جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > فرهنگ پژوهش > 1389- دوره 3- شماره 7
  • تعداد رکورد ها : 4
نویسنده:
غلامحسین جواد پور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
آگوستین یکی از بزرگ‌ترین الهی‌دانان و قدیسان مسیحی است که در تمام تاریخ مسیحیت منشأ اثر، تفکر و ایده‌های اختصاصی بوده است. علاوه بر افکار معرفت‌شناختی و هستی‌شناختی وی، ایده‌های الهیاتی او بسیار مهم و تبیین‌کننده آموزه‌های کتاب مقدس است. مفهوم و چیستی خدا، تثلیث، مسیح، کلیسا، گناه نخستین،رابطه عقل و ایمان، مسأله شر و... مباحثی هستند که آگوستین در آنها اظهارنظر کرده است و در تاریخ تفکر مسیحی از آنها فراوان یاد می­شود. این مقاله بر آن است تا اندیشه‌های وی در حوزه الهیات را برشمرد و شخصیت و افکار وی را معرفی می‌کند.
نویسنده:
نرجس عبدیانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
نویسنده:
مقدسه خلیلی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
همه اندیشمندان مسلمان بر متکلم بودن خداوند اتفاق نظر دارند؛ اما در چگونگی آن بین فرقه‌های کلامی و فلسفی اختلاف است. عدلیه (امامیه و معتزله) کلام را صفتی فعلی، حادث و قائم به غیر می‌دانند و اشاعره به کلام نفسی معتقدند و آن را بسیط و قائم به ذات خداوند می‌دانند و برای اینکه اشکال ربط حادث به متغیر پیش نیاید، کلام خدا را قدیم پنداشتند که از اینجا مفهومی به نام حدوث و قدم قرآن پدید آمد که منشأ نظریه‌پردازی‌های بعدی شد. معتزله قائل شدند احکام قرآن می‌تواند با شرایط مختلف تغییر کند؛ بر خلاف اشاعره که احکام قرآن را فراتاریخی ‌دانستند. زمانی که این بحث به دست روشنفکران اهل سنت رسید، گفتند قرآن حادث است و در نتیجه حکم صدر اسلام برای زمان کنونی کاربرد ندارد. مهم‌ترین اشتباه در این بحث حادث پنداشتن قرآن است؛ اما وجود ملازمه آن با تاریخی بودن احکام، یک مغالطه است؛ زیرا ممکن است ظرف حادث، ولی مظروف، زمانی یا فرا‌زمانی باشد.
نویسنده:
محمد کاظم کریمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 4