جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 312384
مقایسه کارکردهای خانوادگی مادران کودکان سالم و کودکان «بیش فعال / نقص توجه» و تاثیر مهارت حل مساله بر کارکردهای خانوادگی مادران
نویسنده:
کیمیایی سیدعلی, بیگی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: بیش فعالی / نقص توجه(ADHD) ، اختلال مزمن و آسیب زایی است که از کودکی تا بزرگسالی ادامه می یابد. این پژوهش به منظور مقایسه کارکردهای خانوادگی مادران دارای فرزندان سالم و ADHD و بررسی تاثیر آموزش حل مساله بر کارکردهای خانوادگی مادران دارای کودکان ADHD انجام گرفت.روش: پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با گروه کنترل است. نمونه آماری، 8 مادر ADHD و 12 مادر سالم با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پس از همتاسازی به لحاظ سن و جنس در دو گروه قرار گرفتند. قبل و بعد از آموزش حل مساله به روش بدل و لانکس، آزمودنی ها پرسش نامه کارکرد خانوادگی را تکمیل نمودند. برای تحلیل داده ها از برنامه های آماری SPSS 15 و برای تحلیل فرضیه ها از آزمون T مستقل استفاده شد.یافته ها: کارکردهای خانوادگی مادران با فرزندان سالم در مقایسه با مادران دارای کودکان ADHD مختل بود (P<0.05). به علاوه، آموزش حل مساله به مادران ADHD کارکرد خانوادگی آنها را بهبود بخشید؛ به خصوص این آموزش قدرت حل مساله، نقش های والدی، کنترل رفتار و کارکرد کلی آنها را افزایش داد (P<0.05)، اما تغییر معنی داری در پاسخ دهی عاطفی، ارتباط و حمایت عاطفی به وجود نیاورد (P>0.05) که بیانگر حساسیت و اثرات عوامل متعدد بر کارکردهای خانواده است.نتیجه گیری: کارکرد خانوادگی مادران دارای کودکان ADHD به مراتب ضعیف تر از مادران دارای فرزند سالم است و آموزش مهارت های حل مساله، کارکرد خانوادگی مادران ADHD به خصوص قدرت حل مساله، نقش والدی، کنترل رفتار و عملکرد کلی آنها را بهبود می بخشد.
صفحات :
از صفحه 141 تا 147
اثر محتوای عاطفی تکالیف بر عملکرد حافظه آشکار و ناآشکار دانشجویان
نویسنده:
زارع حسین, مهدویان علیرضا, نهروانیان پروانه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: به منظور بررسی تفاوت تاثیر رویداد های خوشایند و ناخوشایند در حافظه، این پژوهش به بررسی تاثیر محتوای عاطفی تکالیف بر عملکرد حافظه آشکار و ناآشکار دانشجویان پرداخت.روش: این پژوهش از نوع آزمایشی است و با انتخاب و تخصیص تصادفی 90 نفر از دانشجویان به صورت انفرادی اجرا شد. به هر آزمودنی یکی از تکالیف دارای بار عاطفی مثبت، خنثی یا منفی داده شد. سپس با دو روش برای سنجش حافظه آشکار و حافظه ناآشکار، میزان یادآوری تکالیف عاطفی اندازه گیری شد.یافته ها: تکلیف عاطفی (مثبت، منفی و خنثی) تاثیر متفاوتی بر عملکرد حافظه آشکار و ناآشکار داشتند. در حافظه آشکار، بهترین عملکرد مربوط به تکالیف عاطفی مثبت و کمترین عملکرد حافظه، در تکلیف منفی بود. عملکرد حافظه ناآشکار در هر دو نوع تکالیف عاطفی مثبت و منفی بهتر از تکلیف خنثی بود.نتیجه گیری: حافظه آشکار نسبت به مسایل عاطفی مثبت و خوشایند بیشترین کارآیی را دارد؛ کمترین میزان کارآیی حافظه مربوط به مسایل عاطفی ناخوشایند و منفی است. در حافظه ناآشکار خوشایند (مثبت) یا ناخوشایند (منفی) بودن مسایل عاطفی موجب بهتر به خاطر سپردن اطلاعات می شود، اما مطالبی که دارای محتوای خنثی هستند، کمترین میزان تاثیرگذاری را بر حافظه ناآشکار دارند.
