جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
خدا در یک چشم انداز واحد: ادغام فلسفه و الهیات
نویسنده:
Christopher R. Brewer, Robert MacSwain
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
انگلیس: Routledge: روتلج,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در گفتگوی قدیم بین فلسفه غرب و الهیات مسیحی ، صداهای قدرتمند معاصر بیشتر به جای گفتگو ، بر روی مونولوگ بحث می کنند. به جای این که این دو رشته از یکدیگر یاد بگیرند و متقابلاً یکدیگر را آگاه کنند ، هر دو فیلسوف و متکلمان به طور فزاینده ای از آنچه دیگران می گویند ، بخصوص در زمینه تحصیلات انگلیسی و آمریکایی ، بی ارتباط هستند و بنابراین نمی توانند بشنوند. در حال حاضر برخی از فیلسوفان مسیحی ادعای اقتدار روش شناختی بر آموزه ها دارند ، در حالی که برخی از متکلمان مسیحی حتی این را انکار می کنند که فلسفه به عنوان یک رشته جداگانه یکپارچگی خود را دارد. در مقابل این روندها ، دیوید براون در سی سال گذشته استدلال کرده است که فلسفه و الهیات هر دو برای مقابله با واقعیت رمز و راز الهی و ایمان مسیحی ضروری هستند. هیچ یک از رشته ها را نمی توان به دیگری تقلیل داد و هر کدام سهم خود را برای درک کامل آنچه براون به عنوان "بینایی واحد" از خدا توصیف می کند ، دارند. در این جلد ، براون به برخی موضوعات کلیدی در الهیات فلسفی ، از جمله نظم ایجاد شده ، تجربه و مکاشفه ، تجسم و رستگاری و بهشت ​​و سرنوشت مشترک ما می پردازد. این جلد با ترکیب وضوح تحلیلی ، ماهیت اعتقادی و عمق تاریخی ، نمونه ای از پروژه براون برای ادغام واقعی فلسفه و الهیات است. بنابراین ، این یک مقدمه ایده آل برای این گفتگوی حیاتی برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد و همچنین استدلال متقابل مورد علاقه متخصصان هر دو رشته است.
الفلسفة المسيحية في العصر الوسيط
نویسنده:
إتين جلسون؛ ترجمه: إمام عبد الفتاح إمام
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار التنوير للطباعة والنشر,
تقريظ الفلسفة
نویسنده:
موريس مرلو پونتی؛ مترجم: قزحیا خوری
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
روح الفلسفة المسيحية في العصور الوسطى
نویسنده:
اتين ژیلسون؛ مترجم: امام عبدالفتاح امام
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
تأملاتی در فلسفه مسیحی
نویسنده:
محمد رضا بیات
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم : دانشگاه قم,
چکیده :
مسئله اساسی در این مقاله جست‌وجوی پاسخی در خور این پرسش است که آیا می‌توان به درستی از فلسفه‌ای با وصف مسیحی سخن گفت؟ نویسنده با بیان سابقه این مسئله در میان متفکران مسیحی و طرح آرا و انظار موافق و مخالف آن تلاش می‌کند تا با ارائه تصویر درستی از مسئله، به ارزیابی دیدگاه‌های مختلف در این زمینه، به‌ویژه دیدگاه پلانتینگا بپردارد. به نظر می‌رسد مباحث این مقاله برای علاقه‌مندان به فلسفه اسلامی سودمند باشد.
صفحات :
از صفحه 77 تا 102
آشنایى با مکتب دئیسم
نویسنده:
مرتضی کریمی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی,
چکیده :
مسئله گرايش به دين و دين‌باورى همواره يكى از دغدغه‌هاى اصلى بشر بوده است. در طول تاريخ، آيين‌ها و مكاتب گوناگون با باورها و ديدگاه‌هاى متفاوت به وجود آمده‌اند كه محققان تنها بعضى از آن‌ها را لايق نام «دين» مى‌دانند و بقيه را صرفا يك آيين يا مكتب مى‌دانند. از طرف ديگر، مسئله كيفيت ارتباط عقل و دين يكى از سؤالات اصلى دين‌باوران بوده است و مكاتب گوناگونى در ارتباط با اين مسئله پديد آمده‌اند. «دئيسم» (Deism) مكتبى است كه در قرن 17 میلادی پديد آمد و در قرن 18 رو به افول نهاد. اين مكتب، كه رويكردى عقل‌گرايانه داشت، دين را از جهات جديدى مورد بررسى قرار داد. در اين مقاله، مكتب «دئيسم» و مسائلى همچون تعريف، عوامل پيدايش، اصول تفكر، انواع، مشكلات و اهميت دئيسم مطرح شده‌اند.
الفيلسوف المسيحى و المرأة
نویسنده:
امام عبدالفتاح امام
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
ویژگی‌های فلسفه و نسبت آن با علوم
نویسنده:
عبدالله جوادی آملی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه فرهنگی تحقیقاتی إسراء,
چکیده :
نوشتار حاضر، از ویژگی‌های فلسفه و نسبت آن با علوم دیگر سخن می‌گوید و بر آن است که اولا فلسفه امام و پیشوای سایر دانش‌ها است و ثانیا فلسفه الهی جهان‌بینی ویژه‌ای است که قضایای ممکن را ضروری و قضایای ضروری را به قضایای ازلی که اصلی‌ترین مبادی معرفتی‌اند و بدون آنها راهی به سوی حقیقت نیست منتهی می‌کند. این نوشتار نشان می‌دهد که فلسفه به لحاظ برخورداری از ثبات و کلیت و اطلاق، ترازوی حق و باطل و صدق و کذب علوم دیگر است. بر این اساس الهی و یا الحادی بودن دیگر علوم بستگی به فلسفه‌ای دارد که آن علوم بدان تعلق دارند. بدین ترتیب اگر فلسفه الهی باشد همه علوم در پرتو آن الهی و دینی می‌شوند؛ زیرا همه موجودات ـ اعم از مادی و مجرد و حقیقی و اعتباری ـ مخلوق پروردگارند و صحنه هستی ساحت خلقت الهی است که معلوم انسان نیز هست و علم انسان چیزی جز شرح و تفسیر آن مخلوق نیست. در ادامه این نوشتار نکاتی درباره فلسفه اسلامی به عنوان دانشی الهی و دینی در برابر الحادی و غیردینی آمده است.
صفحات :
از صفحه 7 تا 20