جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > روانشناسی و علوم تربيتی > 1387- دوره 38- شماره 2
  • تعداد رکورد ها : 9
نویسنده:
صادقی ناهید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
نقش معلمان در آموزش و یادگیری، به ویژه در دوره ابتدایی بسیار مهم است. زیرا معلمان با عملکردی با کیفیت بالا، مهم ترین عامل در بالا رفتن کیفیت یادگیری دانش آموزان هستند. با توجه به این که بخش اعظم یادگیری، در محیط یاددهی و یادگیری انجام می شود و سنجش آموخته های دانش آموزان، بخش جدایی ناپذیری از فرآیند یاددهی و یادگیری است، بنابراین سنجش باید در متن این فرآیند قرار گیرد تا عملکرد یاد گیرندگان به سطح مطلوب برسد. از سوی دیگر، رشد حرفه ای معلمان نقش مهمی در بالا رفتن یادگیری دانش آموزان و اصلاحات در آموزش و پرورش به عهده دارد، بنابراین برای رشد دانش محتوایی و دانش پداگوژی معلمان، توجه به رشد حرفه ای مستمر آنان ضرورت دارد. یک طرح تحقیق، به منظور طراحی الگوی رشد حرفه ای معلمان دوره ابتدایی، از طریق سنجش مستمر آموخته های دانش آموزان تدوین و اجرا شد. در بخشی از این طرح، از شیوه مصاحبه گروه های کانونی برای گردآوری تعامل نظرهای معلمان در مورد شیوه های متداول و مطلوب سنجش آموخته های دانش آموزان و نیاز حرفه ای آنان استفاده شد. در این مقاله، ضمن معرفی شیوه مصاحبه گروه های کانونی، تعامل نظرهای معلمان پایه پنجم ابتدایی در موارد فوق گزارش و تفسیر می شود.
صفحات :
از صفحه 47 تا 75
نویسنده:
غلامعلی لواسانی مسعود, یوسلیانی غلامعلی, کرمی مرضیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی فراوانی و عوامل پدید آورنده خشونت کلامی و بدنی در مدارس دوره راهنمایی استان لرستان از دیدگاه دانش آموزان، معلمان و معاونان مدارس است. بدین منظور نمونه ای تصادفی شامل 384 دانش آموز، 134 معلم و 35 معاون از مدارس سه شهر بروجرد، خرم آباد و پلدختر انتخاب شدند و دیدگاه آن ها بر اساس یک پرسشنامه محقق ساخته 17 ماده ای درباره عوامل فردی آموزشی، اجتماعی و خانوادگی موثر بر خشونت و یک سیاهه 10 ماده ای درباره انواع خشونت کلامی و بدنی در مدرسه سنجیده شد. نتایج نشان داد که دانش آموزان پسر میزان خشونت کلامی و بدنی در مدرسه را به صورت معنادار بیشتر از دختران گزارش می کنند. همچنین مقایسه سه گروه حاکی از آن بود که معلمان و معاونان مدارس به ویژه بر اهمیت عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی در بروز خشونت در مدرسه بیش از دانش آموزانی تاکید می کنند. بر اساس یافته های پژوهش پیشنهاد می شود برنامه ها و کارگاه های آموزشی برای کاهش خشونت در مدارس تدارک و فراهم گردد.
صفحات :
از صفحه 77 تا 100
نویسنده:
حجازی الهه, رستگار احمد, کرم دوست نوروزعلی, قربان جهرمی رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه میان باورهای هوشی و پیشرفت تحصیلی با توجه به نقش واسطه ای اهداف پیشرفت و درگیری شناختی است. برای این منظور 500 دانش آموز پایه سوم رشته ریاضی (250 دختر و 250 پسر) دبیرستان های شهر شیراز به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و به پرسشنامه ای متشکل از خرده مقیاس های باورهای هوشی (دوپیرت و مارین 2005)، خرده مقیاس اهداف پیشرفت (میدلتن و میگلی 1997) خرده مقیاس درگیری شناختی (پینتریچ و همکاران 1991) و تلاش (دوپیرات و مارین 2005) پاسخ دادند. عملکرد تحصیلی ریاضی دانش آموزان نیز از طریق معدل پایان سال در دروس ریاضی سنجیده شد. یافته ها به طور کلی نشان دادند که اهداف پیشرفت، درگیری شناختی و تلاش، نقش واسطه ای را در رابطه میان باورهای هوشی و پیشرفت تحصیلی ریاضی دارند: باور هوشی ذاتی از طریق اهداف رویکرد - عملکرد، اهداف اجتناب - عملکرد و راهبردهای شناختی سطحی بر پیشرفت تحصیلی به صورت غیر مستقیم و منفی اثر می گذارد، - باور هوش افزایشی نیز از طریق اهداف تبحری، راهبردهای شناختی عمیق و تلاش به صورت غیر مستقیم و مثبت بر پیشرفت تحصیلی تاثیر دارد. یافته ها، ضرورت توجه به متغیرهای شناختی - اجتماعی را در بافت مدرسه مورد تایید قرار می دهند.
صفحات :
از صفحه 25 تا 46
نویسنده:
کرامتی محمدرضا, حسینی بی بی مریم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این پژوهش، اثر یادگیری مشارکتی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس فیزیک بررسی شد. از بین 7109 نفر از دانش آموزان دبیرستان های ناحیه 3 آموزش و پرورش مشهد، تعداد 220 نفر به طور تصادفی به عنوان گروه آزمایشی (107 نفر) و کنترل (113) گزیده شدند. معلمان گروه آزمایشی طی 15 نشست در زمینه یادگیری مشارکتی آموزش داده شدند. دانش آموزان گروه آزمایشی، 29 جلسه به روش مشارکتی در درس فیزیک آموزش دریافت نمودند. آزمون معلم ساخته پیشرفت تحصیلی فیزیک، ابزار اساسی تحقیق بود. میانگین های مستقل در این پژوهش، با روش آماری t تحلیل شد. بر اساس یافته های پژوهش میانگین های دو گروه تفاوت معناداری با هم داشت. نتایج نشان داد پیشرفت تحصیلی دانش آموزانی که به روش مشارکتی آموزش داده می شوند، بیش تر از دانش آموزانی است که به روش معمول آموزش دریافت می کنند. افزون بر این، نتایج حاکی از آن بود که دختران بیش از پسران یادگیری مشارکتی سود می برند. انجام پژوهش های بیشتر در این زمینه در ایران ضروری به نظر می رسد.
صفحات :
از صفحه 147 تا 166
نویسنده:
فولادچنگ محبوبه, لطیفیان مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ادراک دانش آموزان از بافت خانوادگی بر خود گردانی، عادت های مطالعه، اطمینان به خود و ادراک از درس بود. بدین منظور تعداد 341 دانش آموز (188 دختر و 153 پسر) پایه اول دبیرستان از شهر شیراز، به شیوه خوشه ای تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه اقتباس شده از "استریج" (1998) را تکمیل کردند. یافته ها نشان داد که بین بافت های خانوادگی قاطع و صمیمی با متغیرهای خود گردانی، عادت های مطالعه، ادراک مثبت از درس، و اطمینان به خود، رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. بین بافت های خانوادگی استبدادی، انتقادگر و دل نگران، با نگرش منفی نسبت به درس رابطه معنی داری مشاهده شد. تحلیل رگرسیون مرحله ای را نشان داد که ادراک از بافت خانوادگی پیش بینی کننده متغیرهای مورد مطالعه است. برای مثال، بافت خانوادگی صمیمی، پیش بینی کننده معنی داری از مهارت های خود گردانی، عادت های مطالعه، ادراک از درس، و اطمینان به خود است و بافت های خانوادگی انتقادگر و دل نگران نیز ادراک از مشکل بودن درس را پیش بینی می کنند.
صفحات :
از صفحه 125 تا 145
نویسنده:
معتمدی فاطمه, جوکار عبدالرسول
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مطالعات مبتنی بر روش های فلسفی در کتابداری به لحاظ ماهیت و ابعاد این رشته همواره متاثر از دیدگاه های گروه های متفاوت فلسفی و پیروی از مکاتب متنوع و همچنین انواع روش ها در این زمینه بوده است. اما نتیجه این مطالعات در همه این سال ها چندان درخشان نیست. در آسیب شناسی عدم شکل گیری مبانی فلسفی کتابداری به این نتیجه، می رسیم که ماهیت و ابعاد گوناگون این رشته موجب نوعی ابهام و پیچیدگی در تعریف دقیق فلسفه کتابداری شده است. در هر حال اهمیت تبیین هویت، تنظیم اهداف و در نتیجه زمینه سازی موثر جهت رشد و شکوفایی علمی و حرفه ای کتابداری، ضرورت ایجاد مبانی فلسفه رشته کتابداری را یادآور می شود. بر همین اساس، رویکردهای فکری مختلف در قالب مدل هایی متنوع جهت پاسخ به این ضرورت به وجود آمده اند. از این میان دو، رویکرد شناختی و متافیزیکی به دلیل ماهیت فرا نظریه ای خود، به عنوان مهم ترین و بنیادی ترین رویکردهای فلسفی در کتابداری شناخته شده اند. بر پایه این مدل ها کتابداری فرا علمی است که حاصل ادغام جنبه های متنوع علوم طبیعی، اجتماعی و انتزاعی است. از این رو می توان آن را در سطوح متعدد مورد مطالعه قرار داد و به تعریف ارزش های وجودی آن بر مبنای جایگاه واقعی و عملکردی ای که در دانش بشری دارد، پرداخت. بنابراین با گشودن راه های مختلف پژوهشی زمینه ایجاد بنیان نظری مناسبی برای کتابداری فراهم می گردد.
صفحات :
از صفحه 181 تا 196
نویسنده:
غباری بناب باقر, کیوان زاده محمد, وحدت تربتی شادی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف: پژوهش حاضر، ارتباط بین میزان عفو و گذشت در دانشجویان علوم پزشکی ایران و تهران و سلامتی روانی آنان را بررسی می کند.روش: تعداد 420 نفر از دانشجویان، با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای از دانشگاه های علوم پزشکی ایران و تهران انتخاب شدند و پرسشنامه های عفو و گذشت (مقیاس سنجش روابط انسانی) و چک لیست نشانگان روانشناختی (SCL-90R) بر روی آنان اجرا گردید، که پس از اجرا، تعداد 350 پرسشنامه در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که دانشجویان دارای عفو و گذشت بالا در بعد رفتاری از افسردگی، اضطراب و مشکلات روابط بین فردی پایین تری در مقایسه با گروه دیگر برخوردار بوده اند. دانشجویان دختری که از عفو و گذشت بالا در بعد عاطفی برخوردار بودند نیز خصومت کم تری را نسبت به گروه پایین عفو و گذشت از خود نشان داده اند. دانشجویان پسری که از عفو و گذشت بالا در ابعاد شناختی و رفتاری برخوردار بودند، میزان خصومت کم تری را نسبت به گروه پایین عفو و گذشت از خود بروز داده اند. همچنین دانشجویان پسر گروه بالای عفو و گذشت در بعد شناختی میزان افسردگی، اضطراب و مشکلات روابط بین فردیشان در مقایسه با گروه دیگر کم تر گزارش شده بودند.
صفحات :
از صفحه 167 تا 180
نویسنده:
بشارت محمدعلی, زبردست عذرا, نادعلی حسین, صالحی مریم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این پژوهش رابطه بین هوش هیجانی با نارسایی هیجانی و مشکلات بین شخصی در یک نمونه دانشجویی مورد بررسی قرار گرفت. هدف اصلی پژوهش حاضر، مطالعه نوع رابطه هوش هیجانی با نارسایی هیجانی و مولفه های آن شامل دشواری در شناسایی احساسات، دشواری در توصیف احساسات و تفکر عینی از یک سو و رابطه هوش هیجانی با مشکلات بین شخصی و جنبه های شش گانه آن شامل مشکلات مربوط به قاطعیت، مردم آمیزی، اطاعت پذیری، صمیمیت، مسوولیت پذیری و مهارگری بود. سیصدو پنجاه و هفت دانشجو (210 دختر و 147 پسر) از رشته های مختلف دانشگاه تهران در این پژوهش شرکت کردند. از آزمودنی ها خواسته شد "مقیاس هوش هیجانی (EIS)"، "مقیاس نارسایی هیجانی تورنتو (FTAS-20)" و "مقیاس مشکلات بین شخصی (IIP)" را تکمیل کنند. برای تحلیل داده های پژوهش، از شاخص ها و روش های آماری شامل فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار، تحلیل واریانس چند متغیره، ضرایب همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که هوش هیجانی با نارسایی هیجانی و مولفه های آن و با مشکلات بین شخصی در زمینه های قاطعیت، مردم آمیزی، صمیمیت، و مسوولیت پذیری، همبستگی منفی معنادار دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که هوش هیجانی می تواند نارسایی هیجانی و مشکلات بین شخصی دانشجویان را در زمینه های قاطعیت، مردم آمیزی، صمیمیت، و مسوولیت پذیری پیش بینی کند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که هوش هیجانی با نارسایی هیجانی و مشکلات بین شخصی همبستگی دارد. نتایج و پیامدهای پژوهش در این مقاله تشریح و تبیین خواهند شد.
صفحات :
از صفحه 101 تا 123
نویسنده:
افروز غلامعلی, فرامرزی سالار, منصور محمود, ملک پور مختار
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مداخلات به هنگام روان شناختی و آموزشی خانواده محور، بر سلامت روانی مادران دارای فرزند با نشانگان داون زیر 5 سال در شهر اصفهان بود. روش انجام پژوهش آزمایشی و از طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. بدین منظور مادران 36 کودک با نشانگان داون به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه (18 نفر گروه آزمایش و 18 نفر گروه کنترل) گمارده شدند. برای تعیین سلامت روانی مادران از پرسشنامه 28 سوالی سلامت عمومی استفاده گردید. داده های حاصل از پژوهش، با روش های آماری تحلیل کوواریانس یک متغیره (ANCOVA) و چند متغیره (MANCOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین عملکرد گروه مداخله و کنترل در آزمون سلامت روانی و خرده مقیاس های آن تفاوت معنی دار است، یعنی مداخلات به هنگام روان شناختی و آموزشی خانواده محور، بر ارتقای سلامت روانی مادران دارای فرزند با نشانگان داون زیر 5 سال تاثیر دارد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 24
  • تعداد رکورد ها : 9