جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور
>
مرور کلید واژه ها
>
علوم و علوم کاربردی
مرتب سازی بر اساس
عنوان
نویسنده
جنس منبع
محل
ناشر
تاریخ تغییر
و به صورت
صعودی
نزولی
وتعداد نمایش
5
10
15
20
30
40
50
فرارداده در صفحه باشد
جستجو
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
2
3
4
تعداد رکورد ها : 34
عنوان :
استخراج قوانین انجمنی از جریانهای داده معنایی
نویسنده:
اشرفالسادات حیدری یزدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
فناوری اطلاعات
,
هستیشناسی
,
علوم و علوم کاربردی
,
دادهکاوی
,
فناوریهای وب معنایی
,
حاشیه نویسی معنایی
,
کاوش قوانین انجمنی
,
جریانهای داده
,
تحلیل جریان دادهها
,
کشف قوانین وابستگی
,
پنجره لغزان
,
مدل دادهای مفهومی
چکیده :
روز به روز در کاربردهای بیشتری از قبیل مدلسازی ترافیک، شبکههای حسگر و دنبال کردن در کاربردهای نظامی، پردازش دادههای برخط و غیره، شاهد تولید هر روزه حجم عظیمی از دادههای جریاندارهستیم. کشف دانش بهینه از این جریانهای داده، یک حوزه تحقیقاتی فعال در دادهکاوی با کاربردهای متفاوت بوجود آورده است. برخلاف دادههای ایستای موجود در پایگاه دادههای سنتی، دادههای جریاندار اغلب به صورت پیوسته با سرعت بالا و با حجم زیاد و همچنین با توزیع داده متغیر دریافت میشود. از طرفی مقادیر آنتولوژیها و حاشیهنویسیهایمعنایی موجود بر روی دادهها نیز به طور پیوسته در حال افزایش میباشد. این نوع دادههای پیچیده و ناهمگن چالشهای جدیدی را در حوزه تحقیقاتی دادهکاوی بوجود آورده است. اصلیترین چالش در این مسأله، نیاز فناوریهای کاوش قوانین انجمنی به تراکنشها میباشد، در حالی که در دادههای معنایی تعریف دقیقی از تراکنش وجود ندارد. کارهای مشابهی که در این زمینه انجام گردیدهاند، اغلب با کمک کاربر تراکنشها را برای دادههای معنایی تعریفکرده و سپس به کمک الگوریتمهای دادهکاوی سنتی اقدام به کاوش قوانین انجمنی از این تراکنشها مینمایند و لازمه این کار تسلط کاربر به ساختار دادههای معنایی و دامنه کاربرد مورد نظر میباشد. لذا روشی مورد نیاز است که انسجام معنایی را در تمام مراحل کار برقرار سازد و تعریفی کلی و یکپارچه برای تراکنشها و سایر مفاهیم مرتبط ارائه دهد. بنابراین در اینتحقیق به ارائه روشی جهت رفع چالشهای ذکر شده و امکانپذیر ساختن پردازش حجم وسیع دادههای معنایی جریاندار موجود و کشف و ذخیرهسازی قوانین انجمنی جدید در سطح معنایی بالاتر با استفاده از غنای معنایی مفاهیم موجود در آنتولوژی و بهرهوری از دیگر فناوریهای معنایی پرداخته شده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
طراحی و پیادهسازی یک وب سرویس مکانی آنتولوژی مبنا (مطالعه موردی: شناسایی و اطلاعرسانی نقاط حادثهخیز جادهها)
نویسنده:
مهدیه قدسینژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
حوادث رانندگی
,
انتولوژی
,
هستیشناسی
,
علوم و علوم کاربردی
,
مهندسی عمران
,
خدمات وب
,
وب سرویس مکانی
,
فناوری وب سرویس
,
تعامل پذیری
,
منطقه خطر
,
حادثه جادهای
,
حمل و نقل جادهای
,
سامانه اطلاعات مکانی
چکیده :
