جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور >
مرور مجلات
>
نقد كتاب كلام فلسفه عرفان
> 1396- دوره 7- شماره 13 و 14
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
تعداد رکورد ها : 9
سال 1396
دوره 8 , شماره 15 و 16
دوره 7 , شماره 13 و 14
سال 1395
دوره 6 , شماره 11و12
دوره 5 , شماره 9و10
سال 1394
دوره 4 , شماره 7و8
دوره 3 , شماره 5و6
سال 1393
دوره 2 , شماره 3و 4
دوره 1 , شماره 1و2
عنوان :
گمشدۀ فلسفه در آکادمیهای ایران نقد فلسفۀ دانشگاهی ایران بهبهانۀ بررسی کتاب فیلسوفان هیتلر
نویسنده:
عاطفه صاحبقدم
نوع منبع :
نمایه مقاله , نقد و بررسی کتاب
زبان :
فارسی
چکیده :
برای تحلیل جایگاه و اهمیت کتاب فیلسوفان هیتلر در حیات فکری ما، ابتدا سعی کردهام با رویکردی انتقادی به وضعیت فلسفه در دانشگاههای ایران بپردازم. برای رسیدن به این مهم، چگونگی خوانشِ تاریخ فلسفه در این گروهها را با تحلیل نقش و جایگاه تاریخ فلسفه کاپلستون منتقدانه واکاوی کرده و سپس با یاری نظریهها و روشهای معاصرانی چون فوکو و سعید، تبعات و نتایج فقدانها و کاستیهای آن نوع خوانش را تحلیل کردهام. ما در نقد فلسفۀ دانشگاهی از فقدان نظریهها و رویکردهایی سخن میگوییم که در بافت کتاب فیلسوفان هیتلر تنیده شدهاست. پس از این نقد، در بخش بعدی مقاله، خود کتاب بررسی خواهد شد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 197 تا 229
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
مدخل ‘Eristic’ در واژهنامۀ توصیفی منطق
نویسنده:
مهدی عظیمی
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
در واژهنامۀ توصیفی منطق واژۀ ‘Eristic’ به «جدل» برگردانده شده و چنین تعریف گردیده است: «فنّی در مغالطه که در استدلال جهت ترغیب مخاطب برای پذیرفتن مطلبی بکار میرود». ما در این جستار پیشینۀ این واژه را تا مگاراییان نخستین پیجُستهایم و سپس با کاوش در سه نوشتۀ ارسطو (جایگاههای بحث، ابطالهای سوفیستی، و متافیزیک) و مقایسۀ آنها با ترجمههای انگلیسی، عربی، و فارسی نشان دادهایم که برابر درست واژۀ یادشده «مشاغبه» یا «ستیزش» است. سپس با واشکافی سخنان ارسطو و سنجش آنها با منطق الشفاء تعریف روشنی از آن به دست دادهایم.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 121 تا 129
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
جریانشناسی قانون اخلاق از رهگذر نقد عقل به عقل
نویسنده:
حمیدرضا حسنی
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
کتاب قانون اخلاق برپایه نقد عقل به عقل تألیف استاد علی عابدی شاهرودی در سه مرحله سامان یافتهاست: دیدگاههای عمده و کلاسیک موجود درباب عقل عملی در فلسفه شرق (ابنمسکویه، ابنسینا، محقق طوسی، صدرالمتألهین، محقق سبزواری و ...) و نیز دیدگاههای عمده کلاسیک درباب اخلاق و عقل عملی در فلسفه غرب (ارسطو، دکارت، اسپینوزا و کانت) در ترتیبی تاریخی مورد شناسایی قرار گرفتهاست. این دیدگاهها مستقیماً از اصلیترین آثار این اندیشمندان گزارش و سپس شرح و تفسیر و سنجش شدهاند. بااینحال گزارش، شرح و تفسیر نظریه کانت دربارۀ اخلاق و عقل عملی بخشهای مهمی از این کتاب را به خود اختصاص دادهاست. کتاب در مرحلۀ نهایی تحت عنوان «تأسیسات اخلاق» بهاجمال به نظریۀ اساسی مؤلف دربارۀ اخلاق میپردازد که از خلال نقّادی عقل بهطور محض و بدون مراجعه به تجربه حاصل شدهاست. ازجمله اساسیترین بحثهای این بخش میتوان به تفسیر نوینی از آزادی اراده در کنار پاسداشت قانون علیت و علیت احاطی خداوند اشاره کرد، بهنحوی که آزادی اراده بدون فرض واجب، امکان نخواهد داشت.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 129 تا 149
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
فلسفه اخلاق بهروایت جان دیویی
نویسنده:
شیما جرجانی
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
فلسفه اخلاق (عام)
چکیده :
در این نوشتار درصددیم تا به بررسی کتاب فلسفۀ اخلاق جان دیویی بپردازیم. ازاینرو ضروری است به چهار موضوع پرداخته شود: پیشینۀ آثار تألیفی درخصوص فلسفه و اخلاق جان دیویی به زبان فارسی و تبیین نقاط قوت و ضعف آن؛ تبیین مسألۀ محوری کتاب؛ ضرورت انتشار این اثر؛ دستاوردهای علمی این اثر برای آموزش و پژوهش فلسفی در ایران. برای تبیین و پاسخ به این پرسشها بخشهایی از کتاب تلخیص شده و گزارشی ارائه میشود. در انتها با توجه به مطالب کتاب پاسخ پرسشها ارائه میشود.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 149 تا 159
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نگاهی به کتاب تاریخ، نظریه و عمل فلسفه برای کودکان؛ چشماندازهای جهانی
نویسنده:
معصومه قنبری
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
تاکنون افزونبر صد کشور برنامۀ فلسفه برای کودکان را بهصورت رسمی یا غیررسمی وارد نظام آموزش و پرورش خود کردهاند. بیش از یک دهه است که ادبیات این برنامه وارد ایران شدهاست و درمقام نظر و عمل با فرازوفرودهایی همراه بودهاست. ترجمه و تألیف آثار در حوزۀ فبک، نگارش مقاله و پایاننامه، برگزاری کارگاههای تربیت مربی و اجرای فبک در برخی از نهادهای تربیتی بازتاب تلاش پژوهشگران این حوزه در کشور است. این نوشته به معرفی یکی از نمونههای موفق کتابهای استادان ایرانی این حوزه در سطح جهانی آن پرداختهاست.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 159 تا 169
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
هجرت از هرمنوتیک به سیاست رهاییبخش
نویسنده:
علی کربلایی
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هرمنوتیک (فلسفه)
چکیده :
پروفسور دیتر میسگلد، بیش از سی سال در مؤسسۀ مطالعات تعلیم و تربیت اونتاریو در دانشگاه تورنتو، فلسفۀ تعلیم و تربیت درس میداد. اولینباری که بهعنوان دانشجوی تحصیلات تکمیلی به این مؤسسه آمدیم، دریافتیم که پروفسور میسگلد در هالهای از رازگونگی احاطه شدهاست. بسیاری بر ذکاوت و گسترۀ دانش و گهگاه شخصیتِ دلهرهآورِ او صحه میگذاشتند. اما کنجکاویِ بسیاری نیز دربارۀ تغییراتِ فکریِ او و علتِ رویگردانیِ وی از فلسفه وجود داشت. بهگفتۀ مدیر پیشینِ گروه فلسفه، «پانزده سالِ نخستی که دیتر به گروه فلسفۀ تعلیم و تربیت آمد، سرزنشمان میکرد که آنقدر که باید، فلسفی نیستیم. پانزده سالِ پایانی، ما را متهم میکرد که زیادی فلسفی هستیم.»[i] کنجکاو شده بودیم که چطور میشود کسی که آموزشهای بینظیری از متفکرانی دیده بود که شکلدهندۀ اغلب سننِ فلسفیِ قرن بیستم بودهاند، سرانجام از فلسفه روی برگردانَد و دیگر آن را مفید نداند. همین دگردیسی بود که در پیِ فهمش بودیم. میسگلد متفکری نامتعارف است: او نه چپگرا و تندروست، نه بههیچروی راستگرا. نه متفکری سکولار است، نه مارکسیستی ضددین. او بههیچروی نویسنده یا فیلسوفی متعارف نیست. او نقشی برای خود قائل است که برای بسیاری عجیب بهنظر میرسد و توضیحدادنِ آن به همگان دشوار است. بهزودی بر ما آشکار شد که میسگلد از دستهبندیهای ساده سرپیچی میکند: آنجاکه باید فلسفی میبود، سیاسی میشد و آنجاکه پاسخی سیاسی انتظار میرفت، رویکردی تاریخی درپیش میگرفت. ازآنجاکه ما هر دو مجذوب فلسفهایم و دنبال فهم اینکه چرا میسگلد رفتهرفته از آن روی برگرداند، انگیزۀ اصلی و پرسش راهبرِ ما این است که: چرا کسی که در یکی از شورانگیزترین محیطهای فلسفیِ قرن بیستم (دانشگاه هایدلبرگ) آموزش دیدهاست، آرامآرام از فلسفه روی برمیگردانَد؟ با میسگلد در پاییز ۲۰۰۵ گفتوگو کردیم و 75 سؤال از او پرسیدیم که در حال آمادهکردن آن برای چاپ بهشکل کتاب هستیم. در مقالۀ پیشرو، سه عامل اصلیای را که بر هجرت او از فلسفه به سیاست رهاییبخش اثرگذار بوده، بررسی میکنیم: خوانشِ او از ریچارد رورتی، مواجهۀ شخصیِ او با بودیسم و باریکاندیشیهای گاه ریشهایِ او در سیاست جهانی و رژیمهای امنیتیِ جدید، بهویژه در بستر آمریکای لاتین.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 169 تا 189
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
روزنهای به اندیشه مارتین هیدگر
نویسنده:
زینب انصاری
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
روزنهای به اندیشه مارتین هیدگر اثر مایکل اینوود[i] استاد فلسفه ترینیتی کالج آکسفورد[ii]، در سال 1997 با عنوان Heidegger به زبان انگلیسی منتشر شد. پس از آن داوید برنفلد[iii] کتاب را با همین عنوان به زبان آلمانی ترجمه کرد و بدینترتیب، این کتاب وارد حوزۀ ادبیات مربوط به هیدگر در زبان آلمانی شد. سرانجام این اثر را در سال 1395 دکتر احمدعلی حیدری، عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی به فارسی برگرداند و با همکاری مؤسسۀ نوارغنون و انتشارات علمی به چاپ رسید. چنانکه از عنوان کتاب روشن است، نویسنده میکوشد روزنهای به اندیشۀ غنی و دیریاب هیدگر بگشاید و خواننده را یاری کند تا اندکاندک دالان دشوار فهم سخن و اندیشۀ هیدگر را بپیماید. برای این کار بیشتر به اثر مهم هیدگر در دوران متقدم اندیشۀ او، یعنی کتاب وجود و زمان میپردازد. سپس درنگی کوتاه بر موضوع «هنر» نزد هیدگر دارد که غالباً به دوران پس از وجود و زمان، یعنی سالهای گذار به نظرگاه متأخر بازمیگردد. کنار هم قرارگرفتن این دو نظرگاه در اینجا خود مجال میدهد تا با تغییر نگرش هیدگر در این سالها، یعنی آنچه بهاصطلاح «گشت» خوانده میشود، مواجه شویم.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 189 تا 197
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
هرمنوتیک بهمثابه همزبانی
نویسنده:
علی پیرحیاتی
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هرمنوتیک (فلسفه)
چکیده :
کتاب هرمنوتیک اثر ژان گروندن میتواند شناخت مختصر و مناسبی دربارۀ تاریخ بحثهای هرمنوتیکی برای خواننده پدید آورد، زیرا هرمنوتیک را همچون یک سنت معرفی میکند و زوایای مختلف آن را در فلسفۀ معاصر نشان میدهد. درعینحال تصورات رایج نادرست دربارۀ هرمنوتیک را هم میزداید. در مقالۀ حاضر ابتدا به محتوای کلی کتاب میپردازیم. سپس نکتههایی را درباب ترجمۀ فارسی برمیشماریم.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 239 تا 245
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
معرفی و ارزیابی کتاب تاریخ و تبیین مفهوم خرد
نویسنده:
عباس نعمتی، عادل نعمتی
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
این نوشتار به سه بخش تقسیم میشود. بخش نخست دربارۀ زندگی و جایگاه نویسندۀ اثر در جغرافیای اندیشۀ فلسفی معاصر است. بخش دوم به بازخوانی درونمایههای اثر اختصاص دارد. این بخش شامل سه زیربخش میشود: 1. خرد نگرهپرداز؛ 2. خرد انتقادی؛ 3. یک خرد و عقلانیتها که چگونگی پیدایش گونههای خرد را آنچنانکه نویسنده میاندیشد، بررسی میکند. بخش سوم به اهمیت این اثر در فهم مسائل اندیشگانی معاصر ایران میپردازد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 229 تا 239
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
تعداد رکورد ها : 9
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید