جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 134
صراط مستقیم نه صراط‌های مستقیم: تحلیل و نقد قرائت دکتر عبدالکریم سروش از پلورالیسم دینی
نویسنده:
نويسنده:حمیدرضا قاسمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قزوین - قزوین: سایه‌گستر,
چکیده :
موضوع کتاب حاضر، نقد و تحلیل قرائت «دکتر عبدالکریم سروش» از پلورالیسم دینی است. «در کتاب حاضر، نویسنده سعی نموده با بیانی روشن و متقن، موضوع پلورالیسم دینی را نقد و تحلیل کند و سپس ادلّه ده‌گانه طرح شده در کتاب صراط‌های مستقیم «دکتر سروش» را بررسی و نقادی کند. عنوان بخش‌های کتاب عبارتند از: نگاهی به حقیقت پلورالیسم دینی؛ انگیزه‌های طرح پلورالیسم دینی؛ تفسیرها و قرائت‌های مختلف از پلورالیسم دینی؛ نگرشی کلامی در تعدّد ادیان و مذاهب؛ نقدی بر قرائت «دکتر عبدالکریم سروش» از پلورالیسم دینی؛ دلایل ده گانة دکتر سروش در اثبات پلورالیسم دینی و نقد آن‌ها؛ نکات پایانی و پاسخ‌های دکتر سروش و نقد آن.
صراط مستقیم: نقدی بر قرائت دکتر سروش از پلورالیسم دینی
نویسنده:
نويسنده:عباس نیکزاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: موسسه ‌بوستان‌ کتاب ‌قم,
پلورالیسم دینی و چالش ها
نویسنده:
نويسنده:اعلی تورانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: مرشد,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نویسنده، در قالب چهار بخش "مفهوم پلورالیسم"، "مفهوم پوزیتیویسم"، "نسبت پلورالیسم با صراطهای مستقیم "و "خاتمیت "را شرح می‌دهد .از منظر او، پلورالیسم به معنی کثرت است .و از این رو، در این مکتب، حق به صورت مطلق در اختیار یک شخص یا یک گروه نیست .حق پراکنده و متکثر است .وی منشا پلورالیسم را اومانیسم می‌داند و خاطر نشان می‌کند که اومانیسم پس از رنسانس شکل گرفت در نهایت به لیبرالیسم رسید و لیبرالیسم هم در دامن خویش پلورالیسم را به وجود دارد .لیبرالیسم سه جلوه دارد که عبارت‌اند از :لیبرالیسم فلسفی، لیبرالیسم اقتصادی، لیبرالیسم سیاسی و پلورالیسم هم میوه‌هایی دارد که از این دسته‌اند" :شکاکیت "و "نسبی‌گرایی ."نگارنده در تعریف پلورالیسم بیشتر به آرای "هیگ "و "استیس "توجه دارد .بخش پایانی کتاب موضوع "خاتمیت "است . نویسنده می‌خواهد به این پرسش پاسخ گوید که "آیا دین اسلام آخرین و کامل‌ترین ادیان هست یا نه؟ اگر اسلام کامل‌ترین ادیان است پس چه طور می‌توان به پلورالیسم باور داشت؟ ."کتاب با طرح نظریه "رودلف اتو "که دین حاوی حیرت و عظمت است خاتمه می‌یابد .
پلورالیسم دینی: نقدی بر صراط های مستقیم
نویسنده:
نويسنده:مرتضی حسینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: فرهنگ قرآن,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نوشتار حاضر در قالب پرسش و پاسخ تدوین یافته و طی آن کتاب "صراطهای مستقیم/ عبدالکریم سروش "با استناد به آیات قرآن نقد و تفسیر شده است .موضوع برخی از سوالات کتاب بدین قرار است" :تحریف در مفهوم صراط"، "دین و تضاد با کثرت گرایی"، "عدم تاثیر عقل در اختلاف فرهنگ‌ها"، "اسلام و وحدت اندیشه حقیقی"، "تحریف در مفهوم اسلامی "و "ضرر بینش تکثرگرایی ."
