جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 312673
ترجمه کتاب نگاهي گذار به نظريه ولايت فقيه استاد مصباح يزدي به زبان عربي
نویسنده:
‫عصام‌ابراهيم عيد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين کتاب که بر گردان کتاب" نگاهي گذار به نظريه ولايت فقيه" تأليف آيت‌الله محمدتقي مصباح يزدي به زبان عربي است؛ مباني عقلي و نقلي اثبات ولايت فقيه را در فقه شيعه اماميه و نيز رابطه بين مشروعيت و مقبوليت مسأله ولايت فقيه و تشکيل حکومت اسلامي را از سوي فقيه در عصر غيبت شرح و بررسي کرده است. اين نوشتار در پنج فصل، به تبيين ابعاد مختلف ولايت فقيه پرداخته است. در فصل اول، به بحث درباره اهميت ولايت و ضرورت و جايگاه علمي آن و برخي از فرضيه‌ها در اين زمينه، مانند ضرورت تشکيل حکومت و عدم مشروعيت حکومت همه قشرها غير از فقيه و دلايل آن و همچنين به بررسي فرضيه عدم جدايي دين از سياست اختصاص يافته است. فصل دوم، به بيان ارتباط وثيق دين با سياست پرداخته و ديدگاه‌هاي روشنفکران در مورد جدا ساختن ساحت دين از سياست، جهت حفظ تقدس آن نقد و ارزيابي شده و کارکردهاي مختلف دين در امور دنيا و آخرت مردم و دخالت دين در امور اجتماعي و سياسي بيان گرديده است. در فصل سوم، ابتدا مفهوم مشروعيت و مقبوليت حکومت اسلامي تبيين گرديده و نقش مردم در مشروعيت و مقبوليت حکومت اسلامي از منظر شيعه و اهل سنت، تجزيه و تحليل شده و اين مسأله در عصر حضور و غيبت معصوم( به طور جداگانه از منظر علماي شيعه بررسي شده است. نويسنده براي رأي و نظر مردم در مشروعيت حکومت اسلامي، اعم از دوران حضور و غيبت معصوم( اعتباري قايل نشده؛ اماحضور مردم و مشارکت سياسي و اجتماعي آنان در عرصه‌هاي مختلف را در پيشبرد اهداف و مقبوليت حکومت معتبر دانسته و ديدگاه‌هاي مختلف را در اين زمينه تشريح کرده است. در فصل چهارم، مباني اثبات ولايت براي فقيه و اختيارات وي براي تشکيل حکومت اسلامي و تصدي امور مختلف ديني و اجتماعي و سياسي مردم مطرح شده و ضمن تقسيم ولايت به ولايت تکويني و تشريعي دلايل عقلي و نقلي اثبات ولايت براي فقيه عنوان گرديده است. فصل پنجم، به بررسي ولايت مطلقه فقيه و دلايل قانوني (حقوقي) و فقهي آن پرداخته و فصل ششم، ضمن طرح نقش مجلس خبرگان براي تعيين و انتخاب ولي فقيه؛ به برخي از شبهه ها در اين زمينه پاسخ داده است.
