جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور
>
مرور کلید واژه ها
>
هستیشناسی
مرتب سازی بر اساس
عنوان
نویسنده
جنس منبع
محل
ناشر
تاریخ تغییر
و به صورت
صعودی
نزولی
وتعداد نمایش
5
10
15
20
30
40
50
فرارداده در صفحه باشد
جستجو
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
تعداد رکورد ها : 311
عنوان :
اخلاق سیاسی در حکمت متعالیه با تأکید بر آرای امامخمینی و آیتالله جوادی آملی
نویسنده:
مصیب ایرانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
علوم سیاسی
,
هستیشناسی
,
آزادی
,
حکمت متعالیه
,
عدالت
,
وفای به عهد
,
انسانشناسی
,
خمینی، روحالله، رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران
,
آیت اله جوادی آملی
,
اخلاق سیاسی
چکیده :
با توجه به مباحثی که در باب اخلاق وسیاست مطرح است، اخلاق سیاسی اصطلاح جدیدی است کهازترکیب دو واژه آشنای سیاست واخلاق بوجودآمده است وتحقیق حاضرتلاشی است جهت پاسخگویی بهسؤالاتی که این اصطلاح جدیدبا خود به همراه دارد از جمله، اخلاق سیاسی چیست؟وآیااخلاق سیاسی درحکمت متعالیه وجود دارد؟ و درصورت مثبت بودن جواب دارای چه اصولی است ؟ فرض براین است کهحکمت متعالیه دارای سیاست متعالیه نیزهست و درسیاست متعالیه اخلاق سیاسی، اصل اولیه می باشد کهبایدرعایت گردد و سعی شده نشان داده شود که بدون آن سیاست، ره به ناکجاآباد دارد، همچنانکه شارحانحکمت متعالیه ازجمله امام خمینی)ره( و آیت الله جوادی آملی به عنوان متفکرین عصرحاضر، سیاستبدون اخلاق را به شاخ برای گاو تشبیه کرده اند.)که گاو شاخ دارد ولی عقل ندارد(.شیوه پژوهش برگرفته ازروش کلن تیندر بوده که مبنای این روش طرح سؤال می باشد، بدین صورتکه با طرح سؤالات مختلف درباب سیاست متعالیه و اخلاق سیاسی فصول تحقیق راآغاز نموده تا درپایان نتیجه ای قابل توجه وکاربردی بدست آید هرچندکه به گفته تیندرنمی توان به نتایج بعنوانجواب نهایی و قطعی بسنده کرد اما راهی است برای رسیدن به نتیجه مطلوب.دراین پژوهش ازاندیشه های امام خمینی به عنوان مؤسس جمهوری اسلامی و آیت الله جوادی به عنوانشاگرد که هردوجزء مفسرین حکمت متعالیه هستند استفاده شده است، ودر پایان با توجه به توضیحات آیتالله جوادی که حکمت متعالیه به عنوان سرچشمه ای است که می توان از آن جویهای متعدد جدا کرد وفلسفه سیاسی از جمله این شاخه ها محسوب می شود و بیان اندیشه امام که درآن از اخلاق سیاسی نیزبحث می شود، به اثبات فرض اولیه پژوهش که در سیاست متعالیه اخلاق سیاسی وجود دارد واصولی نیزبرآنحاکم است، اشاره داشته است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
شناسایی ژنهای موثر در بروز بیماری با استفاده از داده کاوی ریزآرایه و آنتولوژی ژن
نویسنده:
آزاده محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستیشناسی
,
شبکه عصبی
,
Ontology
,
فنی و مهندسی
,
درخت تصمیم
,
زیست شناسی مولکولی
,
gene
,
ریزآرایه
,
Neural Network
,
ژن
,
molecular biology
چکیده :