تصادفات رانندگی و تلفات ناشی از آن در حال حاضر به صورت یک معضل در سطح جهان مطرح است. این مسئله به خصوص در کشورهای در حال توسعه و از جمله کشور ایران اهمیت بیشتری پیدا نموده است. از آن جا که در مدیریت صحیح یک حادثه، ارگانها و سازمانهای گوناگونی دخیل هستند، دسترسی به اطلاعات واحد و به روز اولین گام مهم در جهت برقراری ارتباط بین ارگانهای درگیر و مدیریت بهینه تصادفات میباشد. اما همواره ناهمگونیها و تفاوتهای ساختاری و معنایی دادهها و سرویسها موانع مهمی در یکپارچه سازی اطلاعات ایجاد میکنند. هدف از این تحقیق، حل مشکلات تعامل پذیری به کمک تلفیق فناوریهای موجود در حوزهی وب سرویسها و سرویسهای مکانی با فناوریهای حوزهی وب معنایی میباشد. بر اساس این هدف، سامانهی شناسایی و اطلاع رسانی نقاط حادثه خیز جادهها مبتنی بر معماری سرویسگرا طراحی گشته است. در این سامانه جهت برقراری تعامل پذیری معنایی از آنتولوژی -که ابزاری از وب معنایی است- برای غنی سازی دادهها و سرویسها به معنا استفاده شده است. بدین ترتیب که یک آنتولوژی شامل مفاهیم مرتبط با حوزهی تصادفات جادهای و روابط بین آنها طراحی گشته و نشان داده میشود که سامانه طراحی شده قابلیت ذخیرهی داده های موجود در سازمانهای دیگر را، که دارای آنتولوژی متفاوتی میباشند، دارا است. همچنین یک وب سرویس مکانی منطبق با استانداردهای OGCپیاده سازی شده و با حاشیه نویسی معنایی آن، وب سرویسی مبتنی بر آنتولوژی ایجاد شده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که تلفیق فناوری وب سرویس و چارچوب OGC از یک طرف، و آنتولوژیها از سوی دیگر میتواند نقش مهمی در مدیریت واحد و هماهنگ حوادث حمل و نقل جاده ای داشته و تعامل پذیری را هم در سطح معنایی و هم در سطح نحوی برقرار سازد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تشخیص و اصلاح پیوندهای RDF شکسته شده در دادههای پیوندی
نویسنده:
محمد پورزعفرانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستیشناسی
,
علوم و علوم کاربردی
,
وب معناشناختی
,
چارچوب توصیف منابع
,
پیوندهای شکسته شده
,
آشکارساز
چکیده :
پیوندهای RDF به عنوان یکی از ارکان وب معنایی به شمار میآیند. با استفاده از این پیوندها و به کمک آنتولوژیهای موجود، وب کنونی به ساختاری قابل فهم برای ماشین تبدیل میشود. وب حاصله از این تغییر با نام وب دادهها شناخته میشود. یکی از چالشهای اساسی در راه توسعه وب دادهها، پیوندهای شکسته شده میباشند. به دلیل ماهیت تغییرپذیر وب، مجموعه دادههای موجود در وب دادهها نیز دائماً در حال تغییر میباشند. این تغییرات باعث میشوند پیوندهای موجود در گذر زمان به مکانهای نادرست یا ناموجود ارجاع داده شده و به اصطلاح شکسته شده تلقی شوند. پژوهشهای انجام گرفته در این زمینه تا کنون بر اصلاح پیوند، توسط مقصد پیوند تاکید داشتهاند. این روشها معایبی از جمله ایجاد نقطه شکسته مرکزی و نقض حق مالکیت مجموعه دادهها را به همراه دارند. در این تحقیق رویکردی برای اصلاح پیوند از طریق مبدأ پیوند ارائه شده است. زمانی که مقصد پیوند دیگر قابل دسترسی نباشد، الگوریتم در همان لحظه اجرا شده و مقصد تغییر یافته را پیدا مینماید. روش پیشنهادی با ایجاد دو مجموعه موجودیتهای بالا دست و پایین دست، یک ساختار گرافی انحصاری را با نام گراف هویت برای هر موجودیت تشکیل میدهد. در ادامه از طریق این گراف کاندیداهای مشابه استخراج شده و مناسبترین گزینه به عنوان خروجی نهایی ارائه میشود. روش پیشنهادی بر روی مجموعه دادههای استاندارد، مورد ارزیابی قرار گرفته و با مهمترین روشهای ارائه شده تا کنون مقایسه شده است. نتایج بدست آمده، نشان میدهد که الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با روشهای دیگر پاسخ قابل قبولی را ارائه داده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
پرکردن خودکار فرمهای وب با استفاده از وب داده
نویسنده:
محبوبه دادخواه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هستیشناسی
,
علوم و علوم کاربردی
,
افتراق معنایی
,
سایت وب
,
مدیریت محتوی
,
داده پیوندی
,
پر کردن خودکار فرم
,
نگاشت مبتنی بر آنتولوژی
,
تکنیکهای معنایی
,
وب نامرئی
,
فرم (اچتیامال)
,
مرورگر وب
,
خودکاری
,
دادهپردازی
چکیده :
فرمهای وب اصلیترین روش برای دسترسی به حجم قابل توجهی از اطلاعات در وب عمیق هستند. کاربران فرمهای وب را برای جستجوی این اطلاعات و یا ثبتنام در وبسایتهایی همانند سایتهای اجتماعی استفاده میکنند. پر کردن فرم یک فرآیند تکراری است و بعضی از دادههای استفاده شده در این فرآیند، ایستا هستند. فرآیند پر کردن را میتوان با استفاده از تکنولوژی معنایی برای ذخیرهی دادههایی که کاربر قبلا در فرمها پر کرده و یا برای پیشنهاد مقادیری در پر کردن فرمهای جدید توسط وب داده بهینه نمود. در این رساله، یک چارچوب برای پر کردن خودکار فرم با استفاده از دادههای منتشر شده به صورت دادههای پیوندی برروی وب، ارائه شدهاست. هدف اصلی در این رساله، استفاده از تکنولوژیهای معنایی برای پر کردن خودکار فرمهای وب جدید بر اساس وب داده و فرمهایی که کاربر قبلا پر کردهاست، میباشد. چارچوب پیشنهادی از یک روش مبتنی بر آنتولوژی به عنوان روش نگاشت استفاده میکند. بدین جهت، مفاهیم استفاده شده در دامنههای مختلف فرم استخراج شدهاست. ابتکار کلیدی در این چارچوب، استفاده از دادههای پیوندی به عنوان یک منبع مفید برای فراهم کردن داده در پر کردن فرمها میباشد. اگرچه فرآیند پیشنهادی نیاز به میزان کمی از تعامل کاربر دارد، بازخوردهای کاربر در مورد هر فیلد بلافاصله استفاده میشود تا مقادیر درستی را برای پر کردن فیلدهای دیگر این فرم و نیز فرمهای جدید فراهم گردد. نتایج تجربی برروی مخزن فرم TEL8 نشان میدهد که در صورت وجود دادههای پیوندی، استفاده از آن در حوزههای مختلف فرم میتواند فاز پیشنهاد داده در فرآیند پر کردن را بهبود بخشد. استفاده از وب داده در نه حوزهی مختلف، یک تلاش چالش برانگیز و خلاقانه است که در این چارچوب مورد توجه قرار گرفتهاست. یافتهها نشان میدهند که دادههای پیوندی باز کنونی یک منبع مفید در ساختن برنامههای کاربردی حوزههای مختلف میباشد. نتایج ارزیابی نشان میدهند که روش پیشنهادی امکانپذیر و موثر است و نتایج راضی کننده میباشند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تجربیات والدین سالمند از داشتن فرزند معلول ذهنی-پژوهشی به روش پدیدارشناسی
