جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
پژوهشي در محور فعاليت غلات
نویسنده:
‫رضايي کهنموئي، علی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫در فصل اوّل رساله حاضر ما ابتدا به تبيين مفهوم واژه غلو پرداخته‏ايم وآنگاه تشرّفى داشته‏ايم به آستان مقدس كلام الهى واشاراتى از آن كلام كريم را در باب معضل غلو عرضه نموده‏ايم. در فصل دوم تاريخچه‏اى مختصر از برخى فِرَق غُلات با تفكيك به دو دوره قبل وبعد از غيبت كبرى ارائه گرديده است. در فصل سوم به ارائه تحليلهاى در باب جريان غُلات پرداخته شده ودر ابتدا بخشى مبسوط در باب زمينه‏ها، علل وانگيزه‏هاى غلو ارائه گرديده است كه دقت در آن براى درك وتحليل مقرون به واقعيت پديده غلو بسيار اساسى است. آنگاه بصورتى گذرا مقوله بسيار مهم تطورات غلو مورد اشاره قرار گرفته ونقش عوامل مؤثرى چون مفوضه، تصوف، صفويه، اخباريگرى، شيخيّه و... در چهره به چهره شدنهاى افكار غاليانه تا حدودى نمايانده شده است. همچنين رابطه اين تطورات با جوّ اصيل شيعه مطرح گشته ونمادهايى از تأثّرات وتطورات فرهنگ حاكم بر شيعه در طول تاريخ مورد اشاره قرار گرفته است. در ادامه اين فصل بحث مهم وتعيين كننده »جعل حديث« - بعنوان عمده‏ترين مجراى رخنه غُلات در فرهنگ شيعه - مورد بحث مبسوط وموشكافانه قرار گرفته است. رويهمرفته اين فصل مهمترين فصل اين رساله بوده ودربردارنده نوع نگرش نگارنده به مقوله غلو مى‏باشد. در فصل پايانى به مبحث نقد روايات - بعنوان ضرورت حياتى منتج از مباحث پيشين - پرداخته شده ودر باب ضرورت نقد، موانع نقد وكارنامه نقد مطالب مفيدى ارائه شده است ودر ادامه راهكار ارائه شده از جانب معصومين (ع) در باب نقد روايات، يعنى عرضه روايات به قرآن، مورد بررسى قرار گرفته است. در انتها بعنوان گامى در رديابى جعليات غُلات، چهار موضوع محورى در فعاليت غلات (توحيد، فضائل، قرآن وارزش عمل) در نظر گرفته شده وابتدا نمادهايى از ديدگاه ناب قرآن وسنت در اين موضوعات مطرح گرديده وسپس گزارشى از فعاليت غُلات در اين محورها ارائه شده ودر نهايت - متوكلاً على اللَّه - نمونه‏هايى از احاديث مخدوش ومجعول تشخيص داده شده در هر كدام از موضوعات چهارگانه، عرضه ومورد نقد وبررسى قرار گرفته است.
الرد علی بن باز رئیس کبار‌العلماء فی‌السعودیه و حول مقال غلاه‌الشیعه لم ینقرضوا بعد
نویسنده:
عبدالرحمن الخیر.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
[بی‌جا]: ذات‌الفائده‏‫,
کلیدواژه‌های اصلی :
مفا‌هیم‌ مغلوطه‌ :فی‌ العقیده‌، العبا‌دات‌، اللغه‌، الالفا‌ظ، اخطا‌ء‌ علمیه‌ و تا‌ریخیه‌ و ثقا‌فیه‌ و اعلامیه‌
نویسنده:
مهدی سعید رزق‌ کریزم‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
غلاه اهل حق از منظر تاریخچه و فقه
نویسنده:
‫اکبری نیا، حسینعلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
---
ف‍ت‍ن‍ه‌ ال‍س‍طة و دورة ف‍ی‌ ن‍ش‍اة ب‍ع‍ض‌ غ‍لاة ال‍ف‍رق‌ الاس‍لام‍ی‍ه‌
نویسنده:
ع‍واطف‌ ال‍ع‍رب‍ی‌ ش‍ن‍ق‍ارو
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ب‍ی‍روت‌: دارال‍ک‍ت‍اب‌ ال‍ج‍دی‍ده‌ ال‍م‍ت‍ح‍ده‌,
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسي غلو در مذهب نصيريه در حوزه پاکستان
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫نويسنده در اين پژوهش مصاحبه‌ها و مشاهدات و مطالعات خود را از نزديک درباره فرقه نصيريه (يکي از فرقه‌هاي منسوب به غلات مشهور) ضبط و درج کرده و عقايد، افکار، آداب و رسوم مذهبي و اجتماعي آنان را به تصوير مي‌کشد. وي در يک مقدمه و سه فصل به ابعاد مختلف اعتقادي و مذهبي فرقه نصيريه در پاکستان اشاره کرده است. او در مقدمه ضمن بررسي تاريخچه فرقه نصيريه به کتاب‌هاي نگاشته شده درباره آنان مي‌پردازد. در فصل اول نيز کلياتي از معناي لغوي و اصطلاحي غلو، تاريخچه غلو در اسلام، معرفي برخي فرقه‌هاي غلات در زمان‌هاي گذشته و تاريخ معاصر به ويژه کشور پاکستان و مسلک‌هاي صوفيه، فرقه‌هاي شيعي غلاّت و اعتقادات و رسوم آن‌ها ارائه شده است. در فصل دوم ضمن بحث درباره نصيريان، تاريخچه پيدايي آنان، و اعتقادات اين فرقه و نسبت‌هاي داده شده به آن ها تجزيه و تحليل مي‌گردد. سپس باورهاي نصيريان از ديدگاه مخالفان آن ها، ديدگاه‌هاي نصيريان در مورد تناسخ، غلو، توحيد، عدل، نبوت، امامت، معاد، اسلام، ايمان، فروع دين و ادله شرعي، مناسک و شعائر نصيريان همچون: عيد غدير خم، عيد فطر، عيد قربان، نيمه شعبان، عيد مباهله، عيد فراش، عاشورا، عيد نوروز و ديگر مناسک نصيريان و برخي رجال نصيريه معرفي شده است. در فصل سوم نويسنده به معرفي نصيريان پاکستان و اقسام فرقه‌هاي نصيري و اعتقادات آن ها پرداخته و بعضي عقايد غلو آميزآنان در زمينه توحيد، نبوت، امامت، معاد و احکام شرعي، مانند نماز و کيفيت آن، خمس، روزه، اعياد مذهبي، ازدواج، قرآن کريم و تحريف آن، طريقه دفن اموات و ساير شعاير مذهبي آن ها وصف کرده و برخي شخصيت‌هاي آنان را به صورت اجمالي معرفي مي‌کند.
نگاهی به غلواندیشی و افراط‌گرایی علمای معاصر عربستان
نویسنده:
حسن بن فرحان‌المالکی ؛ مترجم معاونت پژوهشی موسسه فرهنگی و هنری آفتاب خرد.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: موسسه فرهنگی و هنری آفتاب خرد,
کلیدواژه‌های اصلی :