جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 4
نویسنده:
ایمره لاکاتوش
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
متن حاضر سخنرانى کوتاهى از ایمره لاکاتوش دانشمند برجسته منطق، فلسفه علم و فلسفه ریاضى در رادیو است که ایراد شده است. لاکاتوش در سال 1922 در مجارستان به دنیا آمد، در سال 1994 از دانشگاه بروسن فارغ التحصیل شد. در سال 1945 به ترجمه مهمترین آثار ریاضى پرداخت و ترجمه اثر بزرگ پولیا[1] «چگونه باید حل کرد» را به پایان رساند. در سال 1956 که شورش طرفداران تیتو در مجارستان به وسیله ارتش شوروى سرکوب شد، لاکاتوش ابتدا به وین و سپس به انگلستان رفت و با آثار پوپر آشنا شد و تز PH. Dخود را در باب دلایل «منطق اکتشاف ریاضى» نوشت. وى مدتى دستیار و همکار پوپر بود و پس از چندى در صف منتقدین وى قرار گرفت، لاکاتوش در سال 1974 درگذشت.
صفحات :
از صفحه 34 تا 38
نویسنده:
حسین شکرکن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 24 تا 33
عنوان :
نویسنده:
عباس نبوی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 13 تا 23
نویسنده:
احمد صدری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تهاجم فرهنگ هاى سلطه جو بر دیگر فرهنگ ها واقعیتى انکارناپذیر در تاریخ حیات اجتماعى انسان است. در مقابلِ تهاجم، دفاع و بلکه حمله متقابل حکم قطعى عقل سالم است. امّا از دیگر سو، فرهنگها نیازمند داد و ستد و شناخت یکدیگرند، تا از این طریق به وسعت افق اندیشه و عمل و غناى هرچه بیشتر دست یابند. برخورد فرهنگ ها، منازعه اى همه جانبه و در عین حال همراه با تعاطى است. نزاعى فکرى در عین تمایل به درک بیشتر و فهم درست تر از یکدیگر، و همین تمایل به درک بهتر است که «تفاهم میان فرهنگى» را ضرورى مى سازد. حدیث منازعه فرهنگ ناب اسلامى با فرهنگ معاصر غرب، خود به روایتى مفصل نیازمند است، و کیست که عنصر سلطه جویى و تحقیر دیگران را در جوهره فرهنگ غرب با تمام وجود درک نکند؟ از این زاویه، تحلیل جبهه مدافعین و شیوه هاى دفاع مهمترین سئوالى است که پاسخ شایسته و عمیقى را مى طلبد. به واقع نقش روشنفکران حوزوى و دانشگاهى در این جبهه چیست؟. و اما از زاویه تلاش براى دست یابى به تفاهم نیز، دل مشغولى دیگرى لازم است. و چه بسا که با فراهم آمدن شرایط مساوى در جهت تفاهم میان فرهنگى، بخش اعظم منازعه برخیزد، البته اگر شرایط مساوى پدید آید!! بهر حال اولین سئوال در تبیین مسیر تفاهم مزبور، ارائه فرضیه تفاهم و تعیین حاملان آن است. به راستى چه کسانى مى توانند بار تفاهم میان فرهنگى را بر دوش کشند؟
صفحات :
از صفحه 2 تا 12
  • تعداد رکورد ها : 4