جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 8
نویسنده:
علی پور احمد, صحراییان محمدعلی, علی اکبری دهکردی مهناز, حاجی آقابابایی مرضیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف از انجام این تحقیق، بررسی رابطه میان سخت رویی و حمایت اجتماعی ادراک شده با سلامت روان و وضعیت ناتوانی زنان مبتلا به MS بوده است.روش: تعداد 83 بیمار از مراجعین درمانگاه ویژه MS بیمارستان سینا تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و پس از تکمیل پرسش نامه های حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران، بررسی دیدگاه های شخصی کوباسا، سلامت روان گلدبرگ و هیلیر (GHQ28) و نیز ارزیابی نورولوژیست بر طبق مقیاس وضعیت ناتوانی فیزیکی توسعه یافته کرتزکه (EDSS) مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها به تناسب از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن و نیز رگرسیون تک متغیری و چند متغیری گام به گام استفاده شد.نتایج: تحلیل آماری نشان داد، سخت رویی (P<0.01, r=-0.481) و همچنین خرده مقیاس هایکنترل (P<0.01, R=-0.401)، چالش (P<0.01, r=-0.423)، تعهد (P<0.01, r=-427) و حمایت دوستان (P<0.05, r=-0.268) با سلامت روان همبستگی مثبت دارند. در این تحقیق میان حمایت اجتماعی ادراک شده و سلامت روان رابطه معناداری وجود نداشت. همچنین میان سخت رویی و نیز حمایت اجتماعی ادراک شده با وضعیت ناتوانی زنان مبتلا به MS رابطه معناداری بدست نیامد.نتیجه گیری: با توجه به وضعیت نامطلوب سلامت روان زنان مبتلا به MS و همچنین همبستگی میان سخت رویی و خرده مقیاس های آن با سلامت روان، این بیماران می توانند با اکتساب و تقویت این مهارت، سلامت روان خود را بهبود بخشند.
صفحات :
از صفحه 110 تا 133
نویسنده:
علی زاده اصلی افسانه, فرقانی رامندی فاطمه, علیرضایی نصرت اله, آقاعلیخانی حسین, قدیری حسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل روان شناختی و جامعه شناختی موثر بر خودکشی و اندیشه خودکشی در زنان شهرهای شال و دانسفهان می باشد.روش: این تحقیق توصیفی از نوع علی – مقایسه ای می باشد. نمونه پژوهش شامل 90 نفر می باشد که جهت بررسی علل و عوامل موثر بر خودکشی (45 نفر زنانی که خودکشی ناموفق داشته اند و 45 نفر نیز زنان عادی که با آنها همتا شدند) از طریق سرشماری و نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. 260 نفر نیز جهت بررسی میزان اندیشه خودکشی در دانش آموزان دبیرستانی از طریق نمونه گیری خوشه ای گزینش شدند. در این تحقیق از سه پرسشنامه MMPI جهت سنجش تاثیر عوامل روان شناختی، محقق ساخته جهت سنجش عوامل جامعه شناختی و اندیشه خودکشی جهت سنجش اندیشه خودکشی استفاده شده است. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون خی دو، تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل گردید.نتایج: یافته ها نشان داد که همبستگی و انسجام اجتماعی، منزلت اجتماعی و اعتقادات دینی، انزوا و کناره گیری اجتماعی، ناکامیهای اقتصادی، عاطفی و اجتماعی، افسردگی، سایکوپات و رفتارهای ضداجتماعی با خودکشی و اندیشه خودکشی رابطه معناداری دارد .(p<0.01)نتیجه گیری: در مجموع این مطالعه نشان می دهد که استراتژی ها و برنامه های پیشگیری و آموزش باید در اولویت قرار گیرند.
صفحات :
از صفحه 71 تا 91
نویسنده:
نجات پگاه, پورنقاش تهرانی سیدسعید, حاتمی جواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مقدمه: هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان زنانه یا مردانه بودن تصورات قالبی جنسیتی مرتبط با گروه رشته های تحصیلی مختلف شامل بر ریاضی، انسانی، هنر، تجربی بدون پزشکی و پزشکی در ذهن دانشجویان ایرانی بوده است.روش: دویست و بیست و پنج دانشجوی زن و مرد مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل در دو گروه رشته علوم انسانی و ریاضی فنی در چهار مرکز آموزش عالی شهر تهران با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به یک پرسشنامه پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از آزمون t تک گروهی، تحلیل واریانس دوراهه و اندازه مکرر استفاده شد.نتایج: دو گروه رشته ریاضی و پزشکی مردانه و گروه رشته هنر زنانه شمرده شد. در مورد سه گروه رشته زبان، انسانی و تجربی، تصور ذهنی زنان زنانه، اما تصور مردان خنثی بود. تفاوت جنسیتی مبنی بر زنانه تر بودن تصورات جنسیتی زنان از گروه رشته ها مشاهده شد. در مورد گروه رشته انسانی، اثر تعاملی جنسیت و گروه رشته تحصیلی دانشجویان معنادار بود. همچنین در مقایسه با دانشجویان ریاضی، دانشجویان انسانی گروه ریاضی را مردانه تر دانستند.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که تکیه صرف بر آمار تحصیلی برای قضاوت در مورد زنانه یا مردانه بودن تصورات قالبی مرتبط با گروه رشته ها کفایت نمی کند. اولا به دلیل تجربیات افراد با شاغلان (در مورد علوم پزشکی) و دانشجویان (در مورد ریاضی) آن گروه رشته ها، و ثانیا به دلیل نقش انگیزه های مرتبط با عضویت گروهی صاحبان آن تصورات.
صفحات :
از صفحه 1 تا 18
نویسنده:
صفاری نیا مجید, سلگی زهرا, توکلی سوده
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: این پژوهش با هدف بررسی پایایی و روایی پرسشنامه هوش اجتماعی در دانشجویان دانشگاههای استان کرمانشاه انجام شده است.روش: پژوهش حاضر از نوع زمینه یابی بود. بدین منظور، 557 نفر از دانشجویان (238 پسر و 319 دختر) با میانگین سنی 22.2 و انحراف معیار 2.51 به شیوه تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. همه آزمودنی ها در پرسشنامه هوش اجتماعی (تت، 2008) و هوش هیجانی (شرینک، 1999) را تکمیل نمودند.نتایج: بررسی همسانی درونی پرسشنامه نشان داد که همه گویه ها بجز گویه های 5، 10، 14، 16، 17، 26، 33، 39 و 40 همبستگی بالایی با نمره کل دارند، بنابراین از 45 ماده پرسشنامه 9 ماده حذف شدند و آلفای کرونباخ پرسشنامه 0.78، همبستگی دو نیمه آن 0.76 و قابلیت بازآزمایی آن 0.75 به دست آمد. همچنین، برای بررسی روایی از روش روایی همزمان استفاده شد. به علت همبستگی بالای پرسشنامه با پرسشنامه هوش هیجانی، روایی همزمان مقیاس نیز تایید شد.نتیجه گیری: نتیجه این پژوهش نشان داد که پرسشنامه هوش اجتماعی ابزاری پایا و روا برای سنجش هوش اجتماعی در جمعیت ایرانی است.
صفحات :
از صفحه 57 تا 70
نویسنده:
دژبان ریحانه, نوری ابوالقاسم, سماواتیان حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: این پژوهش با هدف تبیین روابط میان عدالت سازمانی با دو خرده مقیاس عدالت توزیعی، عدالت رویه ای و تبادل رهبر- عضو با در یک شرکت صنعتی در اصفهان طراحی و اجرا گردید.روش: نمونه پژوهش 247 نفر از کارکنان شرکت ذوب آهن اصفهان بود که در تابستان 1389 در این شرکت مشغول به کار بودند و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه گردآوری گردید. پرسشنامه های عدالت سازمانی نیهوف وومورمان (1993)، تبادل رهبر- عضو گراین، نوواک و سومرکمپ (1982)، توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر (1995) و اعتماد به سرپرست هارتوگ و کوپمن (2003)، در این پژوهش به کار برده شد. ویژگی های روان سنجی ابزارها در حد مطلوب بود. داده ها از طریق همبستگی، رگرسیون ساده و چندگانه مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: نتایج نشان داد عدالت سازمانی رویه ای و تبادل رهبر- عضو (به عنوان متغیرهای پیش بین)، اعتماد به سرپرست و ابعاد توانمندسازی روان شناختی را به خوبی پیش بینی می کنند. عدالت توزیعی توان پیش بینی متغیرهای ملاک را نداشت. متغیرهای پیش بین اعتماد به سرپرست را بهتر تبیین کردند.نتیجه گیری: با توجه به یافته ها به مسوولان پیشنهاد می شود که جهت بهبود روابط سرپرست و زیردست و برقراری عدالت در اجرای دستورالعمل ها، برنامه های آموزشی تدارک دیده شود تا به موجب آن سطح اعتماد بین فردی در سازمان افزایش یابد.
صفحات :
از صفحه 134 تا 153
نویسنده:
عریضی سامانی سیدحمیدرضا, گل پرور محسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: این پژوهش با هدف بررس تحول شناخت و استدلال نوجوانان دختر و پسر راهنمایی در رفتارهای جامعه یار و مساعدت به دیگران در شهر اصفهان به مرحله اجرا درآمد.روش: جامعه آماری پژوهش را دانش آموزان دختر و پسر مدارس راهنمایی شش ناحیه شهر اصفهان تشکیل داده اند که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای 120 دختر و 120 پسر (در مجموعه 240 نفر) برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش شامل معمای جشن تولد آیزنبرگ، لنون و رات (1983) برای سنجش استدلال شناختی رفتار جامعه یار و مقیاس رفتار مساعدت به دیگران هورنای و کولیج (2004) بوده است. داده های حاصله با استفاده از Z گلاس و آزمون t گروههای مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.نتایج: یافته ها حاکی از آن بود که بین سطوح استدلال شناختی رفتار جامعه یار (شامل جهت گیری نیاز به دیگران، جهت گیری تایید، جهت گیری همدلانه و جهت گیری ارزشهای درونی) در بین دختران و پسران سه گروه سنی 12، 13 و 14 سال تفاوت معناداری وجود ندارد (P<0.05)، اما مقایسه سنی (نه بر مبنای جنسیت) در سطوح استدلال شناختی رفتار جامعه یار حاکی از آن بود که گروه سنی 14 سال کمتر از گروه سنی 12 و 13 سال در سطح جهت گیری تایید هستند، اما در سطح جهت گیری همدلانه بالاتر هستند. در مساعدت به دیگران نیز شواهد نشان داد که دختران هر سه گروه سنی 12، 13 و 14 ساله در سه حوزه نوعدوستی، نیاز به رابطه و خود خوارسازی به طور معناداری (P<0.05) دارای میانگین بالاتری هستند.نتیجه گیری: شواهد حاصل از این پژوهش نشان می دهد که رفتارهای جامعه یار دانش آموزان دختر و پسر ایرانی از شخصیت آنها آنها تاثیر زیادی می پذیرد.
صفحات :
از صفحه 36 تا 56
نویسنده:
سیمیاریان کوثر, سیمیاریان قاسم, ابراهیمی قوام آبادی صغری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش خودکنترلی بر کاهش سهل انگاری نوجوانان دختر پایه دوم متوسطه شهر تهران می باشد.روش: آمودنی ها 32 نفر (16 نفر گروه آزمایش و 16 نفر گروه کنترل) از دانش آموزان دختر سال دوم دبیرستان شهر تهران می باشند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده از میان کلیه دانش آموزان دختر سال دوم دبیرستان این شهر که در سال تحصیلی 89-88 مشغول به تحصیل بوده اند انتخاب شده اند. طرح پژوهش حاضر از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. ابزار مورد استفاده در این پژوهش آزمون سهل انگاری تاکمن می باشد. برنامه آموزشی خودکنترلی در طول 10 جلسه هفته ای یک جلسه بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. در حالی که گروه کنترل برنامه عادی زندگی خود را طی می کردند. فرضیه این پژوهش با استفاده از آزمون کوواریانس مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: نتایج پژوهش نشان داد که بین میانگین نمرات سهل انگاری در دو گروه آزمایش و کنترل با 99 درصد اطمینان تفاوت معنی داری وجود دارد، بدین معنی که آموزش خودکنترلی بر کاهش سهل انگاری در گروه آزمایش به طور معنی داری موثر بوده است. این یافته ها بیانگر آن است که برنامه آموزش خودکنترلی به دانش آموزان گروه آزمایش کمک کرده است تا سهل انگاری خود را کاهش دهند.
صفحات :
از صفحه 19 تا 35
نویسنده:
ارشدی نسرین, زارع مهذبیه راضیه, پیریایی صالحه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه ای ادراک طردشدگی در محیط کار در رابطه بین مبادله رهبر-عضو با رفتارهای انحرافی و بهزیستی روان شناختی بود.روش: نمونه این پژوهش شامل 294 نفر از کارکنان یک شرکت صنعتی بود که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. از این تعداد 84% مرد بودند و میانگین سن آنها نیز 35 سال بود. شرکت کنندگان در پژوهش پرسشنامه های مبادله رهبر-عضو (گرائن و یوهل-بین، 1995)، ادراک طردشدگی در محیط کار (هیتلان و نوئل، 2009)، رفتارهای انحرافی در محیط کار (بنت و رابینسون، 2000) و بهزیستی روان شناختی (ریف، 1994) را تکمیل نمودند. ارزیابی الگوی پیشنهادی از طریق الگویابی معادلات ساختاری (SEM) و با استفاده از نرم افزارهای SPSS ویراست 18 و AMOS ویراست 18 انجام گرفت. جهت آزمون اثرهای واسطه ای در الگوی پیشنهادی از روش بوت استراپ استفاده شد.نتایج: یافته ها حاکی از برازش خوب الگوی پیشنهادی با داده ها بودند. نتایج همچنین نشان دادند که روابط مطلوب میان رهبر و کارکنانش موجب کاهش ادراک طردشدگی در محیط کار می شود که این خود کاهش رفتارهای انحرافی در محیط کار و افزایش سطح بهزیستی روان شناختی افراد را به دنبال دارد.نتیجه گیری: تلاش مدیران و سرپرستان برای برقراری تعاملات مطلوب با کارکنان می تواند منجر به افزایش سطح سلامت روان و بهزیستی روان شناختی و کاهش ادراک طردشدگی و رفتارهای انحرافی در آنان شود.
صفحات :
از صفحه 92 تا 109
  • تعداد رکورد ها : 8