جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 58
یکی از جنبه های چرخش سینوی در الهیات سنی
نویسنده:
رابرت ویسنووسکی؛ ترجمه به عربی: هشام بوهدی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اکنون اکثر دانشمندان تاریخ فکری اسلامی بر این موضوع اتفاق نظر دارند تحریف تصویر سنتی غربی از الغزالی (متوفی 1111) به عنوان مدافع ارتدکس مسلمان که عدم انسجام فیلسوفان (تهافت الفلاسفه) چنین بود. نقدی قوی که باعث نابودی فعالیت فلسفی در تمدن اسلامی شد. برخی در واقع هستند به این نتیجه رسیدند که اهمیت غزالی در تاریخ فلسفه و کلام اسلامی نیز همین قدر است از ادغام جدی او از ایده های متافیزیکی اساسی به آموزه های مرکزی کلام اهل سنت، از جمله بیشتر او ضرب و شتم فلسفی را جشن گرفت. چیزی که کمتر شناخته شده است این که نقش غزالی در «فلسفی کردن» کلام اهل سنت، مبارزه تنها توسط یک فرد نابغه نبود، بلکه بخشی از یک روند گسترده تری بود که به نظر می رسد در زمان ابن سینا آغاز شده است و با سرعت در نسل اول و دوم افزایش یافت نسل‌ها پس از مرگ ابن سینا در سال 1037، با کار استاد الغزالی، از اشاعره الجوینی (متوفی 1085) و نیز از ماتریدیه البزدوی (متوفی 1099)، اثری که توسط ده ها نفر از اعضای بعدی آن ها انجام شد دو مکتب علمی کلامی بزرگ اهل سنت در واقع واضح است که معمولاً خط جدایی بین متکلمان اهل سنت است در سنت اسلامی متاخر به عنوان متقدم («قدیمی» یا «متقدمین»)، و آنهایی که به آنها متاخر گفته می شود («متأخرین» یا «مدرن»)، نه به الغزالی بلکه مربوط به خود ابن سینا است و این که چرخشی در کلام سنی انجام شد از ابن سینا بود، نه غزالی.
الهیات فلسفی معاصر [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Charles Taliaferro، Chad Meister
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
ترجمه ماشینی: در الهیات فلسفی معاصر، چارلز تالیافرو و چاد مایستر بر موضوعات کلیدی در الهیات فلسفی معاصر در مسیحیت، اسلام و یهودیت و همچنین هندوئیسم و ​​بودیسم تمرکز می کنند. این جلد با بحث در مورد ابزارهای روش شناختی کلیدی در دسترس متکلم فلسفی، مانند ایمان و عقل، علم و دین، وحی و کتاب مقدس، و مرجعیت و سنت آغاز می شود. نویسندگان از این ابزار برای کشف موضوعاتی از جمله زبان، ناگفتنی، معجزه، شر و زندگی پس از مرگ استفاده می کنند. آنها همچنین با الاهیات فلسفی کاربردی، از جمله نگرانی های زیست محیطی، گفتگوی بین ادیان، و ماهیت و اهمیت ارزش های سیاسی دست و پنجه نرم می کنند. یک بحث پایانی پیشنهاد می کند که الهیات فلسفی می تواند به تأملات و اقدامات مهم در مورد تغییرات آب و هوایی کمک کند.
خودآگاهی و ذهنیت خدا [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Charles Taliaferro (Author) (چارلز تالیافرو)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
انگلیس: Cambridge University Press : انتشارات دانشگاه کمبریج,
چکیده :
ترجمه ماشینی: گزارش‌های ماتریالیستی معاصر از آگاهی و ذهنیت به چالش می‌کشند که ما چگونه درباره خود و واقعیت نهایی فکر می‌کنیم. این کتاب از دیدگاه غیر ماتریالیستی افراد و ذهنیت و قابل درک بودن اندیشیدن به خدا به عنوان یک واقعیت غیر فیزیکی و معنوی دفاع می کند. تلاش می‌کند تا رابطه یکپارچه بین خودمان و بدن‌های مادی ما و بین خدا و کیهان را به شیوه‌ای مرتبط بیان کند. نسخه‌های مختلف ماتریالیسم، و همچنین مفاهیم جایگزین و پسا دوگانه‌ای خدا، ارزیابی می‌شوند.
تثلیث مسیحی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
David Brown (Author)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
یوجین - اورگن - آمریکا: Wipf and Stock,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب ، اولین تجزیه و تحلیل جدی آموزه تثلیث برای سالیان متمادی ، دفاعی را در برابر رفتار محافظه کارانه تثلیث به عنوان یک "راز" غیرقابل نفوذ و در برابر موضع رادیکال مبنی بر اینکه این آموزه ناسازگار است و بنابراین غیرقابل قبول است ، ارائه می دهد. براون "پایه گذاری رشته جدیدی از الهیات فلسفی (یا گسترش افق های فلسفه دین) را برای استفاده گسترده تر از نوع نفوذ الهیات توسط فلسفه" که نمونه اش در برخورد با تثلیث است ، مورد حمایت قرار می دهد. او بر اعتقاد به خدا مداخله گر (خداباوری و نه دئیسم) استدلال می کند و معتقد است که نقد کتاب مقدس و تحقیقات تاریخی به معنای کنارگذاشتن اعتقادات مسیحی نیست ، زیرا "اصل تاریخی" نباید با "حقیقت الهیاتی" برابر باشد هر چند مشکلات تاریخی باید مانع از پذیرش واقعی کلمات انجیل به طور کلی شود ، "مسیح واقعی" را می توان از "عیسی تاریخی" با روش فلسفی جدا کرد. با گستره وسیع ، دقیق و صادقانه در بحث ، آثار براون برای افراد تحصیل کرده مسیحی و دیگران فراتر از محدوده الهیات حرفه ای و فلسفه دین مورد توجه قرار خواهد گرفت. شاید برانگیزاننده ترین ادعای براون این باشد که قیامت باید به عنوان یک تجربه بصری واقع بینانه پذیرفته شود و هرکسی که آن را می پذیرد باید آماده باشد تا تجربیات دیگر رویایی ، به عنوان مثال ، دیدگاههای مریم مقدس را جدی بگیرد ، حتی اگر آنها را رد کند. پایان. نویسنده می گوید: "مطمئناً این یک حقیقت حیرت انگیز است که خدا باید به موجودی با قدرتهای بسیار پست مانند انسان علاقه مند باشد." "اما این به وضوح باید دلالت آموزه تثلیث باشد." رسیدن به این نتیجه با استدلال فلسفی ، گامی اساسی در جهت "نفوذ کامل الهیات توسط فلسفه" است که براون خواستار آن است.
کتاب راهنمای ریچارد هوکر (کتب راهنمای بریل در باب سنت مسیحی) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Torrance Kirby, Rowan Williams
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill Academic Pub,
چکیده :
Richard Hooker was a learned philosophical theologian and engaged polemicist of the later sixteenth century who explained and defended the Elizabethan religious and political settlement.
سارتر بين الفلسفة و الادب
نویسنده:
موريس كرانستون؛ مترجم: مجاهد عبدالمنعم مجاهد
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فخر رازی: خاستگاه کلام فلسفی
نویسنده:
اعظم قاسمی، آریا یونسی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چکیده فارابی در احصاء‌العلوم دو شیوه را در کلام متمایز می‌کند: استدلالی و غیراستدلالی. در دورة بعد رویکرد استدلالی در کلام بر رویکرد دیگر غالب می‌شود و کلامی شکل می‌گیرد که به فلسفه بسیار نزدیک است. از این زمان است که گفت¬وگو و مفاهمه‌ای گسترده میان فیلسوفان و متکلمان اسلامی درمی‌گیرد. مبدع کلام فلسفی، فخر¬الدین رازی است و با خواجه نصیر به اوج خود می‌رسد. ویژگی‌های مهم کلام جدید این است که منطق را به¬ عنوان روش استدلال در کلام اختیار می‌کنند، موضوعات فلسفی را وارد مباحث کلامی می‌کنند و از آنها بحث می‌کنند، با استمداد از آموزه‌های فلسفی و دیگر علوم سعی می‌کنند از مدعیات دینی دفاع و آن‌ها را تدوین و تبیین کنند. در این مقاله بنابر سرشت تاریخی موضوع با استفاده از گزارش ابن¬خلدون و مطالعۀ آثار فخر رازی، کیفیت این تحول بررسی و این ویژگی‌های اساسی نشان داده شده است. ادعای این مقاله این است که کسانی مانند غزالی، به¬ویژه فخر رازی با به¬کار¬گرفتن منطق و اصول فلسفی ماهیت کلام را تغییر دادند و آن را به چیزی متفاوت و مشابه با فلسفه تبدیل کردند.
صفحات :
از صفحه 121 تا 147
بررسی و نقد تنسيق استاد فياضی از برهان صديقين علامه طباطبايی
نویسنده:
علی شیروانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بنیاد حکمت اسلامی صدرا,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
رهان صديقين نام گونه‌يي از برهان است كه در آن حدّ وسط، موجود مطلق يا اصل واقعيت است. علامه طباطبايي تقريري خاص از اين برهان دارند كه بگونه‌هاي متفاوتي تنسيق شده است. در اين مقاله تنسيق استاد فياضي از برهان صديقينِ علامه طباطبايي تبيين و سپس نقد و بررسي و نشان داده ميشود كه اين تنسيق اولاً برخلاف ظاهر عبارات علامه است و ثانياً في‌نفسه ناتمام است و نميتوان آن را تقريري موفق از برهان صديقين بشمار آورد.
صفحات :
از صفحه 5 تا 16
ماهیت دینی علوم طبیعی در اندیشۀ فارابی و ابن‌‌سینا
نویسنده:
رضا ماحوزی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
به‌ علت نسبت وثیق میان علم و فلسفه از یک سو و نسبت وثیق میان فلسفه و مابعدالطبیعۀ فارابی و ابن‌‌سینا با الهیات و دین از سوی دیگر، علوم تجربی و طبیعی در اندیشۀ این دو فیلسوف ایرانی و مسلمان در ابعاد و مسائل متعددی با الهیات فلسفی که در مابعدالطبیعۀ مد نظر این دو ذیل حکمت نظری شاخۀ الهیات طرح شده است گره خورده و از مبانی این زیرشاخه تغذیه کرده است. در این نوشتار تلاش می‌شود، در چند موقف اساسی، پیوندهای علوم طبیعی و تجربی با مابعدالطبیعه و به‌ویژه الهیات فلسفی بیان شود و در نهایت نشان داده شود که گفتمان علوم طبیعی و تجربی نزد این دو دانشمند و فیلسوف متمایز از گفتمان علوم تجربی در دنیای جدید است
صفحات :
از صفحه 99 تا 118
  • تعداد رکورد ها : 58