جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 60
نویسنده:
فضه فدایی ، هاجر ذبیحی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین شیوه‌‌‌های تربیتی با مسئولیت‌پذیری کودکان با تأکید بر منابع اسلامی تهیه شده است. پژوهش از نوع کیفی بوده و پس از جمع آوری مطالعه آیات و روایات، تحلیل محتوای دینی صورت گرفته و گزاره‌‌‌های تربیتی آن به‌دست آمده است، در گام بعد ابعاد روان‌شناختی و تربیتی سبک تربیتی و مسئولیت‌پذیری استنتاج شده و با سبک‌‌‌های تربیتی در روان‌شناسی‌‌ (مستبدانه، سهل‌گیرانه و مقتدرانه ) مورد تطبیق و تأثیر آن بر مسئولیت‌پذیری کودکان بررسی شده است. یافته‌‌‌های پژوهش حاکی از این است که بهترین شیوه فرزندپروری که با شیوه تربیتی اسلام همخوانی دارد، سبک مقتدرانه است؛ زیرا والدین با حساسیت و مهربانی بیشتری به نیاز‌‌های فرزندانشان توجه می‌کنند، و با اعتدال در محبت و آزادی، امنیت عاطفی، استقلال، توانایی اجتماعی و مسئولیت‌پذیری را افزایش می‌‌دهند. موارد ذکر شده در شیوه تربیتی سهل‌گیرانه و مستبدانه بسیار پایین است.
صفحات :
از صفحه 9 تا 22
نویسنده:
خدیجه ضیایی
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در وصف بعثت پیامبر(ص) و نصب امامان معصوم (ع) هدیه‌‌ای الهی است آیاتی در قرآن آمده است که درصورت الگو‌گیری بشر از آنها آرزوی دیرینه او یعنی، تشکیل جامعه آرمانی اسلامی با هدف ایجاد فرصت برای دستیابی به هدف اصلی خلقت که در گرو معرفت الهی است محقق خواهد شد. نوشتار حاضر باروش توصیفی-تحلیلی و با بهره‌‌گیری از تفاسیر و منابع کتابخانه‌‌ای درصدد پاسخ‌‌گویی به این پرسش است که شاخه‌‌های تربیتی آیات مربوط به امامت در تحقق جامعه مورد انتظار اسلامی چگونه منشأ اثر است. یافته‌‌های پژوهش نشان می‌‌دهد باتوجه به شاخص‌‌های تربیتی آیات امامت که ناظر به خود مقام امامت و هدایتگری انسان است، مردم و مسئولان جوامع اسلامی باید با داشتن روحیه ولایت‌‌پذیری و اطاعت از امام در رشد معنوی و مادی افراد جامعه تلاش کنند.
صفحات :
از صفحه 55 تا 64
نویسنده:
معصومه شرف الدین
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
یکی از مهمترین مسائل تربیت، اخلاق و فقه «مولفه های صلح در نظام خانواده» است. مولفه به معنای ساختار، عناصر وصلح در این جا به معنای امنیت و نبود تهدید وپذیرش تفاوت های انسان ها با یگدیگر،حل مسالمت آمیز مسایل و به کارگیری کلام بعنوان ابزاری برای ارتباط و تسلط بر عواطف و... است.در دوران کنونی که بحران هویت، سقوط معنویت وارزشهای دینی نه تنها جامعه را بلکه خانواده را هم مورد تهدید جدی قرار داده است و عناصری چون رقابت، فرد گرایی و مادیت جایگزین آرامش وسکون، محبت و مداراو عدالت محوری شده است.در این راستا هدف، تحقق نظام خانواده با توجه به مولفه صلح می باشد. چرا که، صلح بعنوان مقوله مهم در ایجاد امنیت وآرامش نظام خانواده، نقش بسزایی دارد. هر چقدر زوجین درک درستی از مولفه صلح در نظام خانواده داشته باشند در نوع رفتارشان نسبت به همدیگر آن را به کار می بندند. نگارندگان با رجوع به منابع فقهی و با روش تحلیلی _توصیفی بعد از جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای به نتایج ذیل دست یافته اند. که از این مولفه صلح درنظام خانواده باتوجه به منابع فقهی جستجو نموده شده است برای ما واضح وآشکار می شود که این مولفه تا چه مقداردر نظام خانواده ضرورت دارد وچگونه با پیاده نمودن آن درمتن زندگی صلح وامنیت را به خانواده و جامعه به ارمغان خواهد آورد. همچنین همیشه صلح در مقابل خشونت منطقی نیست بلکه در فقه اسلامی برای ایجاد صلح در خانواده و برقراری عدالت برخی مواقع صلح همراه با تادیب را توصیه می نمایند.
نویسنده:
تسخیر فاطمه ، مریم محمود زاده
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
ارزش ها از مهمترین مباحثی است که در برقراری نظم اجتماعی توجه جامعه شناسان را به خود جلب کرده است. ارزش های اجتماعی در جامعه اسلامی از دین و آیات قرآن و روایات اهل بیت (علیهم السلام) گرفته می‌شود. ارزش های دینی در نظام ارزشی جامعه دینی از ضروری‌ترین ارزش‌هاست و هدف اصلی در زندگی، عملی ساختن آموزه‌های دینی در رفتارهای فردی و اجتماعی است. در این پژوهش که به روش کتابخانه ای و با رویکرد تحلیلی - توصیفی انجام شده است، نتایج پژوهش بیانگر این است که : مولفه‌های ارزش اجتماعی از منظر اهل بیت علیهم السلام در قالب هشت عنوان کلی وحدت و یگانگی، روابط بر پایه صمیمیت و خوش گمانی، قانون گرایی، امنیت اجتماعی، دیگر خواهی و حس انسان دوستی، همسانی مردم با حاکمان، تشویق نیکوکاران، آمادگی و پیشگیری از حوادث اجتماعی بیان شده است.
نویسنده:
صدیقه محقق
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
با در نظر داشت این مسئله که در بعضی از کشورها رشوه در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ است، می­طلبد که این معضل اجتماعی از زاویه فقه مورد بررسی قرار گیرد؛ لذا در تحقیق حاضر تلاش شده است تا پدیده رشوه در مسایل اداری بررسی و مصادیق آن بیان گردد. نوشته پیش رو به روش توصیفی_ تحلیلی و در محدوده فقه و به روش کتابخانه ای صورت گرفته است و به این نتایج رسیده است: آن­چه از سوی راشی برای انجام کاری به مرتشی داده می­شود، لزومی ندارد وجه نقد باشد بلکه هرآن­چه ارزش مالی دارد و یا در نزد رشوه­گیرنده ارزش ویژه­ای دارد مثل احترام، تکریم، ستایش و هر تلاش مدحت آمیز و ستایشگرانه­ کسی که رفع و رجوع پاره­ای از کارها در دست اوست. در حکم وجه نقد و مال است. حرمت مال الرشا به وسیله­ی ادله­ی اربعه مانند: آیات قرآن، روایات معصومین(ع)، اجماع و عقل در باب قضاء و غیر قضاء به دست می­آید
نویسنده:
ناظره بتول ، مریم برقعی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
سبک زندگی بخش حقیقی و اصلی تمدن اسلامی است و هدف دین مبین اسلام و هدف انقلاب اسلامى، ایجاد یک تمدن نوین اسلامى است که دارای دو بخش اساسی "بخش ابزارى و بخش متنى" می باشد. سبک زندگی ، همان عقل معاش است که نرم افزار تمدن است. به همین سبب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به این موضوع توجه خاصی و روی این مسئله تأکید زیادی شده است، چرا که از سبک زندگی اسلامی تمدن اسلامی به وجود می‌آید هدف از این پژوهش بیان اشتراکات و افتراقات سبک ندگی اسلامی و غربی است که به روش توصیفی- تحلیلی و به صورت کتابخانه ای به رشته تحریر در آمده است. دستاوردهای این نوشتار این است: بخش فکر و اندیشه، مقوله‌هایی مثل ایمان به خدا و غیب، علم و آگاهی از واقعیت، توجه به الگوگیری از أهل البیت(ع) از امتیازات سبک زندگی اسلامی می باشد. در اوصاف فردی، مقوله‌هایی مثل لباس و پوشش، خوراک و آشپزی و...، همچنین در مبحث خانواده، مقوله‌هایی مثل سبک ازدواج، سبک روابط اجتماعی در درون خانواده و... هم از امتیازات سبک زندگی اسلامی بشمار می‌آید و در حوزه اوصاف اجتماعی، به مقوله‌هایی مثل انضباط اجتماعی و قانون مداری را می شود از اشتراکات سبک زندگی اسلامی و غربی دانست. همچنین در حوزه کسب و کار نیز به دو عامل وجدان کاری و روحیه ی کار جمعی را از اشتراکات دانست. در نتیجه ایمان و عمل صالح، ملاک و معیار اساسی سبک زندگی اسلامی و دستیابی به حیات طیبه است. حیات طیبه و لقای پروردگار، هر دو، با ایمان و عمل صالح به دست می‌آید. از آن جهت که "حیات" سبب حس و حرکت در همه موجودات است،"حیات طیبه" نیز سبب شهود حق تعالی و سیر در تجلّیات انوار الهی و سبک زندگی جدید نورانی برای آدمی می‌گردد.
نویسنده:
فاطمه واحدی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
از بدو بعثت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) دو شیء مهم در کنار یکدیگر بودند: قرآن کتاب خداوند و پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله). یکی به عنوان کتابی نظری و مملو از دستورات مهم و حیات‏بخش و دیگری الگویی عملی که مفاد قرآن را به صورت عینی و عملی نشان می‏داد. این دو در کنار هم بهترین وسیله برای هدایت بشر بودند. لکن پس از رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) این امر کجا محقق می‏شود و به دست چه کسی سپرده می‏شود؟ حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) پاسخ این سوال را در مکان‏های مختلف و با بیانات گوناگون مطرح نمود. یکی از آنها حدیث شریف «ثقلین» است که در آن به همراهی قرآن و عترت خودش (علیهم السلام) تا روز قیامت اشاره می‏کند. تحقیق حاضر با هدف ارتقای سطح علمی نگارنده و محققین، درصدد اثبات حجیت سنت اهل بیت (علیهم السلام) بر اساس حدیث شریف هست. نتایج پژوهش نشان میدهد پس از بررسی سندی و متنی روایت نزد شیعه و اهل سنت و بررسی دلالت آن، ثابت می‏کند همانگونه که قرآن دارای عصمت، علم و وجوب اطاعت است، عترت پیامبر(صلی الله علیه و آله) هم معصوم، عالم و واجب الاطاعه هستند و این همان حجیت سنت اهل بیت (علیهم السلام) است.
نویسنده:
نادین یحفوفی، علی سید موسوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 93 تا 111
نویسنده:
طاهره عبداللهی، رقیه یوسفی
نوع منبع :
نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«قرائت قرآن کریم» از جمله مباحث علوم قرآنی است که از آن به تناقض و تعارض قرائت‌ها نیز یاد می‌شود. مفسران در برخورد با اختلاف قرائات، یکی از روشهای بسنده کردن به قرائت رایج، معتبر دانستن همه قرائات و یا نقد و گزینش قرائات را انتخاب می‌کنند. هدف از پژوهش حاضر بازخوانی دیدگاه علامه در اختلاف قرائات و شیوه تعامل وی با قرائات مختلف می باشد. علامه با اعتقاد به عدم تواتر قرائات هفت‌گانه و با در نظر گرفتن معیارهای قرائت صحیح، روش نقد و گزینش قرائات را برگزیده است. ایشان در برخورد با قرائات مختلف برخی را رد و برخی را با ذکر دلائلی مانند مطابقت با سیاق آیه، مطابقت با قواعد ادبی و با توجه به مؤیدات روایی ترجیح داده و انتخاب می‌کند.
صفحات :
از صفحه 27 تا 41
نویسنده:
مریم علیزاده، خالد الغفوری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شیوع بیماری کوید 19 سبب پیدایش برخی مباحث مانند تعیین وظیفه مکلفین شده است. نوشتار حاضر با هدف بررسی وظایف مکلفین در مواجهه با این بیماری از منظر قواعد فقهی نوشته شده و درصدد تعیین وظایف مکلفین به‌‌طور اجمالی است. پژوهش حاضر به روش کتابخانه‌‌ای و با فیش‌‌برداری و پردازش اطلاعات به روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است. نوشتار حاضر فقط به برخی از قواعد عامه و خاصه اشاره می‌‌کند. در بحث قاعده لاضرر، بعد از بیان معنای قاعده و احتمالات متصور، قول اعم را برگزیده و به 5 قاعده خاصه اشاره دارد. از ابداعات مقاله حاضر، احصاء تکالیف براساس باب‌‌بندی رایج در ابواب فقه در ابعاد فردی، اجتماعی و حکومتی است. نویسنده معتقد است که نوشتار حاضر فتح‌‌البابی برای هموارتر شدن مسیر تحقیق برای پژوهشگران است.
صفحات :
از صفحه 9 تا 34
  • تعداد رکورد ها : 60