امروزه استفاده از اطلاعات ژنتیکی افراد در تشخیص و ردهبندی انواع بیماریها از جمله سرطانها، مورد توجه قرار گرفته است. یکی از بهترین و دقیقترین روشها در این زمینه، بررسی مقادیر بیان ژنی در افراد مختلف توسط فناوری ریزآرایه میباشد. یکی از مشکلات دادههای ریزآرایه کم بودن تعداد نمونهها در مقایسه با تعداد ژنها است. این مسیله سبب کاهش دقت ردهبندی و افزایش هزینههای محاسباتی و آزمایشگاهی میشود، در عین حال بسیاری از این ژنها در ایجاد بیماری مورد بررسی نقشی ندارند، در نتیجه تشخیص و انتخاب ژنهای موثر در بروز بیماری علاوه بر آنکه سبب افزایش دقت ردهبندی وکاهش هزینهها میشود، از نظر زیستی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند اطلاعات مفیدی درباره علل و نحوه درمان بیماریها در اختیار محققین قرار دهد. تشخیص و انتخاب ژنهای موثر در بروز بیماری، از میان هزاران ژن مورد بررسی در آزمایش ریزآرایه، انتخاب ژن نام دارد.در این پایاننامه با بررسی روشهای مختلف انتخاب ژن، تلاش شده است با بهرهگیری از مزایای روشهای موجود، چارچوب جدیدی برای انتخاب ژنهای موثر در بروز بیماری ارایه شود، بهنحوی که نقاط ضعف روشهای متداول پوشش داده شوند. در روش پیشنهادی، علاوه بر دادههای بیان ژنی از یکی دیگر از منابع معتبر موجود درباره ژنها یعنی آنتولوژی ژن نیز کمک گرفته شده است. استفاده از آنتولوژی ژن در کنار مجموعه دادههای بیان ژنی تا حدی میتواند محدودیتهای ریزآرایه یعنی کم بودن تعداد نمونهها و خطای احتمالی در مقادیر اندازهگیری شده را جبران نماید. در چارچوب ارایه شده ابتدا بخش عمدهای از ژنهای غیرمرتبط با کمک روش فیلتری (فیشر) حذف میشوند، اما روشهای فیلتری همبستگی موجود بین ژنها را مدنظر قرار نمیدهند در نتیجه ژنهای باقیمانده دارای حجم بالایی از افزونگی میباشند. بهمنظور کاهش افزونگی در ژنهای باقیمانده، یک رویکرد حریصانه برای حذف ژنهای مشابه پیشنهاد شده است. در این رویکرد میزان مشابهت ژنها با در نظر گرفتن اطلاعات آنتولوژی ژن و دادههای بیان ژنی و بر اساس یک معیار تلفیقی محاسبه میشود و سپس بر اساس این معیار، ژنهای افزونه از مجموعه ژنها حذف میشوند. در نهایت ژنهای باقیمانده از این مرحله، بهعنوان ژنهای کاندید بهطور دقیقتر توسط روش SVMRFE مورد بررسی قرار میگیرند تا مجموعه ژنهای نشانگر بیماری بدست آید. روش پیشنهادی بر روی دو مجموعه داده سرطان DLBCL و سرطان کلون اعمال شده است. نتایج بدست آمده نمایانگر تاثیر مثبت روش پیشنهادی بر کارایی ردهبندی است، بهعلاوه مقایسه این روش با روشهای انتخاب ژن متداول، نشان میدهد که روش ارایه شده به ازای تعداد ژنهای مساوی، از کارایی بهتری برخوردار است.همچنین از آنجایی که بسیاری از مجموعه دادههای ریزآرایه به دلایل مختلف از جمله وجود خراش یا گرد و غبار بر روی اسلاید، بروز خطا در حین آزمایش، اختلال در تصویر ریزآرایه و پایین بودن قدرت تفکیکی تصاویر، شامل مقادیر گمشده میباشند در این پایاننامه با استفاده از تلفیق روش خوشهبندی CST و آنتولوژی ژن روش نوینی برای تخمین مقادیر گمشده در مرحله پیشپردازش ارایه گردیده است. عملکرد روش پیشنهادی بر روی مجموعه داده سرطان DLBCL و به ازای درصدهای مختلفی از مقادیر گمشده مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسه نتایج حاصل از روش پیشنهادی با نتایج سایر روشهای تخمین مقادیر گمشده، نشان میدهد که روش پیشنهادی میتواند مقادیر گمشده را با دقت بالاتری تخمین بزند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
اصول و قواعد حقوق بینالملل از دیدگاه، آثار و نظریات امام خمینی (ره)
نویسنده:
سیدمصطفی ریحانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
حقوق بین الملل
,
هستیشناسی
,
حقوق بشر (مسائل جدید کلامی)
,
حقوق
,
انسانشناسی
,
دین اسلام (دامنه ادیان پیشرفته)
,
خمینی، روحالله، رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران
,
امام خمینی
چکیده :
حضرت امام خمینی تفسیری منحصر به فردازسلام داشته وتمام سخنان ونظریات وعقاید ایشان برگرفته ازدین مبین اسلام بوده است وقتی به دیدگاه های ایشان درموضوع حقوق بین الملل توجه شوددرتمامی مواردحقوقی دراداره جامعه اسلامی ونحوه تشکیل حکومت ُ ارتباط جامعه اسلامی باسایر ممالک اعم از اسلامی وغیر اسلامی ونیز دوراندیشی وآگاهی ایشان به اوضاع واحوال ملتها ودشمن ستیزی ُ اتحادبین مسلمین ومستضعفان وازادکردن ملتهاازقیدبندگی واستعمارزدگی واسارت دیکتاتوری وهمه این مساپل باالگوگرفتن ازمکتب اهل بیت ودین مبین اسلام وآیات قرآن است. امام باتوجه به دیدگاه توحیدی خویش ازطرفداران احترام به ارزشهای ذاتی انسانی بوده وبرای انسان به عنوان اعلامیه حقوق بشروسندبین المللی قلمدادشده حاصل فکرکسانی بوده که بیشتربه دنبال منافع جاه طلبی خویشfوده اند لذا این تحقیق با بررسی کامل در اندیشه ها، آثار و نظریات امام در چاپ موضوع حقوق بین الملل به دنبال آشتی نمودن مخاطبین با دیدگاه این رهبر مجاهد بوده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تحلیل منطقی برهان وجودی آنسلم بر پایه تصورپذیری
نویسنده:
حامد قدیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
برهان وجودی
,
تصورپذیری
,
برهان وجودی آنسلم
,
هستیشناسی
,
براهین خداشناسی
,
جهانهای ممکن
,
اصطلاحنامه منطق
,
هنر و علوم انسانی
,
اشتراوس، آنسلم لئونارد
,
تصورپذیری (فلسفه)
,
معنیشناسی
,
جهانهای ناممکن
چکیده :
برهان آنسلم یکی از نمونههای نامور برهان وجودی است که میکوشد وجود «آنچه فراتر از آن قابل تصور نیست» را اثبات کند. در نگاره حاضر، چهار مورد از صورتبندیهای منطقی این برهان مورد بررسی قرار میگیرد؛ نخست به صورتبندی اوپنهایمر و زالتا (1991) پرداخته میشود که با ارائه یک مدل مبتنی بر تصورپذیری و در نتیجه بازسازی یک زیربرهان، تلاش میشود فاصله میان متن آنسلم و مقدمات نویسندگان پر شود. بر اساس این زیربرهان، یکی از نقدهای وارد بر این برهان ـ مسئله امکان خدای آنسلمی ـ نمود یافته و پاسخهای محتمل به آن بررسی میشوند. در فصل پایانی کار، بهاختصار صورتبندیهای میلیکان (2004)، لوئیس (1970) و کینگ (1984) گزارش و بررسی میشوند که طی آن، نگارنده میکوشد نقدهایی بر این صورتبندها وارد کند. در پایان، تلاش میشود با ایجاد تغییراتی در برهان وجودی، صورتبندی نوینی ارائه شود که بخش عمدهای از نقدهای وارد بر صورتبندیهای پیشین را پاسخ دهد. با این حال، چنین به نظر میرسد که این صورتبندی ـ در بهترین حالت ـ اثبات میکند که خدای آنسلمی در ذهن واجد ویژگی «وجود در خارج» است. اما نقد مهمی که پیرامون «فرض تعدی ویژگیها» مطرح میشود، نشان میدهد که نهتنها این صورتبندیها، بلکه بخش عمدهای از صورتبندیهای برهان وجودی آنسلم با مشکل مواجه خواهند شد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تجربیات والدین سالمند از داشتن فرزند معلول ذهنی-پژوهشی به روش پدیدارشناسی
نویسنده:
آریا همدانچی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
تجربه
,
پدیدارشناسی
,
والدین
,
سالمند
,
سالمندان
,
هستیشناسی
,
پدیدهشناسی
,
علوم و علوم کاربردی
,
کلایزی
,
مشکلدار ذهنی
,
معلولین ذهنی
,
معلولان
,
بیماریهای سالمندان
چکیده :
