جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 60
سالنامه اخلاق زیستی جلد پنجم: تحولات الهیاتی در اخلاق زیستی: 1992-1994 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
B. Andrew Lustig (auth.), B. Andrew Lustig (eds.) (بی. اندرو لوستیگ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: همانطور که حوزه اخلاق زیستی به بلوغ رسیده است، توجه فزاینده ای به نحوه برخورد با مسائل اخلاق زیستی در سنت های مختلف اخلاقی و مذهبی و در مناطق مختلف جهان معطوف شده است. با این حال، اغلب به دست آوردن اطلاعات به موقع در مورد این موضوعات دشوار است. مجموعه کتاب سالانه اخلاق زیستی چگونگی مسائلی مانند تکنیک‌های جدید باروری، سقط جنین، درگیری‌های مادر و جنین، مراقبت از نوزادان به‌شدت بیمار، رضایت، محرمانه‌بودن، دسترسی عادلانه، کنترل هزینه، خودداری و لغو درمان، اتانازی، تعریف مرگ، و پیوند اعضا در ادیان و مناطق مختلف مورد بحث قرار گرفته است. جلد 5 تحولات الهیاتی را از 1992 تا 1994 در سنت های انگلیسی، باپتیست، کاتولیک، هندو، شاهد یهوه، یهودی، قدیس آخرالزمان، لوتری، متدیست، مسلمان، پنطیکاستی و پروتستان مورد بحث قرار می دهد.
سالنامه اخلاق زیستی جلد سوم: تحولات الهیاتی در اخلاق زیستی: 1990–1992 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dr. Theo A. Boer , Dr. Egbert Schroten (auth.) , B. Andrew Lustig , Baruch A. Brody , H. Tristram Engelhardt Jr. , Laurence B. McCullough (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: همانطور که حوزه اخلاق زیستی به بلوغ رسیده است، توجه فزاینده ای به نحوه برخورد با مسائل اخلاق زیستی در سنت های مختلف اخلاقی و مذهبی و در مناطق مختلف جهان معطوف شده است. با این حال، اغلب به دست آوردن اطلاعات دقیق در مورد این موضوعات دشوار است. مجموعه سالنامه اخلاق زیستی تجزیه و تحلیل هایی را در مورد چگونگی مسائلی مانند تکنیک های جدید باروری، سقط جنین، درگیری های مادر و جنین، مراقبت از نوزادان مبتلا به بیماری جدی، رضایت، رازداری، دسترسی عادلانه، کنترل هزینه ها، خودداری و لغو درمان، به علاقه مندان ارائه می دهد. اتانازی فعال، تعریف مرگ و پیوند اعضا در سنت ها و مناطق مختلف مذهبی مورد بحث قرار گرفته است. جلد سوم تحولات الهیاتی 1990-1992 را در سنت های انگلیکن، باپتیست، بودایی، کاتولیک، پروتستان قاره ای، ارتدوکس شرقی، هندو، یهودی، قدیس آخرالزمان، لوتری، متدیست، مسلمان و پروتستان مورد بحث قرار می دهد. جلد چهارم به پوشش سیاست‌های رسمی دولت و جامعه پزشکی در مورد این موضوعات در سراسر جهان ادامه خواهد داد.
چارچوب‌بندی حوزه فلسفه پزشکی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
.H. Tristram Engelhardt Jr (اچ. تریسترم انگلهارت جونیر)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اصطلاح «اخلاق زیستی» در سال 1971 ابداع شد، درست همانطور که علاقه به علوم انسانی پزشکی جایگاه برجسته ای در آموزش پزشکی داشت. از این علاقه، حوزه قابل توجهی از تحقیق و پژوهش شکل گرفت: فلسفه پزشکی. این حوزه به موضوعات معرفت شناختی، هستی شناختی و نظری ارزشی ناشی از پزشکی و علوم زیست پزشکی معطوف شده است. اخلاق زیستی در این زمینه تودرتو است و تنها بر حسب موضوعات اساسی که به آن می پردازد کاملاً قابل درک است. این مجموعه مقالات به افتخار استوارت اف اسپیکر، یکی از افرادی که به فلسفه پزشکی شکل داد، دامنه وسیعی از دغدغه‌ها از فلسفه تجسم، مسائل مربوط به نقش مشاوران اخلاق و مفاهیم بیماری، عدالت و معنای تاریخ.
اخلاق زیستی در یک زمینه فرهنگی: فلسفه، دین، تاریخ، سیاست [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Vincent Barry
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cengage Learning ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اخلاق زیستی در یک زمینه فرهنگی--فلسفه، دین، تاریخ، سیاست رویکرد فلسفی منحصر به فردی را به اخلاق زیستی مدرن ارائه می دهد. این کتاب به‌جای ایجاد بحث‌های ساده در مورد مسائل معاصر، به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا بفهمند که بسیاری از مناقشات اخلاقی زیستی امروزی با پرسش‌های اساسی اساسی مانند: زندگی چه زمانی آغاز می‌شود و چه زمانی پایان می‌یابد؟ انسان یا شخص چیست؟ هدف زندگی چیست؟ جامعه ایده آل چیست؟ متن جامع و قابل دسترس است و دارای طیف وسیعی از مطالب است که به وضوح ارائه شده و به وضوح توضیح داده شده است. انبوهی از مثال ها و موارد جالب فرصت کافی برای بحث، بحث و تحقیق را فراهم می کند. توجه مهم: محتوای رسانه‌ای که در توضیحات محصول یا متن محصول ارجاع شده است ممکن است در نسخه کتاب الکترونیکی موجود نباشد.
لزوم محرمانه نگهداشتن اطلاعات ژنتیکی افراد بشر
نویسنده:
میلانی فر علیرضا, آخوندی محمدمهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
امروزه بسیاری از اطلاعات پزشکی افراد جنبه پیشگویانه دارد که در صدر این بخش از اطلاعات باید به یافته های ژنتیک افراد اشاره کرد. بحث در اطلاق و تقیید رازداری پزشکی لازم آمده و به نظر نگارندگان باید برای این منظور تمهیدات قانونی و ضمانت اجراهای لازم اندیشیده شود تا دستیابی به اطلاعات ژنتیک، افراد را به شهروندان درجه دوم و سوم مبدل نسازد و به تحدید تمام یا قسمتی از حقوق انسانی، قانونی و عرفی آنان منجر نگردد.نویسندگان این مقاله سعی دارند با احصای موارد لزوم افشاسازی اسرار پزشکی و ژنتیک افراد از اطلاق محرمانه بودن بر کلیه اطلاعات مذکور دفاع نموده و امکان تحدید این رازداری به وسیله قانون یا عرف را جز در موارد رضایت منجز فرد مربوطه و لزوم حفظ جان انسان رد نمایند.
صفحات :
از صفحه 43 تا 48
دوپینگ ژنتیکی و ملاحظات اخلاقی آن
نویسنده:
فلاحی علی اصغر, پیری هاشم, فرهود داریوش
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
سرآغاز: با وجود تلاش های فراوان صورت گرفته از سوی مجامع بین المللی و کمیته جهانی مبارزه با دوپینگ (WADA) در زمینه با دوپینگ، با پیشرفت تکنولوژی و دستیابی علوم مختلف به ویژه پزشکی به فناوری های نوین و کشف راه ها و روش های مختلف درمانی، گفته شده است که رده جدیدی از دوپینگ با نام «دوپینگ ژنی» در جوامع ورزشی، شیوع پیدا کرده است که مباحث اخلاقی جدیدی را برای ورزش، مسابقات ورزشی و مجامع ضد دوپینگ به وجود آورده است. با کامل شدن پروژه ژنوم انسانی و کشف تعداد زیادی از ژنها، زمینه درمان بسیاری از بیماری های بی درمان با استفاده از فناوری ژن درمانی به وجود آمده است ولی در کنار پیشرفت های صورت گرفته، چالش های اخلاقی متعددی نیز پیدا شده است که از آن جمله می توان تولید نوزادان تغییر یافته ژنتیکی، تغییر ژنتیکی ورزشکاران و دوپینگ ژنی را نام برد که هر کدام از این موارد جدال اخلاقی زیادی را در پی داشته اند.روش کار: در این مقاله مروری ما در ابتدا کلیه مقالات و منابع مرتبط را در پایگاه اینترنتی Google و خزانه های اطلاعاتی Pubmed, Science Direct و Ovid با کلمات کلیدی “Gene Doping” و “Ethical Consideration” و “Ethics and athletic Manipulation” جستجو کردیم. سپس کلیه مقالات در دو دسته متون کامل و چکیده و بر اساس میزان ارتباط و تازگی طبقه بندی شدند و مورد بررسی قرار گرفتند.نتیجه گیری: دوپینگ ژنی طبق تعریف کمیته جهانی ضددوپینگ عبارتست از «استفاده غیر درمانی از سلولها، ژنها، اجزای ژنتیکی، یا تعدیل بیان ژنی که از طریق آن ها ظرفیت ورزشکاران برای اجرای ورزشی افرایش یابد». امروزه مشخص شده است که ژن های متعددی با اجرای ورزشی، مرتبط هستند (حدود 90 ژن) که با توجه به گستره ورزش و علاقه روزافزون جهانی به آن، استفاده از این ژن ها به منظور دوپینگ ژنی دور از انتظار نیست. البته از فناوری ژنی می توان بهره های ارزشمندی نیز برد، مثلا برای درمان آسیب های ورزشی شدید که می تواند باعث کناره گیری ورزشکار از صحنه ورزش شود. در مجموع ملاحظات و سوالات اخلاقی متعددی پیش روی مجامع ورزشی است که در این مقاله سعی می شود به آن ها پاسخ داده شود. برخی از این سوالات اخلاقی عبارتند از:آیا باید دستکاری ژنی در ورزشکاران مطلقا ممنوع شود؟آیا باید استفاده از آن در ورزشکاران فقط برای بهبود از جراحت یا بیماری های خاص، مجاز باشد؟آیا با در نظر گرفتن کشف و تشخیص بسیار مشکل دوپینگ ژنی، در آینده ماهیت و حقیقت ورزشی زیر سوال می رود؟آیا باید ورزشکاران تغییر یافته از نظر ژنتیکی را از شرکت در رقابت های ورزشی محروم کرد یا برای آنها مسابقاتی جداگانه ترتیب داد؟البته این ها سوالاتی هستند که تا به حال پاسخ روشنی برای آنها ارایه نشده و چالش های پیش روی جهان ورزش می باشد و کمیته های اخلاقی مربوطه می بایست در پی یافتن پاسخی برای آنها باشند.
صفحات :
از صفحه 45 تا 56
اخلاق زیستی و تولید محصولات تراریخته
نویسنده:
رهنما حسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 1 تا 14
اخلاق و ایمنی در فناوری زیستی نوین
نویسنده:
مظاهری اسدی مهناز, خانی جزنی جمال
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زمینه: محققین فناوری زیستی این علم را شاهراه اقتصاد در آینده و بخصوص در بحث غذا می دانند. غذا نقش بسیار مهمی را در جوامع مختلف ایفا می کند. تلاش های اخیر برای تغییر آنچه به عنوان غذا تولید می شود و چگونگی تولید آن و اصل برابری بنیادین از اصول مهم به شمار می رود. با آنکه فناوری زیستی، فناوری حاصل از قوانین خلقت است، ولی تاکنون خطرات بالقوه ناشی از استفاده این فناوری تا حدی شناخته شده و اهمیت عوارض آنها ممکن است. غیرقابل جبران باشد. کشورهای در حال توسعه به طور روز افزونی با ورود سازواره های دست ورزی شده ژنتیکی و فراورده های آن مواجه هستند. افزایش واردات این محصولات در کشورهای جهان سوم نتیجه فشار کشورهای تولید کننده است، که مایلند مازاد تولید خود را به کشورهای توسعه نیافته ارسال نمایند. وقتی بحث واردات یا صادرات محصولی با ویژگی خاص سازواره های دست ورزی شده ژنتیکی به وجود می آید. یعنی این محصولات وارد محیط زیست بشر می شوند. سوالات اخلاقی در مورد این فناوری و بخصوص فناوری زیستی محیط زیست مانند چگونگی تفکیک مسایل غریزی و احساسی از قوانین اخلاقی، یا اجبار شرکت ها در مورد قراردادن اطلاعات مربوط به فراورده های بیولژیک شان و مجاز بودن تجارت مخفی مواد ژنتیکی و ... از مواردی است که امروزه مورد بحث بسیاری از محافل علمی و اخلاقی است. کشورهای متعددی در دنیا دارای اقتصاد وابسته به فناوری زیستی نوین هستند. ثبت رسمی موجودات زنده توسط شرکتهای انحصاری به عنوان یک امتیاز مطرح می شود. صاحب امتیاز ژن، مکلف به رعایت حقوق دیگران (توسط کس دیگری به ثبت نرسیده باشد) و رعایت قوانین عمومی (از نظر ایمنی زیستی و اخلاق زیستی) می باشد. دزدی زیستی به منظور علمی، تجاری و سودخواهی شرکت ها انجام می گیرد.نتیجه گیری: با توجه به سودآوری اقتصادی محصولات فناوری زیستی نوین باید قوانین محکم تری در این زمینه در کلیه کشورهای جهان و از کشور ما تدوین و تصویب شود. قوانین متنوع وضع شده در دنیا موارد اشتراک زیادی دارند و کنترل ها سبب کسب نتایج مطلوبی در بی خطر بودن اکثریت قریب به اتفاق سازواره های تراریخته شده است. در عرصه تجارت جهانی، محصول شرکت های تولید کننده سازواره های تراریخته باید به تایید کشور وارد کننده برسد و موضوعات ارزشی و قوانین اخلاقی مربوط به آن کشور نیز ملاحظه شوند.
صفحات :
از صفحه 71 تا 76
ملاحظاتی پیرامون «اعلامیه جهانی اخلاق زیستی و حقوق بشر»
نویسنده:
قربان نیا ناصر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زمینه: امروزه فناوری زیستی هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی توسعه یافته است. در پرتو سرعت پیشرفت فناوری زیستی، احترام به اصول اخلاق زیستی هم به یک ضرورت تبدیل شده است. اعلامیه حقوق بشر و برنامه عمل وین (1993) در بند یازده تصریح می کند: «پیشرفت خاص، به ویژه در طب زیستی و علوم حیاتی و در فناوری اطلاعات ممکن است به طور بالقوه عواقب نامطلوب برای تمامیت، کرامت و حقوق انسانی افراد داشته باشد و از این رو درخواست می کند برای تضمین احترام کامل به حقوق بشر و منزلت انسانی در این حوزه های مورد توجه جهانی، همکاری بین المللی صورت گیرد.» کنفرانس عمومی یونسکو در حوزه های مرتبط با اخلاق زیستی اقدامات قابل توجهی مبذول کرده است. اعلامیه جهانی ژنوم انسانی و حقوق بشر و اعلامیه بین المللی داده های ژنتیک انسانی، دو اعلامیه صادره توسط یونسکو هستند که از اتقان، انسجام، شفافیت و جامعیت برخوردارند.نتیجه گیری: اعلامیه جهانی اخلاق زیستی و حقوق بشر، ایراداتی داردکه از آن جمله می توان به ضعف ساختاری، بی توجهی به تعهد اشخاص حقیقی، ضعف در بیان اهداف، تبیین نادرست اصول حاکم بر اخلاق زیستی، نقص در بیان اصل عدم تبعیض و اهتمام مفرط به رضایت آزادانه اشاره نمود. مقدمه، قلمرو و اهداف اعلامیه به درستی تبیین نشده است. اصول بنیادین اخلاق زیستی می بایست به نحو شفاف و محققانه بیان گردد. اعلامیه به تعهد اشخاص حقیقی، کم توجهی نموده و منحصرا دولت ها را مخاطب قرارداده است. یکی دیگر از مهمترین اشکالات اعلامیه، عدم توجه به امکان تحدید اراده در پرتو کرامت انسانی است.
صفحات :
از صفحه 131 تا 139
  • تعداد رکورد ها : 60