جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18136
حق ستيزي يهود در قرآن (اهداف، ابزار، روش‌ها)
نویسنده:
‫رقيه شهيدي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
چکیده :
‫از آيات متعددي در قرآن، مي‌توان حق ستيزي يهود را فهميد. طبعاً اين امر، عللي دارد که در قرآن بيان شده است. همچنين يهود در اين حق ستيزي، از ابزاري بهره جسته و نيز روش‌هايي را در اين راستا پيش گرفته و اهدافي را دنبال نموده است. نويسنده در پنج فصل، ابتدا به کليات و مفاهيم مربوط به اين موضوع پرداخته و در آن، عناوين يهود، حق، قرآن، تحريف، اوصاف ممدوحه يهود و اوصاف مذمومه يهود در قرآن را بيان کرده است. سپس علل حق ستيزي يهود بر اساس قرآن را، دشمني با حق، طرح و برنامه‌ريزي براي نابودي اسلام، تعصب‌هاي نژادي و خود بزرگ بيني يهود، لجاجت، کارهاي سفيهانه، سفاهت و جهالت، و حسادت دانسته است. ابزار حق ستيزي يهود در قرآن مبحث بعدي است که در آن، انعقاد پيمان و پس از آن، شکستن پيمان بسته‌شده، سجده بر بت‌ها (در حالي که خداپرست بودند) براي گمراه کردن مردم، جاسوسي بر ضد مسلمانان، تحريف آيات قرآن، تمسخر، فريب و ايجاد شبهات اعتقادي در راستاي اهداف سياسي، به عنوان اين ابزار شمرده شده است. روش‌هاي حق ستيزي يهود در قرآن، اشاعه فساد و فحشا، دشمني با جناب جبرائيل، تخريب و تکذيب شخصيت‌هاي الهي و تلاش براي ارتداد مسلمانان بيان شده است. در اين پژوهش، اهداف يهود در حق ستيزي بر اساس آيات قرآن، جهاني‌سازي يهود، تسلط بر ثروت‌هاي جهان، و ارضاي حس خود بزرگ بيني شمرده شده است. نويسنده در پايان، نتيجه مي‌گيرد که يهوديان مانند اقوام ديگر، دو گونه‌اند: گونه نخست، يهوديان غير متعصباند که يا به دنبال حقيقتاند و يا به دنبال حقيقت نيستند؛ ولي با غير يهوديان زندگي مسالمت آميزي دارند. گونه دوم، يهوديان متعصب و حق ستيزند که از آنان با عنوان صهيونيسم ياد مي‌شود. آنها هستند که در طول تاريخ خواسته‌اند خود را در اوج ديده و حکومت جهاني را داشته باشند و از تمامي ابزارها براي رسيدن به هدف خود بهره برده‌اند. مهم اين است که درباره اهداف، روش‌ها و ابزار بيان‌شده در قرآن نسبت به اين گروه و هدف‌هايي که امروزه مطرح مي‌کنند، آگاهي کسب کرده و خود را براي مقابله با آنان آماده سازيم.
اوصاف مختص و مشترك انبياء مذكور در قرآن
نویسنده:
‫بادامی، مریم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهشی، دفتر تبلیغات اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫در اين پايان نامه اوصاف اختصاصى و مشترك انبياء كه در قرآن آمده بررسى شده است. در ابتدا لزوم بعثت انبياء و تعداد آنها و سپس اوصاف مختص آنها بيان شده است. ابتدا نام هر پيامبر و القاب وى آمده سپس به ويژگيها و فعاليتهاى عمده او اشاره شده و در پايان صفات مشترك انبياء آمده است.
قسم علوم القرآن و الحدیث
نویسنده:
‫مزیعل، عادل
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
---
تحلیل مستندات قرآنی و روایی «مسجد طراز اسلامی» در بیان امام خامنه‏ای مدظله‌العالی
نویسنده:
عباس زارع بیدکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مسجد به عنوان اولین و مهم‌ترین پایگاه انس و الفت با حضرت حق و یگانه مرکز اداره جامعه اسلامی در نگاه دین شناخته شده است. رسول مکرم اسلام (ص) و امیرمومنان (ع) در دوران حکومت‏های خود این دیدگاه را به منصه ظهور رسانده و در مقام عمل به مسجد به عنوان یک محل حل و فصل امور در تمامی زمینه‏ های عبادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... نگریسته ‏اند. آنچه که در راستای احیای این طرز نگاه به مسجد و استفاده در خور از ظرفیت‏ها و کارکردهای بی بدیل این نهاد مقدس در حال حاضر لازم است یافتن دیدگاه رهبران کنونی جامعه اسلامی و انتظارات ایشان از مسجد است.«مسجد طراز اسلامی» از دغدغه‏ های امام خامنه‏ ای (مد ظله) به عنوان پرچمدار حرکت جامعه اسلامی ما به سوی تمدن شکوفای اسلامی است. مستلزمات و کارکردهای متوقع از این مکان در زمینه‏ های عمران ظاهری و معنوی، عبودیت و معنویت، تربیت و دانش و سیاست و تدبیر در نظر ایشان اهمیت یافته است. در مقام کوشش برای بازگرداندن مساجد به سطح طراز اسلامی آنها لازم است ابتدا این کارکردهای متوقع در متون دینی پی‏ جویی شود و در وهله بعد در جهت نهادینه ‏سازی آنها در جامعه اسلامی تلاش گردد. همت پژوهش حاضر تلاش در جهت مستندسازی بیانات امام خامنه ‏ای (مد ظله) در خصوص «مسجد طراز اسلامی»، با استفاده از آیات و روایات و سیره عملی پیامبر گرامی اسلام (ص) و امیرمومنان (ع) در دوران حکومت نبوی و علوی است که موارد بهره‏ مندی از مسجد در آنها در زمینه ‏های محل عبادت، کانون هدایت و ذکر، جایگاه علم و دانش، مرکز فعالیت فرهنگی و اجتماعی، سنگر نظامی، محل حل و فصل دعاوی و مقر سیاست در این مقال مورد بحث و تحلیل قرار گرفته است.
قرآن و بشارت ظهور موعود
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
«به خدا سوگند تأويل آن هنوز نازل نشده است و تأويل آن نازل نخواهد شد تا اينكه قائم كه درود خدا بر او باد، خروج كند. پس چون قائم كه درود بر خدا بر او باد خروج كند هيچ كافر به خداي عظيم و هيچ مشرك به امام باقي نماند، مگر اينكه خروج او را خوش ند بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
نقش باور به توحید در هدف گذاری سازمانی از منظر قرآن کریم
نویسنده:
‫میرجعفری، قادر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
چکیده :
---
تناقض عرفان كيهاني با آيات قرآن
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
مقاله‌اي كه در ذيل مي‌آيد به بررسي محتوايي جريان شعور كيهاني و نقد افكار آقاي محمدعلي طاهري موسس جريان شبه عرفاني مي‌پردازد. وي مدتي پيش به اتهام برخي از افكار انحرافي توسط مراجع ذيربط بازداشت شد.درآمد الف‌. انسان امروز با وجود نابساماني‌ها، پريشاني‌ بیشتر ...
جدیدترین ترجمه قرآن به زبان فارسی در آستانه انتشار
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
ترجمه و تحقيق كتاب «تاريخ فكرة اعجاز القرآن منذ البعثة النبوية حتی عصرنا الحاضر» (ص 216 ـ 304)
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫تاريخ فكرة اعجاز القرآن منذ البعثة النبوية حتى عصرنا الحاضر تأليف نعيم حمصى و در موضوع تاريخ اعجاز قرآن است. در اين پاياننامه بخشى از اين كتاب كه در زمينه بحث اعجاز و آثار مربوط در قرن چهاردهم است، ترجمه و بررسى شدهاست. در اين قرن به اعجاز علمى قرآن پرداخته شدهاست.
الاصلاح الاجتماعي في‌القرآن‌الکريم
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چکيده : پژوهش حاضر، اهتمام قرآن کريم به امور اجتماعي و ضرورت انجام اصلاحات براي رفاه زندگي مادي مردم و تأمين معيشت آن‌ها و رفع فساد از جامعه را بررسيده و موانع انجام اصلاحات اجتماعي و رفع فقر، قوميت گرايي، جهل، فساد و ساير بزهکاري‌ها از جامعه اسلامي، را از منظري قرآني شرح مي‌دهد و آياتي چند از قرآن کريم را تجزيه و تحليل مي‌کند. نگارنده در چهار فصل ابعاد مختلف اصلاحات اجتماعي، روش‌ها و راهکارهاي اجرايي آن، موانع اين اصلاحات آثار و برکات ايجاد اصلاحات بر طبق معيارهاي قرآن و سنت را بررسي کرده است. در فصل اول کلياتي از مفهوم لغوي، اصطلاحي و قرآني اصلاح افساد و اجتماع ارائه داده و ديدگاه‌هاي مفسران را در معاني اين واژه‌ها جويا شده است. آن‌گاه جايگاه اصلاح اجتماعي و اقسام آن را در فصل دوم بررسيده و هدف از بعثت انبياي الهي را به نوعي ايجاد اصلاحات اجتماعي قلمداد کرده و ضمن بيان موضعگيري قرآن در خصوص اقامه قسط و عدل در جامعه، بر سيره پيامبر اسلام(ص) و ائمه معصومين( را در اين زمينه تأکيد مي‌کند. نويسنده در ادامه اين فصل انواع اصلاح اجتماعي اعم از اصلاح عقيدتي، اصلاح اخلاقي، اصلاح سياسي و اصلاحات اقتصادي را شرح داده و همه آن‌ها را اسباب رشد و تعالي انسان برشمرده، که هدف غايي از حکومت و سياست و تمام ابعاد فرهنگي و تربيتي دين اسلام محسوب مي‌شود. وي در فصل سوم ابزارهاي ايجاد اصلاحات اجتماعي و ابعاد مختلف آن‌ها را بررسيده و گفت گو، مناظره، موعظه حسنه، امر به معروف و نهي از منکر، جنگ و جهاد و از بين بردن مفسدان و ظالمان را، از راهکارهاي اجرايي اصلاح اجتماعي در قرآن عنوان کرده است. آثار و برکات اصلاحات اجتماعي و موانع اجراي آن، از مباحث پاياني اين نوشتار به شمار مي‌آيد، که با رويکردي قرآني به تجزيه و تحليل آن‌ها پرداخته مي‌شود.
  • تعداد رکورد ها : 18136