جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 291
فلسفه قرن بیستم: سنت تحلیلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Morris Weitz, Paul Edwards, Richard H. Popkin
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
سهم اتریش در فلسفه تحلیلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Textor
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگرچه بخش مهمی از خاستگاه های فلسفه تحلیلی را می توان به فلسفه در اتریش در نیمه اول قرن بیستم ردیابی کرد، به طور قابل توجهی اطلاعات کمی در مورد سهم خاص فلسفه و فیلسوفان اتریشی وجود دارد. در کتاب مشارکت اتریشی در فلسفه تحلیلی، فیلسوفان برجسته تحلیلی نگاهی تازه به ریشه های فلسفه تحلیلی در اندیشه فیلسوفان تأثیرگذار اما اغلب نادیده گرفته شده اتریشی از جمله برنتانو، ماینونگ، بولزانو، هوسرل و ویتاسک دارند. مشارکت کنندگان در این جلد به بررسی موضوعات محوری در فلسفه نظری مانند نیت، آگاهی، حافظه، صفات و حقیقت و همچنین فلسفه سیاسی و زیبایی شناسی می پردازند. این مجموعه اصلی برای هر کسی که به مطالعه ریشه های فلسفه تحلیلی و همچنین بحث های معاصر در فلسفه زبان، متافیزیک و ذهن می پردازد، جالب خواهد بود.
فلسفه تحلیلی و تاریخ فلسفه آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tom Sorell, G. A. J. Rogers
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه نوشته شده به زبان انگلیسی عمدتاً فلسفه تحلیلی است و فنون و تمایلات فلسفه تحلیلی نه تنها غیر تاریخی، بلکه ضد تاریخی هستند و با تفسیر متنی دشمنی دارند. تحلیلی معمولاً به درجه بالایی از وضوح و دقت فرمول‌بندی و استدلال می‌خواهد، و اغلب به دنبال آگاهی و سازگاری با علم طبیعی فعلی است. در دوران قبل، فلسفه تحلیلی با شهودهای زبانی معمولی یا باورهای عقل سلیم یا هر دو موافقت می کرد. همه این جنبه های موضوع با استفاده از متون تاریخی برای اشراق فلسفی ناآرام است. در این کتاب، ده فیلسوف برجسته به بررسی تنش‌های بین، و امکانات آشتی، فلسفه تحلیلی و تاریخ فلسفه می‌پردازند. مشارکت کنندگان: M. R. Ayers، John Cottingham، Daniel Garber، Gary Hatfield، Anthony Kenny، Steven Nadler، G. A. J. Rogers، Tom Sorell، Catherine Wilson، Yves Charles Zarka
چرخش تاریخی در فلسفه تحلیلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Erich H. Reck (eds.) (اریک اچ. رک)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
UK: Palgrave Macmillan ,
چرخش تحلیلی: تحلیل در فلسفه تحلیلی اولیه و پدیدارشناسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Beaney
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه، با مشارکت فیلسوفان برجسته، فلسفه تحلیلی را در زمینه وسیع تری قرار می دهد و آن را با روش شناسی مهم ترین سنت رقیب آن در فلسفه قرن بیستم - پدیدارشناسی - مقایسه می کند، که توسعه آن از بسیاری جهات به موازات توسعه فلسفه تحلیلی است. چرخش تحلیلی برای مورخان فلسفه عموماً، فیلسوفان تحلیلی و پدیدارشناسان بسیار جالب خواهد بود.
نیهیلیسم مد روز: نقدی بر فلسفه تحلیلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Bruce Wilshire
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: گزارشی بسیار انتقادی از فلسفه تحلیلی.
مفهوم های جِرم در فیزیک و فلسفه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Max Jammer
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مفهوم جرم یکی از اساسی ترین مفاهیم در فیزیک است که از نظر اهمیت فقط با مفاهیم مکان و زمان قابل مقایسه است. اما بر خلاف موارد اخیر که موضوع مطالعات فیزیکی و فلسفی بیشماری هستند، مفهوم جرم به ندرت مورد بررسی قرار گرفته است. در اینجا ماکس جامر، فیلسوف و مورخ برجسته فیزیک، یک مطالعه مختصر، اما جامع، منسجم و مستقل از مفهوم جرم را همانطور که در فیزیک معاصر تعریف، تفسیر و به کار می‌رود و به طور انتقادی در فلسفه علم مدرن این کتاب با تمرکز بر نظریه های ارائه شده پس از اواسط دهه 1950، اولین کتاب در نوع خود است که جدیدترین تحقیقات تجربی و نظری در مورد ماهیت جرم و نقش آن در فیزیک مدرن، از قلمرو ذرات بنیادی تا کیهان شناسی را پوشش می دهد. از کهکشان ها این کتاب با تجزیه و تحلیل دشواری های مداوم تعریف جرم اینرسی به شیوه ای غیر دایره ای آغاز می شود و این سؤال مرتبط را مورد بحث قرار می دهد که آیا جرم یک مفهوم مشاهده ای است یا نظری. سپس مفهوم جرم را در نسبیت خاص و این مسئله ظریف را بررسی می کند که آیا جرم نسبیتی تنها مفهوم مشروع جرم است و آیا با جرم کلاسیک (نیوتنی) یکسان است یا خیر. این با تجزیه و تحلیل انتقادی از مشتقات مختلف از رابطه جرم-انرژی معروف E = mc2 و تفاسیر متناقض آن دنبال می‌شود. جمر سپس فصلی را به تمایز بین جرم اینرسی و گرانشی و نسخه‌های مختلف اصل به اصطلاح هم ارزی اختصاص می‌دهد که نیوتن اصول خود را با آن آغاز کرد، اما همچنین به نقطه شروع نسبیت عام اینشتین تبدیل شد که جایگزین فیزیک نیوتنی می‌شود. این کتاب با ارائه نظریه‌های دینامیکی جهانی و محلی اخیراً در مورد منشاء و ماهیت جرم به پایان می‌رسد. این کتاب که قرار است به مرجع بسیار مورد مشورت فیلسوفان و فیزیکدانان تبدیل شود، همچنین برای خوانندگان عمومی غیرحرفه ای علاقه مند به مبانی فیزیک نوشته شده است.
