جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 192
تفسیر تاریخی قرآن کریم
نویسنده:
جعفر نکونام
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: انجمن علوم قرآن و حدیث ایران,
چکیده :
تفسیر تاریخی یا ترتیب نزولی قرآن عمر کوتاهی دارد و روش و فوائد و مبانی آن چندان روشن و منقح نشده است و لذا بسیاری بر آن شوریده اند. در این مقاله قصد بر آن است که برخی از مهمترین فواید و مبانی و راهکارهای آن تبیین شود. تفسیر تاریخی قرآن بهترین تفسیر برای قرآن دانسته می شود؛ زیرا قرآن متنی تاریخمند است و طی 23 سال در پی مقتضیات و حاجات مربوط به عصر رسالت پیامبر اسلام (ص) نازل شده است. همان دلایلی که موجب شده است، قرآن به ترتیب خاصی نازل شود، برای تفسیر قرآن نیز وجود دارد. قریب به اتفاق سوره های قرآن دفعی النزول بوده و معدودی از سوره ها نیز که تدریجی النزول بوده است، فقرات آن در پی هم نازل شده اند و هیچ وقفه بلند مدتی میان آنها حادث نشده است. ما با مفروض گرفتن ترتیبی که در روایات ترتیب نزول انعکاس یافته و در عین حال نگاه انتقادی به آن به جهت برخی از مشکلات آن می توانیم به ترتیب منقح تری از سوره های قرآن دست پیدا کنیم و اساس تفسیر تاریخ قرآن قرار بدهیم.
صفحات :
از صفحه 41 تا 68
نقش بعثت نبی اکرم در تکامل عقل نظری و عملی از دیدگاه فخررازی و نصیرالدین طوسی
نویسنده:
نویسنده:سید حیات الله حسینی؛ استاد راهنما:سید محمد مظفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
تلقی همگانی متدینان از ادیان توحیدی از بعثت پیامبران الهی این است که کار اصلى آن بزرگواران، راهنمایى انسان است و خداوند متعال انبیا را برای هدایت او فرستاده است. اما بلا فاصله پرسـش اساسی دیگر مطرح می شودکه انسـان چـه کاستی هایى داشته است که با بعثت پیامبران و وحى الهى برطرف مى شود؟اصولاچرا انسان عاقل نیاز به راهنمای خارجى دارد و چرا خـرد و قوای ادراکى او برای یافتن راه صحیح،کفایت نمى کند؟ دانشمندان و متکلمان بنام اسلامی، این پرسشها را از زوایای مختلفى مورد کاوش قرار داده وکوشیده اند به آنها پاسـخى مناسب دهند . محور اصلی این تحقیق پاسخ هایی دو متکلم پر اوازه جهان اسلام: فخر رازی و نصیرالدین طوسی است، که با توجه به مراتب عقل نظری و عقل عملی و نیازآنها درگذار از مراتب نقص به مراتب کمال به داده های وحیانی به این پرسش پاسخ داده اند وعقل و خـرد آدمـى منهای دین را بدون استمداد از وحی، کافی نمی دانند. تحقیق حاضرمشتمل برچهار بخش و سیزده فصل است. در بخش نخست مبادی و مقدمات بحث، مورد تحقیق قرار گرفته است. ونیز ، به عقل نظری و عملی و تعریف ها،کار برد ها و مراتب عقل عملی وعقل نظری و تعریف نبوت از منظر فخررازی و نصیرالدین طوسی، اختصاص یافته است. در بخش دوم رویکرد فخررازی در نقش بعثت نبی اکرم در تکامل عقل نظری وعملی و مبانی ایشان در این مساله موردکاوش قرار گرفته است. بخش سوم به بررسی رویکردخواجه نصیرالدین طوسی در نقش بعثت نبی اکرم در تکامل عقل نظری وعملی و مبانی ایشان در این مساله، اختصاص یافته است. دربخش چهارم ، مواضع وفاق و خلاف فخرالدین رازی وخواجه نصیرالدین طوسی در مساله مورد بحث، بیان شده و در پایان به این نتیجه رسیده است، که فخررازی ونصیرالدین طوسی عقل نظری و عقل عملی را درفهم بسیاری از مسایل مربوط به اعتقادات و فروعات عاجز می شمارند و بعثت نبی اکرم،آن دو را در وضـع قوانین برای اداره اجتماع، رساندن انسان به سعادت ابدی و کمال مطلوب ودرک احکام غیر مستقل عقلی یاری نموده واز این طریق به تکامل می رساند.
بررسی آیات ناظر به دیانت پیامبراکرم پیش از بعثت با تاکید برنقد شبهات مستشرقان
نویسنده:
نویسنده:امرالله ًصالح؛ استاد راهنما:سیدعلی سید اوف؛ استاد مشاور :هاشم کوناتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مسئله‌ی دیانت یکی از شاخصه های پیامبران الهی است که در حقیقت معتقدات مشترک همه‌ی ادیان سماوی است در ضمن یکی از مباحث فکری و عقیدتی مسلمانان به شمار آمده، لازم است روی آن از منظر مفسران و اندیشمندان فریقین و پاسخ به شبهات وارده، پژوهشی صورت گیرد که هدف این پژوهش بررسی مبانی، ادله عقلی و نقلی و دیدگاه های مفسران فریقین در پیرامون دیانت پیامبر (صلی الله علیه وسلم) قبل از بعثت و نحوه‌ی عبادت آن، همچنان پاسخ به شبهات وارده می باشد. راجع به دیانت کتاب ها و مقالات به صورت پراگنده به بیان برخی از جنبه های این موضوع پرداخته اند، و همچنان شبهاتی همچون شبهه تاثیر پذیری، بت پرستی، تاثیر پذیری از تعلمات بحیرا و شبهه ضلالت و غیره را به پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) وارد نموده است که کاملا واهی بی اساس و در نهایت بطلان بوده است. بنا بر این ضرورت است که دیانت پیامبر را بیان و شبهات وارده را پاسخ داده شود. نتایج حاصله آن، پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) هیچ وقت به بت ها سرخم نکرده است و از کدام شریعت پیروی می کرد؟ برخی آنحضرت را پیرو از شریعت های پیشین می دانند، اما! در تعین آن شریعت ها اختلاف دارند؛ یعنی بصورت نامعین پیرو یکی از شریعتی پیامبران پیشین بوده است و گروهی هم پیرو از شریعت یکی از پیامبران الوالعزم می دانند. مانند: نوح (علیه السلام)، ابراهیم (علیه السلام)، موسی (علیه السلام) و عیسی (علیه السلام) و عده هم پیرواز شریعت مستقل می دانند، که پیامبر (صلی الله علیه وسلم) را قبل از بعثت دارای مقام نبوت می دانند. و عده هم نظریه توقف را در این رابطه اختیار نموده اند. و قول اکثر پیرو از شریعت ابراهیم (علیه السلام) می دانند؛ زیرا مشترکات در میان دین پیامبر (صلی الله علیه وسلم) و دین ایشان زیاد است. نظر راجح پیامبر دارای شریعت مستقل بوده از شریعت خود پیروی می نموده است تا اینکه تبعیت فاضل از مفضول نشود. در این نویشتار به گونه تطبیقی وبا روش توصیفی - تحلیلی به معرفی ادله و دیدگاه های مفسران فریقین با استناد به آیات و روایات به آن پرداخته شده است.
آخرت و خدا، هدف بعثت انبیاء؟!
نویسنده:
بهمن شریف زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
تکامل انسان، هدف بعثت انبیاء
نویسنده:
عبدالله نصری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
محاضرات في تاريخ العرب قبل الاسلام وحيات الرسول الكريم
نویسنده:
ثابت إسماعيل راوي / عبدالله سلوم السامرائی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
من تحت الرمال كعبة البصرة ونشوء الاسلام
نویسنده:
سیف جلال الدین الطائی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
تاريخ العرب في الجاهلية و صدر الاسلام
نویسنده:
عبدالمتعال الصعيدى
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 192