جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 128
ایمان و عقل 2
نویسنده:
فرزاد شریف زاده
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فلسفه ایمان، حقیقت و انواع تعهد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Finlay Malcolm, Michael Scott
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ایمان جایگاه مهمی در زندگی انسان دارد. می تواند به سمت خدا، دوستان، سیستم های سیاسی و تیم های ورزشی هدایت شود و گفته می شود که به مردم در هنگام بحران کمک می کند و برای رسیدن به اهداف زندگی انگیزه ایجاد می کند. اما ایمان چیست؟ فیلسوفان و متکلمان قرن‌ها به پرسش‌هایی درباره عقلانیت ایمان توجه داشته‌اند، اما اخیراً بر این موضوع تمرکز کرده‌اند که ایمان چیست. نویسندگان این کتاب برای اولین بار عناصر مختلف این مناظره اخیر را گرد هم می آورند و مواضع و استدلال های مختلف را مطرح می کنند و از نظریه بدیع ایمان «سختی واقعی» دفاع می کنند که عقلانیت و زبان ایمان از آن استخراج می شود. از دیدگاهی تازه پرداخته شده است. این کتاب با طیفی از سؤالات در مورد ماهیت ایمان درگیر است، از جمله: آیا ایمان به اعتقاد نیاز دارد؟ آیا ایمان انگیزشی است؟ رابطه ایمان، توکل و امید چیست؟ آیا بیان ایمان حقیقت را هدف قرار می دهد؟ و ایمان به چه معنا مقاوم است؟ نویسندگان از یک مفهوم متمایز از ایمان دفاع می‌کنند که شامل مقاومت در برابر چالش‌های روان‌شناختی، عملی و معرفتی است، که از آن روایت جدیدی از روان‌شناسی و معرفت‌شناسی ایمان ایجاد می‌شود. پرداختن به این موضوع به طور گسترده بر فلسفه ذهن، زبان و دین تکیه می کند و نقشه ای از این رشته تحصیلی هیجان انگیز را برای تازه واردان به فلسفه ایمان ارائه می دهد. یک فلسفه ایمان برای محققان و دانشجویان پیشرفته در فلسفه دین، فلسفه ذهن، فلسفه زبان و معرفت شناسی که به موضوع ایمان علاقه مند هستند، جذاب خواهد بود.
آیا ایمان به خدا معقول است؟ : مناظرات در فلسفه، علم و خطابه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gould, Paul; Miller, Corey
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این سؤال که آیا ایمان به خدا معقول است یا خیر، در آکادمی امروز مورد توجه مجدد قرار گرفته است. با توجه به این علاقه، و نیز ظهور مذهب و تروریسم ستیزه جو و واکنش های نوظهور نئوآتئیسم، این جلد این پرسش مهم را از دیدگاه دانشمندان، فیلسوفان معاصر، و به شکلی بدیع تر، سخنوران بررسی می کند. این شامل یک مناظره عمومی بین ویلیام لین کریگ است که از این موضع که ایمان به خدا معقول است و الکس روزنبرگ که علیه آن موضع استدلال می کند حمایت می کند. سپس محققان در زمینه های فوق الذکر به این بحث پاسخ می دهند و مواضع خداباورانه و الحادی را نمایندگی می کنند. کتاب با پاسخ هایی از کریگ و روزنبرگ به پایان می رسد.
الهیات مسلمان مدرن: درگیر کردن خدا و جهان با ایمان و تخیل (مذهب در دنیای مدرن) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Martin Nguyen
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Rowman & Littlefield Publishers ,
چکیده :
چکیده ماشینی: این کتاب قصد دارد الهیات مسلمانان را به عصر حاضر بیاورد. الاهیات مدرن مسلمان به جای پیگیری صرفاً آکادمیک، استدلال می‌کند که الهیات فرآیندی خلاقانه است و این بحث را مطرح می‌کند که چگونه سنت اسلامی می‌تواند به تمرین‌کنندگان معاصر کمک کند تا در مورد روابط خود با خدا، با یکدیگر و با بقیه آفرینش مذاکره کنند.