هدف تحقیق : هدف از مطالعه حاضر توصیف تجربیات والدین سالمند از داشتن فرزند معلول ذهنی می باشد.روش بررسی : این مطالعه کیفی با استفاده از روش فنومنولوژی به توصیف تجربیات سالمندان دارای فرزند معلول ذهنی می پردازد. شرکت کنندگان با استفاده از انتخاب هدفمند برگزیده شدند و با آنان مصاحبه بدون ساختار انجام گرفت. این مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع داده ها، ادامه یافت. داده ها با روش 7 مرحله ای کلایزی آنالیزشدند. معانی استخراج شده در قالب خوشه مضامینی سازمان دهی شد که منتج به مضامین اصلی گردید. سپس این مفاهیم به صورت یک شرح جامع نوشته شد که شامل توصیف تجربه داشتن فرزند معلول ذهنی توسط سالمند می باشد. خلاصه این توصیف به صورت ساختار اصلی پدیده ارائه گردیده است . یافته ها: 4 مضمون اصلی که از یافته ها حاصل گردید به شرح زیر می باشد: "تلخکامی" های تجربه شده توسط والدین سالمند دارای فرزند معلول ذهنی،"دلبستگی" ، "معنویت تجربه شده" ،"رضایت از حمایت". علاوه بر مشکلاتی که همه والدین بطور معمول ممکن است با آن مواجه شوند، والدین سالمند دارای فرزند معلول ذهنی رنج ها و تلخی های زیادی را تجربه نموده اند. آنان اگرچه سختی های زیادی را در زندگیداشته اند ولی فرزند معلول را مقصر و عامل آن نمی دانند. آنها بیشتر عدم حمایت های اجتماعی موثر را به عنوان علت مشکلات معرفی می کنند. در این مطالعه شواهدی دال براینکه انسجام و روابط خانوادگی به علت حضور مددجو متزلزل شده است بدست نیامد .از طرف دیگر یک وابستگی عاطفی مشخص بین والدین و مددجو وجود دارد. والدین از سویی به این واقعیت توجه دارند که مددجو نمی تواند زندگی مستقل داشته باشد و از سویی دیگر کمبود حمایت های اجتماعی را حس می کنند و خود را تنها مراقبت کننده از مددجو می یابند. این وضعیت موجب نگرانی شدید آنها از آینده مددجو بعد از فوت والدین می گردد. والدین عمدتاً دارای دیدگاه معنوی می باشند به صورتی که حضور مددجو را خواست خداوند می دانندو هنگام مواجهه با مشکلات به خداوند توکل می کنند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه می تواند به محققین در بررسی بیشتر نیازها و درخواست های سالمندان دارای فرزند معلول ذهنی کمک نماید. توصیه می شود، فرایند حمایت ها ازخانواده های این گروه از سالمندان مورد بررسی دقیق تری قرار گیرد. همچنین فرایند کمک به این سالمندان در کنار آمدن با مشکلات، از طریق افزایش باور های معنوی ، می تواند موضوع یک مطالعه جداگانه با رویکرد گراندد تئوری باشد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
یافتن انطباقهای پیچیده میان دو انتولوژی با سطوح تجرید متفاوت
نویسنده:
احمد زائری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
تفسیر
,
طرح
,
ترکیب اضافی
,
هستیشناسی
,
روابط معنایی
,
تجرید
,
علوم و علوم کاربردی
,
همتراز سازی پیچیده انتولوژیها
,
انطباق پیچیده
,
الگوهای طراحی انتولوژی
,
تفسیر معنایی روابط
,
به لحاظ اصطلاحشناسی
,
الگوریتم جستجو
,
تناظر
چکیده :
یکی از اهداف وب معنایی آن است که داده و دانش به صورت قابل فهمتر در اختیار ماشین قرار بگیرد تا موجب تسهیل در به اشتراک گذاری اطلاعات و مجتمع سازی دادههاشود. قدم آغازین در رسیدن به این نگاه، نمایش مفاهیم و اصطلاحات دامنههای مختلف در قالب انتولوژیها میباشد با این وجود، حتی در یک دامنه وجود انتولوژیهای متفاوت قابل اجتناب نبوده و در نتیجه همتراز سازی انتولوژیها یعنی یافتن انطباقها میان دو انتولوژی ضروری میباشد. در سالهای اخیر سیستمهای همتراز سازی زیادی ارائه شدهاند. اغلب روشهای همتراز سازی موجود تنها قادر به یافتن انطباقهای یک به یک میباشند. حال اگر برای یک مفهوم در انتولوژی اول نظیر مستقیمی در انتولوژی دوم یافت نشود، این روشها قادر به یافتن انطباق پیچیده نخواهند بود. در حالت خاص این مسئله، اگر برای بیان یک مفهوم در یک طرف از الگوی لغوی-املایی و در انتولوژی دوم برای مدل کردن همان مفهوم از الگوی منطقی استفاده شده باشد، برای همتراز سازی نیاز به یافتن نوع خاصی از انطباقهای پیچیده میباشد.