جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 22
حضور الهی (شخینا) در سنت یهود
نویسنده:
شاهنگیان نوری سادات
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله در راستای آشنایی با تعالیم سنتی یهود درباره نحوه ارتباط خداوند با عالم نوشته شده است. ابتدا تصویری از حضور مادی و ملموس خدا بر اساس کتاب مقدس ارائه گردیده، و سپس مفهوم این حضور که عالمان تلمودی (ربی ها) از آن به شخینا تعبیر کرده اند، در تلمود بررسی شده است. در پی دستیابی به راه حلی بر معضل تناقض در آموزه ها یعنی حضور تجربه شونده و تعالی خداوند، تفسیرها و آرای شماری از فلاسفه یهود در قرون وسطی مرور شده است. افزون بر آن، با بررسی آثار برجسته عرفانی آن دوره، به تبیین جایگاه شخینا در عرفان و نیز غایت حضور خواهیم پرداخته شده است.
صفحات :
از صفحه 91 تا 114
معرفت خدا و توسعه کابالای اولیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jonathan Dauber (جاناتان داوبر)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
BRILL,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جاناتان داوبر در کتاب معرفت خدا و توسعه کابالای اولیه، نگاهی تازه به ظهور کابالا در پس زمینه ارزیابی مجدد رابطه بین گفتمان کابالایی و فلسفی ارائه می دهد.
بررسی تحلیلی استملاک اتباع بیگانه در ایران 1346-1324 ق/ 1928-1906 م
نویسنده:
نورایی مرتضی, سمائی دستجردی معصومه, عابدین پور وحید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده متن چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
خدا در وجود شما: کابالا، ذهن آگاهی و تمرین معنوی تجسم یافته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
by Jay Michaelson (Author)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
ترجمه ماشینی: بزرگترین دستاورد معنوی فراتر رفتن از بدن نیست، بلکه پیوستن جسم و روح به یکدیگر است. اما برای انجام این کار ، باید مفروضاتی را که مرزهای نامتناهی را ترسیم می کنند ، شکسته و بدن را به عنوان محل تقدس بیدار کنید. این کتاب پیشگامانه اولین درمان جامع بدن در تمرین معنوی یهودیان و راهنمای ضروری برای امر مقدس است. با تمرین‌های مراقبه، تمرین‌های فیزیکی، تجسم‌ها و متن مقدس، یاد می‌گیرید که چگونه حضور خداوند را در بدن خود و از طریق آن تجربه کنید. و با پرورش یک تمرین معنوی تجسم یافته، فعالیت های روزمره - خوردن، راه رفتن، تنفس، شستن - را به لحظات درک عمیق معنوی تبدیل می کنید، مقدس و نفسانی، عرفانی و دنیوی را با هم متحد می کنید.
همه چیز خداست: مسیر رادیکال یهودیت وحدت‌وجودی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
by Jay Michaelson (Author)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Trumpeter,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کاوش این ایده رادیکال و در عین حال باستانی که همه چیز و همه چیز خداست، نحوه درک شما از زندگی و ماهیت خود دین را تغییر خواهد داد. در حالی که به طور متعارف به خدا به عنوان موجودی جدا از ما نگریسته می شود، برخی از یهودیان - کابالیست ها، حسیدها، و وارثان امروزی آنها - وجود دارند که ادعا می کنند که خدا اصلاً از ما جدا نیست. در این دیدگاه غیردوگانه، همه و همه چیز خدا را تجلی می‌دهند. برای قرن ها راز کاملاً محافظت شده کابالا، یهودیت غیردوگانه یک جهت گیری رادیکال در زندگی مذهبی است که امروزه به طور فزاینده ای بر جریان اصلی یهودیت تأثیر می گذارد. نویسنده و محقق جی مایکلسون توضیح گسترده و متقاعد کننده ای از یهودیت غیردوگانه ارائه می دهد: چیستی آن، منابع سنتی و معاصر آن، ریشه های تاریخی و اهمیت فلسفی آن، مقایسه آن با بودیسم و ​​هندوئیسم غیردوگانه، و نحوه زندگی آن در عمل. به او توضیح می دهد که این دیدگاه غیردوگانه عرفانی در زندگی روزمره ما، برای جوامع ما و برای آینده یهودیت چه معنایی دارد.