بحثی درباره آینده حکمت اسلامی
نویسنده:
علی اصغر مصلح
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
حکمت اسلامی با همه تنوعاتش گونه ای از مفهومی کردن دریافت متفکران اسلامی از عالم و آدم است. این سنت به مثابه یک مشرب فکری در کنار سایر مشارب فکری در برخی از سرزمین های اسلامی، به خصوص ایران، پدید آمده و بسط پیدا کرده است. این سنت از آغاز رویارویی کشورهای اسلامی با عالم جدید، از طریق برخی از نمایندگانش با مسائل تفکر جدید درآویخته است. بر اساس همین تجارب و افق هایی که برای آینده فرهنگ معاصر قابل تصور است و با نظر به استعدادهای نهفته در این سنت، می توان به بحث درباره آینده آن پرداخت. کسانی که به حکمت اسلامی در عالم معاصر اهمیت داده و به صورت های مختلفی به تدریس و تحقیق در آن پرداخته اند، سه گونه رویکرد داشته اند: 1. رویکرد آلی؛ 2. رویکرد اصالی؛ 3. رویکرد طریقی (راه جویانه). هر کدام از این سه رویکرد، به صورتی در تداوم حیات این سنت نقش داشته اند. حکمت اسلامی در آینده در دو قلمرو می تواند ادامه حیات دهد: 1. در برخی از حوزه های فرهنگی جهان اسلام، مثل ایران؛ و در کنار دروس مرتبط با علوم دینی؛ 2. در حوزه فعالیت های دانشگاهی. در این مقاله به طور کوتاه و مقدماتی به امکان های پیش روی این سنت در همین دو قلمرو پرداخته می شود.
صفحات :
از صفحه 105 تا 120
مسئله خدا در فلسفه مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Leonardo Messinese (لئوناردو مسینی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Davies Group Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مسینی ایده‌های خدا را در فلسفه مدرن از جمله دکارت، هیوم، کانت و هگل بررسی می‌کند و اهمیت معاصر آن‌ها را برای تفکر درباره خدا نشان می‌دهد. در نهایت، اندیشه هگل بزرگترین فرصت برای درک رابطه و تفاوت بین فلسفه و الهیات است. از نظر هگل، خدا به عنوان «استعلای درونی» درک می شود و این بالاترین دستاورد فلسفه مدرن است، برخلاف الهیاتی که خدا را متعالی ناب در ایمان می بیند.
تاریخ کوتاهی از فلسفه مدرن: از دکارت تا ویتگنشتاین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roger Scruton (راجر اسکروتن)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بررسی‌های فلسفی یا به نادیده گرفتن ظرایف مهم تمایل دارند و بنابراین به سادگی اشتباه می‌شوند، یا به آن جزئیات توجه می‌کنند و در نتیجه خواندن آنها غیرممکن می‌شود. با این حال، این کتاب می‌تواند به صورت بسیار کوتاه و خواندنی، مقدمه‌ای قوی برای هر فیلسوف بزرگ دوره مدرن، همراه با بخش‌هایی از آنچه پیش از آن آمده است، ارائه دهد. اسکروتون شما را از مهم‌ترین استدلال‌های هر فیلسوف راهنمایی می‌کند، این که چگونه آن استدلال‌ها در فلسفه‌های قطعی گرد هم می‌آیند، و اینکه آن فلسفه‌ها کجا در طرح وسیع‌تر کل تاریخ فلسفه قرار می‌گیرند. وضوح و ایجاز او این کتاب را برای هر مبتدی علاقه‌مندی در دسترس قرار می‌دهد و توجه او به جزئیات مهم در جریان فلسفه، این کتاب را مخاطبانی در ردیف کسانی قرار می‌دهد که قبلاً شروع کرده‌اند. به طور خلاصه: او هم موضوع خود را با دقت می‌فهمد و هم بسیار روان ارتباط برقرار می‌کند، که این کتاب را به یک مقدمه کاملاً عالی تبدیل می‌کند. من این کتاب را به هر کسی که می‌خواهد در مورد فلسفه چیزهای زیادی بیاموزد، و به هر دانشجویی که می‌خواهد در کلاس‌های فلسفه خود ادامه دهد، توصیه می‌کنم.
  • تعداد رکورد ها : 291