در این پژوهش یک روش برای یافتن انطباقهای پیچیده ارائه شده است. این انطباقهادر یک طرف شامل یک نام به صورت مضاف-مضافالیه بوده و در طرف دیگر شامل توصیفی پیچیده و مرکب برای بیان مفهوم معادل میباشد. دلیل توجه به عبارات مضاف-مضافالیه کاربرد بالای آنها در نامگذاری مفاهیم انتولوژی میباشد. در روش پیشنهادی ، ابتدا رابطه معنایی میان مضاف-مضافالیه استخراج شده و با استفاده از آن یک سری انطباقهای اولیه به عنوان فرضیه تولید میگردد. هسته اساسی در تولید این فرضیهها کتابخانهای از الگوها و یک روش جستجوی لغوی میباشد. با اعمال یک روش استدلالی خاص تمامی فرضیههای تولیدی برای افزایش کیفیت پالایش میشوند. از یک هیورستیک و نتایج به دست آمده از استدلال، برای تصحیح الگوریتم جستجوی لغوی و کلاسهبندی روابط معنایی استفاده شده است. در پایان، روش پیشنهادی در قالب نرم افزار همتراز سازی OCEANING پیاده سازی شده و کارایی روش پیشنهادی در همتراز سازی دو انتولوژی مطرح، بزرگ و سطح بالای سومو و اومبلنشان داده شده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
عرفیگرایی و فرایند شکلگیری جمهوری اسلامی ایران
نویسنده:
محمدجواد نوروزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
علوم سیاسی
,
دنیا گرایی
,
جمهوری اسلامی ایران
,
ساختار سیاسی
,
عرفی گرایی
,
هستیشناسی
,
فلسفه اسلامی
,
فرایند اجتماعی
,
دین زدایی
,
شکلگیری
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف تبیین عرفی گرایی و فرایند شکل گیري جمهوري اسلامی ایران، بر نقد و ارزیابی نطریه هاي عرفی گرایی در جمهوري اسلامی ایران متمرکز شده است و بر آن است تا دریابد که جمهوري اسلامی ایران تا چه میزان از عرفی شدن متاثر بوده است. در بررسی این امر، عرفی گرایی در سه ساحت باور، ساختار و رفتار مورد توجه قرار گرفته است. عرفی گرایان با تحلیل انفسی از اندیشه اسلامی در حوزه جمهوریت و اسلامیت در پی تفسیري سکولاریستی از فلسفه سیاسی اسلام و عرفی سازي نظام جمهوري اسلامی ایران هستند. در خلال مباحث، این نتیجه بدست آمد که نظام باور در جمهوري اسلامی ایران تمایزي اساسی با نظام باور در اندیشه سکولار داشته و نظام اندیشه گی جمهوري اسلامی ایران از عرفی گرایی تاثیر قابل توجهی نپذیرفته است. در سطح ساختار، هر چند جمهوري اسلامی ایران، بطور نسبی از عرفی گرایی تاثیر پذیرفته است، اما این ساختارها و نهادها که ناشی از تجربه بشري است، تحت اشراف و نظارت ساختار و نهادهاي دینی قرار دارند. و تحلیل برخی عرفی گرایان در این زمینه به طور نسبی و در پاره اي از ابعاد پذیرفته است. با بررسی دیدگاه عرفی گرایان در حوزه ساختار این نتایج به دست آمده است: برخلاف دیدگاه سکولارها، اسلام داراي نظام سیاسی، اقتصادي و فرهنگی است و این نظام ها با آن چه در اندیشه سکولاریستی مطرح است متفاوت است و بر اساس تجربه جمهوري اسلامی ایران می توان از مدل مردم سالاري با شاخص های؛ مشروعیت الهیمشارکت مردمی، آزادي، برابري، عدالت محوري و خدمت مداري سخن گفت. و در مقابل اندیشه عرفی گرایی با طرح