مکتب عرفانی حسیدیسم
نویسنده:
طاهره توکلی ,رقیه صولت
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
زنجان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان,
چکیده :
جریان عرفانی حسیدی را می توان سومین جریان مهم عرفانی در تاریخ یهود پس از دو مکتب مرکبه و قباله دانست. واژه «حسید» به معنای پارسا و نیک رفتار و مرد پرهیزگاری که در اخلاص و ایمان نسبت به خداوند پایدار است، به عنوان مفهومی عام در یهودیت به کار می رفت که بعدها به عنوان اسمی خاص برای نامیدن این جریان دینی–عرفانی استفاده شد. این جنبش در قرن هجدهم و تحت تاثیر شرایط نابسامان اجتماعی یهودیان توسط اسرائیل بعل شم طور معروف به «بشت» شکل گرفت. مرکز اولیه حسیدیسم در اوکراین و لهستان جنوبی قرار داشت که پس از اندک زمانی سراسر اروپای شرقی را فرا گرفت. تعالیم حسیدیسم متاثر از قباله بود و به جای مراعات شریعت ظاهری یهود، بر اهمیت عبادت باطنی خدا تاکید داشت، اما عام تر و فراگیرتر از قباله بود و به همین دلیل به یک جریان مردمی تبدیل شد. یکی از مهمترین دستاوردهای حسیدیسم اولیه، تثبیت رهبری کاریزماتیک یا نیروی معنوی و مقدس در جامعه یهود با عنوان «صدیق» بود که واسطه بین خداوند و بندگان است.
صفحات :
از صفحه 87 تا 118
بررسی مراتب تجلی خداوند از دیدگاه عرفان قبالا
نویسنده:
معصومه عزیزی خادم
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
زنجان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان,
چکیده :
تجلی یکی از مباحث مهم خداشناسی در عرفان نظری،به معنای نمایان شدن و ظهورذات در اسماء و صفات است. نظریه تجلی یا ظهور مورد توجه مکاتب مختلف بوده است ؛از جمله این مکاتب: سنت عرفانی یهودی (قبالا) است. در این سنت خدا دارای دو وجه متعالی (ان سوف) و وجودی (اسما و صفات) است؛وجه وجودی از وجه متعالی صادر می شود؛ ومراتب تجلی خداوند از بالا به پایین را نشان میدهد. این مراتب ده گانه تجلی را سفیرا یا سفیروت می نامند. سفیروت ها را به شکل انسان، درخت یا شمعدانی هفت شاخه وسه گره نشان می دهند. دهمین و آخرین سفیره ملکوت یا شخینا نامیده می شود واز آن به معنی نور و جلال خداوند یا حضور او در عالم یاد می کنند. در این مقاله به بررسی مراتب تجلی خداوند از دیدگاه عرفان قبالا که مهم ترین مکتب عرفان یهودی است؛ با هدف اثبات توحید در این سنت پرداخته می شود.با توجه به این مطلب که قبالاییان برای حفظ تعالی خداوند از عالم،قائل به واسطه در خلقت شده اند ؛در نتیجه این واسطه چیزی جز اولین مرتبه تجلی حق نیست و آن ها خلقت را بر اساس مراتب تجلی الهی یعنی تجلی خاص شرح می دهند.
صفحات :
از صفحه 37 تا 60
بررسی تطبیقی عرش در عرفان اسلامی و عرفان یهود
نویسنده:
فریبا تاج میرعالی، حمید محمودیان، علی اکبر افراسیاب پور
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
زنجان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان,
چکیده :
یکی از ویژگی های مشترک در دین اسلام و یهود موضوع عرش می باشد که در این تحقیق به شناخت و تشابهات و تفاوت آن در این دو دین می پردازیم. در عرفان اسلامی موضوع عرش، بسیار دقیق در آموزه های قرآنی روشن گردیده است و دیدگاه برخی از بزرگان صوفیه درباره عرش بدانجا رسید که عرش را قلب مومن می دانند و استوای الهی را بر این عرش حضور خداوند در دل مومن می انگارند و قلب انسان کامل را عرش الرحمن معرفی می کنند. عرفان مرکبه (عرفان عرشی) قدیمی ترین نوع عرفان بوده است که روح برای بازگشت به اصل خدایی باید از هفت آسمان یا هفت قصر یا هفت فلک عبور کند که نهایتا شهود خداوند بر عشر یا «ارابه» می انجامد. سالک در جستجوی خدا مانند شاهد درگاه شاهانه باید از راه ها و تالارهای باشکوه عبور کند تا به شهود عرش الهی نایل شود. کسی که مشتاق ورود به عرش و قصرهای ملائکه است می بایست روزهای متوالی روزه دار باشد و سرش را بین دو زانو قرار دهد، و مزمورات و ادعیه روحانی و سروده های ربانی تلاوت کند و در عرفان یهود توصیف انسان وار پروردگار در آن بسیار مشهود است.
صفحات :
از صفحه 181 تا 205
الفرق والمذاهب اليهودية منذ البدايات وحتى اليوم
نویسنده:
عبد المجید همو؛ مراجعه وتدقیق: اسماعیل الکردی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق - سوریه: الاوائل,
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 22