جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور >
مرور مجلات
>
پژوهشنامه نهج البلاغه
> 1402- دوره 10- شماره 40
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
تعداد رکورد ها : 5
سال 1403
دوره 12 , شماره 45
دوره 11 , شماره 44
سال 1402
دوره 11 , شماره 43
دوره 11 , شماره 42
دوره 11 , شماره 41
دوره 10 , شماره 40
سال 1401
دوره 10 , شماره 39
دوره 10 , شماره 38
دوره 10 , شماره 37
سال 1400
دوره 9 , شماره 36
دوره 9 , شماره 35
دوره 9 , شماره 34
دوره 9 , شماره 33
سال 1399
دوره 8 , شماره 32
دوره 8 , شماره 31
دوره 8 , شماره 30
دوره 8 , شماره 29
سال 1398
دوره 7 , شماره 28
دوره 7 , شماره 27
دوره 7 , شماره 26
دوره 7 , شماره 25
سال 1396
دوره 5 , شماره 17 بهار 1396
سال 1395
دوره 4 , شماره 16
دوره 4 , شماره 15
دوره 4 , شماره 14
دوره 4 , شماره 13
سال 1394
دوره 3 , شماره 9
دوره 3 , شماره 12
دوره 3 , شماره 11
دوره 3 , شماره 10
سال 1393
دوره 2 , شماره 8
دوره 2 , شماره 7
دوره 2 , شماره 6
دوره 2 , شماره 5
سال 1392
دوره 1 , شماره 4
دوره 1 , شماره 3
دوره 1 , شماره 2
دوره 1 , شماره 1
عنوان :
مدلسازی مفهومی اخلاق در کسبوکار مبتنی بر آموزههای نهجالبلاغه
نویسنده:
سید احمد مرتضوی نیر ، محمد حکاک ، ناصر یعقوب نژاد قاین
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
اصول اخلاقی بهدلیل نقش مهم آن در زندگی فردی و اجتماعی، در همهی جوانب زندگی بشر از جمله کسبوکارها مورد توجه بوده است و از این رو، بسیاری از بزرگان و اندیشمندان دین اسلام به تبیین این مفهوم و الگوپردازی راجع به آن پرداختهاند. هدف اصلی این پژوهش، استخراج مدلی مفهومی برای اخلاق در کسبوکار برمبنای دیدگاههای حضرت علی(ع) است. این پژوهش با رویکرد کیفی بوده و به روش تحلیل مضمون انجام شده است. براساس یافتههای پژوهش، اخلاق در کسبوکار سه مؤلفة «بینشی- ادراکی»، «فردی» و «حرفهای» دارد؛ اخلاق بینشی- ادراکی نشاندهندة عمق توجه و اهمیت امام علی(ع) به اصول دین اسلام بهعنوان سرمنشأ اخلاق بوده و شامل «توحیدباوری»، «معادباوری» و «عدلباوری» است؛ اخلاق فردی که در آموزههای اسلام ریشه در خلقیات الهی دارد شامل «حسن خلق درونی»، «حسن خلق در ارتباط با دیگران»، «دوری از رذایل اخلاقی درونی» و «دوری از رذایل اخلاقی در ارتباط با دیگران» بوده و دو جنبه درونی/ بیرونی و فضیلت/ رذیلت دارد؛ اخلاق حرفهای که ریشههای آن را میتوان در اخلاق فردی دانست، شامل «اثربخشی متقابل همکاری»، «اخلاق سازمانی»، «اصول سرپرستی»، «حقالناس و عدالت سازمانی» و «مدیریت صحیح حرفه» است. از نتایج مهم پژوهش حاضر این است که معادباوری از دیدگاه حضرت علی(ع) اهمیت ویژهای در اخلاق کسبوکار دارد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تحلیل رمزگانهای زبانی در خوانش نامه 53 نهجالبلاغه با تأکید بر رویکرد نشانهشناختی پییر گیرو
نویسنده:
فهیمه قربانی ، علی دودمان کوشکی ، علی سلیمی ، محمدنبی احمدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
متنها همواره برای تفسیر باز هستند، اما بهکارگیری رمزگان، توانش زبانی است که خوانشی متفاوت و فعالانهتر از متن، ارائه میدهد و شاخهای از نشانهشناسی بر پایۀ نقد ادبی است. رمزگانها، ظرفیتهای بالقوۀ متن را بالفعل کرده و با رمزگشایی، معانی نهفتۀ متن آشکار میشوند. روش این پژوهش، توصیفی – تحلیلی با تأکید بر رویکردنشانهشناختی است که در پرتو آن به بررسی رمزگانهای زبانی نامۀ 53 نهجالبلاغه بر اساس نظریۀ پییر گیرو پرداخته شد تا بدین ترتیب مشخص شود که رمزگانهای زبانی گیرو در تبیین محتوای فرمانِ حکومتی این نامه و در بیان روابط بین کارگزاران و مردم به چه صورت بهکار رفتهاند. در نهایت مشخص گردید که نشانههای زبانی نامۀ مذکور، حاصل تعامل رمزگانهای منطقی، زیباییشناسی و اجتماعی است که در سه محورِ تحکم شدید فرمانده به نیروی زیردستش، خطرهای تهدیدگر نظام سالم حکومت و ترکیب خدایی – انسانی حکومتداری، تجلی یافتهاند. رمزگانهای منطقی نامه، نشانهها و علائمی هستند که به جنبههای انسانی پرداخته و امور واضح و عینی هستند که بر اساس عقل و منطق انسانی پذیرفته میشوند و در اکثر موارد حول محور عدالت که یک استراتژی سیاسی و برنامۀ اجتماعی لازمالإجراست، میچرخند. رمزگانهای زیباییشناسیِ نامه در اسلوبهای بلاغیِ مجاز، استعاره، کنایه و تشبیه تجلیدهندۀ ارتباط بین ادبیات و هنر است و اصول ارتباط بین حاکم و رعیت را با صورتهای بلاغی بیان کردهاند. رمزگانهای اجتماعی نامه، شامل دین، گروههای شغلی، نام، القاب و لحن کلام است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
ارائه الگوی تربیتی با رویکرد جهاد تبیین از دیدگاه نهجالبلاغه
نویسنده:
فرامرز محمدی پویا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
امروزه نظام سلطه با راه انداختن جنگ شناختی، تلاش زیادی در جهت تحریف واقعیت و عوض کردن جای حق با باطل و ظالم با مظلوم دارد. برای مقابله با این جنگ شناختی باید به جهاد تبیین روی آورد. جهاد تبیین نه به شخص خاصی محدود میشود و نه به زمان خاصی؛ از همینرو باید تربیت افراد تبیینگر در دستور کار نظام تعلیم و تربیت قرار گیرد. با توجه به اهمیت تبیینگری در دین اسلام و سیره ائمه(علیهمالسلام)؛ هدف از پژوهش حاضر ارائه الگوی تربیتی با رویکرد جهاد تبیین از دیدگاه نهجالبلاغه میباشد. برای این منظور از رویکرد کیفی و روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. یافتهها حاکی از این است که برای تربیت افرادی که رفتار تبیینگرانه(شامل گفتار و کردار) داشته باشند باید گرایش به تبیینگری را در ایشان پرورش داد و لازمهی گرایش به تبیینگری، پرورش بینش تبیینگری میباشد؛ یعنی برای تربیت مبتنی بر جهاد تبیین بایستی به بینش تبیینگری در نظام تربیتی توجه داشت. از همینرو بایستههایی برای پرورش بینش تبیینگری بر اساس نهجالبلاغه احصا شد که عبارتند از: آگاهیبخشی، تکلیفگرایی، پرسشگری، گفتگو و مناظره برهانی، سندیت و مرجعیت، مخاطبمداری، موقعیتشناسی و زمانسنجی.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
جایگاه گزارههای اخلاقی تغافل و تجسس در اجرای فریضه امربهمعروف و نهی از منکر نسبت به مردم و حکومت از منظر امیرالمؤمنین علی (ع)
نویسنده:
احمد رضوانی مفرد ، مهدی جعفری هرندی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
اقامه امربهمعروف و نهی از منکر با هدف محوری اصلاح و تربیت، از سوی شارعمقدس بهعنوان تکلیفی همگانی معرفی شده است و نظر به رابطه تنگاتنگ اصلاح و تربیت با ارزشهای اخلاقی، یکى از عوامل تأثیرگذار در این زمینه، بهرهگیری از فضائل اخلاقی و توجه ویژه به گزارههای «تغافل» و «تجسس» است. لکن چگونگی بهکارگیری آنها مسألهای مهم بهنظر میرسد. چرا که ممکن است مکلف با رویکردی افراطی و یا تفریطی و توجیه اداء تکلیف شرعی دچار انحرافاتی همچون «تجسسهای نابجا»، «تجاوز به حریم خصوصی» «غفلت و بیتفاوتی» و «لجامگسیختگی اخلاقی» شود. مسئله اصلی این پژوهش، تبیین حد و مرز اعتدالی تغافل و تجسس در اجرای امربهمعروف و نهی از منکر نسبت به دو حوزه «مردم» و «حکومت» با محوریت کلام و سیره امیرالمؤمنین (ع) میباشد که با روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از تجزیهوتحلیل دادهها و رویکردی کاربردی اقدام به معرفی حد اعتدال شرعی، اخلاقی و تبیین مبانی نظری آن مینماید بدینصورت که در امور باطنی مردم و خطاهای جزئیه و سهوی کارگزاران، حکم به تغافل و عدم جواز تجسس و جهت حفظ کیان، امنیت، عموم جامعه و مراقبت از تحرکات نظامی دشمنان بیگانه و توطئه مخالفان و معاندان داخلی و جاسوسان، و آگاهی از نیازها، مشکلات مردم، حکم به جواز تجسس و عدم تغافل مینماید تا جامعه و حکومت از آثار و نتایج آن همچون معرفت نسبت به حد اعتدالی تغافل و تجسس در امور شخصی و باطنی مردم و همچنین دستگاه حاکمیتی و مصادیق آن بهرهمند شوند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بررسی میزان انطباق تفسیرهای نهجالبلاغه با مراحل معناسازی در نظریه آمیختگی مفهومی
نویسنده:
علی اکبر ارجمند راد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
استعاره مفهومی از مهمترین مفاهیم معناشناختی موجود در کتاب دینی گرانبهایی مانند نهجالبلاغه محسوب میشود، اما فهم استعاره نمیتواند همة جوانب معناشناختی را آشکار سازد. در برخی فرازها، تحلیل استعارههای مفهومی نمیتواند از حد خاصی فراتر رود و محدود شدن به استعارههای مفهومی باعث پوشیده ماندن بخش عمدهای از مفاهیم میشود. در پژوهش حاضر، به بررسی وجود یا عدم انطباق تفسیرهای موجود از نهجالبلاغه با مراحل معناسازی و چارچوبهای نظریة آمیختگی مفهومی (فوکونیه و ترنر، 2002، 1998) پرداخته میشود. این پژوهش از نوع توصیفی و روش آن تحلیل محتوا است. از حجم حکمتهای نهجالبلاغه به روش نمونهگیری احتمالی طبقهبندیشده و با تخمین شخصی برآورد حجم نمونه حدود ده درصد بهعنوان حجم نمونه مورد بررسی قرار گرفته است. یافتهها نشان میدهد که در حکمتهای مورد بررسی از تمام انواع آمیختگی مفهومی استفاده شده است و با بکارگیری سه مرحله ترکیب، تکمیلسازی و گسترش در این حکمتها میتوان به معنایی نوپدید دست یافت که هدف کلی آن خلق مقیاسی در سطح انسان است تا از این طریق مفاهیم ربوبی برای او قابل درک شوند. در بیشتر نمونههای ارائه شده استفاده از توانایی خلاق بشری برای بیان مفاهیم انتزاعی از طریق مفاهیم عینی و ملموس در فضاهای مختلف کاملاً روشن است. در ترجمهها و شرحهای نهجالبلاغه نیز شکلگیری فضاهای آمیخته متفاوت در ذهن مفسران و مترجمان مختلف قابلمشاهده است. شاید با بررسی ترجمههای مختلف بتوان گفت که گوناگونی بسیار زیاد ترجمهها و شرحها نتیجه فضاهای گوناگونی است که در ذهن مفسران و مترجمان مختلف ایجادشده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
تعداد رکورد ها : 5
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید