جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 39
رسالة حول خبر ماریة
نویسنده:
محمد بن محمد مفید؛ محقق: مهدی صباحی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الموتمر العالمی لالفیة الشیخ المفید,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این کتاب (رسالة حول خبر ماریة) نوشته شیخ مفید، ابو عبدالله محمد بن محمد بن نعمان عکبری بغدادی می باشد. شیخ مفید این کتاب چند صفحه‌ ای را در شرح سخن حضرت رسول خدا (ص) درباره ماریه قبطیه نگاشته است. برخی از مخالفین، این روایت را دلیل بر یک سری عقاید انحرافی گرفته‌ اند و شبهاتی مطرح کرده‌ اند. شیخ مفید در این کتاب به تمام این شبهات پاسخ داده و سخن حق را، که همان نظر شیعه است، اثبات نموده است.
رسالة المتعة
نویسنده:
محمد بن محمد مفید
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
كتاب «المتعة» مجموعه رواياتى است كه شیخ مفید از اهل بیت عصمت و طهارت درباره متعه يا ازدواج موقت نقل نموده است. تنها مذهب از ميان مذاهب اسلامى كه متعه يا ازدواج موقت را حلال مى‌ داند، مذهب شيعه است كه با استدلال به آيات قرآن و روايات پيامبر و اهل بيت آن حضرت صلوات الله عليهم آن را حلال و بلكه لازم براى سلامت جامعه اسلامى مى‌ داند. در مقابل، ديگر مذاهب اسلامى با استناد به دستور خلیفه دوم عمر، آن را حرام مى‌ دانند; اگر چه آيات قرآن و روايات پيامبر و عمل اصحاب را نيز مى‌ پذيرند. شيخ مفيد با نگارش اين كتاب روايات اهل بيت عليهم السلام را در اختیار علاقه‌ مندان به شناخت اسلام ناب محمدى صلى الله عليه و آله و سلم مى‌ گذارد و جواز متعه را اثبات مى‌ نمايد. شيخ مفيد اين كتاب را در دوران قدرت گرفتن شيعه و آزادى آنان در ابراز عقيده نگاشته است. وى با نگارش كتاب‌ هاى فراوان در بيان عقايد شيعه خدمت بزرگى در پيشبرد مذهب طرفداران اهل بيت رسول خدا صلی الله علیه و آله نموده است.
دعوی السفارة فی الغیبة الکبری
نویسنده:
محمد سند بحرانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم : بقية العترة,
چکیده :
«دعوى السفارة فى الغيبة الكبرى»، اثر شيخ محمد سند، كتابى است به زبان عربى در رد ادعاى مدعيان سفارت و نيابت خاصه از طرف حضرت حجت عليه‌ السلام پس از پايان دوران غيبت صغرى. اين كتاب پژوهشى است مستند، در شناسايى مدعيان دروغين ارتباط با امام مهدى (ع) و احكام آن‌ ها و نقد و بررسى نظرات آنان. «دعوى السفارة فى الغيبة الكبرى» اولين اثرى بود كه شيخ محمد سند به نگارش آن پرداخت. انگيزه وى از تاليف اين كتاب اين بود كه او مى‌ ديد، در بحرين و ساير شهرهاى شيعه‌ نشين، و حتى لبنان و عراق اين شبهه ايجاد شده بود كه بعضى از افراد با امام زمان (عج) ارتباط دارند و حالت پيغام‌ رسان از سوى او به مردم و از سوى مردم به آن حضرت مى‌ باشند، در واقع يك نوع ادعاى وساطت داشتند. اين شبهه و شبهه‌ هاى مشابه ديگرى كه مطرح بود، باعث شد كه اين كتاب را بنويسد. در واقع اين كتاب در خصوص دعوى سفارت نيست؛ بلكه درباره مطلق بحث‌ هاى اتصال به غيب، مكاشفات و ارتباط با نشئات ديگر است.
دراسات فقهیة فی مسائل خلافیة
نویسنده:
نجم الدین طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی,
چکیده :
كتاب «دراسات فقهية في مسائل خلافية» اثر جناب استاد آقاى نجم الدین طبسی از علماى معاصر مى‌ باشد كه درباره سه موضوع اختلافى ميان اهل سنت و اماميه; يعنى ازدواج موقت ، نماز تراویح و تکفیر و ارسال در سال ۱۴۲۱ ق و به زبان عربی تأليف گرديده است. ايشان با نگاهى دقيق همراه با ارائه شواهد تاريخى، به موضوعات مذكور، دفاع همه جانبه‌ اى از حریم احکام تشیع نموده‌ اند.
