جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1531
گفتگوبا آیت الله حاج شیخ محمدباقر عرفانی بیهودی
نوع منبع :
مناظره،گفتگو و میزگرد , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
اخلاق در آیین یهود
نویسنده:
اسماعیل علیخانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اخلاق جوهرة یهودیت است؛ اما با توجه به مشکلات مطرح شده دربارة باب اخلاق یهودی، یافتن تعریفی جامع از اخلاق یهودی ممکن نیست. با این حال، مجموعة گسترده و پرارزشی وجود دارد که «اخلاق یهودی» نامیده میشود. اصول اخلاقیات یهود، نخست در ده فرمان حضرت موسی تبیین شد؛ سپس در قوانین شریعت تورات در کتب مقدس عبری توسعه یافت و پس از آن، پیامبران عبرانی به نقد و بررسی آن پرداختند، و بار دیگر در قوانین شفاهی میشنا گسترش یافت. پس از آن، در گمارا و میدراش تجزیه و تحلیل شد و در قرون وسطا و مدرن، دوباره با واژه های فلسفی و عرفانی تفسیر شد.با توجه به این امر، آثار مکتوب اخلاق یهودی به طور معمول به چهار گروه اصلی تقسیم میشوند: توراتی، حاخامی، قرون وسطایی و مدرن.اخلاق اجتماعی جایگاه خاصی در یهودیت و کتاب مقدس و تلمود دارد. برخی از آموزه های اخلاق اجتماعی یهود عبارت اند از: محبت به همنوع، تواضع و فروتنی، دستگیری از مستمندان، عدالت و درستکاری، تقدس حیات، اعتدال و میانه روی و عفو و گذشت. به جز اخلاق، فلسفة اخلاق نیز جایگاه خاصی در یهودیت دارد که به برخی از امور بنیادین اخلاق، مانند کمال اخلاقی میپردازد.
درخت ممنوعه در متون یهودی و اسلامی
نویسنده:
منصور پهلوان، عبدالحمید حسینی زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از معارفی که نقش مهمی را در عقاید پیروان سه دین یهودیت، مسیحیت و اسلام ایفا کرده موضوع باغ عدن (بهشت آدم) و درخت معروفی است که در این باغ قرار داشت (در اسلام یک درخت و در یهودیت و مسیحیت دو درخت، یعنی درخت حیات و درخت معرفت). در این مقاله پژوهشی تطبیقی در مورد درخت ممنوعه در دو دین یهودیت و اسلام صورت گرفته است، و بدین منظور تعدادی از متون قدیم و جدید یهودی و اسلامی با هم مقایسه شده اند، تا مشخص شود این متون چه شباهتها و تفاوتهایی با هم دارند، کدام مفاهیم منحصر به متون اسلامی یا منحصر به متون یهودی است و احیاناً کدام اندیشه ها از متون یا فولکلور یهود به روایات و ادبیات اسلامی منتقل شده است. نتیجه این پژوهش رفع ابهام از پاره ای از روایات هر دو دین و کشف اسرائیلی بودن برخی از روایات ظاهراً اسلامی است.
 آسیب شناسی عقاید و ویژگی های اخلاقی یهود در قرآن
نویسنده:
رحیمه زارع قشلاقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
برای بررسی عقاید و ویژگی های اخلاقی یهود در قرآن لازم است که سراغ منابع دست اول و مستند برویم. لذا این پروژه به روش کتابخانه ای تدوین شده است و منابع آن علاوه بر قرآن، کتابهای تفسیری مفسران زبده جهان اسلام و کتابهای تاریخی و قصص قرآن است که البته در کنار آن کتابهای تحلیلی در زمینه ادیان نیز مورد استفاده قرار گرفته است. این پایان نامه مشتمل بر چهار فصل است. که در بخش اول کلیات و مفاهیم برای آشنای بیشتر خواننده با تاریخ و مفاهیم کلیدی دین یهود است. فصل اول این بخش تاریخ کلی از بنی اسراییل از زمان حضرت ابراهیم(ع) تا حضرت موسی(ع) و خلاصه ای از زندگی پرفراز و نشیب حضرت موسی(ع) بیان شده است. در ادامه در فصل دوم آشنای با نام یهود و فلسفه نام گذاری این دین بررسی شده است و بعد از آن در پایان بخش اول رابطه یهود و بنی اسراییل را به طور اجمال بیان گردیده است. بخش دوم ویژگی های نا پسند اخلاقی یهود است که در قالب6 فصل جداگانه بررسی شده است که در تمام این فصول با توجه به آیات قرآن اخلاق زشت و ناپسند یهودیان مثل آزار و اذیت رسولان وحی، پیمان شکنی یهود در عهد خود، بهانه جویی آنان در عمل به دستورات انبیاء الهی و حسادت و خیانت در امانت نسبت به مومنین بررسی شده است. بخش سوم تحقیق که بخش مهم بحث است عقاید پیروان این دین آسمانی اما تحریف شده، در زمینه های توحید، نبوت و ملایکه بررسی شده است و در فصل آخر این بخش یکی از باورهای اساسی یهودیان که منشأ تمام عملکردها و ویژگی های اخلاقی آنها است به نام نژاد پرستی، البته در زمینه های مختلف، بررسی شده است. و در انتها در بخش چهارم با توجه به آسمانی بودن دین یهود، انحرافاتی را که آنان از راه مستقیم داشته اند و در قرآن بیان شده است مثل گوساله پرستی و بت پرستی بررسی شده و به تحلیل و تفسیر علل و عوامل این انحرافات توجه شده است.
قرآن کریم و موضوع تحریف گری اهل کتاب به ویژه یهود
نویسنده:
علی فتحی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
قرآن کریم تحریف در اسناد دینی و متون مقدس را از جهت اخلاقی نکوهش کرده و پیامدها و عواقب ناگوار آن در سرنوشت انسان و جوامع بشری را گوشزد کرده است.آیات قرآن بر این حقیقت گواهی میدهد که برخی از اهل کتاب، به ویژه دانشمندان یهود، تورات و انجیل را به گونة لفظی و معنوی تحریف کرده اند. اکثر مفسران برجستة قرآن و پژوهشگران کتاب مقدس، این آیات را ناظر به تورات و انجیل کنونی و تحریف را اعم از تحریف لفظی و معنوی دانسته اند؛ هرچند برخی تحریف لفظی را منکر شده و عده ای تحریف کتاب مقدس کنونی را منحصر در تحریف معنوی دانسته اند. چنانکه شماری از معاصران، آیات تحریف را ناظر به تحریف معنوی نسخة اصلی به حساب آورده و کتاب مقدس کنونی را ترجمة ناقص و تحریفیافته ای از آن دانسته اند، دسته ای دیگر نیز با این تبیین که تورات و انجیل کنونی کلاً ساخته و پرداختة دست بشر است، آن آیات را ناظر به تحریف شفاهی کتاب مقدس ـ نه تورات و انجیل کنونی ـ شمرده اند.
عبرتی ازعلل و عوامل انحرافات یهود در قرآن
نویسنده:
فاطمه ژیان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
آخرت شناسی در ادیان ایران قبل از اسلام و مقایسه آن با یهود ومسیحیت در مورد معاد
نویسنده:
قربان علمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر مشتمل بر هشت فصل است. فصل اول اعتقاد به زندگانی پس از مرگ در میان اقوام ، ملل ومکاتب مختلف مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده است که اعتقاد به آن از عنصر اصلی در عقاید آنها بوده است که می تواند ریشه در فطرت آنها داشته باشد. این موضوع در آیین زردشت به سه بخش تنظیم شده است، بخش اول در مورد سرنوشت روان پس از مرگ و داوری فردی می باشد که در فصل دوم مورد بررسی قرار گرفته است. بخش دوم در مورد آخرالزمان، رستاخیز و داوری نهایی بحث می کند که در فصل سوم گنجانده شده است. بخش سوم هم در رابطه با بهشت و جهنم و همستکان می باشد که در فصل چهارم مورد بحث قرار گرفته است. در فصل پنج آخرت شناسی در آئین زروان و مانی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. فصل ششم و هفتم به بررسی آخرت شناسی در دین یهود و مسیحیت می پردازد. و سرانجام فصل پایانی نیز به مقایسه آخرت شناسی میان ادیان ایران قبل از اسلام با یهود و مسیحیت مربوط می شود.
یهود در قرآن و تطبیق و مقایسه آن با رژیم اسرائیل
نویسنده:
معصومه رامهرمزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهش شناسایی قوم یهود در قرآن - کشف رابطه یهود در صدر اسلام و عصر حاضر٬ روش پژوهش با توجه به نوع کار که نوع تحقیق و پژوهش کتابخانه ای بوده است در ابتدا مطالب گردآوری شده و سپس مورد تحلیل قرار گرفته است. طرح پژوهش : موضوع پژوهش به شکل میان رشته ای در سه بخش قرآنی٬ تاریخی و سیاسی مورد بررسی قرار گرفته. در بخش قرآنی به تبیین چهره یهود در قرآن و در بحث تاریخی پیرامون ریشه های دشمنی یهود در صدر اسلام و در بخش سیاسی به ماهیت رژیم اسرائیل و شباهتهای رفتاری و فکری این رژیم با یهودیان گذشته پرداخته شد. معیار و ملاک اصلی کار در این پژوهش آیات قرآن کریم می باشد. نتیجه کلی بخشی از رفتارهای ناپسند یهودیان در طول تاریخ از زمان حضرت موسی ( ع ) و پیامبر اکرم ( ص ) و عصر جاری استمرار یافته و نهادینه شده است. تعداد بسیار کمی از افراد بنی اسرائیل و یهود از این خصلتها دوری کرده اند. بهترین شیوه مقابله با یهودیان مخالف اسلام و دولت اسرائیل شناخت کامل اصول قرآنی و پایبندی به این اصول است
یهودیان در ایران باستان
نویسنده:
مژگان ایلانلو
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
گزارشی از وضعیت ایرانیان یهودی
نویسنده:
افشین نادری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 1531