جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
نویسنده:
اعلاباف صباغی مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 183 تا 202
نویسنده:
سلیمی فر مصطفی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این مقاله بررسی وضعیت بهره وری عوامل تولید و میزان به کارگیری آنها در گروه های صنعتی بزرگ و نیز کل صنعت استان خراسان در سال 1380 است. به این منظور از دو رویکرد شاخص بهره وری و براورد تابع تولید استفاده شده است. همچنین شاخص های کاربری، سرمایه بری و انرژی بری صنایع استان مورد محاسبه قرار گرفته اند. در پایان بهره وری نیروی کار (به عنوان یکی از عوامل اصلی تولید) در صنایع استان و نیز صنعت کشور مقایسه شده اند. نتایج حاصله حاکی از آن است که بهره وری نیروی کار درصنعت کشور، از صنعت استان در سال مورد مطالعه بیشتر بوده است. مقایسه بین گروه های صنعتی نیز مبین آن است که فقط در پنج گروه صنعتی وضعیت استان از نظر بهره وری از متوسط کشوری بهتر است، در بقیه گروه ها، استان از این نظر در جایگاه بعدی قرار می گیرد. این تحقیق همچنین نشان داد که غالب گروه های صنعتی استان خراسان کاربر بوده و هفت گروه صنعتی از میانگین صنعت استان بیشتر انرژی مصرف می کنند.
صفحات :
از صفحه 331 تا 357
نویسنده:
قوامی هادی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 151 تا 172
نویسنده:
رنجبر امید, علمی زهرا (میلا)
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله، تغییر کاهش شکاف درآمد سرانه‎ 138 کشور دنیا به سمت امریکا، با کمک مدل سری زمانی فرضیه‎ هم ‎گرایی و آزمون‏ های ریشه‎ واحد داده ‎های تابلویی، طی دوره‎ 1950-2008 بررسی شده است. کلیه آزمون ‏های ریشه‎ واحد داده ‏های تابلویی فرضیه هم ‎گرایی گروهی کشورها به سمت امریکا را رد می ‏نمایند. نتایج آزمون‏ های ریشه‎ واحد تک متغیره حاکی از ارتقا درآمد سرانه کشورهای کره‎ جنوبی، سوئیس، اتریش، مجارستان و لسوتو و واگرایی قوی کشورهای نیوزیلند، اردن و سوریه می باشند. تخمین نقاط شکست نشان می ‏دهد، بیشتر شکست‏ های ساختاری حول تاریخ ‏های خاصی مانند شوک ‏های نفتی و یا بحران ‏های مالی اتفاق افتاده ‎اند. بر اساس سایر یافته ‏های این مطالعه، بیشتر کشورهای فقیر همچنان فقیر و بیشتر کشورهای ثروتمند همچنان ثروتمند باقی مانده ‏اند. در این بین، تعدادی از کشورها مانند هنگ ‏کنگ، تایوان، سنگاپور، چین و هند از بن ‏بست عقب ماندگی خارج، اما تعدادی دیگر مانند ماداگاسکار، کنیا و کومور وارد این تله شده‏ اند. تحولات توزیع GDP سرانه‎ واقعی کشورها در مقاطع زمانی مختلف تایید برای این یافته می ‎باشد.
صفحات :
از صفحه 31 تا 57
نویسنده:
سوری علی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
موضوع سرمایه اجتماعی طی سال های اخیر وارد مباحث اقتصادی شده و در کنار سرمایه های فیزیکی و انسانی مورد توجه جدی قرار گرفته است. در اینجا با مروری بر مفاهیم و تعاریف سرمایه اجتماعی و رابطه آن با عملکرد اقتصادی به یک بحث تجربی در رابطه با اقتصاد ایران می پردازیم. ابتدا سرمایه اجتماعی را بر اساس کارکرد آن که (و این کمبودش موجب افزایش جرایم و تخلفات می شود) اندازه گیری کرده و سپس آثار آن را بر دو متغییر مهم رشد اقتصادی و سرمایه گذاری خصوصی بررسی می کنیم. نتایج حاصله نشان می هد که شاخص کاهش سرمایه اجتماعی رابطه منفی و کاملا معنی دار با رشد اقتصادی و سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد.
صفحات :
از صفحه 87 تا 108
نویسنده:
عباس زاده نصرت اله, احمدیان مجید, رهبر فرهاد, ابریشمی حمید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
با کاربرد روش تجربه انتخاب (CE) تمایل به پرداخت نهایی خانوارهای ایرانی برای اجتناب از خاموشی برق تخمین زده شد. نتایج حاکی از این است که خانوارها طی مدت خاموشی، تعداد خاموشی و قیمت آلترناتیو پایین تری را ترجیح می دهند و روز وقوع خاموشی، زمان وقوع آن و اعلام قبلی خاموشی عوامل مهمی برای ترجیحات آنها محسوب می شود. علاوه بر این، مدل لوجیت شرطی با تاثیرات متقابل متغیرهای اقتصادی- اجتماعی توضیح ناهمگنی ساختار ترجیحات افراد را ممکن می کند. نتایج نشان می دهد که تمایل به پرداخت نهایی با افزایش مخارج خانوارها، سن سرپرستان خانوارها و همچنین، مصرف برق در آخرین دوره مصرفی آنها افزایش می یابد. آگاهی از تاثیرات رفاهی منفی خانوارها از خاموشی به تصمیم گیران کمک می کند که در تصمیم گیری قابلیت اطمینان شبکه این موضوع را مد نظر قرار دهند.
صفحات :
از صفحه 119 تا 143
نویسنده:
صادقی حسین, شکیبایی علیرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 175 تا 194
نویسنده:
پورکاظمی محمدحسین, رضایی جواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
براساس تعاریف مختلف نسبت خروجی به ورودی هر بنگاه را کارایی آن بنگاه گویند. عمدتا به منظور ارزیابی کارایی دو دسته روش وجود دارد که عبارتند از: روشهای پارامتری 2- روشهای ناپارامتری. در بین روشهای پارامتری که بر پایه روشهای معمول اقتصادسنجی استوار می باشد، می توان به روشهای تابع تولید مرزی، تابع تولید مرزی قطعی، تابع تولید مرزی قطعی آماری و ... اشاره داشت. در این تحقیق با توجه به روشهای ناپارامتری که بر پایه تکنیک های برنامةریزی ریاضی استوار می باشد، به ارزیابی کارایی نواحی سیزده گانه راه آهن ج .1.1 پرداخته شده است. مزیت عمده روش تحلیل پوششی داده ها نسبت به سایر روشهای موجود برای ارزیابی کارایی بنگاهها، این است که می توان به وسیله آن کارایی بنگاه هایی که دارای چندورودی و چندخروجی می باشند ارزیابی نمود. در این مطالعه با توجه به ورودی ها و خروجی های هریک از نواحی در سال 1379 به ارزیابی کارایی نواحی راه آهن کشور با دو فرض بازدهی نسبت به مقیاس ثابت و بازدهی نسبت به مقیاس متغیر پرداخته شده است و به دنبال آن، پاسخی به این سوال که: در صورت تخصیص ناکارای منابع موجود، چه راهکاری وجود دارد تا منابع آتی این بخش به صورت ناکارآ تخصیص نیابد، ارایه داده است. نتایج نشان می دهد که با فرض اول، نواحی تهران، اصفهان، هرمزگان و خراسان از بیشترین کارایی برخوردار بوده و متوسط کارایی تحت این فرض 86/0 می باشد؛ لذا عملا راه آهن کشور 14 درصد زیر ظرفیت عمل می نماید. با درنظر داشتن فرض دوم نواحی لرستان و زاهدان نیز به جمع نواحی کارا می پیوندند که متوسط کارایی تحت این فرض 93/0 می گردد، که در این حالت ظرفیت بدون استفاده راه آهن کشور 7 درصد خواهد بود. درنهایت با توجه به الگو بودن ناحیه هرمزگان براساس یافته های این تحقیق می توان گفت که نواحی ناکارا به منظور افزایش کارایی باید این ناحیه را الگوی خود قرار دهند.
