جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 73
ما گلادیاتور نیستیم!
سخنران:
سید جواد طباطبایی
نوع منبع :
سخنرانی
منابع دیجیتالی :
هویت ایرانی در گذرگاه تاریخ (تحلیل آرای سید جواد طباطبایی)
نویسنده:
حسین خانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
گذشته تاریخی همواره بخش مهمی از هویت فردی و اجتماعی محسوب می شود. این نوشته با ارائه تعریفی از هویت، به بررسی جلوه های متعدد هویت ایرانی در دوره های مختلف تاریخی و از منظر روشی سید جواد طباطبایی پرداخته است. طباطبایی با قائل بودن به ضرورت بینش تاریخی، به بحث درباره ادوار تاریخی برای فهم تاریخ و اندیشه می پردازد. بر این اساس، طباطبایی تاریخ ایران را به دوران های قدیم و جدید تقسیم می کند که هرکدام از آنها نیز به نوبه خود به دوره هایی جداگانه تقسیم بندی می شوند. وی با اذعان به وجود آگاهی قومی برای پدیدار شدن خودآگاهی ملی، معتقد است در هر دوره ای هویت ایرانیان در اثر کنش و واکنش میان آن دو مؤلفه ممکن شده است. بدین ترتیب زمانی اندیشه ایران شهری و زمانی دیگر برآمدن سلسله های فرمانروایی ایرانی تبار طاهریان، سامانیان و بوئیان مقولات آگاهی قومی بودند. بر اساس ایده طباطبایی، همچنین در زمانی دیگر، شاعران ایرانی مانند فردوسی و حافظ، امانتداران مقولات آگاهی قومی شده اند، امّا با یورش مغولان، قرون وسطای ایران آغاز می گردد که به زوال اندیشه خردگرا، زوال ادب فارسی و چیرگی دین عجایز منجر گردید. در نتیجه، به دنبال زوال اندیشه سیاسی، شاهد بحران هویت در ایران هستیم.
بازخوانی روایت سید جواد طباطبایی از “دلِ ایرانشهر”
نویسنده:
جواد میری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نخستین بحث های نظری درباره ضرورت اصلاحات
نویسنده:
جواد طباطبایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
حکومت ایران نه با قانون ایران شبیه است نه به قاعده ی ملل دیگر. باید بگوی حکومتی است مرکب از عادات ترک و فُرس و تاتار و مغول و افغان و روم و ترکمان، مخلوط و دَرهم، یک عالمی است علی حده، با هرج و مرج زیاد. نویسندگان تاریخ اجتماعی ایران، برحسب معمول، از اقدامات عباس میرزا به عنوان نخستین موج اصلاح طلبی، در عمل، یاد می کنند و برآنند که بحث های نظری، نیم سده ای پس از آن در نیمه ی دوم سلطنت ناصرالدین شاه آغاز شده است. تاریخ نویسان جنبش مشروطیت ایران نیز آغاز ورود اندیشه ی مشروطه خواهی و آشنایی ایرانیان با آن را همین دهه ها می دانند، در حالی که با بررسی اسناد و منابع، بویژه سفرنامه های ایرانیان به خارج از کشور، که در دهه های اخیر به دست آمده یا به چاپ انتقادی رسیده است، می توان در این ارزیابی تردید کرد. از دیدگاه تاریخ اصلاحات و آشنایی ایرانیان با اندیشه ی مشروطه خواهی، نخستین سفرنامه های ایرانیان به خارج از کشور مانند تحفته العالم عبداللطیف شوشتری، مسیر طالبی میرزا ابوطالب خان و بویژه سفرنامه ی میرزا صالح شیرازی را می توان در شمار اسناد نخستین تأملات درباره اصلاحات دانست، هرچند که مفهوم اصلاحات در آن نوشته ها ظاهر نمی شود. بویژه در سفرنامه میرزا صالح شیرازی که از نزدیکان عباس میرزا بود و میرزا عیسی قائم مقام او را برای تحصیل به انگلستان فرستاد، در خلال توصیفی که از نظام مشروطیت انگلستان عرضه می کند، برخی از مفاهیم مشروطه خواهی، مانند “عدالت خانه”، آمده است….
تز ایرانشهری
سخنران:
جواد طباطبایی
نوع منبع :
سخنرانی
منابع دیجیتالی :
سه روایت فلسفه سیاسی هگل
نویسنده:
سید جواد طباطبایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
میزگرد: بحران هویت (باطن بحرانهای معاصر)
نویسنده:
سید مرتضی آوینی,مسعود ترقی جاه,کریم مجتهدی,محمدعلی شعاعی,علی محمد کاردان,سید جواد طباطبایی,رضا داوری اردکانی
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
افول خردگرایی و عدم گسست از مبانی، دلیل عقب‌ماندگی ایران؟ بررسی و نقد نظریه جواد طباطبایی
نویسنده:
سعید عطار
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مقاله­ حاضر با ارائه یک نظام دسته ­بندی از نظریات بر اساس تقابل­های دوگانه سوسوری، نظریه «انحطاط ایران» جواد طباطبایی را بررسی و نقد می­کند. بر اساس این دسته­ بندی، ابتدا ملت از دولت، سپس عوامل درونی از بیرونی و آن‌گاه رویکرد ذهنی از عینی تفکیک می­شوند. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی تحلیلی نشان می­ دهد که نظریه طباطبایی، نظریه­ای ملت­باورانه بیرونی ذهنی است. در این نظریه، هرچند بر عوامل درونی تأکید می­شود، اما در واقع، بزنگاه تاریخی برای انحطاط ایران، یورش ترکان سلجوقی و مغولان و حاکم­شدن قشریت و تعصب، یعنی الگوهای فکری و فرهنگی منحط است که باعث به هم­خوردن رابطه عقل و شرع و افول خردگرایی شد. ذهنی­ گرایی و به حاشیه­ راندن عینیات در تحلیل پدیده عقب­ماندگی، مهم‌ترین ضعف نظریه انحطاط است. تأکید بر عامل بیرونی با رویکردی ذهنی ­گرا و بی ­توجهی به واقعیت‌های اجتماعی، نظریه طباطبایی را بررغم جدیت نظری­اش، تبدیل به نظریه­ای با تناقضات درونی برای تبیین عقب­ ماندگی تاریخی ایران کرده است.
صفحات :
از صفحه 149 تا 172
سیری در اندیشه‌ی سیاسی دکتر سید جواد طباطبایی
نویسنده:
نويسنده:محمد منصورنژاد ويراستار:حجت‌الله محمدشاهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: جوان پویا,
چکیده :
موضوع کتاب حاضر، بررسی شیوة تفکّر دکتر «سیدجواد طباطبایی» پیرامون اسلام است. این نوشتار، پنجاه و ششمین جلد از مجموعة «دغدغه‌های جوان پویا» است که با هدف پاسخ‌گویی به برخی مسائل و پرسش‌های نسل جوان تدوین شده است. نگارنده در این کتاب می‌کوشد، با مطالعة اجمالی آثار «سیدجواد طباطبایی» عقاید وی پیرامون اسلام و ایران را بیان کند. عناوین مباحث مندرج در کتاب، عبارت‌اند از: معرفی اجمالی شیوة تفکر دکتر طباطبایی؛ گفتار در روش؛ سنت و تجدد؛ نظریة انحطاط ایران؛ رابطة دین و سیاست؛ مفهوم مصلحت عمومی و دولت ملی در ایران.
جامع الاسرار و منبع الانوار به انضمام رساله نقد النقود فی معرفه الوجود
نویسنده:
نويسنده:سیدحیدربن‌علی آملی مترجم:سیدجواد طباطبایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی,
  • تعداد رکورد ها : 73