جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1530
صبح امید: شامل شرحی مبنی بر عوالم اسلام و یهود
نویسنده:
عبدالله امین‌زادة ناسی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
بی‌جا: بی‌نا: بی‌تا,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر به بررس تطبیقی عقاید دو دین اسلام و یهودیت می‌پردازد. انگیزة اصلی مؤلف، رفع بدبینی مسلمانان نسبت به یهودیان و بالعکس بوده است. مؤلف در مباحثی که پیرامون اسلام آورده، کوشیده است تا موضع دین اسلام را نسبت به یهود، بدون کوچک‌ترین دشمنی خاصی نشان دهد. اصلی‌ترین منابع نویسنده، کتاب مقدس (عهد عتیق) و کتاب قرآن کریم بوده است. کتاب دارای مطالب پراکنده و مختلفی است و به طور کلی نیمی از مطالب کتاب به برخورد و ارتباط متقابل یهودیان و مسلمانان از صدر اسلام تا دوران معاصر اختصاص دارد. مؤلف کوشیده است در این بخش به رفع برخی از اتهامات بر ضد یهودیان بپردازد. در ادامه تعالیم مشابه دین یهود و اسلام، به ویژه تعالیم مربوط به دوران حضرت ابراهیم (ع) تا حضرت موسی (ع)، با توجه به آیات عهد عتیق و قرآن کریم بررسی شده است. در انتها مطالبی دربارة عید نوروز و برخی دانشمندان یهودی دورة معاصر ذکر گردیده، که مؤلف به ویژه عید نوروز را به تعالیم حضرت موسی (ع) و روز قراردادن الواح ده فرمان در جایگاه مخصوص خود در روز اول ماه نیسان عبری مرتبط دانسته است.
سه سنت فلسفی: گزارشی از فلسفه‌های هندی، چینی و یهودی
نویسنده:
نینیان اسمارت، ابوالفضل محمودی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم: مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این اثر ترجمة سه مقالة فلسفة هندی و فلسفة چینی و فلسفة یهودی از دائرة‌المعارف فلسفة پل ادواردز است. این مقالات توسط نینیان اسمارت، وینگ زای چان و شلومو پینز که از پژوهشگران بنام هستند به رشتة تحریر درآمده است. بخش اعظم کتاب به همراه مقدمة ارزشمند مترجم به بررسی فلسفة هند و چین و مهم‌ترین مکاتب آن اختصاص دارد. در مقالة یهودیت، فلسفة یهودی در ادوار مختلف از جمله دوران یونانی مأبی، قرون میانه، اواخر دورة میانه، عصر جدید و دورة معاصر بررسی شده و مهم‌ترین فیلسوفان هر دوره و تعالیم اصلی آن‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
جریانات بزرگ در عرفان یهودی
نویسنده:
گرشوم گرهارد شولم، فریدالدین رادمهر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: نیلوفر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این اثر همان‌طور که از نامش پیداست به بررسی عرفان یهود و مهم‌ترین جریان‌های آن تا دوران معاصر می‌پردازد. مؤلف آن یعنی گرشوم گرهارد شولم (1897- 1982 م.) بیش از بیست سال از عمر خویش را صرف مطالعه و تحقیق در عرفان یهود، به ویژه عرفان قبالا کرد و این نوشته حاصل هفت مقاله و سخن‌رانی‌های او بوده است. وی کوشیده است با روشی توصیفی و تاریخی و به دور از جانب‌داری، این مهم را به انجام برساند. این اثر به طور کلی مشتمل بر نُه فصل است. نویسنده ابتدا به ویژگی‌های کلی عرفان یهود و تأثیرپذیری آن از سنت‌های دیگر همچون گنوسی اشاره کرده است. در ادامة تاریخ قبالا از نخستین دورة آن (عرفان مِرکبه) تا آخرین مرحله یعنی حسیدیسم مورد شرح و بررسی قرا رگرفته و در این میان از کتاب زوهر و مهم‌ترین تعالیم آن و همچنین از جنبش‌های قبالای لوریایی و شبتایی سخن به میان آمده است. شایان ذکر است که این کتاب علاوه بر دو مقدمة شولم، دارای پیشگفتار متن انگلیسی به قلم رابرت آلتر و پیشگفتار مترجم است، که در آن‌ها دربارة ماهیت عرفانی، ویژگی‌های عرفان یهود، زندگی شولم و آثار علمی او مطالبی آمده است.
یهودیان در قرآن
نویسنده:
سید سابق، محمد شیخ احمدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
زاهران: انتشارات حرمین,
چکیده :
کتاب حاضر رساله‌ای مختصر دربارة قوم یهود از منظر قرآن کریم است. مؤلف با استناد به آیاتی از قرآن که در آنها دربارة بنی‌اسرائیل و یهودیان بحث شده، می‌کوشد تا تصویر واضحی از این قوم نشان دهد؛ وی همچنین براساس کتاب‌های یهودیان و مسیحیان از جمله تلمود و انجيل، اخلاق و تعالیم یهودیان را بیان کند. این رساله به وسیلة یکی از شاگردان مؤلف شرح شده که به صورت پاورقی در کتاب آمده است. شارح در پاورقی با آوردن مطالبی که لازم دیده، کتاب را کامل کرده است. کتاب دربردارندة هفت مبحث است که در آنها ماهیت یهودیان، اخلاق و تعالیم آنها، سرکشی بنی‌اسرائیل و مجازات خداوند برای آنها، ارتباط یهودیان با حضرت عیسی و دشمنی یهودیان با اسلام و مسلمانان مورد توجه قرار گرفته است.
چهرة یهود در قرآن
نویسنده:
عفیف عبدالفتاج طبّاره، مهدی آیت‌اللهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: جهان‌آرا، بی‌تا,
چکیده :
کتابی است مفصل که به بررسی تصویر یهودیت (یهود و انبیای آن در قرآن کریم می‌پردازد. این کتاب ترجمه‌ای از متن عربی با عنوان اليهود في القرآن است. نویسنده با رویکردی مبتنی بر آیات قرآن و کتاب‌های سیره به این بررسی پرداخته است. کتاب از دو بخش کلی تشکیل شده که بخش نخست آن پیرامون رفتار یهود نسبت به اسلام به خصوص در زمان حضرت محمد و رفتار آن حضرت با ایشان مطالبی آمده است. در بخش دیگر رفتار یهودیان در برابر پیامبران آسمانی خویش از ابراهیم تا موسی (ع) مورد بحث و بررسی قرار گرفته و رفتار خصمانه و تجاوز‌طلبانة آنها در برابر انبیا و همچنین مهم‌ترین خصایص آنان با توجه به متن قرآن آشکار شده است.
این سه نفر یهودی: مارکس، فروید، دورکیم
نویسنده:
سیدمحمد قطب، محمدعلی عابدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: بی‌نا,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب بخش کوچکی از شمارة دوم اسلام و نابسامانی‌های روشنفکران اثر مفسر معروف سیّد محمد قطب (1906 ـ 1966 م.) است. کتاب به تحلیل عملکردهای علمی سه دانشمند یهودی یعنی کارل ماکس، زیگموند فروید و ... امیل دورکیم در اقتصادف روانشناسی و جامعه‌شناسی می‌پردازد. از نظر مؤلف این سه نفر به دلیل نظریات همگانی و حقایق علمی که در جامة بحث و تحقیق به جامعة بشری عرضه نمودند. سبب انحراف و مقابله با دین شدند. سیدقطب معتقد است، آنچه این دانشمندان را به طرح نظریات خاص کشاند، تأثیراتی بود که آن‌ها از داروین گرفته و در نتیجه نظریات خوش را با توجه به مبانی مادی داروین مطرح کردند. ادامة کتاب نیز به تحلیل و نقد مهم‌ترین نظریات این سه دانشمند یهودی و تأثیرات آن‌ها اختصاص دارد.
نگاه به یهود و نگاه یهود
نویسنده:
علایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: میم,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این اثر به تحلیل و نقد عملکرد یهودیان دوران حضرت رسول (ص) در شبه‌جزیرة عربستان می‌پردازد. مؤلف کوشیده است تا ماهیت واقعی قوم بنی‌اسرائیل و همچنین توطئه‌های آن‌ها را برای مخاطبان برملا کند. طبق نظر نویسنده یهودیان در طول تاریخ تلاش‌های زیادی کرده‌اند تا مردم را از دستورات الهی منحرف کرده و به بیراهه بکشانند. در این میاں خصومت دیرینه یهودیان با اسلام قابل ملاحظه است، در تأليف منابع اسلامی و بیش از همة کتاب‌های تاریخ و تفاسیر قرآن استفاده شده است. این کتاب مشتمل بر چهار فصل اصلی است: در فصل نخست ابتدا تاریخچه‌ای از قوم بنی‌اسرائیل از ابتدا تا ورودشان به مصر و مهم‌ترین خصایص آنها ذکر شده است. در فصل‌های دوم و سوم و وضعیت یهودیان در شبه‌جزیرة عربستان، چگونگی ورودشان به این منطقه مهم‌ترین ویژگی‌ها و باورها و کارشکنی‌های آنان در جامعه قبل از بعثت پیامبر و پس از آن مورد بررسی قرار گرفته است. در آخرین فصل، سرانجام یهودیان مدینه و چگونگی برخورد پیامبر (ص) با آنها تبيين شده است.
ماشیح: موضوع ماشیح و دورة گئولا (نجات) در پرتو قوانین و اعتقادات یهود
نویسنده:
ایمانوئل شوخط، یعقوب یروشلیمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
بی‌جا: بی‌نا,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر دربارة اصل ماشیح (منجی) و گئولای (نجات) نهایی در دین یهود و به زبان انگلیسی نوشته شده است. ایمانوئل شوخط مؤلف کتاب، یکی از محققان بزرگ فلسفه و عرفان یهود به شمار می‌آید. وی کتاب خویش را با روشی تحلیلی و با استناد به کتاب‌های عهد عتیق (تنخ)، تلمود و میداریشم نوشته است. بر طبق گفتة مؤلف اهمیت موضوع ماشیح در دین یهود و خاطرات دردناک یهودیان از مسیح‌های دروغین، آشکارشدن علائم زمان گئولا از مهم‌ترین انگیزه‌های وی در تألیف کتاب بوده است. این کتاب مشتمل بر هشت فصل و دو ضمیمه است. مؤلف در دو فصل نخست ایمان به ماشیح و مهم‌ترین علائم گئولا را بررسی کرده است. فصل‌های سوم و چهارم به شرایط دوران قبل از ماشح و بررسی مهم‌ترین ویژگی‌های ماشیح اختصاص دارد. در فصل‌های پنجم و ششم تاریخ آمدن ماشیح و عوامل سرعت‌بخش ظهور او بیان شده است. در فصل‌های هفتم و هشتم چگونگی انتظار برای آمدن ماشیح بر طبق تعالیم کتاب مقدس و سرانجام شرایط فعلی دنیا و ارتباط آن با ظهور ماشیح بررسی شده است. در ضمیمه‌هایی که در آخرکتاب آمده، مؤلف به ارائة توضیحاتی دربارة «میشنا توراه» و فردی به نام الیاهو که یکی از منادیان گئولا بوده، پرداخته است.
خدا، جهانف انسان و ماشبح در آموزه‌های یهود
نویسنده:
آبراهام کهن، امیر فریدون گرگانی، نتن الی یهوشوع، امیرحسین صدری‌پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: المعی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب گزیده‌ای از کتاب گنجینه‌ای از تلمود است، که در آن فصل‌هایی دربارة خدا، انسان، جهان و ماشیح آمده است. کتاب شش فصل اصل دارد. فصل نخست به آموزة خداوند، و فصل 2: به بررسی جهان در یهودیت اختصاص دارد. سه فصل دیگر، دربارة انسان و زندگی جسمانی و آداب و رسوم است و فصل آخر نیز به جهان آینده و آموزة ماشیح در دین یهود می‌پردازد. مطالب ذکرشده در مورد خداوند، جهان و انسان در این کتاب بیشتر ناظر به ادبیات ربّنی و پس از تخریب معبد دوم است، از این‌رو گردآورندة کتاب مطالب ارزشمندی پیرامون سابقة تاریخی تلمود و ادبیات دورة ربّنی آورده که دارای اهمیت است.
فلسفة اسلامی و یهودی به روایت ژیلسون
نویسنده:
اتین ژیلسون، حسن فتحی، منصور ایمان‌پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: حکمت,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب ترجمة بخش پنجم از کتاب یازده‌بخشی ژیلسون (1184- 1978 م.) به نام تاریخ فلسفة مسیحی در قرون وسطا است. ژیلسون در این بخش از کتاب خود، به معرفی فیلسوفان مسلمان و یهودی که در شکل‌گیری فلسفة مدرسی تأثیر داشته‌اند، پرداخته است. این هدف سبب شده است تا وی از فیلسوفانی که در عالم اسلام و یهودیت از مقام بالایی برخوردارند، اما اندیشه و آثارشان به لاتینی ترجمه نشده، اسمی به میان نیاورد. وی از فیلسوفانی سخن گفته است که افرادی طراز اول نیستند، اما آثارشان به جهان مسیحیت راه یافته است. روش کار ژیلسون چنین است که نخست دربارة هر فیلسوف گزارشی تحلیلی ارائه می‌دهد و سپس کتاب‌شناسی جامع و کاملی از آثار آن فیلسوف آورده و مهم‌ترین مباحث مطرح‌شده در آن آثار را در یادداشت‌های آخر کتاب ذکر می‌کند. کتاب مشتمل بر دو فصل است: در فصل اول از فیلسوفان اسلامی همچون کندی، فارابی، ابن‌سینا و ابن‌رشد و در فصل دوم سلیمان بن جبیرول و موسی بن میمون به دلیل اهمیتی که داشته‌اند، معرفی شده‌اند.
  • تعداد رکورد ها : 1530