جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
آیا قیام کردن بی‌فایده است؟: گزیده‌ای از کوته‌نوشت‌ها، درس‌گفتارها و گفت‌وگوها
نویسنده:
میشل فوکو؛ ترجمه: نیکو سرخوش، افشین جهاندیده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر نی,
ورای خیر و شر
نویسنده:
فریدریش‌ ویلهلم نیچه؛ ترجمه: محمد غلامی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: علم,
چکیده :
نیچه در فراسوی خیر و شر، فیلسوفان گذشته را متهم می کند که فاقد حس انتقادی هستند و کورکورانه مقدمات جزمی را در بررسی اخلاقیات می پذیرند. به طور خاص، او آنها را متهم می‌کند که نظام‌های متافیزیکی بزرگی را بر این باور که انسان خوب در مقابل انسان شرور است، به جای بیانی متفاوت از همان انگیزه‌های اساسی که بیان مستقیم‌تری در انسان شرور می‌یابداستوار کرده اند. این اثر به قلمرو «فراتر از خیر و شر» به معنای پشت سر گذاشتن اخلاق سنتی که نیچه در معرض نقدی مخرب قرار می‌دهد به نفع رویکردی تأییدی است که بی‌ترس با ماهیت دانش روبرو می‌شود.
کانت: تاریخ فلسفه غرب
نویسنده:
فردریک‌ چارلز کاپلستون؛ ترجمه: منوچهر بزرگمهر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نگاه,
چکیده :
کتاب «کانت»، کتابی است از جلد ششم مجموعۀ معروف تاریخ فلسفۀ فردریک کاپلستون که به‌طور مجزا توسط انتشارات نگاه و با ترجمۀ دکتر منوچهر بزرگمهر به چاپ رسیده است. دلیل این چاپ جداگانه، اولا شرح قابل‌قبول و جامع کاپلستون از فلسفۀ نظری، اخلاق، دین، زیبایی‌شناسی و غایت‌شناسی کانت و همچنین، اهمیت این فیلسوف در تاریخ فلسفه است. کاپلستون مطالب خود دربارۀ کانت را با توضیح مفصلی از زندگی وی آغاز می‌کند. فیلسوفی که یک استاد بی‌سروصدای دانشگاه بود، تا مدت‌ها تحت‌تأثیر متافیزیک ولفی-لایب‌نیتسی بود و علاوه‌بر اینکه هیچگاه به سفر نرفت و شهر خود را ترک نکرد، به‌دلیل مشکلات جسمانی زندگی بسیار منظمی داشت - آنچنان‌که دیگران ساعت خود را با رسیدن او به سر قرار تنظیم می‌کردند. پس از شرح زندگی جالب فیلسوف، کاپلستون به سراغ توضیح پروژۀ کانت، یعنی این پرسش که «چگونه مابعدالطبیعیه به‌عنوان یک علم ممکن است؟» می‌رود. وی انقلاب کپرنیکی کانت را توضیح داده و سر‌فصل‌های اصلی مهم‌ترین کتاب نظری کانت، «نقد عقل محض» را به‌طور قابل فهم و موجز بیان می‌کند. پس از این، نوبت به توضیح فلسفۀ عملی کانت می‌رسد. توضیح کاپلستون در این فصل مبتنی‌بر دو کتاب کانت دربارۀ اخلاق است، یعنی «بنیاد برای مابعدالطبیعیۀ اخلاق» و «نقد عقل عملی». در سر‌فصل بعدی، کاپلستون به سراغ تلخیص و شرح آراء امانوئل کانت از «قوۀ حکم» به‌عنوان قوۀ وحدت‌بخش میان عقل عملی و عقل نظری می‌رود. در این فصل، آراء کانت راجع‌به زیبایی‌شناسی و غایت‌شناسی نیز بررسی می‌شود. به‌طور کلی این کتاب، تفسیری کلاسیک از کانت محسوب می‌شود. با اینحال با توجه به اینکه متأسفانه در فارسی شرح‌های مفصل و جامعی از کانت وجود ندارد، این کتاب می‌تواند برای آشنایی اولیه با یکی از بزرگ‌ترین فلاسفه‌ای که تاریخ به خود دیده است، بسیار مناسب افتد.
آزادی راستین: فلسفۀ عملی اسپینوزا
نویسنده:
برنت ادکینز؛ ترجمه: فرشید مقدم سلیمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نگاه,
چکیده :
آزادی واقعی: فلسفه عملی اسپینوزا ارائه ای سرراست از فلسفه اسپینوزا است که بر این موضوع تمرکز دارد که چگونه می توان زندگی کرد. این کتاب در میان پژوهشگران اخیر اسپینوزا منحصر به فرد است زیرا بر مولفه اخلاقی آثار اسپینوزا تمرکز دارد. برای اینکه اخلاق اسپینوزا را به منصه ظهور برساند، برنت ادکینز با چیزی که به نظر او بینش اخلاقی اساسی اسپینوزا است شروع می کند: یعنی اینکه احساسات با درک آنها کنترل می شوند. ادکینز نشان می دهد که چگونه روند آشکار شدن فلسفه اسپینوزا همیشه در موضوع بسیار عملی خوب زیستن لنگر انداخته است. اهمیت آزادی واقعی در درک آن از اخلاق اسپینوزا به عنوان یک «تجربه گرایی» و در دسترس بودن آن برای مخاطبان بسیار گسترده است. علیرغم این واقعیت که اسپینوزا بیش از 300 سال پیش درگذشت، نوشته‌های او برای طیف گسترده‌ای از رشته‌ها، از دین گرفته تا علوم اعصاب، به‌طور قابل‌توجهی پیش‌بینی‌کننده هستند. با این حال، منشأ این پیش‌آگاهی از نظریه‌ی اخلاقی بازنگری اسپینوزا برمی‌آید که چگونه می‌توانیم زندگی کنیم، نه اینکه چگونه باید زندگی کنیم. آزادی در هر جنبه‌ای از زندگی، از جنبه‌های شخصی گرفته تا سیاسی و مذهبی، به شیوه‌ای خاص از تعامل با دنیا بستگی دارد. این تعامل شکل آزمایشی را به خود می گیرد تا ببینیم آیا آنچه با آن درگیر می شویم منجر به افزایش یا کاهش ظرفیت ما برای تأثیرگذاری و تأثیرپذیری از جهان می شود. آزادی واقعی از نظر اسپینوزا در افزایش ظرفیت های ما نهفته است.
فیشته: مبانی حقوق طبیعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Johann Gottlieb Fichte
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
برگ ریزان: کلام آخر درباره زندگی، عشق، جنگ و خدا
نویسنده:
ویلیام‌ جیمز دورانت؛ ترجمه: پویان رجایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه,
چکیده :
این اثر توسط وال استریت ژورنال به عنوان کتابی "افشاگرانه" مورد ستایش قرار گرفت ، آخرین و شخصی ترین اثر ویل دورانت ، نویسنده و مورخ برنده جایزه پولیتزر است که سی و دو سال پس از مرگ وی کشف شده است. این کتاب اوج و ناشی از بلوغ شصت سال تحقیق ویل دورانت در مورد فلاسفه ، ادیان ، هنرها ، علوم و تمدن ها از سراسر جهان است. « برگ ریزان» حکمت تقطیر شده یکی از بزرگترین ذهن های جهان است ، مردی با استعدادی فراوان در ارائه بینش تاریخی. و این پژوهش حاضر آخرین اثر اوست. دورانت در بیست و دو فصل کوتاه به همه چیز از جوانی و پیری گرفته تا دین ، اخلاق ، جنسیت ، جنگ ، سیاست و هنر پرداخته است. «برگ ریزان» "مجموعه ای از نظرات قابل تأمل است" (هفته نامه ناشران) ، نثری زیبا ، بینش عمیق و نتایج آشکار دورانت درباره مشکلات چند ساله و بزرگترین شادی هایی که به عنوان یک گونه با آن روبرو هستیم. در صدای منحصر به فرد دورانت ، در اینجا یک پیام بصیر برای همه کسانی است که در زندگی خود به دنبال معنا رفته اند یا توصیه های یک دوست فرهیخته را هنگام سفر در زندگی دنبال می کنند، وجود دارد.
فردریش نیچه
نویسنده:
ایوو فرنتزل؛ ترجمه: پرستو خانبانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه,
چکیده :
«فریدریش نیچه» نوشته ایوو فرنتزل که در اول ژانویه 1967 منتشر شد، کتابی جامع و جذاب از زندگی و فلسفه یکی از تأثیرگذارترین و بحث برانگیزترین متفکران قرن نوزدهم، فردریش نیچه را ارائه می‌دهد. این بیوگرافی و پرتره‌ای چند‌وجهی از سفر فکری و تجربیات شخصی نیچه ارائه می‌دهد. ایوو فرنتزل، محقق و زندگی نامه نویس، زندگی نیچه را از بدو تولدش در 15 اکتبر 1844 در روکن، زاکسن، در طول سال‌های شکل گیری، دوران تحصیلی‌اش و دوره پربار دستاوردهای فلسفی که او را به عنوان متفکری پیشگام معرفی کرد، به دقت ترسیم می‌کند. روایت فرنزل نه تنها آموزنده است، بلکه در دسترس نیز است و در عین حال که دقت آکادمیک را حفظ می کند، ایده های پیچیده فلسفی را برای مخاطبان گسترده قابل درک می کند. ساختار این کتاب به صورت زمانی است و از اوایل زندگی نیچه شروع می شود. فرنتزل به بررسی پیشینه خانوادگی نیچه می پردازد و تأثیر پدرش، کشیش لوتری را که زمانی که نیچه تنها چهار سال داشت درگذشت، برجسته می‌کند. این فقدان اولیه، همراه با تربیت سختگیرانه مادر و خواهرش، نقش مهمی در شکل گیری شخصیت و اندیشه نیچه داشت. نویسنده سپس به فعالیت‌های آکادمیک نیچه می‌رود. استعدادهای شگرف نیچه باعث شد تا در سن 24 سالگی به درجه استادی در رشته زبان‌شناسی کلاسیک در دانشگاه بازل برسد. فرنزل موفقیت تحصیلی اولیه نیچه و نوشته‌های فلسفی اولیه او را که به شدت تحت تأثیر آثار آرتور شوپنهاور و ریچارد واگنر قرار گرفته بود، شرح می‌دهد. با این حال، رابطه نیچه با هر دو نفر تیره شد و منجر به تغییر قابل توجهی در تفکر او شد. زندگینامه توجه ویژه‌ای به پربارترین سال‌های نیچه دارد که در طی آن آثار مهمی مانند «چنین گفت زرتشت»، «فراسوی نیک و بد» و «تبارشناسی اخلاق» را تألیف کرد. فرنتزل به طرز ماهرانه ای تجزیه و تحلیل این متون را با جزئیات بیوگرافی در هم می‌آمیزد و بینش‌هایی را در مورد اینکه چگونه تجربیات شخصی نیچه، از جمله نبردهای او با بیماری و انزوا، به ایده‌های فلسفی او کمک می کند، ارائه می دهد. یکی از جنبه‌های انتقادی زندگی نامه، کاوش او در فلسفه نیچه است. او مفاهیم نیچه مانند «اراده معطوف به قدرت»، «بازگشت ابدی» و «ابرانسان» را به شیوه‌ای جذاب و روشنگر توضیح می‌دهد. نویسنده از جنبه‌های بحث‌برانگیزتر اندیشه نیچه، از جمله نقدهای او از دین، اخلاق و فرهنگ معاصر، دوری ‌جوید. در عوض، او آنها را در زمینه ارائه می کند و به خوانندگان این امکان را می دهد تا ماهیت رادیکال ایده های نیچه و ارتباط پایدار آنها را درک کنند. این کتاب با ارزیابی تأثیر نیچه بر تفکر مدرن به پایان می رسد. فرنتزل نشان می‌دهد که چگونه کار نیچه بر رشته‌های متنوعی از جمله فلسفه، ادبیات، روانشناسی و مطالعات فرهنگی تأثیر گذاشته است. او در مورد استقبال نیچه توسط متفکران بعدی مانند مارتین هایدگر، میشل فوکو و ژاک دریدا بحث می‌کند و تأثیر عمیق و ماندگار فلسفه نیچه را نشان می دهد. «فریدریش نیچه» نوشته ایوو فرنتزل روایتی متقاعدکننده و آموزنده از زندگی و اندیشه نیچه است. ترکیب عناصر روایی آن درکی کل نگر از نیچه به عنوان یک انسان و هم به عنوان یک فیلسوف فراهم می‌کند. رویکرد متوازن نویسنده، که نه بی‌دلیل نیچه را مورد احترام قرار می‌دهد و نه تحقیر می‌کند، به خوانندگان این امکان را می‌دهد تا در مورد این شخصیت پیچیده و اغلب سوء‌برداشت شده قضاوت کنند.
