جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 116
عين العبرة في غبن العترة عليهم السلام
نویسنده:
احمد بن موسی ابن طاووس؛ محقق: محمود ارگاني حائری
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مجمع الذخائر الاسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب عَینُ العِبْرَة فی غَبْنِ العِتْرَة کتابی است عربی که سید ابوالفضائل، احمد بن طاووس حلی، (متوفای ۶۷۳ ق) آن را در موضوع آیات وارده در فضائل اهل بیت(ع) و ردّ مخالفین نگاشته است. مؤلف در این اثر با تقیه سخن گفته و خود را عبدالله بن اسماعیل نامیده است. ابن طاووس، ابتدا آیه قرآن را ذکر نموده، سپس روایت ذیل آیه را به نقل از مأخذ آن نقل می‌کند. در بسیاری از موارد نیز، پس از نقل روایت، توضیحی ذکر کرده و در آن معنا و وجه استدلال به آیه و روایت را بیان می‌نماید. کتاب عین العبرة درباره آیات وارده در فضائل اهل‌بیت پیامبر(ص) و رد مخالفین آنان است. این اثر نوشته سید احمد بن طاووس حلی بوده و شاگردش ابن داوود حلی در رجال خود به آن تصریح کرده است. خوانساری می‌نویسد: کتاب عین العبرة، کتابی است در نوع خود کم نظیر و فوائد بزرگی در آن نهفته است. موضوع اصلی کتاب به گونه‌ای طراحی شده که اگر کسی تزلزلی در اعتقادات خود نسبت به اولویت امیر المؤمنین علی(ع) و اولاد طاهرین او داشته باشد، با یک بار مطالعه این کتاب شریف، نه تنها اعتقادی راسخ نسبت به افضلیت حضرت علی پیدا خواهد نمود، بلکه به درجه سقوط و رذالت طیف مقابل آن حضرت نیز پی خواهد برد. ابن طاووس ابتدا آیه قرآن را ذکر کرده، سپس روایت ذیل آیه را به نقل از منبع آن نقل می‌کند. در بسیاری از موارد نیز، پس از نقل روایت، توضیحی ذکر کرده و در آن معنا و وجه استدلال به آیه و روایت را بیان می‌نماید. در تمام این موارد، مطلب را با «قال عبد الله بن اسماعیل...» آغاز کرده است. سید، بیشترین حجم کتاب را اختصاص به آیاتی داده که در ردّ مخالفین است و با اثبات عدم صلاحیت دیگران برای خلافت، اولویت و تعین ائمه (ع) برای امر خلافت روشن می‌گردد. مؤلف خود را مقید می‌داند تنها از کسانی روایت نقل کند که نزد فریقین (شیعه و سنی) مورد اتهام نباشند. ایشان اساس کار خود را بر کتاب کشف البیان ابو اسحاق ثعلبی و الوسیط فی تفسیر القرآن واحدی نیشابوری قرار داده است و بجز مواردی اندک، روایات را از همین دو کتاب نقل کرده است. به گفته ابن طاووس، یکی از بزرگانِ علمای گذشته، آنچه از فضائل امیرالمؤمنین علی(ع) در آیات قرآن بدست آورده بود جمع کرده و کتابی تألیف نمود. او نیز، بر آن شد تا علاوه بر آن مطالب، آیات دیگر و روایات ذیل آن‌ها را جمع‌آوری نماید تا بدین وسیله، فضل و برتری سادات بر غیرشان بر همگان روشن گردد.
معرفة الإمام المجلد 13
نویسنده:
سيد محمد حسين حسيني طهراني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: دار المحجة البيضاء,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب " معرفة الإمام" تعریب کتاب امام‌شناسى از مهمترين آثار علاّمۀ طهرانى بشمار مى‌رود كه در 18 جلد تدوين شده است اين كتاب مجموعه‌اى است از بحثهاى تفسيرى، فلسفى، روائى، تاريخى، اجتماعى دربارۀ امامت و ولايت به طور كلّى و دربارۀ امامت و ولايت اميرالمؤمنين (علیه السلام) ائمّۀ معصومين عليهم‌السلام بالخصوص كه به صورت درسهاى استدلالى علمى متّخذ از قرآن كريم و روايات وارده از خاصّه و عامّه و ابحاث حلّى و نقدى پيرامون ولايت مى‌باشد اين مجموعه كه شامل 270 درس است در سال 1391 هجرى قمرى در ماه مبارك رمضان براى برخى از دوستان ايمانى تدريس شده است. در "جلد سیزدهم" به مطالب زير اشاره شده است: تفسير آيۀو ما محمّد الاّ رسول قد خلت من قبله الرّسل...و بيان برخى وقايع غزوۀ احد و پايدارى اميرالمؤمنين (علیه السلام) در دفاع از جان پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)، اعتراف عثمان به فرار خود در جنگ احد، روايات صريحۀ رسولخدا صلی الله علیه و آله و سلم در فرار عمر در روز احد، امر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به آوردن قلم و دوات براى نوشتن وصيّت و منع عمر از آوردن قلم و دوات و نسبت ياوه‌گوئى به پيامبر، صلی الله علیه و آله و سلم بحث مشروع و مستوفى در سند حديث ثقلين و تواتر آن در روايات شيعه و عامّه، مقاماتى كه رسولخدا به حديث ثقلين لب گشوده‌اند، بحث در سند و دلالت حديث ثقلين، روايات خاصّه و عامه در تعيين دوازده امام.
كتاب التفضيل
نویسنده:
محمد بن علي بن عثمان كراجكي
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران ایران: دار الکتب الإسلامیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
كتاب "التفضیل" اثر "علامه شیخ ابوالفتح كراجكی" (وفات 449 هـ ق) ـ از علمای امامیه ـاست. "التفضیل" به موضوع برتری امیرالمومنین امام علی علیه السلام بر تمامی مردم به غیر از رسول اكرم (صلی الله علیه واله و سلم) اختصاص دارد . علامه ابتدا مبحث برتری را از طریق عقلی بیان کرده و سپس به روایات فضایل اختصاصی امیرالمومنین که از طرق مختلف رسیده است اشاره دارد.
موسوعة التاريخ الإسلامي المجلد 3
نویسنده:
محمد هادي يوسفي غروي
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم ایران: مجمع الفکر الإسلامي,
چکیده :
موسوعة التاريخ الإسلامي در 8 جلد تأليف شده است. در اين كتاب نويسنده به تفصيل، درباره تاريخ اسلام از آغاز بعثت تا پايان حيات پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و تاریخ ائمه علیهم السلام سخن مى‌گويد. مؤلف با بهره‌گيرى از متون تاريخى و تفسيرى عامه و خاصه و منابع سيره، به ويژه سيره ابن اسحاق به شرح حالات و أهم وقايع و حوادث و بيان شأن نزول برخى آيات همت گمارده است. در "جلد سوم" به بررسى مهمترين وقايع و حوادث سالهاى هفتم تا يازدهم هجرت پرداخته شده است.حوادثى چون جنگ خيبر، جريان فدك، شاة مشويّه، خبر ردّ الشمس، نامه‌هاى پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به كسرى، اكثم بن صيفى تميمى، امير يمامة و...، عمرة القضاء، فتح مكّه، برخى غزوات پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)، سنة الوفود، حديث سدّ الابواب، مباهله، آيه ولايت، حديث دوات و كتف و تاريخ وفات پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم).
عید الغدیر
عنوان :
نویسنده:
بولس سلامة
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: الشرکة العالمیة للکتاب,
چکیده :
این دیوان به زبان عربی با موضوعات مذهبی و توصیف برخی وقایع صدر اسلام، مدح خصیت‌های دینی و مانند آن به نظم کشیده شده که از آن جمله است :مولد علی علیه السلام، فجر اسلام، احد، خیبر، یوم الغدیر، وفات رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، صفین، و وقایع کربلا .