دموکراسی بر شاخص هایی چون مشروعیت مردمی، کثرت گرایی سیاسی، آزادي و برابري تاکید دارد. هر یک از دو اندیشه اسلامی و عرفی گرایی داراي نظریه هاي متمایزي در زمینه توسعه و پیشرفت می باشند و طراحی نظریه پیشرفت با توجه به متغیرهایی چون شرایط بومی ایران، اندیشه اسلامی و دانش بشري امري ضروري است. تمایز دو نظام فکري در ساختار حقوقی نیز بیانگر مرجعیت اسلام در قانون گذاري است. در حالی که در تحلیل سکولارها حقوق بشر مرجع نهایی وضع و اجراي قانون به شمار می رود. قانون اساسی جمهوري اسلامی ایران داراي دو بخش قوانین ثابت و متغیر بوده و قوانینی که به اسلامیت نظام برمی گردد تغییر ناپذیر است. بررسی تاثیر عرفی گرایی بر حوزه رفتار در جمهوري اسلامی ایران، نیز نشان می دهد که عرفی شدن در حوزه رفتار فردي (نخبگان)موجب ریزش و رویش نیروها گردیده است. بر این اساس دیدگاه سکولارها در این زمینه به طور نسبی قابل پذیرش است. در ادامه دیدگاه عرفی گرایان پیرامون گروه ها، احزاب سیاسی و صورت بندي جریان هاي سیاسی؛ نقد و ارزیابی شده و میزان تاثیرآن بر رفتار شهروندان نیز مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه پژوهش این بخش نشان می دهد، عرفی گرایی در سه سطح رفتار نخبگان، احزاب سیاسی و شهروندان موجب ریزش و رویش گردیده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
جایگاه مفهوم تألیفی پیشینی در کانت و تفسیر انتولوژیک هایدگر از آن
نویسنده:
مهدی شکرزاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
تفسیر
,
بایدها و نبایدها
,
متافیزیک
,
پیشینی
,
هستیشناسی
,
اصطلاحنامه فلسفه
,
عقل محض
,
هنر و علوم انسانی
,
کانت، امانوئل
,
هایدگر، مارتین
,
درباره هایدگر
چکیده :
تفاسیر معرفت شناختی از کانت، حقیقت به مثابۀ مطابقت در نظر گرفته شده و جایگاه معرفت پیشینی را از آن ذهن می دانند. معرفت پیشینی محوری ترین مسئله در نقد عقل محض و تمهیدات بوده و اصلی ترین نقش را در این دو اثر ایفا می کند. تمامی مباحث این دو کتاب در جهت اثبات معرفت پیشینی و نشان دادن امکان آن طراحی شده و مباحث دیگر از جمله شهود و صور پیشینی آن، فاهمه و مقولات پیشینی، اصول محض فاهمه، تألیف های سه گانه، مسئلۀ امکان علوم ریاضی و طبیعی و نیز امکان مابعدالطبیعه، همه بر حول محور امکان معرفت تألیفی پیشینی می چرخند. کانت برای توجیه معرفت پیشینی به پژوهش و نقد منابع این معرفت می پردازد و در نهایت نقادی وی از عقل محض به تعیین حدود و مرزهای آن منجر می شود. در نتیجه ریاضیات و علوم طبیعی از این نقادی سربلند بیرون آمده و مابعدالطبیعه به دلیل عدم امکان احکام تألیفی پیشینی در آن، ناممکن تلقی می شود و در واقع بنیان های اصلی خود ا از دست داده و فرو می ریزد. اما هایدگر تفسیری بدیع از رسالت نقد عقل محض ارائه می کند. به نظر وینقد عقل محض کتابی است در جهت پی ریزی و مبنا گذاریِ مابعدالطبیعه و این دقیقاً نقطۀ مقابل تفاسیر معرفت شناختی از اندیشۀ نقادی کانت است. این پایان نامه عهده دار نقد و بررسی تفسیر انتولوژیک هایدگر از نقد عقل محض است و نشان خواهد داد که تفسیر وی ناتمام بوده و صرفاً جهت نشان دادن قرائت خویش از کانت بیان داده شده
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
اندیشه سیاسی جلالالدّین دوانی
نویسنده:
ابوالفضل محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
جلال الدین دوانی
,
فلسفه سیاسی
,
معارف اسلامی
,
هستیشناسی
,
انسانشناسی
,
آموزه دینی
