جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 7
نویسنده:
گنجی محمد, نیازی محسن, عسکری کویری اسما
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
توجه به فرهنگ شهروندی و آموزش آن، رویکردی نوین است که بیش تر کشورهای توسعه یافته به آن پرداخته اند و نتایج موثر آن در توسعه پایدار، رفاه و پیشرفت های فرهنگی و اجتماعی، باعث شده که کشورهای در حال توسعه نیز ضرورت آن را درک کرده و زمینه آموزش و تحقیق آن را فراهم آورند.هدف از این تحقیق، بررسی فرهنگ شهروندی با تاکید بر آموزش های شهروندی توسط شهرداری شهر آران و بیدگل است. در این مقاله فرهنگ شهروندی با ابعادی چون مسوولیت پذیری، مشارکت جویی و رعایت قوانین و مقررات سنجیده شده است. روش تحقیق، پیمایشی است و نمونه مورد مطالعه 180 نفر از شهروندان شهر آران و بیدگل هستند و پرسش نامه ها به صورت نمونه گیری سهمیه ای بین شهروندان تقسیم شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده های پرسش نامه ها نشان می دهد که بین آموزش های شهروندی با میزان پای بندی به فرهنگ شهروندی رابطه مستقیمی وجود دارد و آموزش آموزه های شهروندی نقش موثری در پای بندی مردم به فرهنگ شهروندی داشته است. طبق نتایج به دست آمده از جدول ماتریس همبستگی، یعنی ضریب همبستگی (0.17)، بین آموزش های شهرداری با میزان پایبندی به فرهنگ شهروندی در جامعه رابطه وجود دارد. به عبارت دیگر، آموزش های شهرداری می تواند در افزایش میزان پایبندی مردم به فرهنگ شهروندی نقش بسزایی داشته باشد. همچنین، از میان ابعاد سه گانه آن، آموزش های شهرداری در افزایش میزان مسوولیت پذیری شهروندان، با ضریب همبستگی (0.33)، بیش تر نقش داشته است اما در مورد ابعاد مشارکت جویی و قانونمندی همبستگی معناداری وجود ندارد.
صفحات :
از صفحه 75 تا 100
نویسنده:
وارثی حمید, صفرآبادی اعظم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
گردشگری از دیرباز با اشکال متنوع در جوامع بشری بر اساس انگیزه، اصل سفر و جابجایی، سیر تکاملی خود را طی کرده است. تحول اساسی در گردشگری را با انقلاب صنعتی که تحول شگرفی در زندگی و به خصوص حمل و نقل به وجود آورد، می توان شناخت. امروزه فعالیت های گردشگری به عنوان بخش چهارم فعالیت های انسان پس از کشاورزی، صنعت و خدمات محسوب می شود مدیریت پایدار گردشگری به دنبال بهبود کیفیت زندگی ساکنان محلی در مناطق گردشگری از طریق بهینه سازی منافع اقتصاد محلی، حفاظت از محیط طبیعی و انسان ساخت و فراهم آوردن تجارب مناسب برای بازدیدکنندگان است. این امرمستلزم توجه نظام مند به ابعاد فنی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، تاریخی و زیست محیطی، در حرکت به سوی استفاده از جاذبه های گردشگری مطابق با نیاز امروز و حفظ و ماندگاری این منابع برای آیندگان است. شهرها به علت جاذبه های تاریخی و فرهنگی، غالبا مقاصد گردشگری مهمی به حساب می آیند، بنابراین، حجم زیادی از امکانات گردشگری از جمله محل سکونت، سرو غذا، ارتباطات حمل و نقل، و سایر خدمات گردشگری در شهرها واقعند. شهر اصفهان با توجه به توان بالای گردشگری شهری همواره مورد توجه علاقه مندان داخلی و خارجی بوده است. از این رو برای توسعه گردشگری و نیز پایداری گردشگری شهری نیازمند به برنامه ریزی و مدیریت بهینه بهره برداری از فضاهای گردشگری شهری است. در این پژوهش اثر برخی شاخص های اجتماعی مانند کیفیت خدمات گردشگری، ساماندهی فضاهای گردشگری، مدیریت فضاهای گردشگری و هم چنین قیمت خدمات گردشگری بر توسعه و پایداری گردشگری شهر اصفهان بررسی شده است. نتایج حاکی از آن است که شاخص مدیریت فضاهای گردشگری با ضریب 0.76 درصد بیشترین و بهای خدمات گردشگری با ضریب 0.63 درصد کمترین سهم را نسبت به دیگر متغیرها در توان تبیین توسعه گردشگری شهر اصفهان داشته اند.
صفحات :
از صفحه 101 تا 128
نویسنده:
گروسی سعیده, شمس الدینی محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
سلامت به وضوح تابعی از شرایط اقتصادی، اجتماعی و جغرافیایی است. در این میان کیفیت محله سکونت افراد چه از بعد اجتماعی و چه از بعد فیزیکی از تعیین کننده های مهم سلامت محسوب می شود. امروزه علم پزشکی هم برنقش بی چون و چرای نیروهای اجتماعی در تعیین الگوهای بیماری رایج در هر جامعه و ساختاردهی به آن تاکید می ورزد. اعتقاد بر آن است که هرگونه مداخله موفق به منظور ارتقای سطح سلامتی و بهداشت بدون شناخت محیط اجتماعی و مکانی امکان ناپذیر است. این تحقیق با هدف شناسایی تاثیر کیفیت زندگی محله ای بر سلامت عمومی ساکنان انجام شده است. تحقیق حاضر از نوع توصیفی وتحلیلی می باشد. جامعه آماری کلیه ساکنان محلات شهر کرمان می باشند که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای از بین آنها نمونه ای 350 نفری انتخاب شد و ابزار پژوهش پرسشنامه بود. نتایج نشان داد که آنچه که دریک محله می تواند پیش بینی کننده سطح سلامت ساکنان باشد به ترتیب عبارت است از: مخاطرات شهری، دسترسی به امکانات و تسهیلات شهری، وجود تعاملات و رویارویی های اجتماعی و مسوولیت پذیری درقبال محله و ساکنان.
صفحات :
از صفحه 51 تا 74
نویسنده:
انصاری ابراهیم, تاج الدین حمید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مشارکت و عدم مشارکت مردم می تواند برنامه ریزی های یک شهر یا منطقه را تحت تاثیر قرار داده، روند برنامه ریزی را سرعت بخشیده یا کند نماید، از این رو بررسی موانع و مشکلات مشارکت مردم در یک منطقه یا شهر به روشن شدن آن کمک خواهد کرد. به عبارت بهتر رویارویی با مشکلاتی که شهرهای مهم جهان با آن درگیر هستند، همانند انفجار جمعیت، رفت و آمد خودروها در خیابان ها و جاده ها، آلودگی هوا و محیط زیست، سیل مهاجران روستایی و ده ها مساله دیگر، تنها با بهره گیری درست و بهینه از توان و استعدادهای موجود در شهروندان و شهرها در قالب برنامه های مشارکتی قابل دستیابی است.هدف پژوهش حاضر سنجش عوامل اجتماعی موثر بر مشارکت شهروندان منطقه 13 اصفهان در امور شهری است، لذا به همین منظور پس از طرح سوال آغازین و ارائه هدف پژوهش بر اساس چهارچوب نظری، فرضیه های تحقیق شکل گرفت و برای آزمون روابط متغیرها فرضیه های تحققی شکل گرفت و برای آزمون روابط متغیرهای فرضیه های مطرح شده، حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 180 نفر از افراد بالای 18 سال ساکن در منطقه 13 شهرداری اصفهان به صورت خوشه ای و چند مرحله ای انتخاب شدند و با استفاده از روش پیمایشی با ابزار پرسشنامه، مورد بررسی قرار گرفتند و داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار spss و روش های آماری مناسب (R پیرسون و تحلیل آماری anova oneway) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده بیانگر رابطه معنادار بین متغیرهای مستقل (اعتماد نهادی، رضایت اجتماعی، امنیت اجتماعی و مدت زمان سکونت) با مشارکت است. در حالی که برطبق یافته های پژوهش بین متغیرهای مستقل و پایگاه اجتماعی – اقتصادی و نوع مالکیت و با مشارکت تفاوت معناداری وجود ندارد. الگوی نهایی نشان داد که بیشتر از همه، متغیر مستقل اعتماد نهادی در مشارکت اجتماعی موثر است.
صفحات :
از صفحه 161 تا 178
نویسنده:
جمشیدی ها غلامرضا, پروایی هره دشت شیوا, پیری صدیقه, ادیب حاج باقری ثریا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به دنبال سیاست جدید شهرداری تهران در راه تبدیل شدن به یک نهاد اجتماعی، طرح مدیریت محله برای تمرکززدایی در اداره امور شهری با مشارکت شهروندان مطرح شده است. سوالات اصلی تحقیق حاضر این است: وضعیت حس تعلق محله ای موجود در بین ساکنان محله قزل قلعه تهران چگونه است؟ این پدیده متاثر از چه عواملی خواهد بود؟ و آیا با مشارکت اجتماعی در سطح محلات ارتباط دارد. هدف از پژوهش شناسایی سطح حس تعلق محله ای، میزان بهره وری محله ای و شناخت محله ای و نهایتا سطح آمادگی برای مشارکت است. چارچوب نظری تحقیق الگوی مک میلان و چاویس در مورد حس تعلق محله ای و نیز مشارکت مجید رهنماست. این پژوهش به روش کمی صورت گرفته و تمام ساکنان 18 سال به بالای محله قزل قلعه تهران جمعیت آماری این پژوهش محسوب می شوند. نوع نمونه گیری بر اساس نمونه گیری خوشه ای است. یافته های تحقیق نشان می دهد که بین میزان هزینه های زندگی خانوارها، نوع شغل، تعداد سال های سکونت افراد در محله و حس تعلق محله ای شان نسبت به محله رابطه معناداری وجود دارد، در حالی که بین وضعیت مسکن، جنسیت، سن، میزان تحصیلات، وضعیت تاهل و حس تعلق محله ای رابطه معناداری وجود ندارد. از دیگر نتایج این تحقیق این بود که متغیر شناخت محله ای بیشترین (0.52) تاثیر را بر متغیر وابسته یعنی آمادگی برای مشارکت داشته است. پس بیشترین تاثیر بر روی متغیر وابسته را حس تعلق محله ای ایجاد می کند، یعنی در مجموع 27 درصد از متغیر تمایل به مشارکت تحت تاثیر این متغیر قرار دارد. در این تحقیق متغیر بهره وری محله ای نیز به دلیل اینکه سطح معناداری آن از 5% بزرگتر است، تاثیری بر متغیر وابسته ندارد و از معادله رگرسیون خارج می شود.
صفحات :
از صفحه 1 تا 24
نویسنده:
اصغرپورماسوله احمدرضا, صادقی عطیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زندگی در مجتمع های مسکونی بدون همکاری و سازمان دهی کنش های جمعی دشوار است. نادیده گرفتن اهمیت همکاری، سرمایه های کوچک و پراکنده را بی اثر کرده، تلاش های خرد و دارایی های جمعی افراد را هدر می دهد ومحیط ناامنی را برای افراد به وجود می آورد، ازاین رو در این مقاله سعی شده است تا با استفاده از روش مطالعه موردی بر پایه تحلیل نظریه زمینه ای و مصاحبه با ساکنان مجتمع های مسکونی در شهر مشهد، به فهم ذهنی آنان از همکاری دست یابیم، بنابراین مجتمع مسکونی لاله در شهر مشهد را از تمام زوایا موردبررسی قراردادیم. بر این اساس 35 مصاحبه نیمه ساختاریافته در مورد خانوار صورت گرفت. بر پایه تحلیل یافته ها در مدل پارادایمی تحقیق، همکاری شکننده به عنوان هسته مرکزی شناخته شد. ساختار محدود کننده به عنوان شرایط زمینه ساز این امر مطرح گردید، ساختارهایی که افراد ممکن است قادر به تاثیرگذاری بر این عناصر باشند ولی کنترلی بر آن ها ندارد.خصایص شخصی همکاری گریز، فاصله تعاملی، ذهنیت منفی و کنترل مرکزی ضعیف نیز ازجمله شرایط علی مدل برای شکل گیری همکاری شکننده است. پیامد چنین تعاملاتی این است که حتی اگر هنجارها و قواعد روشنی در مجتمع وجود داشت باشد و انضباط حاکم باشد، این شرایط بسیار ناپایدار است و در صورت وجود اقلیت مفت بران، به سادگی خیر جمعی مزبور می تواند نابود شود.
صفحات :
از صفحه 129 تا 160
نویسنده:
احدنژادروشتی محسن, یاری قلی وحید, اوجاقلو روح اله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
گسست در ساختار فضایی اجتماعی شهرها در روند برنامه های توسعه ای حاضر، رشد فزاینده شهرنشینی و تغییر در ماهیت و پیچیدگی مسائل شهری، موجب ناکارآمدی برنامه ریزی و مدیریت شهری در مقیاس کلان شده است. این امر ضرورت توجه به سطوح پایین تر و داشتن نگاه از پایین به بالا را به منظور حل پایدار مسائل شهری، بیش از پیش آشکار ساخته است. در این راستا توجه به سرمایه های اجتماعی به عنوان دارایی که در میان اجتماعات این سکونتگاه ها جاری است، راه حلی مناسب برای دستیابی به مولفه های توسعه پایدار این محلات به شمار می آید. هدف پژوهش حاضر تبیین توسعه پایدار محلی و مولفه های آن و تاثیر سرمایه اجتماعی به عنوان رویکرد دارایی مبنا در دستیابی به پایداری در سطح محله نارمک تهران است. روش شناسی تحقیق، رویکرد کمی تحلیلی است. در بخش مبانی نظری و ادبیات موضوع از روش اسنادی استفاده گردید و از روش های میدانی و پیمایشی مانند تهیه پرسش نامه استفاده شده است. برای برآورد حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 383 نفر از ساکنان محله نارمک با استفاده از نمونه گیری تصادفی برای توزیع پرسشنامه انتخاب شدند. فرضیه تحقیق بر این استوار است که بین سرمایه اجتماعی موجود در اجتماعات محلی و توسعه پایدار محلی ارتباط معناداری وجود دارد. شاخص های مورد بررسی از مطالعات و تجربیات داخلی و خارجی استخراج گردید و با روش پیمایش و تحلیل پرسشنامه در محله نارمک شهر تهران مورد سنجش قرار گرفته است. برای تعیین ارتباط بین سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار از آزمون همبستگی پیرسون بین مولفه های سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار محلی استفاده گردید. نتایج پژوهش بیانگر این امر است که مقدار ضریب پیرسون در بین تمامی مولفه های سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار بیش از 0.92 است. که این امر بیانگر رابطه مثبت و معناداری میان مولفه های سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار محلی است.
صفحات :
از صفحه 25 تا 50
  • تعداد رکورد ها : 7