صفحات :
از صفحه 129 تا 133
اثربخشی برنامه آموزش روان شناختی خانواده بر بهبود جو خانوادگی بیماران مبتلا به اختلالات شدید روان پزشکی
نویسنده:
کرملو سمیرا, مظاهری علی, متقی پور یاسمن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی برنامه آموزش روان شناختی خانواده بر جو خانوادگی در خانواده های بیماران مبتلا به اختلالات شدید روان پزشکی بود.روش: نمونه پژوهش شامل خانواده های 30 نفر از بیماران مبتلا به اختلالات شدید روان پزشکی بود که در سال 1386 در بیمارستان طالقانی و امام حسین (ع) شهر تهران بستری بودند و از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. افرادی که مایل به شرکت در برنامه بودند در گروه آزمایش و افرادی که در برنامه شرکت نکردند در گروه کنترل قرار گرفتند. هر دو گروه به پرسش نامه جو خانواده پاسخ دادند (پیش آزمون) و سپس برنامه آموزشی 6 جلسه به صورت جلسات هفتگی 2 ساعته برای گروه آزمایش به اجرا درآمد. داده ها با استفاده از آزمون T مستقل و کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: آموزش روان شناختی باعث افزایش انسجام و بیانگری (P<0.001) در گروه آزمایش شد، اما تغییری در مولفه های جو کلی خانواده و تعارض در دو گروه دیده نشد.نتیجه گیری: آموزش روان شناختی خانواده افراد مبتلا به اختلالات شدید روان پزشکی تاثیر مثبتی بر جو خانوادگی آنها ندارد. آموزش روان شناختی خانواده باعث افزایش بیانگری و انسجام خانواده می شود، اما تغییری در مولفه تعارض ایجاد نمی کند.
صفحات :
از صفحه 123 تا 128
مقایسه بین نارسایی های شناختی و مولفه های فراشناخت با توجه به متغیر تعدیلی میزان سوانح شغلی
نویسنده:
براتی هاجر, عریضی سامانی سیدحمیدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مقدمه: این پژوهش نقش تعدیلی متغیر سانحه شغلی را در رابطه بین نارسایی های شناختی و مولفه های فراشناخت مورد بررسی قرار داد.روش: پژوهش حاضر از نوع رابطه ای است. جامعه آماری 4726 نفر از کلیه کارکنان زن و مرد (رسمی و غیر رسمی) یک کارخانه تولید ماشین در سال 1386 بودند. در نهایت 254 نفر به عنوان نمونه آماری مورد مطالعه قرار گرفتند. پرسش نامه نارسایی های شناختی و (CFQ) و پرسش نامه فراشناخت (MCQ) ابزار جمع آوری داده ها بودند. شرکت کنندگان بر اساس میزان سوانح به دو گروه با سوانح و بدون سوانح تقسیم شدند. به منظور بررسی ارتباط و مقایسه بین متغیرها از روش های آمار توصیفی مناسب، همبستگی، آزمون T مستقل و تحلیل عاملی استفاده شد.یافته ها: بین دو گروه از نظر میزان فراشناخت و نارسایی های شناختی تفاوت معنی دار وجود داشت. همچنین رابطه بین نارسایی های شناختی و مولفه های فراشناخت در دو گروه معنی دار بود.نتیجه گیری: نارسایی شناختی در سنخ صبح (افرادی که بیشترین آگاهی و هوشیاری را در صبح دارند) از افراد سنخ عصر (افرادی که بیشترین آگاهی و هوشیاری را در عصر دارند) بیشتر است. با توجه به این نکته، با گماردن افراد سنخ عصر به مشاغلی که نوبت کاری و شیفت شبانه دارند، می توان از سانحه پیشگیری کرد.
صفحات :
از صفحه 115 تا 121
مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه در افراد چاق مبتلا به اختلال پرخوری و فاقد اختلال پرخوری
نویسنده:
مولودی رضا, دژکام محمود, موتابی فرشته, امیدوار نسرین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف مطالعه حاضر مقایسه طرحواره های ناسازگار در افراد چاق مبتلا به اختلال پرخوری و فاقد اختلال پرخوری بود.روش: این مطالعه در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، به منظور شناسایی افراد چاق مبتلا به اختلال پرخوری و فاقد اختلال پرخوری، 151 نفر از افراد چاق مقیاس پرخوری را کامل کردند. در مرحله دوم، آزمودنی هایی که در مرحله اول، در مقیاس پرخوری نمره بیشتر از 17 کسب کرده بودند، به عنوان افراد چاق مبتلا به اختلال پرخوری انتخاب شدند (n=30). افرادی که نمره آنها در مقیاس پرخوری 6 یا کمتر از 6 بود، به عنوان افراد چاق فاقد اختلال پرخوری انتخاب شدند (n=30). این دو گروه پرسش نامه طرحواره یانگ را کامل کردند. به منظور اجتناب از تاثیر متغیرهای مزاحم، دو گروه بر اساس سن و جنس همتا شدند.یافته ها: افراد چاق مبتلا به اختلال پرخوری در مقایسه با افراد چاق فاقد اختلال پرخوری در طرحواره های رهاشدگی / بی ثباتی، محرومیت هیجانی و خویشتن داری و خودانضباطی ناکافی به طور معنی داری نمرات بیشتری کسب کردند.نتیجه گیری: طرحواره های رهاشدگی / بی ثباتی، محرومیت هیجانی و خویشتن داری و خودانضباطی ناکافی نقش مهمی در شناخت تفاوت های بین افراد چاق مبتلا به اختلال پرخوری و فاقد اختلال پرخوری بازی می کنند.
صفحات :
از صفحه 109 تا 114
رابطه باورهای کمال گرایانه و رفتارهای خودناتوان ساز در دانشجویان
نویسنده:
نیکنام ماندانا, حسینیان سیمین, یزدی سیده منوره
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: شناخت باورهای مثبت و منفی کمال گرایی و رابطه آنها با مولفه های روانی و شخصیتی اهمیت زیادی دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه باورهای کمال گرایانه و رفتارهای خودناتوان ساز بود.روش: در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی، 360 دانشجوی سال سوم کارشناسی دانشگاه های تهران (170 پسر و 190 دختر) بر اساس نمونه گیری خوشه ای انتخاب و با تکمیل مقیاس کمال گرایی فراست و مقیاس خودناتوان سازی در این پژوهش شرکت کردند. داده های پژوهش توسط روش های آماری همبستگی و تحلیل رگرسیون مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: بین کمال گرایی مثبت و منفی با خودناتوان سازی به ترتیب همبستگی منفی و مثبت معنی دار وجود داشت. همچنین، کمال گرایی مثبت و منفی هر دو توانستند تغییرات مربوط به خودناتوان سازی را به صورت معنی دار پیش بینی کنند (P<0.001).نتیجه گیری: در حضور متغیر کمال گرایی مثبت احتمال افزایش رفتارهای خودناتوان ساز کمتر و در حضور متغیر کمال گرایی منفی احتمال وجود رفتارهای خود ناتوان ساز بیشتر است.
صفحات :
از صفحه 103 تا 108
عوامل فردی و سازمانی مرتبط با فرسودگی شغلی در کارکنان نیروی دریایی
نویسنده:
انیسی جعفر, اسکندری محسن, قربانی زهره, عبدالمحمدی الهه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: فرسودگی شغلی عبارت از کاهش قدرت سازگاری فرد بر اثر عوامل فشارزا به همراه نشانگان خستگی جسمی و هیجانی است. کارکنان نیروهای دریایی مستقر در مناطق مرزی در معرض تنیدگی های زیادی قرار دارند که می تواند منجر به افزایش فرسودگی شغلی آنان شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح فرسودگی شغلی درکارکنان نیروی دریایی مستقر در مناطق مرزی ایران انجام شد.روش: این مطالعه توصیفی تحلیلی همبستگی، در سال 1387 روی کارکنان نیروی دریایی مستقر در مناطق مرزی ایران انجام شد. 303 نفر از کارکنان به روش تصادفی خوشه ای انتخاب شده و با پرسش نامه های محقق ساخته و فرسودگی شغلی گلدارد مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها پس از جمع آوری با شاخص های آماری توصیفی شامل فراوانی، میانگین و انحراف معیار و روش های آماری استنباطی شامل مجذور کای، همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان چند گانه به کمک نرم افزار SPSS 15 تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: متغیرهای سن، سابقه کار و شیوه مدیریت تاثیر معنی داری بر کاهش فرسودگی شغلی داشتند (p<0.01)همچنین، میان فرسودگی شغلی با شیوه مدیریت، قوانین اداری و امکانات رفاهی همبستگی معنی داری وجود داشت.(p<0.01) نتیجه گیری: هر چند عوامل فردی در فرسودگی شغلی با اهمیت هستند، اما عوامل سازمانی نیز نقش بسزایی در کاهش فرسودگی شغلی دارند. به عبارت دیگر بهبودی در شیوه مدیریت و قوانین و همچنین افزایش امکانات رفاهی سبب کاهش فرسودگی شغلی می شود.
صفحات :
از صفحه 249 تا 253
آسیب پذیری فرهنگی، اجتماعی و تربیتی در نوجوانان و جوانان
نویسنده:
احمدی نوده خدابخش
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان آسیب پذیری فرهنگی، اجتماعی و تربیتی و عوامل مرتبط با آن در بین نوجوانان و جوانان و فراهم کردن امکان تدوین تدابیر پیشگیری انجام شد.روش: این پژوهش توصیفی  تحلیلی در سال  1388روی فرزندان نوجوان و جوان کارکنان یکی از مراکز دولتی انجام شد جامعه هدف  1200نفری به روش خوشه ای چند مرحله ای از استان های تهران، قم، اصفهان، همدان، مازندران، اردبیل، کرمانشاه، اهواز و خراسان رضوی انتخاب شدند و درنهایت تعداد  1030نفر به مطالعه وارد شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته و شامل20  مقیاس فرعی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آماری همبستگی، آزمون T مستقل و تحلیل واریانس به کمک نرم افزار  SPSS 14استفاده شد.یافته ها: از نظر آسیب پذیری کلی %70.4 افراد مصون، %17.4 افراد عادی و %21.2 افراد دچار آسیب شناخته شدند. بیشترین آسیب پذیری به ترتیب در ابعاد نگرش زن سالاری و تساوی نگری زن و مرد، ضعف در برنامه اوقات فراغت و اوقات فراغت آسیب زا، گرایش به لذت طلبی و مادی گرایی دیده شد.نتیجه گیری: بسیج امکانات در جهت رسیدگی به آسیب های نوجوانان و جوانان، راه اندازی مراکز مشاوره برای خانواده ها و فرزندان، تلاش برای غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان، ایجاد فرصت های اشتغال برای نوجوانان و جوانان، آموزش خانواده ها برای نظارت بیشتر و بهتر و کمک به بهبود روابط بین اعضای خانواده ها برای پیشگیری از افزایش آسیب ضروری به نظر می رسد.
صفحات :
از صفحه 241 تا 248
عوامل موثر بر رفتارهای مخاطره آمیز نوجوانان
نویسنده:
نیک منش زهرا, خسروی زهره, کیامنش علیرضا, بنی جمالی شکوه السادات, کاظمی یحیی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: رفتارهای مخاطره آمیز را به عنوان رفتار هایی که با بعضی از نتایج نامطلوب همبسته هستند تعریف می کنند و نوجوانی دوره مهمی برای شروع رفتارهای مخاطره آمیز است. نوجوانان به موقعیت های مخاطره ای تمایل دارند و در ایران آسیب های اجتماعی عمده و درحال گسترشی وجود دارد. این مطالعه با هدف بررسی ترتیب اولویت عوامل موثر بر رفتارهای مخاطره آمیز نوجوانان وکمک به دقت تصمیم گیری های مربوط به کاهش رفتارهای مخاطره آمیز و همچنین بررسی نقش جنسیت در تاثیر عوامل مذکور انجام شد.روش: این مطالعه از نوع همبستگی با استفاده از روش های نمونه گیری خوشه ای و هدفمند روی 316 دانش آموز شهر زاهدان در سال 1383-84 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه های پژوهشگرساخته رفتارهای مخاطره آمیز، عملکرد خانواده، ساخت خانواده، خویشتن داری و سبک دلبستگی بود. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار SPSS 15.5 و با آزمون های همبستگی و رگرسیون گام به گام تحلیل شد.یافته ها: ترتیب ورود متغیرها به الگوی پیش بینی رفتارهای مخاطره آمیز نوجوانان "کنترل در مقابل آزادی"، "خویشتن داری"، "کنترل به شیوه متقاعدسازی" و "حل اختلاف اعضای خانواده به شیوه متقاعدسازی" بود. ترتیب ورود متغیرها به الگوی پیش بینی رفتارهای مخاطره آمیز در دختران و پسران متفاوت بود.نتیجه گیری: کنترل به شیوه متقاعد سازی توسط والدین و تقویت خویشتن داری از مهم ترین اقداماتی است که برای کاهش رفتارهای مخاطره آمیز نوجوانان پیشنهاد می شود.
صفحات :
از صفحه 233 تا 239
آیا قضاوت اخلاقی وابسته به فرهنگ است؟
نویسنده:
ضیایی مریم, پوراعتماد حمیدرضا, حسن زاده توکلی محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: مطالعات فرهنگی نشان داده است که تفاوت های فرهنگی در شیوه های استدلال افراد نسبت به جهان وجود دارد. در مطالعات انجام شده در حیطه بررسی های بین فرهنگی، مطالعه ای به منظور بررسی قضاوت های اخلاقی شخصی و غیرشخصی انجام نشده است. این پژوهش با هدف بررسی زمان تصمیم گیری و نوع پاسخ به قضاوت های اخلاقی شخصی و غیرشخصی در نمونه ایرانی و مقایسه آن با نمونه مطالعه شده گرین و همکاران (2004 و 2008) در فرهنگ غربی انجام شد. روش: این مطالعه پس رویدادی در سال 1388 روی 60 نفر از دانشجویان کارشناسی رشته های مختلف دانشگاه شهید بهشتی تهران انجام شد. نمونه ها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. 20 معمای اخلاقی شامل 12 داستان شخصی و 8 داستان غیرشخصی ترجمه شد و با استفاده از کامپیوتر و به صورت شنیداری برای آزمودنی ها پخش شد. آنان با فشاردادن دو دکمه روی صفحه کلید، نظر موافق یا مخالف خود را با تصمیم پیشنهادشده در داستان اعلام کردند و نوع پاسخ و زمان واکنش ثبت شد. داده ها با نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون همبستگی رتبه ای اسپیرمن و آزمون مقایسه نسبت ها تحلیل شد.یافته ها: بین رتبه بندی زمان پاسخ معماهای اخلاقی شخصی و غیرشخصی تفاوت معنی داری وجود نداشت. میزان پاسخ مثبت به معماهای اخلاقی شخصی و غیرشخصی با مطالعات گذشته تفاوت معنی دار نشان داد.نتیجه گیری: تفاوت های فرهنگی معنی داری در پاسخ به قضاوت های اخلاقی وجود دارد و فرهنگ نقش عمده ای در تصمیم گیری پیرامون مسایل اخلاقی در کنار عوامل شناختی و هیجانی مداخله کننده بازی می کند.
صفحات :
از صفحه 225 تا 231
  • تعداد رکورد ها : 312384