جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2454
روشن‌نگری چیست، روشنی‌یابی چیست؟ نظریه‌ها و تعریف‌ها [کتاب به آلمانی]
نویسنده:
ارهارد بار ...[و دیگران]
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
Stuttgart: Reclam,
روشن‌نگری چیست، روشنی‌یابی چیست؟ نظریه‌ها و تعریف‌ها: نظریه ها و تعریف ها: مقالاتی از کانت، ارهارد، هامن، لسینگ، مندلسزون، ریم، شیلر، ویلاند، بارت، دارنتون
نویسنده:
ویراستار: ارهارد بار؛ ترجمه: سیروس آرین‌پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: آگاه,
چکیده :
«روشنگری چیست؟» مقاله ای از فیلسوف امانوئل کانت در سال 1784 است. در نشریه دسامبر 1784 برلینیشه موناتشریفت (ماهنامه برلین) که توسط فردریش گدیکه و یوهان اریش بیستر ویرایش شده بود، کانت به سوالی که یک سال پیش از آن توسط کشیش یوهان فردریش زولنر، که همچنین یکی از مقامات دولت پروس بود، پاسخ داد. مقاله کانت همچنین به علل فقدان روشنگری و پیش شرط های لازم برای ایجاد امکان روشنگری برای مردم پرداخته است. او ضروری می‌دانست که پدرگرایی کلیسا و دولت ملغی شود و به مردم آزادی داده شود تا از عقل خود استفاده کنند. کانت فردریک دوم پروس را به خاطر ایجاد این پیش شرط ها ستایش کرد. کانت بر مسائل دینی تمرکز کرد و گفت: «حکام ما» علاقه کمتری به این دارند که به شهروندان بگویند در مورد مسائل هنری و علمی چه فکری کنند. حال این کتاب "روشن نگری چیست، روشنی یابی چیست؟" اثری است که توسط "آرهارد بار" گرداوری شده است. نویسنده در این کتاب همین مباحث منطقی و فلسفی را پی گیری می کند و سعی دارد با گزینش مقالات مخلف فهم تازه ای را از موضوع مطرح شده ایجاد کند. این کتاب توسط نشر "آگاه" منتشر شده است.
کانت شناسی: تاملی در اندیشه های دینی، اخلاقی، سیاسی ایمانوئل کانت
نویسنده:
هژیر مهری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
کرج: انتشارات ملومه,
بررسی دین، دینداری و خدا در فلسفه کانت
نویسنده:
اصغر سلیمی‌ نوه
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دانشگاه ولی عصر (عج),
دو برهان: تحلیلی از برهان وجودی انسلم و برهان اخلاقی کانت برای اثبات وجود خدا
نویسنده:
عزالدین رضانژاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: نورگستر,
عقل و دین از دیدگاه کانت
نویسنده:
رضا بخشایش؛ ویراستار: مریم سوری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشکده حوزه و دانشگاه,
کانت و مساله خدا
نویسنده:
گردن ای مایکلسن؛ ترجمه: اسماعیل سعادتی خمسه
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران: حکمت,
چکیده :
در کانت و مساله خدا نویسنده می کوشد کانت را با موضوع تفسیر وسیع تری در تاریخ فلسفی دینی و فرهنگی غرب ربط دهد . در این کتاب پیوند میان افکار کانت با افکار هگل در قرن نوزدهم بررسی شده است. برای این کار نویسنده به زمینه های اندیشه و برخی آراء مهم او و سیر مساله خدا از کانت تا فلسفه های مابعد او می پردازد . این کتاب اثر متفاوتی است که فلسفه کانت را در متن تاریخ معاصر غرب شرح و تفسیر می کند .
نزاع دانشکده‌ ها
نویسنده:
ایمانوئل کانت؛ ترجمه: رضا ماحوزی؛ ویراستار: فرهاد سلیمان‌ نژاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی,
چکیده :
ه نفع دولت توتالیتر است که افراد در مورد خود فکر نکنند ، و کمتر در مورد تفکر خود صحبت کنند. امانوئل کانت در حالی که زیر نظر دشمنانه ی سانسور پروس می نوشت ، جرأت داشت که در دانشگاه و نه در هیچ جای دیگر ، لزوم استدلال آشکار را مطرح کند. وی در این انتقاد قهرمانانه از سرکوب ، که برای اولین بار در سال 1798 منتشر شد ، بحران هایی را پیش بینی کرد که بیان آزادانه ی ایده ها را به نام سیاست ملی به خطر می اندازد. از سه بخش که در زمانهای مختلف نوشته شده اند ، کتاب نزاع دانشکده هادر مورد جنگ ابدی بین دانشکده "رده پایین" فلسفه است که فقط در برابر عقاید فردی پاسخگو است و دانشکده های الهیات ، حقوق و پزشکی که از اولویت " بالاتر"ی در دنیای امور و آموزه ها برخودار است و شیوه های آن مورد توجه دولت است. کانت ، به عنوان مثال ، اتحاد نزدیک بین دانشکده الهیات و دولت را که تعالیم آن را تحریم می کند و می تواند به زور و سانسور متوسل شود ، روشن می کند. بنابراین ، دانشکده فلسفه بسیار حیاتی و با ارزش تر است ، که تفکر مستقل را قبل از عمل تشویق می کند. بخش اول ، "تعارض دانشکده فلسفه با دانشکده الهیات" ، اساسا اثبات حق دانشکده فلسفی برای آزادی بیان است. در بخشهای دیگر ، فیلسوف نگاهی طولانی و نافذ به پزشکی و قانون دارد ، یکی "معبد" فیزیکی را حفظ کرده و دیگری اعمال آن را تنظیم می کند.
جهت‌یابی در اندیشه و عمل
نویسنده:
ایمانوئل کانت؛ ترجمه: پریسا شکورزاده؛ ویراستار: نادر خسروی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: چرخ,
چکیده :
کتاب «جهت‌‌یابی در اندیشه و عمل»، اثری فلسفی نوشته ایمانوئل کانت، فیلسوف برجسته‌ی آلمانی است. این کتاب در دسته‌ی آثار نظری و فلسفی تقسیم‌بندی می‌شود و در‌واقع، مجموعه‌ای از سخنرانی‌ها و مانیفست‌های کانت در دوره‌های چالش‌برانگیز زندگی این فیلسوف است. کانت فیلسوفی است که او را با نظریات دینی در حوزه‌ی فلسفه می‌شناسند که با مطرح‌کردن سوال‌هایی شک‌آمیز، سعی در توضیح مسائل در حوزه الهیات داشت. کتاب «جهت‌یابی در اندیشه و عمل»، اثری است که به گردآوری نوشته‌های این فیلسوف بزرگ اختصاص دارد. در این کتاب همه‌ی آراء کانت در مورد دین و فلسفه‌ی الهیات برای نخستین‌بار به چاپ رسیده‌اند. مطالب منتشر‌شده در این کتاب، مربوط به سخنرانی‌ها و بیانیه‌های تند کانت در دوره‌ی درگیری او و مقامات پروس آلمان بر سر آموزه‌های دینی است که به رشته‌ی تحریر درآمده‌اند. همچنین در این کتاب، بیانیه‌ی نهایی کانت درباره‌ی دین، که مانیفستی معروف از او به شمار می‌رود، آورده‌شده است. این کتاب شامل بسیاری از آثار کانت است که پیش از این به چاپ نرسیده‌اند و نوشته‌های مهمی را دربر می‌گیرد که تصویر روشن‌تری از شناخت نظریات این فیلسوف بزرگ ارائه می‌کند. مطالعه‌ی «جهت‌یابی در اندیشه و عمل» برای دستیابی به بینشی کامل و دقیق از نظریات اخلاقی کانت، فلسفه‌ی دینی‌ او و همچنین کل نظام فلسفی او ضروری به‌نظر می‌رسد. کتاب «جهت‌یابی در اندیشه و عمل» در پنج بخش اصلی تدوین‌شده که در ابتدا شامل مقدمه‌ای است که به قلم گردآورنده کتاب است که براساس نظریات کانت این نتیجه را ارائه می‌دهد که جهان در طنزی تلخ گرفتار است. همچنین کتاب شامل بخش‌های «جهت‌یابی در اندیشه به چه معناست؟»، «جهت‌یابی در اندیشه، مسائل جغرافیایی، راه‌حل‌های سیاسی» ‌به‌قلم انارا انیل، «ساختارها وجود دارند…، اما تنها به‌شکل ویرانه‌ها: درباب تاریخ عقل و دانشگاه در آرای کانت» به‌قلم پیتر گیلگن و «یادداشت‌ها» است. در پایان کتاب هم بخشی برای آشنایی خوانندگان با اصطلاحات تخصصی فلسفه گنجانده‌شده است. این کتاب در‌واقع چکیده‌ای از کتاب «دین و الهیات عقلی» است که در زبان اصلی بیش از 500 صفحه است اما آنچه به فارسی ترجمه و تلخیص‌شده، کتابی صد‌ صفحه‌ای است.
تخلیل در زیبایی شناسی کانت: رابطه قوه تخیل با قوای عقلانی در کتاب نقد قوه حکم کانت
نویسنده:
شهاب وصالی‌ محمود
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران: گنج دانش,
  • تعداد رکورد ها : 2454