جدال قاضی و غازی
نویسنده:
سرگه بارسقیان
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
Dictionary of Hindu lore and legend‬
نویسنده:
Anne L. Dallapiccola.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
London‏‫: London‏‫: Thames & Hudson‬‏‫، 2002‬‏‫،= 1381.‬,
The world according to Sikhi‫‭
نویسنده:
I. J. Singh.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‏‫‭[Toronto]‏‫‭: The Centennial Foundation‏‫‭,
Yəhudilik, Xristianlıq və İslam (Muqayisəli عربیşdırma)
نویسنده:
‏‫‭‭ Müəllif Əfzələddin Rəhimli.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم : مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی صلی الله علیه و آله,
سفر امام رضا علیه‌السلام به نیشابور
نویسنده:
تحقیق و تالیف مصطفی حسینی‌نیشابوری.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: دانش هوشیار‏‫,
بررسی تنگناهای توسعه نیافتگی کشورهای اسلامی با تاکید بر مذهب اسلام و منابع طبیعی
نویسنده:
محمد نجاتی حیدرزاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
از آنجایی که کشورهای اسلامی نسبت به سایر ملل در دوران معاصر از رشد و توسعه کمتری برخوردار بوده‌اند و همواره این معما وجود داشته است که آیا اسلام و نهادهای آن مانع توسعه‌اند و از طرفی با نگاهی اجمالی به حوزه گسترش اسلام در می‌یابیم که اغلب کشورهای مسلمان دارای منابع طبیعی فراوانی هستند در نتیجه این نکته که شاید این ملت ها گرفتار بلای منابع شده‌اند به نظر می‌رسد از این رو این تحقیق در صدد پاسخ گویی به این سوال کلیدی است که کدامیک از این دو، مانع توسعه کشورهای اسلامی شده است.برای پاسخ به این پرسش شاخص توسعه انسانی به عنوان بهترین معرف برای توسعه و شاخص نسبت جمعیت مسلمان به کل جمعیت کشور و نسبت درآمد نفتی به تولید ناخالص داخلی انتخاب گردید و با استفاده از روش رگرسیون خطی و از میان 168 کشور موجود، کشورهای عضو کنفرانس اسلامی،کشورهای با جمعیت مسلمان بالای پنجاه درصد و پنج درصد و زیر پنج درصد مسلمان مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تحقیق از رابطه منفی مابین شاخص توسعه انسانی و نسبت جمعیت مسلمان و رابطه مثبت با منابع طبیعی حکایت می‌کنند.
عرض و نقد الآراء المستشرقين حول تفسير الشيعة الامامية للقرآن من خلال کتاب "مذاهب التفسير الاسلامي"
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نگارنده در اين پژوهش، شبهه هايي که برخي از مستشرقين مانند گلدزيهر در باره قرآن کريم و تفسيرآن به شيعيان وارد کرده‌اند؛ نقد و ارزيابي شده و با توجه به مندرجات کتاب "مذاهب التفسير الاسلامي" تأليف گلدزيهر، به برخي از ادعاهاي وي در مورد وجود تناقض در تفاسير شيعه اماميه پرداخته و به آن ها پاسخ داده است. در مقدمه پس از ارائه تعريفي از استشراق و تاريخ آن، اهداف مستشرقان و حجم اقدامات فرهنگي آنان بر ضد دين اسلام و فرهنگ و آموزه‌هاي اسلامي و قرآني بررسي شده است. فصل اول به بررسي حجيت ظواهر قرآن و اقوال پيامبر اسلام(ص) و اهل بيت(، ميزان حجيت قول صحابه در تفسير قرآن، مفهوم تفسير و تأويل و فرق بين آن‌ها، معيارهاي تأويل و بطن قرآن اختصاص دارد. در فصل دوم افزون بر طرح ويژگي‌هاي روش مستشرقين در تفسير قرآن کريم و ديدگاه‌هاي تفسيري آنان؛ روش گلدزيهر به عنوان يکي از مستشرقين قرآن پژوه تجزيه و تحليل شده است. فصل سوم به تحليل و بررسي آراي گلدزيهر درکتاب تفسيري خويش ( که در آن به آراي تفسيري شيعه انتقاد کرده است) پرداخته و پس از انعکاس شبهه هاي وي نسبت به شيعه، عقايد شيعه و ديدگاه‌هاي شيعه در مورد تحريف قرآن کريم؛ پاسخ اين شبهه ها ارائه شده است. شبهه هاي مذکور که درباره قرائات شيعه از قرآن، تأويل شيعه از اين کتاب الهي، موضع‌گيري شيعه در مورد اهل بيت(، ولايت اهل بيت(، به ويژه امام علي(، اعتقاد شيعه در مورد رجعت و ظهور ست؛ مطرح گرديده و به اين شبهه ها پاسخ داده شده است.
Muhammad and his constitutional charter‫‭
نویسنده:
author Yasin T. al-Jibouri.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‏‫‭Qum‏‫‭: Ansariyan‏‫‭,
مصلح جهانی و مهدی موعود از دیدگاه اهل سنت
نویسنده:
نويسنده:سیدهادی خسروشاهی نويسنده:عبدالمحسن عباد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: اطلاعات,
  • تعداد رکورد ها : 312673