جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
نویسنده:
ارشدی نسرین, شکرکن حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه فشار روانی ناشی از تعارض و ابهام نقش با عملکرد و خشنودی شغلی با توجه به اثرهای تعدیل کننده متغیرهای استقلال کاری و پیوستگی گروهی انجام گرفت. شرکت کنندگان در این پژوهش 280 نفر مدیر و کارمند بودند که از میان کارکنان بخش های مختلف اداره مرکزی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب - منطقه اهواز، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری مشتمل بر آزمون های تعارض و ابهام نقش، استقلال کاری، پیوستگی گروهی، شاخص توصیف شغل و مقیاس درجه بندی نموداری بودند. جهت تحلیل داده ها، نمونه در نقطه میانه بر روی هر یک از متغیرهای استقلال کاری و پیوستگی گروهی (متغیرهای تعدیل کننده) به دو گروه تقسیم گردید. سپس ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون بین متغیرهای پیش بین (تعارض و ابهام نقش) و متغیرهای ملاک (عملکرد و خشنودی شغلی)، برای هر یک از این چهار گروه محاسبه گردید. نتایج به دست آمده با تایید فرضیه های پژوهش نشان دادند که ابهام نقش و تعارض نقش با عملکرد شغلی و خشنودی شغلی کارکنان رابطه منفی دارند و این روابط در گروه های فاقد استقلال کاری و پیوستگی گروهی، بالاتر از گروه های واجد استقلال کاری و پیوستگی گروهی می باشند.
صفحات :
از صفحه 129 تا 148
نویسنده:
معرف زاده عبدالمهدی, پاک سرشت محمدجعفر, صفایی مقدم مسعود
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این نوشتار با تاکید بر اینکه توسعه اقتصادی - اجتماعی و فرهنگی از نظام ارزشی جامعه اثر می پذیرد و منابع نظام ارزشی در شکل گیری ارزشها و به تبع آن توسعه اقتصادی موثر است، کوششی به عمل آمده است تا منابع نظام ارزشی ایران در نیمه اول قرن چهاردهم هجری شناسایی شده و رابطه آنها با توسعه اقتصادی - اجتماعی تبیین گردد. بهمین سبب تاریخ شکل گیری این نظام ارزشی حدودا به دو بخش 1400 ساله قبل و بعد از اسلام تقسیم و مورد بررسی قرار گرفته است. از آنجا که مشخصه اصلی دوره قبل از اسلام ایران و منبع عمده نظام آموزشی آن دوره، مذهب زردتشتی است، در آغاز به بررسی دیدگاه های مذهب زردتشت پیرامون ماهیت انسان، جامعه و دانش یا شناخت پرداخته ایم. سپس دوره اسلامی مورد بحث قرار گرفته و به عنوان منبع عمده نظام ارزشی این دوره، دین اسلام با توجه به قرآن کریم، آرای سنت گرایان (اشاعره)، عقلگرایان اسلامی (معتزله)، متکلمین، متصوفه، تشیع و نظریات امام محمد غزالی، فارابی و ابن سینا پیرامون مقوله های ماهیت انسان، جامعه و شناخت (دانش) مورد بررسی واقع شده است. بررسی حاضر به این جمع بندی می رسد که، رشد اقتصادی نیازمند نوآوری، خلاقیت و تغییر است و نظام ارزشی ایران در دوره مورد بحث مبتنی بر مفهوم ویژه ای از شناخت یا دانش بوده است که بر سنت و پذیرش گذشته و میراث آن تاکید و آرای جدید را مردود و یا حداقل کم اهمیت تلقی می کرده است. از این رو بین نظام ارزشی و ضروریات رشد اقتصادی - اجتماعی ناسازگاری مشاهده شده است.
