جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1782
معانی مرگ در یهودیت خاخامی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Kraemer
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب‌های زیادی به توضیح قوانین و آداب و رسوم یهود در رابطه با مرگ و عزاداری اختصاص داده شده است و مطالعات زیادی در مورد اهمیت اعمال مرگ در سراسر جهان وجود دارد. با این حال، هرگز پیش از این مطالعه ای در مورد شیوه های مرگ و سوگواری بنیانگذاران یهودیت - خاخام های اواخر دوران باستان انجام نشده است. معانی مرگ در یهودیت خاخامی این شکاف را پر می کند. نویسنده به بررسی اولین متون متعارف - میشنا، توسفتا، میدراشیم و تلمود سرزمین اسرائیل می پردازد. او به تشریح آداب تشریح شده در این متون، از آمادگی برای مرگ تا تدفین مجدد استخوان ها و پایان عزاداری می پردازد. دیوید کریمر روابط بین متون را بررسی می‌کند و آیین‌ها را تفسیر می‌کند تا باورهایی را که پایه و اساس آنها را تشکیل می‌دهند، آشکار کند. او در مورد شواهد مادی که در بزرگترین مجموعه دفن یهودیان در دوران باستان - دخمه های بت شیریم - نگهداری می شود بحث می کند. در نهایت، نویسنده تفسیری از تفاسیر خاخام‌ها از آیین‌های مرگ ارائه می‌کند - آنهایی که در تلمود بابلی ثبت شده‌اند. معانی مرگ در یهودیت خاخامی مقدمه‌ای جامع و روشن‌تر از شکل‌گیری، عمل و اهمیت آیین‌های مرگ در یهودیت خاخامی ارائه می‌دهد.
الهیات عهد عتیق: جلد اول [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Horst Dietrich Preuss (هورست دیتریش پریوس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Westminster John Knox Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تحقیقات کامل پریوس در مورد اسامی، توصیفات، کارکردها و القاب خداوند موجود در عهد عتیق، این جلد را به یکی از بهترین منابع موجود تبدیل کرده است.
شکاکیت و ضد شکاکیت در فلسفه و اندیشه یهودی قرون وسطی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
(راچلی حلیوا)Racheli Haliva
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
De Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تنش میان عقل و وحی برای قرن ها فیلسوفان یهودی را به خود مشغول کرده است که از یک سو به دفاع از یهودیت و از سوی دیگر به وفاداری به اصول فلسفی متعهد بودند. میمونید را برجسته ترین فیلسوف دینی یهودی می دانند که هدفش آشتی دادن فلسفه، به ویژه فلسفه ارسطویی، با اصول بنیادین یهودیت بود. اما بسیاری دیگر از متفکران یهودی قبل و بعد از او نیز با این کار دست و پنجه نرم کردند و این پرسش را مطرح کردند که آیا امکان دستیابی به این آشتی وجود دارد یا خیر؟ ارتباط بین فلسفه و دین اغلب آشکار نبود. در نتیجه، در برخی موارد می‌تواند به عنوان زمینه‌ای برای حمایت از پروژه Maimonides باشد، در حالی که در موارد دیگر می‌تواند منجر به رد شود. شک گرایی و ضد ابهام در اندیشه یهودی قرون وسطی بر پرسش ها، روش ها، راهبردها و رویکردهای شکاکانه ای متمرکز است که متفکران یهودی در قرون وسطی مطرح کرده بودند. در سلسله سخنرانی‌ها، تنوع نگرش‌های ارائه‌شده توسط این متفکران و همچنین آخرین خوانش‌های محققان معاصر در مورد آن نگرش‌ها را بررسی می‌کنیم.
کتاب راهنمای بلومزبری برای هگل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Allegra de Laurentiis(آلگرا د لورنتیس) , (جفری ادواردز)Jeffrey Edwards (editors)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این پروژه مشترک بین المللی درباره فلسفه هگل شامل مشارکت هجده محقق فلسفه قرن 18 تا 20 است. این یک ابزار مرجع ضروری برای دانشجویان و دانش پژوهان تفکر فلسفی مدرن به طور کلی و تفکر آلمانی قرن 19 به طور خاص خواهد بود. بخش اول این جلد به بررسی نوشته های اولیه هگل تا و از جمله پدیدارشناسی روح 1807 می پردازد. بخش دوم به آثار و سخنرانی های بزرگ هگل و همچنین به موضوعات اولیه نظام فلسفی او اختصاص دارد. این کتاب با شرحی جامع از علم منطق هگل آغاز می‌شود و سپس با بررسی‌های مفصلی از فلسفه طبیعت و فلسفه روح از دایره‌المعارف علوم فلسفی ارائه می‌شود. سه بخش دیگر از این جلد به بررسی مفاهیم کلیدی و موضوعات تفسیری، اشکال پارادایماتیک استدلال هگلی و خطوط اصلی تأثیر هگل از اواسط قرن نوزدهم می‌پردازد. این جلد شامل گاهشماری از زندگی و آثار هگل، کتابشناسی منابع اولیه و ثانویه و نمایه ای تحلیلی است.
موسی و ابراهیم ابن میمون: مواجهه با الوهیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Diana Lobel (دیانا لوبل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Academic Studies Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این پژوهش پیشگام، رویکردهای متقاطع موسی و ابراهیم میمونید به اشراق الهی و مکاشفه نام ایهیه اشر اهیه را بررسی می کند، «من آن هستم که هستم / خواهم بود که خواهم بود». این دو متفکر دیدگاه های جذاب و مکملی از معنای مواجهه با الوهیت ارائه می دهند. دایانا لوبل دانشیار دین در دانشگاه بوستون است. او نویسنده کتاب بین عرفان و فلسفه: زبان صوفیانه تجربه دینی در کوزاری جودا حلوی (2000)، گفتگوی صوفیانه یهودی: فلسفه و عرفان در تکالیف قلب بحیا بن پاکودا (2007)، خوب (2011) و فلسفه های شادی (2017).
تاریخ فلسفه یهود راتلج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Daniel Frank (دنیل فرانک)
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: سی و پنج نویسنده محترم از بریتانیا، کانادا، اسرائیل و ایالات متحده که آگاهانه از پیشینه یهودی می نویسند، تمام وسعت فلسفه یهود را پوشش می دهند و بر علایق فلسفی خود ایده ها تمرکز می کنند. دست اندرکاران این اثر موضوعات متعددی را که در متن کتاب مقدس و تاریخ قوم یهود مطرح شده است، بررسی می کنند و در مورد مکاتب فکری اصلی و جدی ترین مناقشات فلسفه یهودی باستان و جدید بحث می کنند. موضوعات شامل تکنیک های پست مدرن، اندیشه موسی میمونید، و مطالعات فلسفی هولوکاست است. در سراسر این اثر، نویسندگان بر اهمیت درک زمینه اجتماعی و فرهنگی که فلسفه یهود در آن وجود دارد اصرار دارند. گستره وسیع ایده‌های این جلد، آن را به منبعی ارزشمند در مورد ماهیت فلسفه یهود تبدیل کرده است.
اسپینوزا و فلسفه یهودی قرون وسطی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Steven Nadler (استیون نادلر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در طول دو دهه اخیر علاقه فزاینده ای به تأثیر تفکر یهودی قرون وسطی بر فلسفه اسپینوزا وجود داشته است. مقالات این جلد، توسط متخصصان اسپینوزا و محققان برجسته در زمینه فلسفه یهودی قرون وسطی، ابعاد مختلف رابطه غنی، مهم، اما بسیار کم مطالعه شده بین اسپینوزا و متفکران یهودی پیشین را مورد توجه قرار می دهد. این اولین مجموعه از این دست به هر زبانی است و مجموعاً این مقالات تحلیل مفصل و گسترده ای از چگونگی ارتباط عناصر مختلف در متافیزیک، معرفت شناسی، فلسفه اخلاق و اندیشه سیاسی و دینی اسپینوزا با دیدگاه های اجداد فلسفی یهودی او ارائه می دهند. میمونیدس، جرسونیدس، ابن عزرا، کرسکاس و دیگران. موضوعات مطرح شده عبارتند از: جاودانگی روح، ذات خدا، عشق فکری به خدا، اقبال اخلاقی، ماهیت سعادت، جبر و اراده آزاد، تفسیر کتاب مقدس، و سیاست دین.
مضامین یهودی در فلسفه اسپینوزا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Heidi M. Ravven , Lenn E. Goodman
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مقالات این جلد که زمینه جدیدی را در مطالعه فلسفه اسپینوزا ایجاد می کند، به بررسی میزانی می پردازد که ممکن است اسپینوزا یک متفکر یهودی در نظر گرفته شود. تنوع غنی پژوهش‌های اسپینوزا امروزه در اینجا با طیف وسیعی از روش‌های فکری و دیدگاه‌های علمی از فلسفه و تاریخ یهود، تا جریان‌های تفسیری تحلیلی-دکارتی و قاره‌ای- مارکسیستی، تا رشته‌های علوم سیاسی و تاریخ فکری نشان داده می‌شود. دو سؤال زیربنای همه مقالات است: چگونه و تا چه اندازه فلسفه اسپینوزا یک فلسفه یهودی است و تأثیر آن بر پروژه فلسفه یهود به عنوان یک شرکت زنده در حال حاضر و برای آینده چیست؟ دیدگاه‌های متنوع مشارکت‌کنندگان، دیدگاه بسیار ظریفی از خود سنت چندوجهی یهود را فراهم می‌کند، همانطور که از دریچه اسپینوزیست منعکس می‌شود. چیزی که آنها را به هم نزدیک می‌کند، جست‌وجوی بینش‌های ماندگاری است که از فلسفه اسپینوزا بیرون می‌آیند.
کاهش ارزش شهادت زنان در قیاس با مردان؛ تفسیر تطبیقی آیه بقره/282 با تمرکز بر تفاسیر المنار، المیزان و مِن وحی القرآن
نویسنده:
سیدمحمود طیب حسینی ، علی محمد حکیمیان ، محمدحسن شیرزاد ، محمدحسین شیرزاد
نوع منبع :
مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
یکی از آیات قرآن کریم که در انتقال به دوره مدرن، نوعی از نابرابری جنسیتی میان مردان و زنان را به اذهان متبادر ساخته، آیه شریفه بقره/282 است که بر مبنای آن، ارزش شهادت زنان در قیاس با مردان، به نصف کاهش یافته است. طیف گسترده‏ای از عالمان تفسیر با طرحِ این مدعا که زنان، موصوف به ویژگی‏هایی چون نقصان در عقل، ضعف در حافظه و ناتوانی در ضبط حوادث هستند، خوانش‏هایی مبتنی بر ارزش‏داوری جنسیتی علیه زنان ارائه کرده‏اند. این خوانش‏ها گرچه تا آستانه سده چهاردهم از رواج بسیار گسترده‏ای برخوردار بوده و به روند تفسیرنویسیِ جهان اسلام جهت داده است، اما در گذار به دوره معاصر و مطرح شدن پرسش‏ها و شبهاتِ نوظهور عصری، زمینه‏های فرهنگی- اجتماعی برای فاصله گرفتن از سنت‏های تفسیری و به موازاتِ آن، پیداییِ خوانش‏های روزآمد از آیه بقره/282 فراهم آمد. در این پژوهش تلاش می‏شود با تمرکز بر تفاسیر المنار، المیزان و مِن وحی القرآن، همه امکان‏های تفسیری که در پیرامون این آیه شریفه پیش افکنده شده است، با رویکرد تطبیقی مورد مطالعه قرار گیرد. پژوهش حاضر نشان می‏دهد که صاحبان تفاسیرِ نام‏برده کوشیده‏اند با پیش گرفتن سه مسیر متفاوت، فهمی نو از آیه شریفه، متناسب با پرسش‏ها و نیازهای عصری ارائه دهند.
ورزش چونان پرورش فضایل اخلاقی
نویسنده:
سید حسن اسلامی اردکانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در حالی که غالباً از منظر سلامتی یا با تأکید بر جنبه‌های اقتصادی به ورزش نگاه می‌شود، در این مقاله، نویسنده می‌کوشد کارکرد اخلاقی ورزش را بررسی کند و ابعاد آن را نشان بدهد. وجود برخی الگوها و نگرش‌های رایج به ورزش و سلطه نگرش پزشکی یا تجاری به آن مانع از توجه به جنبه‌های بنیادین اخلاقی در ورزش شده است. حال آنکه ورزش، به خصوص هوازی و غیر رقابتی، با فضایل اخلاقی گره خورده است. با این نگاه، نویسنده این اندیشه را پیش می‌کشد که ورزش استقامتی غیر رقابتی در درازمدت سه کارکرد اخلاقی دارد. نخست مایه خودفهمی، خودآگاهی و خودشناسی می‌شود، دوم به تسلط بر بدن، عواطف و هیجانات می‌انجامد و سوم آنکه موجب پرورش فضایل اخلاقی متعددی از جمله شجاعت، نظم، تحمل درد و حکمت می‌گردد.
  • تعداد رکورد ها : 1782