رویکردی نوین در بررسی ماهیت ایمان با نگاه به ساحات وجودی نفس
نویسنده:
مهدی ذاکری، سیدمرتضی طباطبایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مجتمع آموزش عالی شهید محلاتی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
هنگام بحث درباره ماهیت ایمان، اغلب تفکیکی برپایه متعلق ایمان ارائه می شود که بر اساس آن، ایمان به گونه کلی یا گزاره ای است و یا غیر گزاره ای؛ یعنی اگر ایمان به یک یا چند گزاره تعلق گیرد، ماهیتش نیز گزارهای و از سنخ معرفت خواهد بود؛ اما اگر متعلق ایمان شخص یا موجودی خارجی باشد، ماهیت ایمان از سنخ اموری همچون دلبستگی و وفاداری است. این مقاله با بررسی لوازم این تفکیک نشان می دهد که اولا این دسته بندی به لحاظ صوری و منطقی دچار مشکل است و ثانیا چنان قوت و صلاحیتی ندارد که ماهیت ایمان را روشن کند. بخش دوم مقاله، ایمان را بر اساس اینکه کدام یک از ساحات سه گانه نفس آدمی بیشتر در آن مؤثر باشند، به ایمان عقل گروانه، اراده گروانه و احساس گروانه تقسیم و شواهدی از نظریات فیلسوفان و متکلمان مسیحی و مسلمان برای هریک از انواع ایمان ارائه می کند.
صفحات :
از صفحه 105 تا 124
الهیات زمینه‌ای: مهارت‌ها و شیوه‌های آزادی‌بخش ایمان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sigurd Bergmann and Mika Vähäkangas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
جهان قابل درک: تعامل علم و الهیات
نویسنده:
George V. Coyne, Michael Heller (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer-Verlag Berlin Heidelberg ,
چکیده :
چکیده ماشینی : چرا دنیای ما قابل درک است؟ این سوال آنقدر پیش پا افتاده به نظر می رسد که کمتر کسی جرات پرسیدن آن را داشته است. در این کتاب به بررسی ریشه های عمیق رمز و راز عقلانیت می پردازیم. تحقیق در مورد عقلانیت جهان بیش از دو هزار سال و نیم پیش آغاز شد، زمانی که چند انسان شجاع سعی کردند جهان را تنها با کمک عقل درک کنند و بافت آرامش بخش اسطوره و افسانه را رد کردند. پس از بسیاری از ماجراهای فلسفی و الهیاتی، مفهوم یونانی عقلانیت پایه های یک شیوه تفکر انقلابی را بنا نهاد: روش علمی، که جهان را متحول کرد. اما با نگاهی به جدیدترین ثمرات عقلانیت جهان - نظریه نسبیت، مکانیک کوانتومی، وحدت فیزیک، گرانش کوانتومی - این سوال مطرح می شود: حدود روش علمی چیست؟ اصل اصلی عقلانیت این است که تا زمانی که به همه چیز پاسخ داده نشده است، هرگز از پرسیدن سوال دست نکشید... "جهان قابل درک کتابی متفکرانه از دو نویسنده است که در فیزیک و نجوم و همچنین در الهیات تخصص حرفه ای دارند. آنها به طور استثنایی از تاریخچه رابطه علم و الهیات آگاه هستند و در طول بحث خود احترام تجربی را حفظ می کنند. شواهد و تقدیم به عقلانیت. حتی با وجود اینکه من با همه نتایج آنها در مورد مسائل بسیار پیچیده موافق نیستم، من تحت تأثیر عادلانه بودن استدلال آنها هستم.
استدلال درباره ایمان: الهیات بنیادین در فلسفه دین مرولد وستفال
نویسنده:
Justin Sands
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Indiana University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : مرولد وستفال را یکی از برجسته ترین فیلسوفان دین قاره ای می دانند. بیان او از ایمان به عنوان وظیفه یک عمر به سنگ محک در بحث های معاصر در مورد رابطه ایمان با عقل تبدیل شده است. جاستین ساندز در حالی که فلسفه خود را بررسی می کند، روشن می کند که چگونه مفهوم وستفال از ایمان، قصد شبانی و الهیاتی را در پس تفکر او آشکار می کند. سندز فلسفه وستفال را بیانی قدرتمند از الهیات پروتستانی می‌داند، اما فلسفه‌ای که در گفت‌وگوی جهانی با پرسش‌های مربوط به عذرخواهی و رابطه ایمان با اخلاق و مسئولیت است، که دیدگاهی کاتولیک‌تر است. سندز قصد دارد با بیان این ویژگی ها در فلسفه وستفال، روش شناسی های فلسفی اصلی و همچنین پلی قابل عبور برای فیلسوفان برای عبور به گفتمان های الهیاتی بیابد.
ایمان، عقل و شک گرایی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William P. Alston; Robert Audi; Terence Penelhum; Richard H. Popkin; Marcus Hester
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Temple Uni Press,
  • تعداد رکورد ها : 128