جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 81
امام الصادق علیه السلام كما عرفه علماء الغرب
نویسنده:
نقله‌ الی العربیه‌ نورالدین‌ آل‌ علی؛ راجعه ودیع فلسطین، مقدمه: محمد قبازرد
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب حاضر درباره امام صادق علیه السلام و بیان فضائل ایشان در ساحت های مختلف علمی و عملی می باشد.
ان كنت شیعیا فهذه رسالتک
نویسنده:
الشیخ عبدالعظیم المهتدی البحرانی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بحرین: جمعیه اهل البیت (ع),
چکیده :
کتاب حاضر درباره احادیث امام صادق علیه السلام درباره صفات شیعیان می باشد. ایشان احادیث را ذکر و درباره هر کدام مختصری توضیح می دهند.
واحرقت الجنة
نویسنده:
علی میرزا
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بی جا: بی نا,
چکیده :
کتاب حاضر کتابی است در باب سیره اهل بیت عصمت و طهارت و ذکر فضائل و رد شبهات حول ائمه هدی علیهم السلام می باشد. کتاب حاضر اختصاصا به بررسی سیره چهار امام یعنی امام حسن مجتبی ، امام زین العابدین، امام باقر و امام صادق علیهم السلام می پردازد.
مكارم أخلاق النبی والأئمة عليهم السلام
نویسنده:
قطب الدین سعید بن هبه الله الراوندی؛ تحقیق السید حسین الموسوی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کربلا: مکتبه و دار مخطوطات العتبه العباسیه المقدسه,
چکیده :
مكارم أخلاق النبي و الأئمة عليهم‌السلام تأليف شيخ قطب‌الدين، ابوالحسن يا ابوالحسين، سعيد بن عبدالله بن حسين بن هبةالله بن حسن راوندى كاشانى، با تحقيق سيد حسین موسوى، كتابى است در موضوع اخلاق و سيره معصومين(ع) كه به زبان عربى و در اواخر قرن ششم هجرى نوشته شده است. انگيزه نويسنده، بيان گوشه‌هايى از سيره اخلاقى پيامبر اسلام(ص) و امامان معصوم(ع)، بيان موعظه‌هاى اخلاقى ايشان به عنوان الگوى كامل انسانى و همچنين كسب ثواب و رسيدن به درجات عالى عنوان شده است. كتاب با مقدمه تحقيقى نسبتاً جامعى از محقق، در مورد ويژگى‌هاى كتاب و مؤلف آن آغاز و مطالب در ضمن چهارده فصل، تنظيم شده است. نگارنده با روش نقلى و با استناد به منابع روايى، در چهارده باب، كتاب را تنظيم كرده است. وى ذيل هر يك از اين ابواب، به مهمترين فضايل اخلاقى پيامبر(ص)، فاطمه زهرا(س) و امامان شيعه(ع)، به ترتيب تاريخ زندگى و وفات آنان، اشاره اجمالى نموده و سخنانى اخلاقى از هر كدام از اين معصومين(ع) نقل كرده است.
مختصر فی تعریف أحوال سادة الأنام
نویسنده:
الشیخ راشد بن إبراهیم الجزیری البحرانی؛ اعده واخرجه محمدعیسی آل مکباس
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بی جا: المعد,
چکیده :
مختصر فی تعریف أحوال سادة الأنام النبی و الاثنی عشر الإمام علیهم أفضل الصلاة و السلام، اثر عربی شیخ ناصرالدین راشد بن ابراهیم بن اسحاق بحرانی (متوفی 605ق)، با تحقیق شیخ نبیل رضا علوان، از آثار و متون نسب شناختی قرن ششم و هفتم هجری است در ذکر انساب و احوال پیامبر بزرگوار(ص) و ائمه اطهار(ع).
لماذا أنا جعفري؟
نویسنده:
محمد عبدالحفيظ جعفری
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: مؤسسة الاعلمی للمطبوعات,
چکیده :
کتاب «لماذا أنا جعفري؟» نوشته محمد عبدالحفيظ جعفری است. سَیِد محمد به دیدار «سَیِّدْ محمد حسينِ جلالی» شتافت، و بعد از آنکه خود را از سادات جعفری معرفی کرد، «سَیِدْ محمد حسينِ جلالی» به بیان مذهب جعفری پرداخت و مبانی توحیدی و نبوت و امامت را برای او شرح داد، از اینجا بود که سَیِدْ محمد علاقه مند شد پیرامون مذهب جعفری بيشتر تحقیق کند، «سَیِّدْ محمد حسينِ جلالی» نیز، همه منابع مهم که می تواند در این راه به او کمک کند برایش فراهم کرد، و اجازه داد تا از کتابخانه شخصی خویش استفاده کند، سَیِدْ محمد نیز فرصت را غنمیت شمرد و به تحقیق پرداخت و هر روز اشتیاقش به مذهب جعفری بیشتر می شد. سید محمد، پس از مقايسه ای که بین مذهب امام صادق علیه السلام، و دیگر ائمه مذاهب، انجام داد، دریافت که امام صادق علیه السلام مصداق عینی سخن مالک بن انس می باشد که گفته است: هیچ چشم و گوشی مانند امام صادق علیه السلام ندیده و نشنیده است و برتر از ایشان در علم و عبادت و تقوی به ذهن هیچ انسانی خطور نکرده است. وی به حقانیت مكتب اهل بيت عليهم السلام پی برد، و تشیع خویش را اعلام کرد، و کتابی با عنوان « لِمَاذَا اَنَا جَعْفَرِی» تالیف کرد و چگونگي شیعه شدنش را تشریح مي كند.
امام الصادق و المذاهب الأربعة المجلد 1
نویسنده:
اسد حيدر
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مکتبة الصّدر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«الإمامُ الصّادق وَ الْمَذاهِبُ الأرْبَعَة» (امام صادق و مذاهب چهارگانه) کتابی به زبان عربی نوشته اسد حیدر از نویسندگان شیعه اهل عراق است. این کتاب، به تحلیلی نو و جامع، پیرامون ابعاد شخصیت امام صادق (ع) پرداخته است. کتاب در چهار جلد تنظیم شده و هر جلد شامل دو جزء است. همان‌ گونه که از نام کتاب پیداست، مؤلف، بیشتر به تحلیل مکتب فقهی، علمی و تفسیری امام صادق (ع) در ارتباط با مذاهب چهارگانه اهل سنّت و پیشوایانِ آنان پرداخته است. جلد اول، مقدمه‌ ای از حامد حنفی داود، استاد ادبیات عرب در قاهره و مقدمه‌ ای از خود مؤلف را دربر دارد. خلافت امویان و عباسیان، عصر زندگانی امام صادق، مدرسه حدیثی امام صادق و راویان آن، معاصران سیاسی حضرت، مذاهب اربعه و علل گسترش آن و پیدایش مذهب جعفری از مباحثی است که اسد حیدر بدان پرداخته است.
مطالب السؤول في مناقب آل الرسول
نویسنده:
كمال الدين محمد بن طلحه شافعی؛ محقق: عبدالعزیز طباطبائی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار البلاغ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«مَطالِبُ السَؤول فی مَناقِب آلِ الرَّسول (ص)» کتابی به زبان عربی تالیف محمد بن طلحه شافعی (۵۸۲ - ۶۵۲ق) با موضوع شرح حال دوازده امام است. این کتاب به تعداد ائمه شیعه، مشتمل بر ۱۲ باب است و ابواب آن از امیرالمؤمنین (ع) آغاز و به مهدی (عج) خاتمه می‌ یابد. مؤلف در این کتاب، روند یکسانی در باب هر امام پیش گرفته و اطلاعاتی درباره آن حضرات مانند ولادت، وفات، ویژگی‌ ها، فرزندان و مدت عمر او را ذکر می‌ کند. ساختار ارائه اطلاعات برای هر امام یکسان است و هر باب در ۱۲ فصل عرضه شده است که موضوعاتی مانند ولادت، نسب، علم، کرامات، عبادت و دیگر ویژگی‌ ها، سخنان، فرزندان، مدت عمر و... از جمله فصول هر باب است. برای سه امام اول که اطلاعات کافی و فراوان در دست بوده فصل بندی‌ ها به صورت کامل است، اما برای ائمه بعدی که حجم اطلاعات اندک بوده مؤلف نیاز به فصل بندی ندیده است. مؤلف در ارائه مباحث ابتدا به بحث واژه‌ شناسی می‌ پردازد و ماهیت واژه مورد نظر و موارد استعمال آن را به خوبی بیان می‌ کند مانند واژه شجاعت، کرامت، مولی، عترت، اخوت، منزلت و موارد دیگر و بعد به تحلیل آن پرداخته و مصادیق آن واژه را در زندگی امام مورد نظر جستجو می‌ کند. نویسنده در این کتاب بیشتر از مجموعه‌ های حدیثی اهل سنت بهره برده و کمتر از منابع شرح حال و تاریخ استفاده کرده است.
  • تعداد رکورد ها : 81