جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > اسلام پژوهان > 1399- دوره 7- شماره 14
  • تعداد رکورد ها : 4
نویسنده:
روح‌اله شه‌مرادی ، سجاد ساغری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
امامان معصوم: ما تقریبا آماده مذاکره، مناسبت، ارتباط و گفتگو با مسلمان، غیرمسلمان، موافق و مخالف بودند و یکی از دلایل روشنایی تشیع در جهان ارتباط و تعامل خوب آن و در نتیجه معرفی خوب آن در سراسر گیتی‌‌می باشد. فلذا در زمان امام علی7 هم بدین شکل بود و امام علی به جهت حفظ وحدت و جلوگیری از کشتار و نابود نشدن دین در زمان خود، به مقتضای زمان با افراد برخورد‌‌می کرد و قطعا اگر امورات عادی بود برخورد و همکاری امام با افراد متفاوت بود، مثل دوران خلافت حضرت که در مقابل خوارج کوتاه نیامد و اگر در آن زمان با خوارج همکاری‌‌می کرد تا مثلا وحدت حفظ شود قطعا اسلام نابود‌‌می شد، پس مهم ترین مناسبات امام علی7 که در این مقاله به آن اشاره شده است مسلمان بودن افراد در زمان‌‌‌های خاص است و این اصلی بود که علی7 در صدد حفظ آن بود.
صفحات :
از صفحه 31 تا 56
نویسنده:
اصغر میرزاپور ، محمد شرفی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شرک و بت‌پرستی در بین بشر همواره بوده است و یکی از بخش‌های اساسی دعوت انبیاء را دعوت به توحید و نفی شرک و مبارزه با آن تشکیل می‌دهد. این انحراف در جامعه جاهلی اعراب نیز بوده است. شناخت انحرافات و باورهاى دینى ساکنان جزیرة العرب و حجاز، پیش از ظهور اسلام ضرورى و سودمند است. این آگاهى از ادیان و مذاهب عصر جاهلى مى‌تواند خاستگاه انحراف‌ها و ریشه تحریف‌هاى در ادیان الهى را بشناساند. این شناخت به ما کمک مى‌کند تا بدانیم چگونه رسول الله9 توانست با آن انحراف‌هایى دینى مبارزه کند و در اندکى بیش از دو دهه، شرک و بت‌پرستى را در جزیرة العرب ریشه کن نماید. در پژوهش حاضر تلاش بر این است زمینه‌های کفر و بت‌پرستی در عصر جاهلیت به درستی تبیین گردد، تا برای همگام مشخص گردد که اسلام در چه زمینه‌ای توانست رخ نمایاند و زمینه‌های شرک و بت‌پرستی را به کلی بر طرف نماید.
صفحات :
از صفحه 121 تا 132
نویسنده:
علی کریمی شیاسی ، سیدقدیر عسکری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هویت و حاکمیت دو مفهوم به هم تنیده و تأثیر گذار در عرصه سیاسی محسوب می‎شوند که گاه در تعامل و گاه در تضاد با یکدیگر به ایفای نقش می‎پردازند. مقوله هویت و حاکمیت در تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. نظام‌‌‌های سیاسی حاکم در ایران در هر دوره و مطابق با اهداف و ایدئولوژی خویش سعی در نهادینه ساختن هویتی خاص را داشته‌اند و هویت‌ها نیز در هر دوره مطابق با سیاست‌‌‌های هویتی حاکمیت به ایفای نقش پرداخته اند. از آنجا که روح جامعه ایرانی را باورها و ارزش‌‌‌های دینی تشکیل می‎دهد، هویت دینی نقش اساسی و بی بدیل در تقابل و یا همراهی حاکمیت، در طول تاریخ ایفا نموده است. با درک این مهم پژوهش حاضر ضمن در نظر گرفتن هویت دینی به عنوان عنصری محرک و نیرومند در جامعه ایران به بررسی جایگاه و نقش آفرینی آن بر فضای سیاسی حاکم بر کشور از پهلوی اول تا پایان جنگ تحمیلی می‎پردازد. به نظر‌‌ می‎رسد ساختار سنتی و مذهبی در کشور و نهادینه‌شدن ارزش‌‌‌های دینی در میان جامعه ایرانی در طول تاریخ، تقابل جامعه با رژیم پهلوی و تحقق انقلاب اسلامی و در ادامه پیروزی و عبور از تهدیدات ناشی از جنگ تحمیلی را به همره داشته است.
صفحات :
از صفحه 7 تا 30
نویسنده:
حسن پاکدامن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
با نگاهی به آیات، روشن می‎گردد که هیچ مکتبی مانند اسلام به محیط زیست و حراست از آن اهمیت نداده است. قرآن کریم در بسیاری از آیات، انسان‎ها را به مطالعه طبیعت و عناصر آن فراخوانده است؛ زیرا توجه انسان به طبیعت در حقیقت نگرش به جهان هستی است که باعث تفکر و اندیشیدن انسان می‎شود. نابسامانی‎های موجود امروز در طبیعت و آلودگی‎های زیست‎محیطی، ناشی از بهره‎وری نادرست از طبیعت و منابع آن است. دین مبین اسلام، همان‎گونه که ارتباط انسان با خداوند و جامعه انسانی را بیان کرده است، چگونگی ارتباط و نحوه رفتار انسان با طبیعت و حیوانات را نیز بیان نموده است. این مقاله حقوق محیط‌زیست و حیوانات از منظر قرآن را مورد بررسی قرار داده است؛ مسأله‎ای که در عصر حاضر با توجه به هجمه‌ی مدرنیته به منابع حیاتی بشر از جمله آب و هوا، مورد توجه همه‌ی اندیشمندان و دوستداران محیط سالم برای زندگی آدمیان قرار گرفته است؛ چنان‎که سلامت محیط زیست در تعالیم اسلام نیز جایگاه خاصی دارد. در این تحقیق روشن شده است که قرآن، حفاظت از محیط‌زیست عبادت می‎داند و انسان‌ها همواره باید در حفظ حریم طبیعت و حیوانات بکوشند. بنابراین اکنون وظیفه ماست که این حقوق، روش‎ها و شیوه‎ها را آموخته و در حفظ و حراست از محیط‌زیست پیرامون خویش بکوشیم و آن را برای نسل‎های آینده حفظ نماییم.
صفحات :
از صفحه 57 تا 98
  • تعداد رکورد ها : 4