نویسنده:
آریا همدانچی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
تجربه
,
پدیدارشناسی
,
والدین
,
سالمند
,
سالمندان
,
هستیشناسی
,
پدیدهشناسی
,
علوم و علوم کاربردی
,
کلایزی
,
مشکلدار ذهنی
,
معلولین ذهنی
,
معلولان
,
بیماریهای سالمندان
چکیده :
هدف تحقیق : هدف از مطالعه حاضر توصیف تجربیات والدین سالمند از داشتن فرزند معلول ذهنی می باشد.روش بررسی : این مطالعه کیفی با استفاده از روش فنومنولوژی به توصیف تجربیات سالمندان دارای فرزند معلول ذهنی می پردازد. شرکت کنندگان با استفاده از انتخاب هدفمند برگزیده شدند و با آنان مصاحبه بدون ساختار انجام گرفت. این مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع داده ها، ادامه یافت. داده ها با روش 7 مرحله ای کلایزی آنالیزشدند. معانی استخراج شده در قالب خوشه مضامینی سازمان دهی شد که منتج به مضامین اصلی گردید. سپس این مفاهیم به صورت یک شرح جامع نوشته شد که شامل توصیف تجربه داشتن فرزند معلول ذهنی توسط سالمند می باشد. خلاصه این توصیف به صورت ساختار اصلی پدیده ارائه گردیده است . یافته ها: 4 مضمون اصلی که از یافته ها حاصل گردید به شرح زیر می باشد: "تلخکامی" های تجربه شده توسط والدین سالمند دارای فرزند معلول ذهنی،"دلبستگی" ، "معنویت تجربه شده" ،"رضایت از حمایت". علاوه بر مشکلاتی که همه والدین بطور معمول ممکن است با آن مواجه شوند، والدین سالمند دارای فرزند معلول ذهنی رنج ها و تلخی های زیادی را تجربه نموده اند. آنان اگرچه سختی های زیادی را در زندگیداشته اند ولی فرزند معلول را مقصر و عامل آن نمی دانند. آنها بیشتر عدم حمایت های اجتماعی موثر را به عنوان علت مشکلات معرفی می کنند. در این مطالعه شواهدی دال براینکه انسجام و روابط خانوادگی به علت حضور مددجو متزلزل شده است بدست نیامد .از طرف دیگر یک وابستگی عاطفی مشخص بین والدین و مددجو وجود دارد. والدین از سویی به این واقعیت توجه دارند که مددجو نمی تواند زندگی مستقل داشته باشد و از سویی دیگر کمبود حمایت های اجتماعی را حس می کنند و خود را تنها مراقبت کننده از مددجو می یابند. این وضعیت موجب نگرانی شدید آنها از آینده مددجو بعد از فوت والدین می گردد. والدین عمدتاً دارای دیدگاه معنوی می باشند به صورتی که حضور مددجو را خواست خداوند می دانندو هنگام مواجهه با مشکلات به خداوند توکل می کنند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه می تواند به محققین در بررسی بیشتر نیازها و درخواست های سالمندان دارای فرزند معلول ذهنی کمک نماید. توصیه می شود، فرایند حمایت ها ازخانواده های این گروه از سالمندان مورد بررسی دقیق تری قرار گیرد. همچنین فرایند کمک به این سالمندان در کنار آمدن با مشکلات، از طریق افزایش باور های معنوی ، می تواند موضوع یک مطالعه جداگانه با رویکرد گراندد تئوری باشد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بررسی و بهبود روشهای تطبیق آنتولوژیها
نویسنده:
زهرا قاسمی نیک
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هوش مصنوعی (AI)
,
اینترنت
,
پردازش زبان طبیعی
,
علوم و علوم کاربردی
,
علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی
,
وب معناشناختی
,
ویکی پدیا
,
زبانشناسی
,
تطابق هستیشناسی
,
تطبیق آنتولوژی
,
آدابوست
,
همآوا
چکیده :
نیاز به معنا بخشیدن به محتویات وب، بهگونهای که برای ماشینهای مختلف قابل فهم باشد، ایده اصلی ظهور وب معنایی است. اما با طراحی آنتولوژیها، توسط افراد و سازمانهای مختلف در حوزههای گوناگون، سطحی از ناهمگونی اطلاعات به سیستم تحمیل شده است که با تطبیق صحیح آنتولوژیها میتوان این مشکل وبمعنایی را نیز حل کرد. با وجود تحقیقات بسیاری که در سالهای اخیر در زمینهی تطبیق خودکار آنتولوژیها انجام شده، چالش بزرگ تعامل میان آنتولوژیها در شرایط گوناگون همچنان به قوت خود باقی است. این پایاننامه در پی یافتن روشهایی برای افزایش کارایی سیستمهای موجود در شرایط مختلف است. این تحقیق متشکل از دو بخش است. در پژوهش اول با استفاده از روش ترکیبی یادگیری ماشین، آدابوست، سیستمهای موفق تطبیق با یکدیگر ترکیب میشوند؛ بدین ترتیب تطبیقگرهای مختلف نقاط ضعف یکدیگر را پوشش میدهند. نتایج ناشی از پژوهش افزایش دقت و کارایی این روش را نسبت به بهترین تطبیقگرهای مجزا نشان میدهد. در پژوهش دوم از دامنهی گستردهی اطلاعاتی ویکیپدیا، بهعنوان منبع زبانی، استفاده شده است. به این صورت که سیستم با افزایش دامنهی اطلاعاتی هر تطبیقگر در حوزههای گوناگون، سعی در بهبود نتایج آن دارد. در این پژوهش نیز کارایی هر سیستم نسبت به قبل افزایش یافته است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
دستهبندی، ذخیره و بازیابی اطلاعات محصولات در بازارهای الکترونیکی
نویسنده:
روزبه میمندپور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
فناوری اطلاعات
,
مدیریت ارتباط با مشتری
,
هستیشناسی
,
تجارت الکترونیکی
,
علوم و علوم کاربردی
,
هستی شناسی یا هستان شناسی
,
بازاریابی الکترونیکی
,
ترویج فروش
,
برچسبزنی فراورده
چکیده :
با توجه به کاربردهای در حال گسترش بازارهای الکترونیکی، اطلاعات محصولات، به عنوان مهمترین اطلاعاتی که در این بازارها به اشتراک گذاشته میشود، از اهمیت قابل ملاحضهای برخوردار است. معرفی و طبقه بندی دقیق محصولات، مشتریان را در یافتن محصول مناسب یاری میدهد. از سوی دیگر، با توجه به حجم بالای تبادلات تجاری بین بنگاهی در بازارهای الکترونیکی، به اشتراک گذاری یک تعریف صحیح و استاندارد از محصولات، نقش قابل توجه-ای در ایجاد هماهنگی بین سیستمهای اطلاعاتی شرکای تجاری دارد. علاوه بر این، یک درک متقابل را در مکاتبات تجاری ایجاد کرده و امکان انجام تراکنشهای خودکار را بین سیستم های اطلاعاتی، با استفاده از تعاریفی که برای کامپیوتر قابل فهم است، فراهم می کند. در این تحقیق، مدلی با رویکرد بازارهای الکترونیکی، برای چگونگی ثبت اطلاعات و مشخصات دقیق محصولات ارئه شده است تا با ذخیره و بکارگیری این اطلاعات، به کاربران در یافتن محصول دلخواه، با استفاده از ویژگیهای دقیق آن و غربالگری محصولات موجود یاری دهد. به علاوه، با پشتیبانی از استانداردهای موجود، امکان ایجاد یک محیط یکپارچه را برای تسهیل در تبادلات بین سیستمهای نرم افزاری فراهم مینماید.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
ارائه یک چارچوب برای یادگیری بدون ناظر مبتنی بر جریان اطلاعات در تشخیص و ارزیابی بدافزارها
نویسنده:
فرزانه لشگری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
فناوری اطلاعات
,
هستیشناسی
,
الگوریتم ژنتیک
,
علوم و علوم کاربردی
,
سیستم یادگیری
,
سیستم تشخیص نفوذ توزیع شده
,
تشخیص بدافزار
,
جداسازی ابعادی
چکیده :
امروزه یکی از مهمترین چالشها در زمینه امنیت اطلاعات و شبکههای ارتباطی، گسترش روزافزون بدافزارها است که به دنبال آن،یافتن راههای مناسب جهت حفاظت سیستمها در مقابل نفوذگران الزامی است .یکی از مشکلات اساسی برای درک صحیح رفتارهای مخرب و گرایشهای جدید در توسعه بدافزارها، این است که بدافزارها نیز مانند کامپیوترها و نرمافزارها به سرعت توسعه و بهبود مییابند و روز به روز، از روشهای پیچیدهتری برای گریز از تشخیص بهره میگیرند. لذا روشهای سنتی، مانند تطابق چند رشته کد از امضای بدافزارها، که قادر به شناسایی بدافزارهای ناشناخته و جدید نبوده و میزان هشدارهای نادرست بالایی دارند، به تنهایی کارایی لازم جهت تشخیص بدافزارها را ندارند. در اینجاست که تشخیص هوشمند به موازات پیچیدهتر شدن بدافزارها مورد توجه قرار گرفتهاست. روشهای هوشمند کنونی، با تکیه بر تکنیکهای یادگیری ماشین، کمک به درک سریعتر رفتارهای مخرب کرده و، در نتیجه، راه را برای تشخیص و ارزیابی بدافزارها هموارتر ساخته اند. باتوجه به اهمیت این موضوع، ایده اصلی ما، ارائه یک سیستم تشخیص بدافزار با توانایی درک معنایی است که با استفاده از جریان اطلاعات یعنی روابط میان دادهها و استنتاج آنها، بدافزار را شناسایی کرده و، سپس، با استفاده از طبقهبندی ابعادی پیشنهادی، بدافزار شناسایی شده را به درستی به خانواده مربوط به خود اختصاص میدهد.چارچوب پیشنهادی به معرفی یک سیستم تشخیص نفوذ توزیع شده در سطح شبکه میپردازد که شناسایی بدافزارها را با استفاده از مفاهیم هستانشناسی انجام داده و آن ها را به خوبی طبقهبندی میکند. سیستم ارائه شده، قادر به شناسایی حملات ناشناخته بوده و بهبود قابل ملاحظهای در نرخ تشخیص، نسبت به سایر روشها داشته، ضمن اینکه نرخ هشدارهای نادرست آن، در مقایسه با سایر روشها پایینتر است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
فیلتر کردن پویای هرزنامه مبتنی بر آنتولوژی
نویسنده:
رویا خسروتاج
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هوش مصنوعی (AI)
,
هستیشناسی
,
شبکه معنایی
,
علوم رفتاری
,
علوم و علوم کاربردی
,
وب معناشناختی
,
شخصیسازی
,
مدیریت محتوی
,
هرزنامه
,
پالایه
چکیده :
سرویس پست الکترونیک یکی از محبوبترین سرویسهای اینترنت است که بخش مهمی از این ایمیلها، مورد درخواست و تقاضای کاربر نیست. عدم درخواست این ایمیلها و یا عدم شناسایی فرستنده هرزنامه تعریف میشود که البته همین تعریف نیز مورد توافق همه افراد قرار نگرفته است. از مهمترین چالشهای شناخت هرزنامه، وابستگی آن به سلایق کاربر است. به-عبارت دیگر یک ایمیل ممکن است برای فردی هرزنامه و برای فرد دیگری ایمیل موجه تلقی شود. این موضوع، مفهوم جدیدی را با عنوان شخصیسازی ایمیل ایجاد میکند. عدم ارائه تعریف دقیق هرزنامه و همچنین تنوع سلایق و نظرات کاربران در مورد اینگونه ایمیلها، مانع ایجاد مکانیزم مناسبی برای جلوگیری از دریافت و یا ارسال هرزنامه شده است. در این پایاننامه برای مشخص کردن نوع کلاسهای ایمیل و طبقهبندی آن، از یک هستانشناسیدامنه استفاده میشود. بهعلاوه در حین انجام کار با استفاده از مجموعه دادهها ، آنتولوژی پایه تکمیل و درنهایت از آنتولوژی جدید برای کلاسبندی ایمیل استفاده میشود. باید توجه داشت که تغییر سلایق افراد در گذر زمان و فیلتر هرزنامه دارای رابطه مستقیم هستند، این رابطه بهنحوی است که با تغییر سلایق افراد، آنتولوژی مربوطه باید خود را بهروز نموده و مکانیزم پویایی برای جلوگیری از ارسال هرزنامه ایجاد کند بهطوریکه این موضوع در این تحقیق لحاظ میشود. بهعلاوه نتایج بهوضوح برتری 1/99 درصدی روش پیشنهادی را نسبت به روشهای پیشین نشان میدهد، بهویژه که همزمان نسبت به تغییرات سلیقهی کاربر نیز بهصورت پویا عمل میکند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
گسترش پرسوجو در موتور جستجوی فارسی
نویسنده:
سیامک ساعدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
بازیابی اطلاعات
,
زبان فارسی
,
هستیشناسی
,
ساختار مفهومی
,
واژهنامه
,
علوم و علوم کاربردی
,
علوم کامپیوتر، سیستمهای اطلاعاتی
,
موتور جستجو
,
هستان شناسی
,
گسترش پرس و جو
,
شبکه مفهوم
,
پرسوجو
,
موتور جستجوی وب
چکیده :
پرسوجو برای بیان نیازهای کاربران به اطلاعات موجود در صفحات وب و سایر منابع، مطرح میشود. پرسوجوهای کاربران معمولاً «بسیار کوتاه» و شامل دو یا سه کلمه میباشند. قابلیت زبانهای مختلف در بیان یک مفهوم با چندین کلمه مترادف و وجود یک کلمه با بیش از یک معنی، منجر به مشکل «عدم تطابق کلمه» و «مبهم بودن پرسوجو» میشوند. در نتیجه تعداد زیادی اسناد غیرمرتبط بازیابی شده و دقت کاهش مییابد. برای رفع این مشکلات از تکنیک گسترش پرسوجو استفاده میشود که از طریق پیشنهاد و افزودن واژگان مناسب به پرسوجوی کاربر، موجب بهبود دقت بازیابی خواهد شد. مهمترین مسئله، تشخیص و انتخاب واژه خوب برای افزودن به پرسوجوی کاربر میباشد. در مباحث گسترش پرسوجو دو عامل مهم «روش انتخاب واژگان گسترش» و «منابع واژگان گسترش» وجود دارد. در این پایاننامه با درنظر گرفتن ویژگیهای زبان فارسی و مسائل مرتبط با آن، به بررسی گسترش پرسوجو در موتور جستجوی فارسی میپردازیم. برای این کار از هستانشناسی عمومی فارسنت و شبکه مفهوم استفاده میکنیم که در برگیرنده روابط میان مفاهیم و کلمات میباشد. پس از دریافت پرسوجوی کاربر از طریق مطابقت آن با شبکه مفهوم، گروهی از کلمات مرتبط با پرسوجوی کاربر استخراج میشوند و در مرحله بعد مطابق الگوریتم ارائه شده، رتبهبندی میشوند. در پایان تعدادی از کلمات بسیار مرتبط با پرسوجوی کاربر به صورت خودکار به پرسوجوی اولیه کاربر افزوده میشوند و پرسوجوی گسترش یافته مورد جستجو قرار میگیرد. نتایج آزمایشهای انجام شده، نشان دهنده بهبود عملکرد و افزایش دقت بازیابی میباشد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
2
3
4
تعداد رکورد ها : 34
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید