقسیم فلسفه به تحلیلی و قاره‌ای یک دسته‌بندی عجیب و بدون معیار واحد است. فلسفۀ تحلیلی را سنتی می‌دانند که از یک طرف از فرگه و از طرف دیگر از مور و راسل شروع شده ‌است و در کشورهای انگلیسی‌زبان رواج و غلبه دارد. پارادایم فلسفۀ تحلیلی از یک طرف پوزیتیویسم منطقی حلقۀ وین و به طور عام‌تر تجربه‌گرایی منطقی است که از دل آن برخاسته‌ است و از طرف دیگر فلسفۀ تحلیل زبانی که در کمبریج و آکسفورد رایج بوده و خویشاوند آن است.
نقد و بررسی تجربه‌گرایی در علوم انسانی
نویسنده:
داوود عباسی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دستیابی به اهداف علم یا شناخت علمی مدیون روش‌شناسی است؛ همچنان‌که کنت با بهره‌گیری از روش‌های تجربی/ کمی‌، مطالعات انسانی و اجتماعی را انجام داد و به زعم طرفداران خود (تجربه‌گرایان)، آن را واجد شأن علمی کرد. این اندیشه ملهم از افکار بعد رنسانس و عصر روشنگری، و سال‌هاست که بر علوم انسانی حاکمیت دارد. تجربه گرایی، رفتار و روابط اجتماعی را وابسته به شرایط محیطی می‌داند و از تأثیر مطلق آن در شکل‌گیری شخصیت و سرنوشت انسان بحث می‌کند. انسان با این نگاه، دیگر اشرف مخلوقات و مرکز ثقل آفرینش نیست و حیات او، ترکیبی از عملیات معمولی طبیعت است؛ بدون آنکه ارزش‌های اخلاقی، اعمال جبری، محدودیت‌ها و یا به‌طور کلی فعالیت‌های بشری ارتباطی با نیروها و مقدمات فوق‌طبیعی پیدا کنند. این مقاله می‌کوشد تجربه‌گرایی را از دو دیدگاه، نقد و بررسی کند؛ دیدگاه کسانی که اولاً با اعتقاد به یک یا چند ویژگی از علوم انسانی، آن را از علوم طبیعی جدا کردند و ثانیاً برای تقابل با تجربه‌گرایی به تفسیرهای معناکاوانه روی آورند، و دیدگاهی که با استفاده از مطالعات روش‌شناختی ماکس وبر، به استفاده توأم از هر دو روش تأکید کردند و مرزی بین آنها قائل نشدند.
صفحات :
از صفحه 31 تا 44
ارزیابی گذار کارناپ از رویکرد ساختار نحوی به سمانتیک به منزلة تلاشی برای ترمیم تجربه گرایی
نویسنده:
مجید داوودی,مهدی نسرین
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در آغاز قرن بیستم، فلسفة تجربه گرایانه، در مقام یک مکتب فلسفی تثبیت شده، با انتقاداتی مواجه شد، چنان که ارائة صورت بندی دقیق و عاری از مشکلات معمول برای ترمیم این مکتب ضروری می نمود. یکی از گام های بلند در راه ارائة شالوده ای متقن برای فلسفة تجربه گرایانه، پیشنهاد رویکرد مبتنی بر ساختار نحوی، در کتاب ساختار نحوی زبان (1934) کارناپ بود. اما این رویکرد از عهدة پاسخ گویی به ایرادات وارده برنیامد، چنان که کارناپ از آغاز دهة چهل به ارائة رویکردی نو، با عنوان رویکرد معناشناسانه همت گمارد. هرچند هر دو رویکرد ارائه شده توسط کارناپ، یعنی رویکردهای ساختار نحوی و معناشناسانه، از نقاط اوج فلسفة معاصر به حساب می آیند، کارناپ نهایتاً نمی تواند نسخة غیر قابل انتقاد و منسجمی از تجربه گرایی ارائه کند. با این حال در پایان مقاله نشان خواهیم داد که نواقص باقی مانده (پس از اعمال رویکرد معناشناسانه) باعث نابودی فلسفة تجربه گرایی نمی شوند
  • تعداد رکورد ها : 21