جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 274
متافیزیک تکامل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David L. Hull (دیوید ال. هال)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه انتقادی از مقالات نشان دهنده بهترین بهترین ها در مورد فلسفه زیست شناسی است. در بسیاری از فصل‌ها، تکامل به‌عنوان یک پدیده بیولوژیکی تلقی می‌شود، اما نویسنده به طور کلی به خود علم توجه دارد. علم امروزی، به‌ویژه دیدگاه‌های کنونی در مورد سیستماتیک و تکامل بیولوژیکی مورد بررسی قرار می‌گیرد. جنبه‌هایی از این علوم که به تحلیل کلی فرآیندهای انتخاب مربوط می‌شوند ارائه شده‌اند، و همچنین در خدمت نمونه‌ای از ویژگی‌های عمومی هستند که علم از زمان پیدایش آن به نمایش گذاشته است.
کتاب راهنمای فلسفه علم راتلج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(استاتیس سیلوس)Stathis Psillos , (مارتین کرد)Martin Curd
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این منبع مرجع و راهنمای ضروری برای موضوعات، بحث‌ها، مسائل و موضوعات اصلی در فلسفه علم شامل پنجاه و پنج مدخل است که توسط یک تیم پیشرو از مشارکت‌کنندگان بین‌المللی سفارش داده شده است. در چهار بخش سازماندهی شده است: زمینه تاریخی و فلسفی مناظره ها مفاهیم علوم فردی همراه همه چیزهایی را که دانشجویان فلسفه علم باید بدانند - از تجربه گرایی، توضیح و آزمایش گرفته تا علیت، مشاهده، پیش بینی و موارد دیگر - پوشش می دهد و شامل بسیاری از ویژگی های مفید از جمله: بخشی در مورد علوم فردی، از جمله فصل هایی در مورد فلسفه است. زیست شناسی، شیمی، فیزیک و روانشناسی، خواندن بیشتر و ارجاع متقابل در پایان هر فصل.
فلسفه زیست شناسی: مقدمه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alex Rosenberg , Daniel W. McShea
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: چندین کتاب وجود دارد که عنوان ظاهراً مبهم، اگر نگوییم پرشکوه، «فلسفه زیست‌شناسی» را دارند (نگاه کنید به دو ویرایش شده توسط هال و راس، یکی برای آکسفورد و دیگری برای انتشارات دانشگاه کمبریج؛ و یکی توسط راس برای پرومتئوس). بیشتر موارد دیگر مجموعه مقالاتی هستند که توسط نویسندگان مختلف نوشته شده است. روزنبرگ و مک شی را با طراوت می بینیم. عمیق و در عین حال شفاف است. اهداف خود را به وضوح بیان کرد و از همان ابتدا معنای عبارت "فلسفه زیست شناسی" را به عنوان تحقیقی در علم زیست شناسی توضیح داد، نه محدود به آنچه در واقع به عنوان یک علم انجام می دهد، یا روش های آن، بلکه برای بررسی دقیق. محدوده و حدود آن مطالعه ای از این دست لزوماً امکان ها و پتانسیل های این علم را مورد بررسی قرار می دهد و قدرت آن و چالش های پیش روی آن را زیر سؤال می برد، به ویژه از سوی اقشار مذهبی که می خواهند آن را تا آنجایی که فکر می کنند برخی از سؤالات زندگی هستند، به عنوان کیشوت تلقی می کنند. غیر قابل نفوذ به علم؛ و دیگرانی که فکر می کنند می توانند دین را به عنوان علم بپوشانند. محور اصلی کتاب در توضیح آن از «داروینیسم» نهفته است، به ویژه در این که معنای علمی آن چیست و چه چیزی به دست آورده یا ثابت کرده و چه مشکلاتی دارد. به نظر می رسد از این کتاب روشن است که مشکلات داروینیسم مسائل علم است. با این حال، سؤالات بسیاری مطرح می شود که منافع بین رشته ای دارند. نقش و میزان انطباق در تکامل جانداران یک میدان حاصلخیز است. چرا گونه های متمایز با صفات مشترک تکامل می یابند و چه چیزی باعث ایجاد آن صفات می شود؟ چگونه تأثیر تصادفی بودن را در تکامل ارزیابی کنیم؟ سال 2009 مصادف با دویستمین سالگرد تولد داروین و صد و پنجاهمین سالگرد انتشار "منشاء گونه ها" است. شاید ارزش آن را داشته باشد که بعد از خواندن روزنبرگ، دومی را دوباره بخوانیم تا ببینیم از داروین تا چه حد پیش رفته‌ایم و چرا این همه مدیون نویسنده آن هستیم. داروینیسم چنان سایه مهیبی می‌افکند که زیر آن، گل آفرینش‌گرایی دیگر نمی‌تواند شکوفا شود. آفرینش گرایی، طراحی «هوشمندانه» و نفوذهای غیرعلمی مختلف به علم، باعث شده است که دانشمندان و فیلسوفان از کارشان منحرف شوند. روزنبرگ و مک‌شی همچنین احساس می‌کردند که موظف بودند به برخی از ادعاهای بیه پاسخ دهند، در حالی که می‌توانستند بر بررسی بی‌طرفانه زندگی تمرکز کنند، فارغ از این غرور که انسان‌ها در جهان مرکزی هستند. این کتاب حتی برای افرادی که هیچ دانشی از زیست شناسی، فلسفه یا داروینیسم ندارند، دشوار نیست.
فلسفه علم: مقدمه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alex Rosenberg (الکس روزنبرگ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مشکلات فلسفی را که علم از طریق بررسی سؤالاتی در مورد ماهیت، روش ها و توجیه آن مطرح می کند، شناسایی می کند. مقدمه ای ارزشمند برای دانشجویان علوم و فلسفه.
فلسفه‌های علم: سنجش مقدماتی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rom Harre (رام هار)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
فراتر از ماده: چرا علم به متافیزیک نیاز دارد؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roger Trigg (راجر تریگ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Templeton Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا علم همه پاسخ ها را دارد؟ آیا حتی می تواند با استدلال انتزاعی که فراتر از دنیایی است که ما تجربه کرده ایم، مقابله کند؟ چگونه می‌توانیم مطمئن باشیم که جهان فیزیکی به اندازه کافی برای انسان قابل درک است؟ چگونه است که ریاضیات، محصول ذهن بشر، می تواند اسرار جهان فیزیکی را باز کند؟ آیا اگر علم نتواند آنها را حل کند، همه چنین سؤالاتی غیرقابل قبول هستند؟ متافیزیک به طور سنتی به عنوان استدلال درک می شود فراتر از دسترس علم، حتی گاهی ادعای واقعیاتی که فراتر از درک آن است. به همین دلیل، متافیزیک اغلب با تحقیر توسط دانشمندان و فیلسوفانی که می‌خواهند در محدوده آنچه می‌توان از نظر علمی اثبات کرد باقی بماند، رد شده است. با این حال، دانشمندان در مرزهای فیزیک ناخواسته به متافیزیک می پردازند، زیرا اکنون خوشحال هستند که در کل جهان هایی که اصولاً از دسترس انسان خارج هستند، فکر می کنند. راجر تریگ کسانی را که منکر این هستند که علم به فرضیات فلسفی نیاز دارد به چالش می کشد. در واقع، تریگ ادعا می کند که خود پایه های علم باید فراتر از علم باشد. برای کشف چیزهایی که هنوز شناخته نشده است، نیاز به استدلال جدا از آنچه می توان تجربه کرد، و این استدلال متافیزیکی برای تصور واقعیت هایی فراتر از آنچه می توان به آن دست یافت. «راجر تریگ در فراتر از ماده استدلالی قدرتمند، متقاعدکننده و منصفانه را مطرح می‌کند که علوم به پایه‌ای فلسفی و متافیزیکی نیاز دارند. این یک کتاب درخشان برای تازه واردان به فلسفه علم و متخصصان است.» —چارلز تالیافرو، استاد فلسفه، کالج سنت اولاف
جغرافیای بینش: علوم، علوم انسانی، تفاوت آنها، چرایی اهمیت آنها [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Richard Foley (ریچارد فولی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: علوم انسانی و علوم با زمان های چالش برانگیزی روبرو هستند که هر کدام به شیوه خود. علوم انسانی از تعداد نام‌نویسی‌ها و بودجه‌های رو به کاهش رنج می‌برد و از سوی برخی در یک اقتصاد در حال تغییر بی‌ربط تلقی می‌شود. علوم با فضای سیاسی مواجه است که به تخصص دانشگاهی احترام نمی گذارد و بحث های حل شده را به چالش می کشد. در همین حال، مناقشات دیرینه در مورد حوزه های دانش آنها ادامه دارد: آیا دانش علمی، علوم انسانی را در بر می گیرد؟ آیا اشکال دانش آنها مکمل هستند یا در نهایت در تضاد هستند؟ ریچارد فولی، فیلسوف دانش و رئیس سابق علوم و هنر در دانشگاه نیویورک، در اینجا مروری مختصر و قابل دسترس از اینکه اهداف کلی این رشته ها نسبت به یکدیگر چیست و چه نوع دانشی را هدف قرار می دهند، ارائه می کند. تولید کردن. استدلال اساسی او این است که هدف علوم بینش‌هایی است که در حالت ایده‌آل محدود به مکان‌ها یا زمان‌های خاصی نیستند و همچنین بدون دیدگاه و کاملاً توصیفی هستند، در حالی که علوم انسانی به طور مناسب به دنبال بینش‌هایی درباره مکان‌ها و زمان‌های خاص هستند، با بینش‌ها مبتنی بر دیدگاه و دارای عناصر ارزشی و توصیفی است. او همچنین این دو حوزه دانش را در جستجوی درک جهان ما و شرایط انسانی مکمل یکدیگر می‌داند. اما هدف نهایی تحقیقات فولی دفاع شیوا و تجلیل از فرهنگ پژوهش دانشگاهی است. این فرهنگ در عصری که با صدای بلند و نادرست توییت‌ها همراه است، به دستاوردهای فکری درازمدت به نفع بشریت ارزش قائل است و از آنها حمایت می‌کند - که با کار سخت، فداکاری و شکیبایی تولید شده‌اند.جغرافیای Insightis خواندن ضروری برای خوانندگان چه در داخل و چه خارج از آکادمی.
تحقیقات ژاپنی در فلسفه علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nobushige Sawada (auth.) , Francis Gen-Ichiro Nagasaka , Robert S. Cohen (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: دستاوردهای باشکوه ریاضیات و علوم طبیعی ژاپن در نیمه دوم قرن بیستم، احیاء، رنسانس، علوم عملی است که همراه با چرخش به سمت تفکر غربی در اواخر قرن نوزدهم توسعه یافته است. نتایج به همان اندازه تحسین برانگیز فیلسوفان (و مورخان) علم ژاپنی در عصر ما، پس از دوره ای کمتر با علایق غرب در مسائل فلسفی مرتبط با علم مدرن مطابقت داشت. و این بی میلی در مواجهه با معرفت شناسی، و نه حتی اهمیت انسانی علوم، همراه با ارادت به دیگر گرایش های غربی بود. بنابراین، با ژاپن "جدید" بازسازی میجی در سال 1868، و معرفی اولیه فلسفه غرب در دهه بعدی توسط نیشی آمانه، دوره ای از جذب فکری به دیدگاه های فایده گرایانه، پوزیتیویستی، تکاملی و حتی ماتریالیستی به زودی جای خود را به فداکاری داد. به کار علمی در مورد کانت و هگل، در مورد ایده آلیسم اخلاقی و فلسفی عمومی. این مطالعات اغلب می‌توانست روح انتقادی را تقلید کند (فیلسوف اونیشه هاجیمه، که به خاطر استقلال انتقادی خود ستایش می‌شود، به عنوان کانت ژاپنی شناخته می‌شود) اما تحولات نئوکانتی و نئوهگلی چندان تحت تأثیر علوم تجربی یا گمانه‌زنی‌های نظری در مورد طبیعت قرار نگرفت. . فیلسوف برجسته ژاپن در نیمه اول قرن ما، نیشیدا کیتارو، با رساله ای پیشگام به نام «مطالعه خیر» بود که به همراه شاگرد برجسته خود تانابه هاجیمه «مکتب کیوتو» فلسفه پیش از جنگ را تشکیل دادند.
ساختار انقلاب‌های علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
تامس کوهن
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Chicago, Ill: The University of Chicago Press ,
چکیده :
ساختار انقلاب‌های علمی شناخته‌شده‌ترین کتاب توماس کوهن است که در آن به ارائه معیارهایی برای تشخیص انقلاب علمی می‌پردازد. این کتاب سه بار به فارسی ترجمه شده‌است. این کتاب یکی از پر استنادترین کتب‌های آکادمیک است. ترجمه‌های فارسی: 1-«ساختار انقلاب‌های علمی»، توماس اس کوهن، عباس طاهری (مترجم)، شهرام اقبال زاده (ویراستار)، تهران: قصه 2-«ساختار انقلابهای علمی»، تامس کوهن، سعید زیباکلام (مترجم)، چاپ اول ، ۱۳۸۹ 3-کوهن، تامس (۱۳۶۹)، ساختار انقلابهای علمی، ترجمه احمد آرام، تهران: انتشارات سروش اندیشه: در کتاب ساختار، هدف اصلی کوهن به نقد دیدگاه رایج، که پوزیتیویست‌های منطقی در مورد نحوه شکل گیری و اعتبار سنجی علم می پردازد و نظریه ایشان مبنی بر اینکه انباشت معرفت علمی در طول زمان و افزایش مستمر و پیوسته آنرا نقد می کند و معتقد است که پارادایمهای علمی همانند انقلابات، ناگهانی سر بلند می کنند. دیدگاه کوهن در این کتاب به نوعی بیان می کند که الگو های علمی در دوره های زمانی مختلف بدون پیوستگی تغییر می کنند.
مروری نقادانه بر «ساختار انقلاب‌های علمی»
نویسنده:
فرهنگ ارشاد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
انگیزۀ و هدف اصلی تامس کوهن از تدوین کتاب ساختار انقلاب­های علمی، ارائه تحلیلی در حوزۀ تاریخ فلسفۀ علم و تبیین دگرگونی­ ها و استمرار نهاد علم است. کوهن که تحصیلات خودش را در فیزیک (مهندسی هیدرولیک) تا درجه دکتری به ­پایان رسانده، بیش‌تر به تاریخ فلسفۀ علم (یا به­ گفته بعضی، تاریخ و فلسفۀ علم) گرایش داشت. او تحت‌تاثیر آموزه­ های افرادی مانند ماکس پلانک، الکساندر کوَیره و جیمز کاننت (رئیس دانشگاه هاروارد در زمان تحصیل نویسنده در آن دانشگاه) به این گرایش علاقه‌مند شد. علاوه بر این افراد، لودویگ ویتگنشتاین و استنلی کَیول بر کوهن و علاقه‌مندی او به رویکرد هرمنیوتیک بسیار موثر بودند. او در این کتاب، که در زمان خود (دهۀ 1960) کاری به ­واقع نوآورانه بود، مفاهیم مهمی را به­ کار می­ گیرد که شاید مهم‌ترین آن­ها ”پارادایم“ و ”اجتماع علمی“ باشد. مناسباتی که کوهن بین این دو مفهوم بیان نموده در توسعه جامعه­ شناسی علم تاثیر فراوان داشته است. هدف اصلی این مقاله، بازخوانی نقادانۀ این اثر مهم از دید جامعه ­شناختی است.
صفحات :
از صفحه 3 تا 27
  • تعداد رکورد ها : 274