خلاصة الإیجاز فی المتعة
نویسنده:
محمد بن محمد مفید؛ محقق: علی اکبر زمانی نژاد
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: المؤتمر العالمي لألفية الشيخ المفيد,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«خلاصة الایجاز فی المتعة» تالیف شیخ مفید، با موضوع اثبات مشروعیت ازدواج موقت و شرایط و فضایل آن است. از آثار شیخ مفید در متعه تنها قسمتی از کتاب «الموجز فی المتعة» موجود است و تلخیص آن با نام «خلاصة الایجاز» در دسترس می‌ باشد. بسیاری از بزرگان نیز، که اقوال و احادیثی از شیخ نقل کرده و گفته‌ اند از «رسالة فی المتعة» آن را نقل می‌ کنند، منبع نقلشان در حقیقت همان کتاب «الموجز فی المتعة» می‌ باشد. شيخ مفيد، چنان كه روش و رويه هميشگى اوست، در اين كتاب نيز از استدلال و منطق فاصله نگرفته و در اثبات قول به جواز و رد قول مانعين پيوسته استدلال‌ هاى محكم و متقن ذكر كرده است.
حقیقة مصحف فاطمة عند الشیعة
نویسنده:
اکرم برکات عاملی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بيروت: دار الصفوة,
چکیده :
کتاب «حقیقة مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) عند الشیعة» تالیف اکرم برکات العاملی پیرامون حقیقت مصحف حضرت فاطمه زهرا (سلام‌ الله‌ علیها) و محتوای آن نوشته شده است. نویسنده در حقیقت به دفاع از شیعه برخواسته و تهمتی را که به شیعه زده شده، مبنی بر اینکه شیعه معتقد است مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) قرآن دیگری است و لذا شیعه دارای دو قرآن می‌ باشد، را به طرق و روش های مختلف جواب داده و ساحت شیعه را از آن پاک می‌ نماید وی با استناد به کتب لغت واژه مصحف را معنی و استعمال آن در غیر از قرآن را اثبات و نتیجه می‌ گیرند که اطلاق لفظ مصحف بر کتاب فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) غیر از اطلاق لفظ مصحف بر کتاب عبد الله ابن مسعود و غیر آن می‌ باشد که از اینها قرآن فهمیده می‌ شود. و لذا مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) قرآن نمی‌ باشد از طرف دیگر برخی خواسته‌ اند بگویند که مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) همان مصحف حضرت علی (علیه‌ السلام) می‌ باشد. وی برای پاسخ دادن به این نظریه و رد آن، به محتوای مصحف حضرت فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) پرداخته و اثبات می‌ نمایند که از نظر محتوا این مصحف با مصحف حضرت علی که قرآن همراه با تفسیر آن است، تفاوت دارد.
وهابیة فی المیزان (دراسة موضوعیة لعقائد الوهابیین علی ضوء الکتاب و السنة)
نویسنده:
جعفر سبحانی تبریزی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مؤسسه امام صادق (ع),
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الوهابيه فى الميزان»، كتابى است كلامى به زبان عربى، تاليف آيت الله شيخ جعفر سبحانى، از علماى شيعى معاصر مقيم قم كه به نقد و بررسى عقائد وهابيان مى پردازد. مولف ابتدا با اشاره به اساس و بنيان اسلام كه بر كلمه توحيد و توحيد كلمه گذارده شده، به بيان اين نكته مى‏ پردازد كه توحيد و يكپارچگى امت اسلامى كه مورد تاكيد پيامبر (ص) بود، طى قرون متمادى سبب پيشرفت ‏هاى چشمگير مسلمانان در همه زمينه ‏ها گشته بود تا اين كه فردى به نام ابن تيميه حرانى، در ميان امت اسلامى ظهور كرد و با انتشار عقائد انحرافى و سخيف خود اين رشته به هم پيوسته را از هم گسست و باعث ايجاد تفرقه و چند دستگى ميان امت اسلامى شد. اما عالمان بيدار مسلمان به مبارزه با اين عقائد انحرافى قيام كردند و براى مدت چهار قرن آتش اين فتنه را خاموش كردند. مع الاسف پس از گذشت چهار قرن، بار ديگر فردى به نام محمد بن عبدالوهاب نجدى در حجاز به پاخاست و به نشر عقائد انحرافى ابن تيميه و ديدگاه ‏هاى انحرافى خويش پرداخت و« وهابيت» را پايه‏ گذارى كرد. وى به همراه طرفدارانش به تكفير و متهم ساختن مخالفين به شرك پرداختند و ديگر بار ميان جامعه اسلامى نهال تفرقه و جدايى را بارور نمودند. حكومت خاندان سعود نيز به جهت منافعى كه از همراهى با عقائد اين گروه منحرف نصيبش مى‏ گشت به حمايت از آنها پرداخت و روز بروز بر گسترش عقائد وهابيان و ايجاد تفرقه ميان مسلمانان مساعدت نمود. مولف پس از بيان اين تاريخچه كوتاه از نحوه ظهور و بروز عقائد وهابيت به معرفى ابن تيميه، از ديدگاه عالمان عصر وى و ديگران مى‏ پردازد كه هر كدام به نحوى زبان به نكوهش وى گشوده ‏اند و او را مورد مذمت قرار داده ‏اند.