وقعة الجمل
عنوان :
نویسنده:
محمد بن زكريا بن دينار غلابي؛ محقق: محمد حسن آل ياسين
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بغداد عراق: ,
چکیده :
کتاب «وقعة الجمل» نوشته محمد بن زكريا بن دينار غلابي، از تاریخ نویسان شیعه بصره -که کتاب دیگری به نام الجمل المختصر نیز داشته است - دربردارنده گزارش‌های جنگ جمل است که در منطقه بصره اتفاق افتاد. این کتاب، در عین اختصار، حاوی مستندات مهم تاریخی در این رابطه است که آن را جزو منابع اولیه تحقیق و پژوهش در سیره حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه‌السّلام قرار داده است. این کتاب، به زبان عربی بوده و تحقیق آن توسط جناب آقای محمد حسن آل ياسين صورت گرفته است.
غارات المجلد 2
نویسنده:
إبراهيم بن محمد ثقفي؛ محقق: سيد جلال الدين حسيني
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران ایران: انجمن آثار ملی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
الغارات نوشته ابواسحاق ابراهيم بن محمد بن سعيد بن هلال ثقفى كوفى (م283) است. چون هدف مؤلف در اين تأليف آن بوده كه غارت‌هايى را كه بعد از جنگ نهروان به قلمرو اميرالمؤمنين على عليه‌السلام و سرزمين‌هاى تحت تصرف او از طرف معاويه شده ياد كند آن را الغارات ناميده است. اين نوع تأليف در آن زمان ميان مورخان متداول بوده و ابومخنف، هشام كلبى، مدائنى و نصر بن مزاحم در اين موضوع تأليف داشته‌اند. با اين حال به دليل آگاهى‌هاى فراوان مؤلف، مطالب ارزشمندى خارج از عنوان اصلى غارات بر اين كتاب افزوده شده است. این کتاب در برخی منابع به نام «الاستنفار و الغارات» و در بعضی دیگر با نام «الاسفار و الغارات» ثبت شده است ولی در میان علما و محافل علمی به «الغارات» معروف است. به نظر می‌آید که نام کتاب بر گرفته از یکی از سخنان امام است.(شُنَّت عَلیکُمُ الغَاراتُ) جلد دوم کتاب به ذکر جنایات عمال معاویه در قلمرو حکومت امام علی علیه السلام، و هشدارهای حضرت به کارگزارانش می باشد.
منهج الشيعة في فضائل وصي خاتم الشريعة
نویسنده:
عبدالله بن شرفشاه الحسيني؛ تحقیق: هاشم الميلاني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
عبدي الكوفي وشعره في الغدير
نویسنده:
عبدالحسين الأميني
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
کتا‌ب‌ خصا‌ئص‌ أمیر المؤمنین‌ علي بن‌ أبي طا‌لب‌ کرم‌ الله‌ وجهه‌ للإمام الحافظ النقاد أبي عبد الرحمن‌ أحمد بن‌ شعیب‌ النسا‌ئي و بذیلة کتا‌ب‌ الحلي بتخریج‌ خصا‌ئص‌ علی‌ رضي الله عنه
نویسنده:
أبي اسحاق حويني أثري
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت‌ لبنان: دار الکتا‌ب‌ العربي,
چکیده :
کتاب حاضر دو کتاب را در خود جای داده است: 1. خصائص أميرالمؤمنين علي بن أبي‌طالب رضی‌الله‌عنه، تألیف ابوعبدالرحمن نسايى، گواهى تاريخى بر عظمت شخصيت على بن ابى‌طالب ‌عليه‌السلام است. نویسنده كه خود از مشاهير علماى اهل سنت و جماعت است، در اين كتاب به خصائص و ويژگى‌هاى علی‌ عليه‌السلام اذعان و اعتراف كرده و روايات متعددى را از اهل سنت درباره ويژگى‌هاى حضرت نقل نموده است. ابوبكر مامونى مى‌گويد: از نسائى در مورد علت نگارش اين كتاب پرسيدم، در جواب گفت: وقتى وارد دمشق شدم، مردم را نسبت به على خيلى منحرف ديدم، از اين رو تصميم گرفتم كه كتاب خصائص را تصنيف كنم تا اين كه خداوند آنها را هدايت كند. 2.کتا‌ب‌ الحلي بتخریج‌ خصا‌ئص‌ علی‌ رضي الله عنه. بررسی و اخراج سند روایات کتاب اول.
  • تعداد رکورد ها : 116