در محضر شوپنهاور
نویسنده:
میشل اوئلبک؛ ترجمه: فرزانه بیطرفان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه,
چکیده :
مشخصه آثار میشل ولبک یکی از پرخواننده‌ترین و بحث‌انگیزترین نویسندگان معاصر فرانسه تفکر شوپنهاور است. وقتی ولبک در میانه دهه دوم زندگی خود در کتابخانه‌ای به حکمت‌هایی در باب زندگی شـوپنهاور برخورد، مبهوت آن شـد و به دنبال نسخه‌ای از مهم‌ترین اثر فلسفی او، «جهان همچون اراده و تصور»، گشت و آن را به دست آورد. او در شوپنهاور این بدبین رادیکال، رویدادنگار رنج انسانی و مردم‌گریز گوشـه‌گیر برداشتی نیرومند در باب موقعیت آدمی و آینده محتوم او یافت. در محضر شوپنهاور، داستان مواجهه‌ای نظرگیر است میان یک رمان‌نویس و یک فیلسوف، و نیز گواهی بر تأثیـر ژرف و ماندگار فلسفۀ شوپنهاور بر یکی از بزرگترین نویسندگان زنده فرانسه.
حکم‌ رانی بر خود و دیگران: درس گفتارهای کولژ دو فرانس 1983 - 1982
نویسنده:
میشل فوکو؛ ترجمه: محمدجواد سیدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر چشمه,
چکیده :
فوکو در برابر روان‌کاوی از جهانی سخن می گفت که در آن تعهدی به ابراز و بازنمایی میل خویش نداشتیم. چه شد که حقیقت فانتزی ها جای حقیقت لذات فعال را گرفت؟ به عبارت دیگر، فوکو می کوشیدتا اخلاق را از اخلاقیات تفکیک کند. اخلاق نزد فوکو مبارزه ای بود برای زندگی ای که خواستار آن هستیم از طریق دگردیسی و تربیت خویشتن..
هذا هو الإنسان
نویسنده:
فريدريك نيتشه؛ ترجمه از آلمانی به عربی: علی مصباح
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
منشورات الجمل,
چکیده :
کتاب این است انسان، آخرین اثر فریدریش ویلهلم نیچه به شمار می آید. در این کتاب نیچه به بازگویی شرح زندگی و دلیل نگارش آثار قبلی خود می پردازد. اینک انسان تاکنون سه بار با نامهای «انسان مصلوب» (ترجمه رویا منجم)، «اینک آن انسان» (ترجمه بهروز صفدری) و «این است انسان» (ترجمه سعید فیروزآبادی) به فارسی برگردانده شده است. نیچه در سال ۱۸۸۸، یعنی یک سال پیش از روان پریشی نهایی، به نگارش آثار و طرح های فراوانی پرداخت. کتاب این است انسان (Behold The Man) نیز در همان سال نگاشته شد و بعدها پتر گاست، شاگرد و دوست صمیمی نیچه، این اثر را برای چاپ و انتشار آماده ساخت. این کتاب به نوعی کارنامه فریدریش ویلهلم نیچه (Friedrich Wilhelm Nietzsche) از زبان و قلم خودش است. او در این کتاب به تشریح نگاه خود به آثارش پرداخته است. در بخشی از کتاب این است انسان می خوانیم: هرگز هنر آزردن دیگران را درنیافتم (این نکته مرهون پدر بی همتای من است)، حتی زمانی که این کار به نظرم بسیار ارزشمند بود. هرچند به نظر بسیار غیر مسیحی می رسد، من حتی خود را یک بار نیز نیازرده ام. اگر زندگی مرا زیر و زبر کنند تا فقط همین یک بار را بیابند، هیچ ردّی از آن نخواهند یافت که حتی کسی بدخواه من بوده باشد و اما شاید بسیار ردّی از نیک خواهی دیگران بیابند... حتی تجربه های من با افرادی که هرکس از آنان تجربه ی بدی دارد، بی هیچ استثنایی، همه نشانه هایی از نیک خواهی است. من هر خرسی را رام می کنم، حتی دلقک ها را هم وادار به رعایت ادب می کنم.