وهابیة بین المبانی الفکریة و النتائج العملیة
نویسنده:
جعفر سبحانی تبریزی؛ مترجم: خضر آتش فراز
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مؤسسه امام صادق (ع),
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الوهابية بين المباني الفكرية و النتائج العملية» تأليف آيت الله جعفر سبحانى است كه به تحليل و نقد مبانى فكرى و استنتاجات علمى فرقه وهابى پرداخته ‏اند. حركت و تفكر تجديد دينى ريشه در اعماق تاريخ اسلامى دارد كه بعد رحلت رسول اكرم (ص) به بهانه اصلاح پرچم هايى برافراشته شد و موجب تشتت افكار و ايجاد بدعت هايى در امت اسلامى گرديد و اخيرا نيز حركاتى صورت گرفته كه قسمت هاى اعظمى از عالم اسلام را تحت تأثير خود قرار داده است. مؤسس اين اعتقادات احمد بن عبد الحليم معروف به ابن تيميه حرانى است. لذا مصنف در راستاى حفظ اتحاد مسلمين و تعمق در اعتقادات به بررسى عقائد و مبانى فكرى وهابيون كه با عنوان تجديد دينى بدعت هايى را در دين ايجاد كرده ‏اند با ذكر اهم ارتكازات فكرى آنها در تجسيم خداوند متعال، پايين آوردن مقام انبياء و اولياء و تكفير مسلمين مي پردازند. پس از معرفى وهابيت و نقطه شروع و عواملى كه كمك به انتشار تفكر وهابى كرده به بررسى عقائد آنان در توحيد، شرك، عبادت، بدعت هاى دينى، زيارت قبور و سيره مسلمين در اين باره، صيانت از آثار اسلامى، برزخ، توسّل، شفاعت، مقامات اولياء، تبرك به پيامبر (ص) و آثار حضرت، مراسم بزرگداشت تولد اولياء، گريه كردن بر ميت پرداخته مى ‏شود.
مسائل الصاغانیة
نویسنده:
محمد بن محمد مفید؛ محقق: محمد قاضی
نوع منبع :
کتاب , پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: الموتمر العالمی لالفیة الشیخ المفید,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «المسائل الصاغانية» تألیف شیخ مفید از چهره‌ هاى برجسته فقها و روات شیعه در نيمه دوّم قرن چهارم هجري كه در جواب ايرادات يكى از مخالفان شيعه در برخى از مباحث فقهى نگاشته است. مؤلف اين كتاب (شيخ مفيد) رئيس مذهب شيعه در دوران خود بوده و مكاتباتى نيز با امام زمان (عج) داشته است. وى در سرتاسر ممالك اسلامى نمايندگانى داشته كه مردم را با معارف اهل بیت آشنا مى‌ كرده‌ اند. نماينده ايشان در صاغان، كه يكى از شهرهاى استان خراسان است، نامه‌ اى براى او مى‌ فرستد و ايرادات فقهى يكى از علماى حنفى و تهمت‌ هايى كه بر مذهب شيعه وارد كرده را مطرح ساخته، از شيخ جواب آنها را مى‌ طلبد. شیخ مفید با نگارش اين كتاب آن ايرادات را پاسخ داده و از كيان مذهب شيعه دفاع كرده است. ايشان تعدادى از ايرادات ابوحنیفه بر شيعه و برخى نظريات وى را كه در تعارض با قرآن و سنت و ضروريات دين اسلام بوده مطرح كرده است.
فصول المهمة فی تألیف الامة
نویسنده:
عبدالحسین شرف الدین موسوی؛ محقق: عبدالجبار شراره
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: المجمع العالمی للتقریب بین المذاهب الإسلامیة، مدیریة النشر و المطبوعات,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الفصول المهمة في تأليف الأمة»، تأليف علامه سيد عبدالحسين شرف ‏الدين از جمله آثار ارزشمندى است كه در راستاى ايجاد وحدت و الفت ميان امت اسلامى به نگارش درآمده است. اين اثر نشان مى‏ دهد كه مسأله وحدت در نزد شرف ‏الدين چه اندازه مهم بوده است كه اولين اثرش را به آن اختصاص داده است. مؤلف که بیشترین دغدغه را در تقریب بین شیعه و سنی دارد، در این اثر به عوامل بروز تفرقه و جدایی بین مذاهب اسلامی پرداخته و راهکارهایی برای وحدت نیز ارائه می ‌کند. علامه شرف الدین در مقدمه به وقایع پس از رحلت پیامبر (ص) پرداخته و تنها «وحدت اسلامی» را راه بالندگی و پیشرفت جامعه اسلامی می‌ داند. وی سپس در ۱۲ فصل با نقل احادیث صحیح از مجامع حدیثی معتبر اهل سنت و نیز فتواهای برجسته عالم اسلام از دورترین دوره آن درباره اسلام، ایمان، حرمت انسان گوینده شهادتین، اهل نجات بودن موحدان و نجات اهل توحید به بیان حقایق پرداخته است. او همچنین به مقوله اجتهاد در مقابل نص، فتاوای تکفیری و تکفیر شیعه و پاسخ به آن، نقش دروغ سازان و عملکرد برخی از نویسندگان در تفرقه افکنی واکنش نشان داده است.
  • تعداد رکورد ها : 39