صفحات :
از صفحه 20 تا 50
نویسنده:
تابنده فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر،تحقیقی پیرامون اعمال رویکرد مدیریت کیفیت فراگیر،به عنوان یکی از مناسبترین رهیافتهای رهبری سازمانی توسط مدیران کتابخانه‌های دانشگاههای شیراز است.سیستم مدیریت کیفیت فراگیر،تمرکز جامع روی برآورد نمودن و پیشی‌گرفتن در تأمین انتظارات و نیازهای مراجعان می‌باشد که عملاً کاهش هزینه‌های ناشی از کیفیت ضعیف را به وسیله ایجاد فرهنگ جدید سازمانی مطرح می‌نماید.این سیستم یک فلسفه نوین مدیریتی است که متخصصان اجرای آن را توسط تیم مدیریت ارشد پیشنهاد نموده‌اند.در این سیستم،دیدگاههای استراتژیک آینده به منظور فعال نمودن سازمان با توجه به مشتری یا مراجعه کننده اعمال می‌گردد.لذا هدف اصلی این پژوهش "مقایسه وضعیت موجود و مطلوب کتابخانه‌های دانشگاههای شیراز در اعمال نقش مدیریت کیفیت فراگیر از دیدگاه مدیران و کارشناسان" است که به بررسی تفاوت نگرش این دو گروه در قالب اصول دمینگ و بررسی تفاوت نظر کل افراد نسبت به هر دو وضعیت با توجه به جنسیت و مدرک تحصیلی افراد می‌پردازد.اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه مدیریت کیفیت فراگیر جمع‌آوری گردید.در این مطالعه کلیه 110 نفر کارشناس و مدیر کتابخانه‌های دانشگاه شیراز شرکت داده شدند که تعداد 67 کارشناس و 22 مدیر پرسشنامه‌ها را عودت دادند.نتایج این تحقیق نشان دهنده این امر است که مدیران نگرش بالاتری نسبت به وضع موجود کتابخانه‌ها داشته و تفاوت معنی‌داری بین مدیران و کارشناسان مشاهده گردید.همچنین مدیران میانگین بالاتری نسبت به وضعیت مطلوب کتابخانه‌ها به دست آوردند.از لحاظ جنسیت بین مدیران مرد و زن و کارشناسان مرد و زن تفاوت معنی‌داری مشاهده گردید.در ضمن،بین نگرش کارشناسان و مدیران دارای تحصیلات مختلف نسبت به وضع موجود کتابخانه‌ها تفاوت معنی‌داری وجود نداشت اما از لحاظ سمت،تفاوت معنی‌دار مشاهده گردید.علل تفاوت نگرش دو گروه را می‌توان ناشی از عدم اطلاع مدیران و کارشناسان از مدیریت کیفیت فراگیر و عدم شناخت نسبت به فلسفه مدیریت کیفیت دانست. همچنین،نبودن آموزشهای ضمن خدمت،عدم توجه به ارزشهای انسانی توسط برخی مدیران و وجود موانع بین واحدها می‌تواند از دلایل عمده دیگر تفاوت نگرش مدیران و کارشناسان باشد.عدم حمایت مدیریت عالی در از بین بردن موانع کارکنان،نبود مدیریت مشارکتی،عدم وجود اصطلاحات هدفدار و برنامه‌ریزی شده از طرف مدیران را می‌توان از دلایل دیگر بین مدیر و کارشناس تلقی نمود.
صفحات :
از صفحه 133 تا 154
نویسنده:
سیف دیبا, خیر محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه باورهای انگیزشی جمعی از دانشجویان دانشگاههای شیراز با رویکردهای یادگیری آنان بود. بدین منظور 183 دانشجوی سال سوم از دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز (61 زن و 123 مرد) با میانگین سنی 22 سال از رشته های پزشکی (89 نفر) و مهندسی برق و مکانیک (94 نفر) به عنوان آزمودنی برگزیده شدند. به منظور سنجش باورهای انگیزشی در 6 مولفه، یعنی خودکارآمدی، ارزش تکلیف، اضطراب امتحان، جهت گیری درونی هدف، جهت گیری بیرونی هدف و باورهای کنترل درباره یادگیری، از "پرسشنامه راهبردهای انگیزشی برای یادگیری" استفاده به عمل آمد. رویکردهای یادگیری به وسیله «پرسشنامه رویکردهای مطالعه" در سه مولفه، یعنی رویکرد عمیق، سطحی و راهبردی، مورد سنجش قرار گرفت. در پژوهش حاضر، اعتبار سازه ای این پرسشنامه ها به روش تحلیل عاملی با چرخش واریمکس انجام شد و ضرایب آلفای کرونباخ نشان از همسانی درونی مولفه های آنها داشت. رابطه 6 مولفه انگیزشی با هر یک از رویکردهای یادگیری، به طور جداگانه در رشته پزشکی و مهندسی، از طریق تحلیل رگرسیون مرحله ای، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشانگر آن بود که روابطی پیچیده بین باورهای انگیزشی و رویکردهای یادگیری برقرار است، که الگوی این روابط در میان دانشجویان پزشکی و مهندسی یکسان نمی باشد. این یافته ها با توجه به نتایج مطالعات پیشین و نظریه های مربوط، مورد بحث قرار گرفت و از تلویحات تربیتی آن سخن به میان آمد.
صفحات :
از صفحه 57 تا 82
نویسنده:
قلی زاده مظفر, شکرکن حسین, حقیقی جمال
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این پژوهش روابط ساده و چند گانه هدف های چهارگانه پیشرفت با اضطراب امتحان و عملکرد تحصیلی در دانش آموزان پسر سال اول دبیرستان های شهرستان ایذه مورد بررسی قرار گرفت. نمونه این تحقیق شامل 381 دانش آموز بودند که به صورت تصادفی مرحله ای انتخاب شدند. در این پژوهش از خرده مقیاس های اهداف تبحرگرا، عملکرد گرا و عملکرد گریز از مجموعه الگوهای یادگیری سازگار (PALS)، خرده مقیاس هدف تبحرگریز از مجموعه مقیاس های اهداف پیشرفت اندرو، الیوت، هولی و مک گرگور (2001) و همچنین پرسشنامه اضطراب امتحان اهواز به عنوان ابزارهای تحقیق استفاده شده است. بررسی نتایج حاصل نشان داد که بین هدف تبحرگرا و اضطراب امتحان همبستگی منفی معنی دار، بین هدف تبحرگریز و اضطراب امتحان همبستگی مثبت معنی دار وجود دارد و بین اهداف عملکرد گرا و عملکرد گریز با اضطراب امتحان همبستگی معنی داری وجود ندارد. در ضمن هر چهار متغیر اهداف تبحرگرا، تبحر گریز، عملکرد گرا و عملکرد گریز با عملکرد تحصیلی همبستگی مثبت دارد. همچنین، نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون با روش ورود مکرر، نشان داد که ضریب چند متغیری برای ترکیب خطی متغیرهای اهداف چهارگانه پیشرفت با اضطراب امتحان دانش آموزان معنی دار است. ضمنا، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از میان متغیرهای اهداف چهارگانه پیشرفت به عنوان متغیرهای پیش بین، تنها متغیرهای اهداف تبحرگرا و تبحرگریز پیش بینی کننده اضطراب امتحان و متغیرهای اهداف تبحرگرا و عملکرد گریز پیش بینی کننده عملکرد تحصیلی می باشند.
صفحات :
از صفحه 149 تا 166
نویسنده:
عبادی غلامحسین, الهام پور حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه عملکرد تحصیلی دانش آموزان معلمان حق التدریس پاره وقت، سرباز معلم و رسمی در دروس ریاضی و علوم پایه پنجم ابتدایی شهرستان اهواز بوده است. به همین منظور پس از تهیه و ساخت آزمون های پیشرفت تحصیلی برای دروس ریاضی و علوم به شیوه نمونه گیری تصادفی چند مرحله ایی، ‌480 دانش آموز شهری و روستایی که معلمان آنان حق التدریس پاره وقت، سرباز معلم و یا رسمی بوده اند، انتخاب گردید. پس از جمع آوری اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 11.5 داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. به منظور کنترل برخی از متغیرها مانند میزان تحصیلات معلمان و بافت جغرافیایی آموزشگاه از تحلیل کوواریانس نیز استفاده گردید. تحلیل داده ها نشان داد که عملکرد تحصیلی (در دروس ریاضی و علوم) دانش آموزانی که معلمان آنان رسمی می باشند بالاتر از عملکرد تحصیلی دانش آموزانی است که معلمان آنان پاره وقت و یا سرباز معلم می باشند.
صفحات :
از صفحه 97 تا 116
نویسنده:
کدیور پروین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش باورهای خودکارآمدی، خودگردانی و هوش در پیشرفت درسی دانش‌آموزان انجام شده است. نمونه‌ای مشتمل بر 60 کلاس از دانش‌آموزان دختر و پسر از میان کلاسهای پایه اول دبیرستانهای تهران به شیوه نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شد تا در این پژوهش شرکت کنند و به پرسشنامه‌ها جواب دهند. یادگیری خودگردان (SRL) در این پژوهش بر اهمیت ابعاد به هم تنیده راهبردهای شناختی، فراشناخیت و انگیزشی که یادگیرندگان در یادگیری از آن استفاده می‌کنند، تاکید دارد. تحلیل داده‌ها نشان داد که متغیرهای پیش بین در این تحقیق یعنی هوش، خودگردانی و باورهای خودکارآمدی به ترتیب، هر یک نقشی در پیش‌بینی پیشرفت درسی دانش‌آموزان پسر و دختر دارند. این تحلیل به طور جداگانه برای هر یک از دو گروه دانش‌آموزان دختر و پسر انجام گرفته و نقش متغیرهای پیش‌بین در متغیر ملاک مشخص شده است.
صفحات :
از صفحه 45 تا 58