جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > جستارهای اقتصادی ایران > 1389- دوره 7- شماره 13
  • تعداد رکورد ها : 7
نویسنده:
اکبریان رضا, شیرازی همایون
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مدیریت نقدینگی یکی از مهمترین مباحث مربوط به بانکداری است که همه بانک ‌های اسلامی و متداول را در بر می گیرد. اهمیت نقدینگی هنگامی دوچندان می شود که دریابیم عدم توانایی بانک برای پاسخگویی به تعهدات خود نه ‌تنها بانک را به مخاطره می اندازد بلکه پایداری مالی کشور را نیز تهدید می کند. تفاوت بین سررسید دارایی ها و بدهی های بانک، علت اصلی ایجاد ریسک نقدینگی است و بانک ‌ها و موسسات مالی باید میزان مطمئنی نقدینگی برای پاسخگویی به تعهدات خود به مشتریان نگهداری کنند و بتوانند در صورت بروز مشکل در کوتاهترین زمان ممکن و با هزینه ‌ای معقول نقدینگی مورد نیاز خود را تامین کنند. ریسک نقدینگی به علت کمبود ابزارهای مطابق با شریعت اسلام در بازارهای مالی برای موسسات مالی و بانک ‌های اسلامی از اهمیت بیشتری برخوردار است و به همین منظور به ابداع و معرفی روش ‌های نوین بیش از پیش‌ نیاز است. برنامه مرابحه کالایی یکی از نوآوری ‌هایی است که می ‌تواند به مدیریت نقدینگی بانک ‌ها در کوتاه‌ مدت کمک کند. در این مقاله ما به ساختار و مکانیسم برنامه مرابحه کالایی و به ‌خصوص کاربرد آن به عنوان ابزاری برای مدیریت نقدینگی خواهیم پرداخت.
صفحات :
از صفحه 129 تا 144
نویسنده:
عربی سیدهادی, معارفی محسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
امروزه مهمترین ابزار کنترل نقدینگی در کشورهای توسعه یافته استفاده از «عملیات بازار باز» است که طی آن بانک مرکزی به خرید و فروش دارایی ‌های خود (عمدتا اوراق بهادار) در بازارهای ثانویه می ‌پردازد. لیکن در برخی کشورهای در حال توسعه به علت عدم توسعه بازارهای ثانویه، بانک ‌های مرکزی برای کنترل نقدینگی با استفاده از «عملیات شبه ‌بازار باز» به خرید و فروش این اوراق در بازارهای اولیه اقدام نموده ‌اند تا بعد از توسعه بازارهای مالی بتوانند عملیات بازار باز را در بازارهای ثانویه به‌ کار گیرند. در این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی ضمن بررسی مسایل گذار و ویژگی ‌های این عملیات جدید، برای گذار به عملیات بازار باز و حل مشکل فقهی پرداخت سود اوراق، ابزاری پولی با استفاده از عقود اسلامی «جعاله»، «قرض ‌الحسنه» و «خرید و فروش» معرفی و از منظر اقتصادی و فقهی و مورد بررسی قرار می ‌گیرد. نتایج نشان می‌ دهد که برای طراحی ابزار مذکور عقود مذکور قابلیت خوبی دارند.
صفحات :
از صفحه 73 تا 101
نویسنده:
مصباحی مقدم غلامرضا, اسماعیلی گیوی حمیدرضا, ناصرپور علیرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در فرآیند ایجاد نوآوری مالی در بازارهای مالی، همواره یکی از پرهزینه ‏ترین مراحل، مرحله طراحی ابزار جدید بوده است. طراحی قراردادهای آتی‌ نیز از این قاعده مستثنا نیست. با توجه به هزینه‏ های طراحی یک قرارداد و اجرایی کردن آن، تعیین میزان موفقیت قرارداد در دست طراحی و نیز شاخص ‏های اصلی موثر بر این موفقیت و اهمیت هر یک از این شاخص ‏ها ضروری است.تحقیق حاضر که از نوع بنیادی و از لحاظ گردآوری اطلاعات از نوع غیر آزمایشی و پیمایشی - همبستگی است، شاخص ‏های موفقیت یک قرارداد آتی در حال بررسی برای عرضه به بازار را در قالب یک مدل مفهومی ارایه نموده است. مدل ارایه شده در این مقاله دارای متغیرهای اصلی موثر بر موفقیت ارایه قراردادهای آتی ارایه شده به بازار شامل ویژگی ‏های دارایی پایه و ویژگی ‏های قرارداد طراحی شده است. هر کدام از این متغیرها دارای شاخص‌ هایی است که می‌ توان با استفاده از آنها مقادیر مربوط به متغیرها را محاسبه نمود. این مقاله ابتدا با استفاده از فنون آمار ناپارامتریک با اهمیت یا بی ‏اهمیت بودن هر یک از شاخص‏ ها و نیز مناسب یا نامناسب بودن طبقه ‏بندی ‌شان در مدل مفهومی ارایه شده را مورد بررسی قرار داده و در ادامه با استفاده از فن تحلیل عاملی و نرم‌ افزار لیزرل به بررسی فرضیات تحقیق پرداخته است. در نهایت مشخص شد که هر دو متغیر ویژگی ‏های دارایی پایه و ویژگی ‏های قرارداد طراحی شده به ‌شدت در موفقیت آتی ‌های ارایه شده تاثیرگذارند. جهت بررسی میزان اهمیت شاخص‏ ها و نیز درستی جایگاه آنها در مدل مفهومی ارایه شده، از آزمون‏ علامت و معادلات ساختار یافته استفاده شده است.
صفحات :
از صفحه 45 تا 72
نویسنده:
صنوبر ناصر, متفکرآزاد محمدعلی, راضی نسرین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
یکی از مطالبات به ‌حق جامعه ما پس از سی و یک سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، استقرار ارزش ‌های ناب اسلامی در کلیه شئون جامعه به ویژه تصمیم‌ گیری ‌های حوزه اقتصادی و بازرگانی است. در این میان اسلامی شدن دانشگاه ‌ها و مواد و متون مورد استفاده در آنها نه ‌تنها از اهمیت زیادی برخوردار است بلکه یک ضرورت دینی محسوب می ‌شود. با این حال نگاهی به متون مورد تدریس در حوزه بازرگانی و بازاریابی از جمله تصمیم ‌گیری ‌های مربوط به آمیخته بازاریابی شامل انتخاب ویژگی‌ های محصول، قیمت‌ گذاری کالا و خدمات، عملیات ترویج و پیشبرد فروش و بازارگذاری محصول که هسته اصلی علم بازاریابی را تشکیل می ‌دهد، نشان می ‌دهد این منابع آکنده از آموزه‌ های غربی بوده و متاسفانه در اغلب موارد در عمل نیز سرلوحه اقدامات مدیران بنگاه‌ های اقتصادی قرار می‌ گیرد. هدف اصلی در این پارادایم کسب حداکثر سود و سهم بازار از طریق جلب رضایت مشتری است و به اعتراف خود این صاحب ‌نظران غربی تحت تاثیر ارزش ‌های اخلاقی کاپیتالیستی بسط می ‌یابد. در این پژوهش سعی شده است ارزش ‌های اسلامی ناظر بر این نوع تصمیمات استخراج شده و با بررسی و مقایسه تطبیقی تصمیمات در نظام سرمایه‌ داری و اسلام و معرفی آنها مساعدتی هر چند اندک برای لحاظ این ارزش‌ های الهی در سیاست ‌گذاری‌ های مربوط به آمیخته بازاریابی فراهم گردد.
صفحات :
از صفحه 173 تا 207
نویسنده:
موسویان سیدعباس, کاوند مجتبی, ردادی علی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
امروزه در اقتصاد جهانی صادرات نقش مهمی در رشد و توسعه هر کشوری ایفا می ‎کند، تجارت خارجی ایران به دلیل اتکا به صادرات نفت، وابستگی شدیدی به درآمد‎های ارزی حاصل از صدور نفت دارد بنابراین اتخاذ سیاست ‎هایی که اتکا به تک ‌محصولی بودن را کم و از طرفی موجبات افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش واردات شود، ضروری به نظر می ‎رسد.در ایران به دلیل بانک ‌پایگی نظام مالی، تامین مالی بخش ‎های مختلف اقتصاد از جمله صادرات به ‌شدت به این بخش وابسته است و این در حالی است که نظام بانکی کشور به جهت نداشتن ابزارهای مالی مناسب، سهم ناچیزی از نیازهای مالی بخش صادرات را پوشش می‎ دهد؛ بنابراین لزوم حرکت به سمت تامین مالی از طریق ابزارهای مالی مناسب، ضروری به نظر می‎ رسد. یکی از این ابزارها اوراق مضاربه است.این مقاله پس از مروری بر پژوهش ‎های صورت گرفته در حوزه تامین مالی بخش صادرات، و نقد روش‎ های تامین مالی در این بخش، به دنبال پاسخ به این سوال است که «آیا اوراق مضاربه به لحاظ فقهی و اقتصادی، ابزار کارآمدی برای تامین مالی بخش صادرات است؟» نتایج این مقاله که با به ‌کارگیری روش توصیفی - کاربردی به دست آمده است، ضمن ارایه مدل ‎های عملیاتی اوراق مضاربه در بخش صادرات، نشان می ‌دهد که اوراق مضابه از لحاظ فقهی و اقتصادی ابزاری مناسب برای تامین مالی بخش صادرات است و فعالان مالی بخش صادرات می ‌توانند با استفاده از این اوراق، کمبود منابع لازم برای حمایت مالی و اعتباری از صادر‌کنندگان را پر کنند.
صفحات :
از صفحه 145 تا 171
نویسنده:
آقانظری حسن, غفوری چرخابی حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
موضوع کاهش ارزش پول و لزوم یا عدم لزوم جبران کاهش ارزش پول در چند دهه اخیر، مورد ابتلا و توجه محافل اقتصادی و فقهی بوده است. آحاد جامعه نیز به انحای مختلف با این موضوع درگیرند. نحوه تادیه دیون در شرایط تورمی شدید ارتباط تنگاتنگ با نحوه طرز تلقی از حقیقت پول دارد. مخالفان و موافقان لزوم جبران کاهش ارزش پول طرز تلقی متمایزی نسبت به ماهیت پول دارند. مخالفان جبران کاهش ارزش پول، پول را از مثلیات می‌ دانند منتها ارزش اسمی را مقوم مثلیت می‌ شمارند از این‌ رو جبران کاهش ارزش پول را مصداق ربا می ‌دانند. در مقابل، طرفداران لزوم جبران کاهش ارزش پول، پول را مثلی می ‌دانند و ارزش حقیقی یا قدرت خرید را مقوم مثلیت پول ‌های اعتباری می ‌شمارند؛ از این ‌رو لزوم جبران کاهش ارزش پول را بازگشت کامل مال مقترض به مقرض می ‌دانند و آن را مصداق ربا نمی‌ شمارند. در این گفتار برآنیم به کمک شواهد و ادله ‌ای مقومیت قدرت خرید در مثلیت پول ‌های اعتباری را تبیین و اثبات کنیم.
صفحات :
از صفحه 103 تا 128
  • تعداد رکورد ها : 7