پلورالیسم دینی: راه‌های آسمان: کثرت ادیان از نگاه جان هیک و سیدحسین نصر
نویسنده:
نويسنده:عدنان اصلان مترجم:انشاء‌الله رحمتی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نقش جهان,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نویسنده در بخش نخست این کتاب به بیان زندگی‌نامه‌های فکری "جان هیگ" و "سید حسن نصر" و اندیشه‌های این دو متفکر پرداخته است. وی در فصل دوم به منظور تبیین و توضیح درباره‌ی زمینه یا صنایع آرای این دو متفکر تلاش می‌کند بدین صورت که اوصاف آن منزل و ماوای فکری و معنوی‌ای را که خود این متفکران و اندیشه‌های آن‌ها در آن بالیده‌اند به تصویر کشد. نگارنده در فصل سوم به بیان نقش معرفت قدسی و غیرقدسی در مرتبط ساختن انسان‌ها و عالم هستی با امر غایی یا مرتبط ساختن امر غایی با انسان‌ها و عالم هستی پرداخته است در فصل چهارم عواملی بررسی می‌شود که حاکی از نیاز به رویکردی کثرت‌گرایانه در دین است. در فصل پنجم معقولیت اعتقاد به رویکردی حقیقتا کثرت‌گرایانه، در عین اعتقاد به یک واقعیت متعالی و التزام به هنجارها و ارزش‌های یک دین مشخص، بررسی و تبیین شده است. "مسیحیت و اسلام: جلوه‌های امر غایی"، "گفت و گوی حضوری هیک و نثر" دو مبحث پایانی کتاب هستند.
پلورالیسم در المیزان
نویسنده:
نويسنده:زهرا حسین‌آبادی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: لاهیجی,
کلیدواژه‌های اصلی :
بين الطريق المستقيم و الطرق المستقيمة
نویسنده:
محمدتقی مصباح يزدي، عبدالكريم سروش، عليرضا قائمي نيا؛ مترجم: حيدر حب الله
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: معهد الدراسات الاسلامي للمعارف الحكمية، دار الهادي,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
تنوع دینی (دانش نامه فلسفه استنفورد 52)
نویسنده:
دیوید بیسینگر , مهدی اخوان
نوع منبع :
نمایه مقاله
نگاهی عقلانی قرآنی به پلورالیسم دینی (حقانیت، نجات، رفتار مسالمت‌آمیز با ادیان)
نویسنده:
حسن معلمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مسئله کثرت‏گرایی دینی و حقانیت ادیان (پلورالیسم دینی) از مباحث مهم حوزه دین‏شناسی و فلسفه دین بوده، بحث‌های فراوانی درباره آن شده است. آنچه در این مقاله مدنظر است، نگاهی عقلانی و قرآنی برای تکمیل بحث، و نگاه واحد از نظر عقل و نقل به این مقوله است. حاصل نوشتار حاضر آن است که اولاً، از منظر عقلی محال نیست که یک دین حق باشد و ادیان دیگر مورد قبول نباشند، ولی نجات و رستگاری در دین حق منحصر باشد. همچنین باید دانست که رفتار مسالمت‌آمیز با حقانیت دینِ خاص منافاتی ندارد و ثانیاً، این امر ممکن با نگاهی قرآنی تثبیت می‌گردد.
صفحات :
از صفحه 213 تا 234
پیرامون تنوع دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert McKim (رابرت مک‌کیم)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: رابرت مک کیم در کتاب «درباره تنوع مذهبی» تعدادی از پاسخ‌های احتمالی را به دانش سنت‌های مذهبی متنوعی که امروزه در دسترس همه ما است، متمایز و بررسی می‌کند. گریزی از این واقعیت نیست که حضور سنت های رقیب اکنون با هر یک از سنت ها به شیوه ای جدید و نیرومند روبرو می شود. و به طور گسترده ای به رسمیت شناختن حساسیت های مذهبی واقعی و جدیت واقعی مذهبی در دیگران وجود دارد. آگاهی از سنت های دیگر چگونه ممکن است و چگونه باید بر عضوی از یک سنت مذهبی خاص تأثیر بگذارد؟ چه نگرشی باید نسبت به باورها و چشم اندازهای نجات بخش اعضای دیگر سنت ها داشت؟ مک کیم چندین پاسخ پیشنهادی برای این سؤالات را بررسی می‌کند و عمیق‌ترین تحلیل‌ها را تا به امروز از گزینه‌هایی مانند انحصارگرایی و شمول گرایی ارائه می‌کند. او استدلال می کند که آنچه شبیه موقعیت های کاملاً تعریف شده و گسسته به نظر می رسد تا حدودی تحت بررسی حل می شود و احتمالات متفاوتی را آشکار می کند. مک کیم بهترین مکان را برای یافتن معقول‌ترین پاسخ‌ها پیشنهاد می‌کند و جذابیت گزینه‌های جامع‌گرا را مورد بررسی قرار می‌دهد. او توجه خاصی به ماهیت مبهم مذهبی شرایط ما و پیامدهای این ابهام دارد.
  • تعداد رکورد ها : 134