صفحات :
از صفحه 145 تا 163
نویسنده:
اسلاملوییان کریم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این مقاله، باز شناخت برخی زوایای مهم افکار جیونز از بنیانگذاران اصلی مکتب مطلوبیت گرایی و نهایی گری اقتصادی می باشد. این امر می تواند، نقش ویژه ای در درک ما از نقاط قوت و ضعف نظریه ها و الگوهای جدید اقتصادی داشته و گامی در جهت تعمیق دانش ما از چگونگی تکوین مکتب نئوکلاسیکی محسوب شود. در این راستا، تحقیق حاضر به تبیین مکانیک مطلوبیت و نفع شخصی در دکترین جیونز اختصاص دارد. به طور خاص این مقاله، هدف اصلی خود را بازشناخت زیربنای انسان شناسانه و روش شناسی دیدگاه فایده گری جیونز نیز بررسی می شود. مقاله نتیجه می گیرد که نفع شخصی همراه با لذت جویی که در دکترین جیونز نیز قرار داده است. در همین چهارچوب، رابطه میان علم اقتصاد و ریاضیات در دکترین جیونز نیز بررسی می شود. مقاله نتیجه می گیرید که نفع شخصی همراه با لذت جویی در دکترین جیونز متبلور شده، در واقع تلفیقی است از انسان شناسی اسمیت و بنتهام. به عبارت روشن تر، جیونز حداقل دو کار مهم برای مکتب اقتصادی نئوکلاسیکی انجام داد. وی ابتدا مفهوم عام مطلوبیت را که قبل از وی توسط بنتهام مطرح شده بود، برای اقتصاددانان عملیاتی نمود و سپس با تلفیق آن با دیدگاه فرد گرایی خاصی آدام اسمیت که بر مبنای نفع شخصی شکل گرفته بود، از کنار مشکل ناشی از تزاحم میان منافع فرد و جامعه که در نظریه فایده گری بنتهام وجود داشت گذشت. بنابراین، جیونز دکترین خود را «مکانیک مطلوبیت و نفع شخصی» نامید. به علاوه این مقاله، روش استنباط در دکترین جیونز را که در اقتصاد مرسوم نیز کاربرد فراوان دارد، مورد مداقه قرار داده و چگونگی استخراج قوانین را با استفاده از ارتباط رفتار فرد و جامعه توضیح می دهد. مقاله نتیجه می گیرد که دکترین جیونز براساس مبانی خاص انسان شناسانه خود از روش قیاسی - استقرایی و ابزار ریاضی استفاده می نماید. در مقاله ملاحظه می شود که نوع نظریه پردازی جیونز و توجه وی به اندازه گیری خواست انسان و محاسبه لذت و رنج به طور طبیعی، او را به سمت استفاده از ریاضیات در اقتصاد پیش برد و باعث گردید که علم اقتصاد را علمی با ماهیت ریاضی بداند. مقاله، مارا به این نکته نیز توجه می دهد که برخلاف تصور بسیاری، جیونز معتقد بود که احساسات و وظایف انسانی دارای مراتب، مختلف است، اما به خاطر محدودیتهای ناشی از اندازه گیری بسیاری از این مراتب، وی ناچار می شود. که در مقام نظریه پرداز بر روی پایین ترین مرتبه احساسات و خواستهای (مادی) انسانی تمرکز نماید. بنابراین، دکترین جیونز براساس مرتبه پایین احساسات و نیازهای مادی انسانی تنظیم شده و از نظریه فایده گری بنتهام استفاده حداقلی نموده است. بنابراین، قبل از به کارگیری دکتری جیونز بایستی به لوازم خاص و محدودیتهای آن برای تحلیل اقتصادی توجیه نمود.
صفحات :
از صفحه 1 تا 28