جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
فلسفه و عملکرد پزشکی و اخلاق زیستی: رویکردی طبیعت گرایانه-انسان گرایانه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Barbara Maier, Warren A. Shibles (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Netherlands: Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب روش‌های بی‌چالش کنونی در پزشکی، مانند «پزشکی مبتنی بر شواهد» را از دیدگاه انسان‌گرایی و فلسفه پزشکی بررسی می‌کند. این کتاب مسائل مربوط به درمان پزشکی و رویکردهای اخلاقی را مورد بحث قرار می دهد و قوی ترین استدلال ها را نشان می دهد. این استدلال‌ها متعاقباً مورد تحلیل انتقادی قرار می‌گیرند. این کتاب شامل شیوه‌های جدید تفکر است و «روش استعاری» را تبیین، استفاده و مثال می‌زند. این کتاب استدلال می‌کند که تصمیم‌گیری در پزشکی ناکافی است، مگر اینکه مبتنی بر فلسفه پزشکی باشد. این کتاب به عنوان بخشی از استدلال خود، بینش های ارائه شده توسط فلسفه عملی و انسان گرایانه و متفکران خلاق و انتقادی را که روی موضوعات مرتبط با پزشکی کار می کنند، بررسی می کند. از اینجا، تعریفی جدید و ضروری از فلسفه زندگی به دست می‌آید: سبک زندگی خوب دیگر صرفاً به معنای ورزش کردن و پرهیز از سیگار و الکل نیست. همچنین به معنای زندگی کل نگر است که شامل تمام تفکرات، شخصیت و اعمال فرد می شود.
ذهن سکولار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Coles
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا زندگی روزمره ما را از اسرار زندگی دور می کند؟ آیا اکثر آمریکایی ها تفکر معنوی را بیشتر به عنوان یک سرگرمی ارزش می دهند تا یک رویکرد فراگیر به زندگی؟ آیا مفهوم روح پس از چند نسل آینده از بین خواهد رفت؟ رابرت کولز، روانپزشک کودک و نویسنده پرفروش، مراقبه عمیقی در مورد چگونگی رسوب فرهنگ سکولار در قلب و ذهن آمریکایی ها ارائه می دهد. این کتاب مقاله ای جامع در مورد تغییر از کنترل مذهبی بر جامعه غربی به سلطه علمی ذهن است. تلاش شخصی کولز برای درک اینکه چگونه حس مقدس در زندگی افراد - چه افراد مشهور و چه افراد معمولی که او آنها را می‌شناخت - حتی زمانی که با شک و تردید دست و پنجه نرم می‌کردند - ثابت مانده است. کولز از پل تیلیش در مورد معنای «ذهن سکولار» سؤال کرد و شیفتگی او نسبت به تضاد بین سکولار و مقدس در طول سالها تشدید شد. این کتاب گفتگوهایی را که کولز با چهره هایی مانند آنا فروید، کارن هورنی، ویلیام کارلوس ویلیامز، واکر پرسی و دوروتی دی داشته است، بازگو می کند. سخنان آنها ناامیدی و لذت زندگی در هر دو قلمرو سکولار و مقدس را به نمایش می گذارد. کولز به طرز ماهرانه ای از منابع ادبی مختلفی استفاده می کند که رابطه قدسی و سکولار را دنبال می کند: داستان های ابراهیم و موسی، نوشته های سنت پل، آگوستین، کی یرکگور، داروین و فروید، و داستان های داستانی جورج الیوت، هاردی، مردیت، فلانری اوکانر و هاکسلی. کولز به ما نشان می‌دهد که از زمان‌های کتاب مقدس، رابطه بین این دو قلمرو بر اساس تعارض و تطابق رشد کرده است. کولز همچنین خاطرنشان می‌کند که روانکاوی ابتدا به عنوان رقیب دین از نظر دستیابی به حقایق درونی تلقی شد. او به طرز تحریک آمیزی نشان می دهد که چگونه روانکاوی یا در تفکر بسیاری از فرقه های مذهبی گنجانده شده است یا به خودی خود به نوعی دین تبدیل شده است. چگونه مردم در هزاره آینده با پیشرفت های شیمی و عصب شناسی برخورد خواهند کرد؟ آیا این علوم در کنترل تفکر و احساس ما از روانکاوی پیشی خواهند گرفت؟ این کتاب برای هر کسی است که در مورد سرنوشت روح و توانایی ما برای جستجوی مقدسات در دنیای دائماً در حال تغییرمان تعجب کرده است.
نقشه برداری ذهن [کتاب انگلیسی]
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: امروزه اسکن مغز افکار، حالات و خاطرات ما را به وضوح آشکار می کند، همانطور که اشعه ایکس استخوان های ما را نشان می دهد. ما در واقع می‌توانیم مغز یک فرد را در حال ثبت یک شوخی یا تجربه یک خاطره دردناک مشاهده کنیم. ریتا کارتر با تکیه بر آخرین فناوری تصویربرداری و تخصص دانشمندان برجسته، جغرافیای مغز انسان را بررسی می کند. نوشته‌های او واضح، در دسترس، شوخ‌آمیز است و 150 تصویر کتاب - که اکثراً رنگی هستند - راهنمای مصور آن توده خاکستری حیرت‌انگیز، به‌اندازه نارگیل و چروک‌شده‌ای است که درون سرمان حمل می‌کنیم. نقشه‌برداری ذهن، نحوه شکل‌گیری رفتار و فرهنگ انسان توسط چشم‌انداز مغز را ترسیم می‌کند. کارتر نشان می‌دهد که چگونه شخصیت‌های ما مکانیسم‌های زیست‌شناختی زیربنای تفکر و احساسات را منعکس می‌کنند و چگونه عجیب‌وغریب‌های رفتاری ممکن است به ناهنجاری‌ها در مغز فردی ردیابی شوند. به نظر می رسد وسواس و اجبار ناشی از یک سوئیچ عصبی گیر کرده در ناحیه ای است که محیط را از نظر خطر زیر نظر دارد. اعتیاد از اختلال در عملکرد سیستم پاداش مغز ناشی می شود. حتی احساس تجربه مذهبی با فعالیت در ناحیه خاصی از مغز مرتبط است. تفاوت‌های مغز زنان و مردان، مسئله «مغز همجنس‌گرا» و شرایطی مانند نارساخوانی، اوتیسم و ​​شیدایی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. کارتر می نویسد، با نگاهی به داخل مغز، می بینیم که اعمال از ادراک ما ناشی می شود، که ناشی از فعالیت مغز است که توسط ساختار عصبی ایجاد شده از تعامل بین ژن های ما و محیط ایجاد شده است. بدون نادیده گرفتن مسئله اراده آزاد، کارتر پیشنهاد می کند که نسل های آینده از دانش فزاینده ما در مورد مغز برای "تقویت آن ویژگی های ذهنی که به زندگی ما شیرینی و معنا می بخشد، و برای ریشه کن کردن آن هایی که مخرب هستند" استفاده خواهند کرد.
درباره رابطه علم و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
George Combe (جورج کومب)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جورج کومب (1788-1858) از ریشه های فروتنانه به تور گسترده ای در اروپا و ایالات متحده برخاست و در مورد فرنولوژی، این باور رایج ویکتوریایی که ویژگی های شخصیت را با پیکربندی جمجمه تعیین می کرد، سخنرانی کرد. مشهورترین کتاب او، قانون اساسی انسان، که در سال 1828 منتشر شد، یک دستور کار طبیعت گرا را مطرح کرد و تقریباً 350000 نسخه فروخت. در سال 1857، Combe در رابطه بین علم و دین منتشر کرد. او جزم گرایی و فرقه گرایی را محکوم می کند و با اصرار استدلال می کند که رهبران مذهبی باید مطالعه علم را به عنوان آشکار کننده حکومت خدا تشویق کنند. او پیشنهاد می‌کند که فرنولوژی از طریق درک بهتر ذهن انسان، هدف الهی و قوانین اخلاقی را روشن می‌کند و هم از دانشمندان و هم از رهبران مذهبی که معتقدند تفکر برتر هیچ ارتباطی با مغز ندارد، انتقاد می‌کند. کتاب او به طور گسترده‌ای در سراسر دغدغه‌های کلاس‌های تحصیل‌کرده ویکتوریایی را شامل می‌شود، و به سؤالاتی می‌پردازد که بسیاری از آنها هنوز هم امروز طنین‌انداز هستند.
ماتریالیسم و امکان آگاهى
نویسنده:
رضا صادقى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
چکیده :
ماتریالیسم نوعى انحصارگرایى در حوزه وجود است که در دوران مدرن نخست در چارچوب فلسفه‏ هاى مکانیکى و با تکیه بر اتمیسم طرح شد. با اینکه این بیان از ماتریالیسم به دلیل جزم ‏اندیشى حاکم بر آن اکنون طرفدار چندانى ندارد، هنوز پیش ‏فرض‏ هاى ماتریالیستى در معرفت‏ شناسى حضورى پر رنگ دارند. این نوشتار با نگاهى انتقادى به بررسى لوازم این پیش ‏فرض‏ها در ارتباط با دو مؤلفه آگاهى و اختیار می پردازد. در این مسیر از فیزیک‏ گرایى، رفتارگرایى، الگوى کامپیوترى ذهن و معرفت‏ شناسى طبیعت شده به ‏منزله رویکردهایى ماتریالیستى که در معرفت‏ شناسى معاصر حضور دارند بحث خواهد شد و در نهایت لازمه مشترک این رویکردها مبنى بر تعین ‏گرایى و امکان پیش‏ بینى رفتارهاى فردى و جمعى انسان‏ها مورد نقد قرار خواهد گرفت. روش بحث، تحلیلى است و نتیجه این پژوهش بر ناکارآمدى رویکردهاى ماتریالیستى در حوزه علوم انسانى تأکید دارد.
صفحات :
از صفحه 59 تا 84