جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 317570
بررسی رابطه مولفه های یادگیری خود –نظم داده شده باپیشرفت تحصیلی
نویسنده:
حسینی نسب سیدداوود
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به منظور بررسی نقش مولفه های یادگیری خود –نظم داده شده، در پیش بینی پیشرفت تحصیلی، 100 دانش آموز پسر و 96 دانش آموز دختر از مقطع راهنمایی و 65 دانش- آموز پسر و 77 دانش آموز دختر از مقطع دبیرستان در سال تحصیلی 77-76 از شهر تهران انتخاب شدند و پرسشنامه راهبردهای انگیزشی برای یادگیری را پاسخ دادند. برای اندازه گیری پیشرفت تحصیلی در مقطع راهنمایی از معدل نمرات ثلث دوم و در مقطع راهنمایی از معدل نیم سال قبلی، استفاده شد.
صفحات :
از صفحه 369 تا 380
معرفت شهودی در مثنوی مولوی
نویسنده:
مسعودی فرد مجید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
دو شاخه اصلی معرفت بشری را می توان معرفت فلسفی و معرفت شهودی نامید. معرفت شهودی یا اشراقی که مبتنی بر مشاهده قلبی است، سابقه دیرین دارد و به خصوص در میان شرقیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. عرفا این شاخه را اصلی ترین شاخه معرفت می دانند.
صفحات :
از صفحه 349 تا 368
مقایسه قصه های مثنوی با مآخذ آن
نویسنده:
خیرآبادی عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
مولانا جلال الدین محمد بلخی در سرودن کتاب ارزشمند مثنوی قصد داستان سرایی نداشته بلکه برای درک بهتر و بیشتر مخاطبان خود از دشواریها و پیچیدگی های طریقت، قصه را چراغی فرا راه آنان قرار داده است.بیشتر حکایات و قصص مثنوی برگرفته از ادبیات نوشتاری و یا گفتاری ادوار معاصر مولانا و یا قبل از وی است. شادروان استاد فروزانفر در کتاب ارزنده خود ماخذ قصص مثنوی منابع بسیاری از این قصه ها را معرفی کرده است اما ما در این نوشتار به بررسی تطبیقی برخی از قصه های مثنوی با ماخذ قبل از آن پرداخته ایم و در این پژوهش به نتایجی نو تر رسیده ایم که امید است خوانندگان دفترهای ششگانه مثنوی را به کارآید.
صفحات :
از صفحه 337 تا 348
نظری اجمالی به تاریخ ترجمه در ایران
نویسنده:
طوسی بهرام
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به خلاف آنکه گفته می شود ترجمه در ایران سابقه ای طولانی ندارد و از «بیشتر از یکی دو قرن در گذشته عقب تر نمی رود» در این مقاله سعی شده به طور اجمال نشان داده شود که سابقه ترجمه در ایران به قرنها پیش از میلاد مسیح (ع) باز می گردد و امروزه اسناد و مدارکی نبز از آن در دست هست.
صفحات :
از صفحه 325 تا 336
اروین گافمان
نویسنده:
صدرنبوی رامپور
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مهمترین یافته گافمان «فاصله نقش» است.او درباره «فاصله نقش»نمای صحنه، پشت صحنه، و آن جای سومی که نه نمای صحنه است و نه پشت صحنه بلکه محلی است که انسان به عنوان موقعیت در آن قرار می گیرد. تقحیقات ارزنده ای کرده است.
صفحات :
از صفحه 33 تا 42
موانع رشد سرمایه داری و حیات مادی در ایران در بین سالهای 996 - 1135 هجری قمری
نویسنده:
کیوان مهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
بعد از دگرگونیهای اقتصادی و اجتماعی اروپای غربی که در پی رنسانس روی داد، به تدریج شرایط لازم برای تولد و رشد طبقه متوسط و به دنبال آن «دولت ملی» به وجود آمد. این طبقه صاحب اقتداربورژوا، از طریق تقویت و تعمیم مصالح طبقاتی خویش، موجبات تاسیس، ملت...را فراهم آورد. اما سوال این جاست که در ایران عصر صفوی و اندکی قبل از آن آیا وضع چنین بود؟ نقش سلاطین صفوی در ترویج مذهب شیعه امامیه به عنوان یکی از مبانی وحدت ملی و نیز ایستادگی در برابر افزون خواهیهای دولت عثمانی و حفظ مرزهای جغرافیایی و تاریخی ایران به عنوان قالبی برای تاسیس «کشور مستقل ایران» بعد از نزدیک به هزارسال، «یک واقعیت تاریخی است»، اما این تمام قضیه نیست. نویسنده بر آن است که با شناخت منطقی حوادث سیاسی اقتصادی عصر صفوی و تاثیر متقابل هرکدام برهم به تجزیه و تحلیل علل موانع رشد سرمایه داری و حیات مادی در ایران این دوره بپردازد.
صفحات :
از صفحه 295 تا 312
عظمت هند و فرهنگ آن از دیدگاه ادیبان ایرانی (از قدیمترین ازمنه تاریخ تا دوران معاصر)
نویسنده:
رزمجو حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله نخست به بررسی مشترکاتی پرداخته شده که دو ملت ایران و هند، از لحاظ نژاد هند و اروپایی و خویشاوندی که میان زبانهای اوستایی و سانسکریت موجود است، باهم دارند.همچنین به شخصیتهای اسطوره ای اشارت گردیده است، نظیر: جمشید، فریدون و پدرش آتبین، که در آثار ادب حماسی ایران و هند وجود دارد. و موضوعاتی چون مقدس شمردن آتش که در دین زردشت و آثار ودایی موجوداست، مطرح شده و ازدواج بهرام گور پادشاه ساسانی با سپینود دختر شنگل پادشاه هند که شرح آن در شاهنامه فردوسی آمده، ازنشانه های علاقه ایرانیان به هندیان معرفی گردیده. سپس مطالب مقاله مذکور در مورد روابط فرهنگی که ملتهای ایران و هند از قدیمترین ازمنه تا امروزداشته اند، ادامه می یابد. و در این بخش درباره کتاب کلیله و دمنه یا اولین اثری که در دوره ساسانیان ابتدا از سانسکریت به پهلوی ترجمه می شود و سپس به عربی و فارسی دری، درمی آید. گفت و گو شده و درباره تاثیری که این کتاب برآثار ادب فارسی تاکنون گزارده و ضرب المثل هایی که مربوط به سرزمین هند - مانند فیلش یاد هندوستان می کند - در این آثار توسط شاعران و نویسندگان ایرانی ارائه شده است، بحثی به میان آمده و شواهدی از احترام و اهمیتی که شاعرانی نظیر فردوسی، ناصرخسرو قبادیانی، سنایی غزنوی،سعدی، حافظ و تعدادی از شاعران سبک هندی مانند: عرفی شیرازی، نظیری نیشابوری، کلیم کاشانی و صائب تبریزی برای هند قائل شده اند، ارائه گردیده است. و سرانجام مقاله مورد بحث، با ابیاتی از ملک الشعراء بهار که درباره عظمت فرهنگ دیرینه سال هند است، پایان پذیرفته است ...
صفحات :
از صفحه 313 تا 324
نقش و همکاری انسان شناسی در پژوهشهای شهری
نویسنده:
فرخ نیا رحیم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله سعی شده، تا نوع همکاری انسان شناسی در پژوهشهای شهری معین شود و به موضوعهایی اشاره گردد که انسان شناسان در جوامع شهری با آن روبرو می شوند. همچنین نوع ارزیابی از پژوهشهای شهری انسان شناسی، البته درمقایسه با جامعه شناسی، صورت گرفته است.در نهایت نیز سعی شده تا راهکاری در همکاری انسان شناسی در مطالعه جوامع شهری ارائه گردد.
صفحات :
از صفحه 273 تا 294
معرفی نسخه قصص الانبیای بوشنجی/ نابی
نویسنده:
محمدزاده سیدعباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
ابوالحسن بن هیصم بوشنجی از نویسندگان و مورخان قرن پنجم و ششم هجری است که کتابی درتاریخ عمومی درچند مجلد داشته و از ابتدای خلقت تا عصر خود را شامل بوده است. منهاج سراج، نام آن را تاریخ و قصص می داند و در چند جای کتاب خود – طبقات ناصری- از آن بهره برده و بدان اشاره کرده است.
صفحات :
از صفحه 253 تا 272
کهن الگوی حیات و جاودانگی در آیینه آیینها
نویسنده:
پورخالقی چترودی مه دخت
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تجسم باورها و برپاداشتن مراسم آیینی تکرار کهن الگوهای نمونه و مقدس و هستی بخشیدن به آنها و بازگشت به زمان آغازین و مقدس است و چون آیین رمز ساده ای است که به کمک آن کهن الگوی نمونه تکرار می شود، هیچ آیینی را نباید برگزار کرد مگر آنکه اصل و ریشه و رازهای نهفته در آن شناخته شود. شاید یکی از زیباترین نمایشها، نمایش آیینی و مراسم ستایش و نیایش و آیینهای راز آموزی مربوط به درخت (کهن الگوی حیات وجاودانگی) در میان اقوام و ملل مختلف باشد.
صفحات :
از صفحه 231 تا 252
بررسی فعل «است» در فارسی پهلوی
نویسنده:
نوابی ماهیار
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
فعل «است» (مصدر:استن) در طی دوره های مختلف زبان فارسی به شکل های مختلفی تغییر پیدا کرده و تحولات فروانی داشته است ؛ ولی همچنان نامشخص بود، که «است» فعل حال است یا گذشته، و اگر یکی از موارد صحیح باشد، به ترتیب، فعل گذشته یا حال آن چیست؟
صفحات :
از صفحه 23 تا 31
  • تعداد رکورد ها : 317570