جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18137
درسگفتار معرفت شناسی قرآن
مدرس:
حسن یوسفی اشکوری
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
المقارنات القرآنية ومقاصدها : دراسة وتحليل
نویسنده:
حفصة غازی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقاله به جنبه مهمی از مطالعات قرآنی می پردازد که همان مقایسه های انجام شده در قرآن و اهداف آنها است. قرآن بین چیزهای مختلف مقایسه می کند. این مقایسه ها در سراسر قرآن پراکنده است. به عنوان مثال ، ما در قرآن مقایسه ای بین هدایت و گمراهی ، بین خدا و بت های دروغین ، بین ایمان و کفر ، بین مؤمن و کافر ، بین علم و جهل ، بین بهشت ​​و جهنم و غیره می بینیم. این مقایسه های قرآن دارای انواع روش های گویا و همچنین اهداف مورد نظر است. این تحقیق این روش ها را برجسته می کند و این اهداف را پس از استنباط از مقایسه های موجود در آیات قرآن توضیح می دهد.
شهودهای اجتماعی و اخلاق قرآنی
نویسنده:
کوین رینهارت، مترجم: محمد ابراهیم باسط
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه علوم وحیانی معارج,
چکیده :
منتقدان و مدافعان اخلاق اسلامی و آنهایی که فقط اخلاق اسلامی را شرح و توصیف می‌کنند، اغلب ادعا دارند که قرآن منبع هنجارهای رفتاری مسلمانان است. گرچه این مدعا در یک سطح انکارناپذیر است، اظهار آن به طور بی‌قیدوشرطی که از ظریف‌ترین و ممتازترین ویژگی‌های اخلاق قرآنی را مخدوش خواهد کرد، آن ویژگی این است که قرآن مکرراً تصریح می‌کند که آدمی باید مطابق هنجارهایی عمل کند که در قرآن مشخص نشده‌اند، یعنی آدمی باید به منابع دانش اخلاقی که جایی در بیرون از وحی قرار دارند متوسل شود. مقالۀ حاضر این مدعا را موجه خواهد ساخت، و سپس استلزامات این تصریح وحیانی بر متابعت از هنجارهای اخلاقی غیر‌وحیانی را بررسی خواهد کرد. چنین آموزه‌ای مقدمتاً سازگار با ویژگی‌های انسان‌شناسی و کیهان‌شناسی قرآنی به نظر می‌آید، که برای مثال، بر خلاف اکثر شکل‌های مسیحیت، تفاوت مطلق بین جهان آخرت و این جهان، و بین ماهیت انسان و استعداد انسان را از میان برمی‌دارد. برخی از پیامدهای این نظام اخلاقی برای اسلام شیعیِ امامی و اسلام سنی نیز مورد ملاحظه قرار خواهد گرفت.
صفحات :
از صفحه 11 تا 27
تاریخ قرآن [سعیدی]
نویسنده:
سید حسین سعیدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
الإتقان في علوم القرآن [نسخه تایپی]
نویسنده:
جلال السیوطی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
عهد الست در اسلام (قرآن، حدیث، عرفان و شعر)
نویسنده:
منصوره دلگشا مقدم فومنی؛استاد راهنما : حاکمی ، اسماعیل
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مباحث اصلی پایان نامه حاضر در دو بخش تدوین شده است: بخش اول با عنوان مفهوم عهد الست حاوی این موضوعات است: عهد الهی در قرآن، تعریف لغوی و اصطلاحی عهد الست، عهد الست در روایات، عهد الست در تفاسیر، عهد الست و محبت، مواثیق و عهود نزد صوفیه، میثاق با کلیه مخلوقات، موطن ذر و عهود و مواثیق، عهد الست و فطرت، سر یادآوری عهد الست، وفا به عهد الست، و سماع و عهد الست. در بخش دوم با نام الست در آینه آثار پنج تن از شاعران و عارفان، موضوع عهد الست در اشعار عطار، مولوی، عراقی، شبستری و حافظ بررسی شده است.
خاتمیت از نظر قرآن و حدیث و عقل
نویسنده:
جعفر سبحانی‌تبریزی؛ مترجم:رضا استادی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم : موسسه امام صادق (ع),
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
وحی‌شناسی (علوم قرآنی 2)
نویسنده:
مصطفی کریمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم : موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب ، با هدف پاسخگویی به مسائل وحی ، به ویژه تحلیل آن و نقش فرشته و پیامبر در این زمینه ، با نگاهی نو ، جامع و دقیق تدوین یافته است . متن حاضر ، در شانزده درس فراهم آمده است . در هر درس اهداف ، پیش سازمان دهنده ، فعالیت ضمن درس ، چکیده ، پرسش ، منابع برای مطالعه بیشتر و موضوع تحقیق طراحی و ارائه شده است . مفهوم و کاربردهای لغوی و قرآنی وحی و مفهوم اصطلاحی آن ، نقد دلایل منکران ، پاسخ به دلایل عدم ضرورت وحی و بررسی دلایل حکما و متکلمان در اثبات ضرورت آن ، دیدگاه های مادی گرایان و منکران وحی ، بررسی عوامل و آثار تحلیل وحی به تجربه پیامبران ، بیان تحلیل عقلی حکما از وحی ، حضوری بودن وحی اقسام وحی وحی الهی به پیامبران ، دلایل عقلی و نقلی سلامت وحی ، اصناف فرشتگان وحی ، آغاز نزول وحی ، فرق وحی با مفاهیمی همچون حدیث قدسی ، تجربه نبوی ، تحديث ، الهام ، حدیث نبوی ، عرفان و القائات شیطانی و وحی در دین یهود و مسیحیت ، از موضوعات مورد بحث در این کتاب است . دومین چاپ وحی شناسی در سال ۱۳۸۷ توسط موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ( ره ) در ۴۲۴ صفحه وزیری منتشر شده است .
مبانی انسان‌ شناسی در قرآن
نویسنده:
عبدالله نصیری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران : سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این کتاب ، ابعاد گوناگون انسان شناسی ، اعم از مقوله شناخت انسان و جایگاه و نقش وی در عالم هستی مورد بررسی قرار گرفته است . نویسنده ، دیدگاه عمیق و روشن قرآن را درباره انسان به شیوه های گویا تبیین کرده است . کتاب در پانزده بخش و با این عناوین تنظیم گردیده است . انسان معمای قرون و اعصار ، انسان و مسئله شناخت ، آفرینش انسان ؛ معماهای وجود انسان ، ابعاد وجودی انسان و نیازهای او ، طبیعت و فطرت انسان ، ارزش ها و مقام انسان ؛، عوامل و موانع رشد انسان و انسان و آزادی . مؤلف در بخش آفرینش انسان ، دو نظریه ثبوت انواع و تحول انواع را مورد بررسی قرار داده است . براساس نظریه ثبوت انواع همه موجودات از آغاز مستقل بوده اند و نظریه تحول انواع بیان می کند که هرگیاه یا جانوری از گیاه یا جانوران دیگر به دست آمده است . نگارنده در قسمت دیگری از کتاب به بررسی ارزش و مقام انسان پرداخته ، به مقام خليفة اللهی انسان و کرامت ذاتی او اشاره میکند . در بخشی از این اثر عوامل رشد انسان از نگاه قرآن علم و تفکر ، ایمان و عمل صالح دانسته شده است . مؤلف در این کتاب به بیماری های انسان از دیدگاه قرآن نیز پرداخته و سه نظریه معتزله ، اشاعرہ و امر بين الأمرين درباره آزادی انسان را مورد بررسی قرار داده است
راه و راهنما‌شناسی (مجموعه کتب آموزشی معارف قرآن جلد4و5)
نویسنده:
تلخیص دروس محمد‌تقی مصباح‌یزدی؛ تدوین‌ محمود‌رجبی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , درس گفتار،جزوه وتقریرات
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
معارف قرآن مجموعه کتاب هایی است که در آن ، علامه مصباح یزدی به دسته بندی موضوعی آیات قرآن کریم پرداخته اند و از جمله آثار ابتکاری و بدیع ایشان محسوب می شود . این کتاب که جلد چهارم و پنجم از مجموعه معارف قرآن است ، پژوهشی است در قلمرو مسایل نبوت شناسی که پس از بازنگری و تحقیق مجدد ، در قالب متن درسی برای ۴ واحد آموزشی تدوین شده است . هدف اصلی کتاب ارائه دیدگاه قرآن کریم درباره مسائل مربوط به وحی ونبوت ، ونیز اوصاف ، وظایف و رسالت پیامبران ، و خاتمیت و امامت است . در بحث انسان شناسی به این نکته اشاره شده که شناخت حسی و شناخت عقلانی برای همه انسان ها عمومیت دارد . اما آیا این دوگونه شناخت برای تشخیص راه صحیح در مسیر سعادت ابدی و رسیدن به کمال نهایی ، کافی است ؟ اگر این آگاهیها بسنده نیست ، آیا خداوند انسان را در گمراهی و سرگردانی به خود واگذاشته یا به طریقی خاص ، خلأ این شناخت را پر کرده است ؟ اگر پاسخ مثبت است ، آن آگاهی چیست ؟ چه کسانی توان دریافت آن را دارند ؟ آیا این شناخت به دور از هرخطایی به مردم می رسد ؟ مردم چگونه می توانند صاحبان این آگاهی ، و ارتباط آنان با خدا را بشناسند ؟ با توجه به ختم نبوت وقطع این ارتباط ویژه ، هدایت مردم را چه کسانی برعهده دارند ؟ کتاب پیش رو که برای پاسخ به این پرسش های اساسی تدوین شده ، مباحث ذیل را در بردارد : مفهوم ، امکان و ضرورت وحی و نبوت ، اهدف و آثار نبوت و راه های اثبات آن ، مصونیت وحی و عصمت پیامبران ، وحدت دین الهی و لزوم ایمان به تمام پیامبران ، شرايع الهی و مشترکات و تمایزات آنها ، کثرت پیامبران و تفاوت مراتب آنان ، وظایف و مقامات پیامبران و اوصاف عمومی ایشان ، رفتار مردم با پیامبران ، سنت الهی در برخورد با اقوام پیامبران ، خاتمیت ، ضرورت ها و ویژگی های اسلام ، و امامت این کتاب از سوی انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ( ره ) در ۶۹۶ صفحه در سال ۱۳۹۳ منتشر شده است .
  • تعداد رکورد ها : 18137