جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 93
اصلاح اصلاحات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas F. Mayer
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اصلاحات در گذشته مفرد بود: رویدادی منحصر به فرد که در یک دوره زمانی کاملاً مشخص، در یک منطقه کاملاً محدود و عمدتاً به دلیل یک فرد واحد رخ داد. تعداد کمی از دانشجویان اروپای مدرن اولیه اکنون این دیدگاه را می پذیرند. این مجموعه با ارائه یک نمای کلی از تفکر علمی کنونی، بازنگری اساسی در معانی متعدد و متنوع مفهوم و برچسب «اصلاح»، به ویژه در مورد کلیسای کاتولیک انجام می دهد. با پذیرش ایده اصلاحات به عنوان یک فرآیند یا مجموعه ای از فرآیندها که تقریباً در هر جایی که اروپایی ها یافت می شوند ظاهر می شوند، این جلد پیامدهای این را از طریق یک رویکرد بین رشته ای، با مشارکت ادبیات، تاریخ هنر، الهیات و تاریخ بررسی می کند. با بررسی یک موضوع واحد از دیدگاه‌های بین‌رشته‌ای متعدد، این جلد از تقویت ناخواسته منطق انضباطی جلوگیری می‌کند، که نتیجه مشترک روش نهادینه‌سازی و تقسیم‌بندی دانش در دانشگاه‌های تحقیقاتی در قرن گذشته است. نتیجه این دیدگاه بسیار ظریف‌تر از اصلاح‌طلبی کاتولیک است، و زمانی که بررسی آن را بسیار فراتر از آنچه معمولاً پذیرفته شده است - هم از نظر زمانی، هم از نظر جغرافیایی و هم از نظر سیاسی گسترش می‌دهد. به این ترتیب، این جلد برای هر کسی که به تاریخ دینی مدرن اولیه علاقه مند است خواندن ضروری است.
قراءة وائل حلاق في فلسفة طه عبد الرحمن: كيف يمكن إصلاح الحداثة؟
نویسنده:
عبد الرحمن حسام
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مجله سُبُل,
عصر سکولار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Charles Taylor (چارلز تیلور)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این که می گوییم در عصر سکولار زندگی می کنیم به چه معناست؟ تقریباً همه موافقند که ما - حداقل در غرب - تا حد زیادی این کار را می کنیم. و واضح است که جایگاه دین در جوامع ما در چند قرن اخیر عمیقاً تغییر کرده است. چارلز تیلور در کتابی که برای زمان ما تعیین‌کننده خواهد بود، این پرسش را مطرح می‌کند که این تغییرات چه معنایی دارند - دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد وقتی جامعه‌ای که در آن باور نکردن به خدا عملا غیرممکن است، تبدیل به جامعه‌ای می‌شود که در آن ایمان، حتی برای سرسخت ترین مؤمن، تنها یک امکان انسانی در میان دیگران است. تیلور که از دیرباز یکی از متفکران روشن‌فکر ما در مورد چنین پرسش‌هایی بود، دیدگاهی تاریخی ارائه می‌دهد. او توسعه آن جنبه‌هایی از مدرنیته را که ما سکولار می‌نامیم در «مسیحیت غربی» بررسی می‌کند. آنچه او توصیف می کند در واقع یک دگرگونی منفرد و مستمر نیست، بلکه مجموعه ای از انحرافات جدید است که در آن اشکال پیشین زندگی دینی منحل یا بی ثبات شده و اشکال جدیدی ایجاد شده است. همانطور که در اینجا می بینیم، جهان سکولار امروزی نه با فقدان دین - اگرچه در برخی جوامع اعتقادات و اعمال مذهبی به طور قابل توجهی کاهش یافته است - بلکه با افزایش مداوم گزینه های جدید، مذهبی، معنوی و ضد دینی مشخص می شود. که افراد و گروه ها برای معنا بخشیدن به زندگی خود و شکل دادن به آرزوهای معنوی خود از آن استفاده می کنند. معنای این برای جهان - از جمله اشکال جدید زندگی مذهبی جمعی که آن را تشویق می کند، با گرایش آنها به بسیج توده ای که خشونت را ایجاد می کند - چیزی است که چارلز تیلور در کتابی به موقع و بی زمان با آن دست و پنجه نرم می کند.
مدرنیته و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William Nicholls (سردبیر: ویلیام نیکولز)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wilfrid Laurier Univ. Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ویلیام نیکولز می نویسد: «می توان استدلال کرد که موضوع محوری بحث در میان متکلمان در دویست سال گذشته، رابطه بین مدرنیته و سنت مسیحی بوده است». مدرنیته چیست - یک دیدگاه فلسفی یا مجموعه ای از ایده ها؟ مدرنیزاسیون - یک فرآیند اجتماعی چیست؟ آیا همان طور که بسیاری از الهی دانان و جامعه شناسان در غرب معتقدند مدرنیته همان سکولاریته است؟ آیا تأثیر مدرنیته سنت های دینی را تضعیف می کند؟ آیا واکنش‌های سنت‌های دینی غیرغربی به مدرنیته مشابه سنت‌های غربی است یا انطباق‌های متمایز و بومی با همان توسعه جهانی. اینها دغدغه‌هایی است که گروه بین‌رشته‌ای پژوهشگران در این جلد به آن‌ها می‌پردازند. مشارکت کنندگان عبارتند از: موشه آمون ("آرمان شهر و ضد آرمان شهر")، آلن دیویس ("ظهور نژادپرستی در قرن نوزدهم: نشانه مدرنیته")، رابرت الوود جونیور ("مذهب مدرن به عنوان دین عامیانه")، ایروینگ هگزام. ("مدرنیته یا واکنش در آفریقای جنوبی: مورد دین آفریقایی")، شوتارو آیدا ("مذاهب جدید ژاپنی")، شلیا مک دونا ("مدرنیته در نگرش اسلامی")، ویلیام نیکولز ("تعالی نهفته: معنویت در یک علم و" عصر بحرانی)، کی. داد پریتیپل (مدرنیته و مطالعات دینی)، تام سینکلر-فاکنر («احتیاط: اخلاق گرایان در کار»)، هیوستون اسمیت («آیا مدرنیته می تواند متعالی را تطبیق دهد؟» و جان ویلسون («مدرنیته») و دین: مشکل دیدگاه").
مدرنیته، تأثیر آن بر جهان اسلام و ویژگی‌های کلی بازخوانی قرآن توسط احیاگر-اصلاح‌طلبان قرن 19 تا 20 [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Ismail Albayrak (اسماعیل آلبایراک)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: قرن 19 و 20 زمان تحول و دگرگونی بزرگ برای جهان اسلام بود. نجات امت - که از نظر سیاسی، نظامی و اقتصادی در برابر غرب عقب‌تر می‌شود، عباراتی چون احیا، تجدید (تجدید) و اصلاح و بازسازی (اصلاح) تقریباً همه روشنفکران و علما را به خود مشغول کرده است. نسخه‌های زیادی در این زمینه ارائه شده است که نمونه‌های بارز آن عمدتاً مربوط به رویکردهای جدید به قرآن و تفسیر آن است. این مقاله به نوآوری هایی می پردازد که توسط رهبران اصلاح طلب- احیاگر در جغرافیای مختلف مسلمان در مورد تفسیر قرآن تحت تأثیر مدرنیسم مطرح شده است. می بینیم که این رویکردها، که اساساً مبتنی بر فرض نارسایی روش ها و فهم های کلاسیک است، برای بسیاری از ابزارهای هرمنوتیکی که در دوره کلاسیک جا افتاده و حتی استدلال می کنند که اکنون غیرضروری هستند، به پرسش ها و بحث ها می گشاید. بر خلاف تفسیر کلاسیک قرآن، پیشنهادات تجدید محور اصلاح طلبان از تفاسیر چند صدایی مدرن قرآن، بازتاب کلامی این پیشنهادها و مهمتر از همه تأثیر (یا ناکارآمدی) آنها بر جوامع مسلمان از جمله موضوعات اصلی مقاله است. در آغاز، فشار مدرنیته که در برداشت و تفسیر قرآن نباید نادیده گرفته شود، در گذر زمان به عنصری اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. این پدیده جدید و شرایط در حال تغییر بسیاری از روشنفکران مسلمان را مجبور به سازش در اصولی کرده است که به هنجار تبدیل شده است. نتیجه، به جای یک اصلاح سالم، شامل نوآوری های التقاطی بود و فقط باعث نجات روز شد و نتوانست زمینه جدی برای خود در سطح مردم پیدا کند.
فراتر از دین و سکولار: جنبش های معنوی خلاق و ارتباط آنها با اصلاحات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Wayne Hudson (وین هادسون)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Bloomsbury Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد با به کارگیری یک رویکرد تفکیک‌کننده متمایز برای مطالعه «مذهب» نشان می‌دهد که جنبش‌های معنوی با باورهای خلاف واقع گسترده‌تر از آن چیزی که انتظار می‌رود - توسعه مجدد منابع قدیمی‌تر، اغلب به روش‌های غیرمنتظره، بوده‌اند. به طور خاص، وین هادسون خلاقیت شش جنبش معنوی را بررسی می کند: بهائیان، یک جنبش ایرانی. سوکا گاکای، یک جنبش ژاپنی؛ آناندا مارگا و برهما کوماریس، دو جنبش اصلاح‌شده هندو. و کلیسای جهانی و پیروزمند و مقدسین روزهای آخر، دو کلیسای بحث برانگیز آمریکایی. اکثر این شش جنبش دارای ویژگی‌های ضد شهودی هستند که باعث می‌شود روشنفکران سکولار غربی، با استناد به تفکر روشنگری، آن‌ها را بی‌ربط و بی‌اهمیت تلقی کنند. با این حال، این کتاب نشان می‌دهد که چگونه این جنبش‌ها به شیوه‌هایی خلاقانه و کاربردی به مدرنیته پاسخ داده‌اند که در نتیجه ابتکارات اجتماعی، علمی، آموزشی و فرهنگی به وجود آمده است. این کتاب با تکیه بر تحقیقات پیرامون راه‌هایی که جنبش‌های معنوی در تولیدات فرهنگی درگیر می‌شوند، با توجه به غرض‌ورزی آرمان‌شهری که چنین تولیدات فرهنگی آشکار می‌کنند، بحث را به مسیر جدیدی می‌برد.
اندیشه هایی در باب عدم استدلال به حدیث در دوران معاصر: دیدگاه ها و انگیزه ها [مقاله اردو]
نویسنده:
Zuha Qaisar
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مسئله صحت و سقم احادیث از مهم ترین مسائل عصر حاضر است. اما اکنون این تفکر از این دایره خاص فراتر رفته و بیش از هر زمان دیگری به اشکال مختلف در حال گسترش است. بنابراین این موضوع قابل بحث است تا همه جوانب آن بررسی شود. کتاب ها و مقالات زیادی در موضوع صحت حدیث نوشته شده است که در آنها صحت احادیث به طور کلی اثبات شده است که در آنها شفافیت تاریخی این مجموعه و اهمیت آن به عنوان منبع برجسته شده است. اما علل و انگیزه های این تفکر در آنها به تفصیل بررسی نشده است. این مقاله برخی از آنها را پوشش می دهد. مقاله زیر به سوالات زیر در رابطه با این موضوع می پردازد، مانند چرا تلاش برای مشکوک ساختن مجموعه احادیث مبارک؟ نقش ارزش‌های لیبرال مدرن و تمدن مسلط در تأثیرگذاری بر این فتنه چیست؟
همایش حوزه در عصر مدرنیته
سخنران:
سیدمهدی زریباف/سلیمان خاکبان/مسعود درخشان/محمدتقی اکبرنژاد
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
بازخوانی پروژه فکری طه عبدالرحمن فیلسوف مغربی; نقد عرفانی بر مدرنتیه غربی
نوع منبع :
مقاله , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه,
سخنرانی دین و دینداری در جهان معاصر
سخنران:
رضا بابایی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 93