,
دین اسلام (دامنه ادیان پیشرفته)
,
اندیشه سیاسی
,
هنر و علوم انسانی
,
دوانی، جلالالدین
چکیده :
یکی از دانشمندانی که به اندیشه ورزی پیرامون امر خطیر سیاست پرداخته، جلالالدین محمد بن اسعد کازرونی مشهور به علامه محقق دوانی از بزرگان مکتب شیرازاست. تحقیق حاضر با هدف بررسی و تحلیل اندیشه های سیاسی چنین شخصیتی، به عنوان بخشی از اندیشه سیاسی کلاسیک در اسلام و ایرانپیریزی شدهوبه مبادی اندیشه سیاسی جلال الدین دوانی، تأثیر آموزه های دینی،عرفانی و فلسفی بر اندیشه سیاسیاو و مولفه ها و شاخصه های اندیشه های سیاسی و اجتماعی دوانی می پردازد.فرضیه اصلی این تحقیق آن است که آمیختگی آموزه های دینی – اخلاقی و عرفانی (اشراقی) با فلسفه سیاسی دوانی موجب درآمیختگی سیاست و شریعت در اندیشه سیاسی وی شده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بهبود فرایند تشخیص در کلینیکهای اورولوژی برپایهی هستاننگار
نویسنده:
زهرا المصلاوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
فناوری اطلاعات
,
هستیشناسی
,
علوم و علوم کاربردی
,
درمانگاه
,
تشخیص (پزشکی)
,
اورولوژی
,
چارچوب توصیف منابع
,
هستان نگار
,
فرایند تشخیص
,
بهبود فرایند
,
وزن دهی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
محمد بن یعقوب کلینی
چکیده :
عموما تشخیص پزشکی دارای دو مشکل اساسی میباشد. اولا تشخیص نادرست که معمولا نتیجهی انتقال ناکامل اطلاعات ضروری برای تشخیص بیماری به پزشک و ثانیا اتلاف زمان که به دلیل بیان اطلاعات غیرضروری به پزشک میباشد. هدف از انجام این تحقیق ارائهی راه حلی برای این دو مشکل میباشد. راهحل ارائه شده یک چارچوب برپایهی هستاننگار میباشد که از طرفی به پزشک کمک میکند اطلاعات ضروری را در کمترین زمان دریافت نماید و از طرفی میتواند آموزشی کلی به بیمار قبل از ورود به اتاق پزشک ارائه کند تا بیمار تشخیص دهد چه اطلاعاتی باید برای پزشک بیان شوند و چه اطلاعاتی نباید بیان شوند. چارچوب مزبور یک سیستم تصمیمگیری تولید پرسشنامه میباشد که مهمترین و ضروریترین پرسشها برای تشخیص را بین همهی پرسشهای ممکن انتخاب میکند و به کاربر(بیمار یا پزشک) برمیگرداند. این چارچوب میتواند به وسیلهی پزشکان و بیماران برای کارامدتر کردن فرایند تبادل اطلاعات و کاهش زمان ویزیت بیمار، و همچنین برای آموزش بیماران قبل از ورود به اتاق پزشک، به کار رود که به کارگیری آن از لحاظ اقتصادی و انسانی به طور مستقیم تأثیر مثبتی برکارکرد سیستم تشخیص دارد.در این پایاننامه پس از تعیین محدودهی تحقیق، به منظور تولید هستاننگار دادههای لازم از منابع مورد نظر استخراج میشوند. پس از آن به وسیلهی الگوریتم جستجو در هستاننگار، پرسشنامه تولید میشود و سپس توسط متخصصین ویرایش میشود و پرسشنامهای مشابه پرسشنامهی قبلی تولید میشود.نتایج اجرای پرسشنامهها نشان میدهد پرسشنامهی قبل از ویرایش از لحاظ کاهش زمان و پرسشنامهی بعد از ویرایش از لحاظ کیفیت در فرایند تشخیص کارکرد بهتری داشتهاند. در یک نتیجهگیری کلی میتوان گفت، هردو پرسشنامهی تولید شده از لحاظ کاهش زمان و افزایش کیفیت کارکرد مناسب و رضایت بخشی را در جهت بهبود فرایند تشخیص دارند. برای بهبود خروجی این تحقیق میتوان جنبههای دیگری از جمله روانشناسی ارتباط با بیمار را برای تولید هستاننگار در نظر گرفت.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
تعداد رکورد ها : 311
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید