جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 347
نویسنده:
مسعودنیا ابراهیم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مطالعه با هدف تعیین رابطه بین ادراک بیماری و راهبردهای مقابله و نیز پیش بینی شیوه های مقابله در بیماران التهاب مفصلی شبه روماتیسمی انجام شد. مطالعه حاضر به شیوه پیمایشی و مقطعی و بر روی 146 نفر از بیماران التهاب مفصلی شبه روماتیسمی که با روش نمونه گیری طبقه ای در طول مرداد ماه 1384 از دو مرکز ارایه کننده مراقبتهای التهاب مفصلی شبه روماتیسمی در اصفهان انتخاب شده بودند انجام شد. بیماران سپس به دو «پرسشنامه ادراک بیماری» و «راهبردهای مقابله» پاسخ دادند. نتایج مطالعه، همبستگی معناداری را بین دو متغیر ادراک بیماری و راهبردهای مقابله و نیز بین مولفه های ارزیابی مجدد/ سازگاری، حل مساله/ خوشبینی، مقابله اجتنابی و مقابله هیجان مرکز از سازه شیوه های مقابله و مولفه های تظاهرات هیجانی، مهار درمان، برآیند بیماری، خط زمانی «حاد/ مزمن»، انسجام بیماری، مهار شخصی و خط زمانی دوره ای از سازه ادراک بیماری نشان داد. نتایج تحلیل رگرسیون چند گانه سلسله مراتبی نیز نشان داد که متغیرهای اجتماعی/ جمعیت شناختی 3.2 درصد و مولفه های ادراک بیماری، 3.29.2 درصد و مولفه های ادراک بیماری، 9.2 درصد از واریانس راهبردهای تطابق را تبیین نمودند. یافته های این مطالعه اعتبار الگوی خودگردانی لونتال و دیگران را به عنوان یک الگوی نظری در تبیین و پیش بینی رفتار بیماران التهاب مفصلی شبه روماتیسمی در واکنش و راهبردهای مقابله و تطابق با آن نشان داد. این مطالعه همچنین نشان داد که تاکید بر متغیر اجتماعی/ روانی ادراک بیماری، در کنار مداخلات پزشکی و حتی مقدم بر آن، تا چه حد در مهار و مدیریت التهاب مفصلی شبه روماتیسمی بویژه در مراحل آغازین آن از اهمیت برخوردار است.
صفحات :
از صفحه 136 تا 153
نویسنده:
صرامی زهرا, امیری شعله, نشاط دوست حمیدطاهر, مولوی حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 306 تا 324
نویسنده:
حسنی جعفر, هادیان فرد حبیب, گودرزی محمدعلی, رحیمی چنگیز
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف تحقیق حاضر، مقایسه پردازش اطلاعات اولیه بینایی در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و افراد به هنجار می باشد. بدین منظور، 32 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی (15 بیمار حاد و 17 بیمار مزمن(، بیمار مبتلا به افسردگی اساسی (14 بیمار همراه با علایم روان پریشی و 18 بیمار همراه بدون علایم روان پریشی( و 32 نفر از افراد به هنجار با دامنه سنی 19 تا 51 سال انتخاب گردیدند. هر سه گروه آزمودنی بر اساس متغیرهای، جنس، سن و سطح تحصیلات همتا سازی شده و توسط آزمایه پوشش معکوس بینایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود که بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی در مقایسه با بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و افراد به هنجار در تمام فواصل بین تحریکات (ISI) 100, 80, 60, 40, 20) هزارم ثانیه) آزمایه پوشش معکوس بینایی به طور معنا داری ضعیف تر عمل کرده بودند. همچنین، بیماران مبتلا به افسردگی اساسی در مقایسه با افراد به هنجار در تمام فاصله بین تحریکات 100, 80, 60, 40, 20) هزارم ثانیه) آزمایه پوشش معکوس بینایی به طور معنا داری دارای عملکرد ضعیف تری بودند. مقایسه میانگین های سه گروه آزمودنی در حالت بدون پوشش نشان داد که بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی در مقایسه با بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و افراد به هنجار نمرات ضعیف تری را کسب کرده بودند. ولی بین بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و افراد به هنجار از این لحاظ تفاوت معنا داری مشاهده نگردید. نتایج تحلیل واریانس با تدابیر مکرر نشان داد که با افزایش فاصله بین تحریکات، عملکرد پوشش معکوس بینایی در هر سه گروه آزمودنی بهبود می یابد. در کل، نتایج تحقیق حاضر با نتایج سایر تحقیقات در فرهنگ های مختلف همسو می باشد و از اصول کلی حاکم بر پوشش معکوس بینایی حمایت می کند.
صفحات :
از صفحه 200 تا 221
نویسنده:
البرزی شهلا, البرزی محبوبه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
کیفیت زندگی مفهومی است که در سالهای اخیر بواسطه نقشی که در سلامت روان افراد دارد، اهمیت بسزایی یافته است. در همین راستا هدف از پژوهش حاضر بررسی کیفیت زندگی و خود مختاری در دانشجویان استعدادهای درخشان (علوم پزشکی و علوم انسانی) در دانشگاه های شیراز بود. بدین منظور نمونه ای مشتمل بر 80 دانشجوی استعداد درخشان دختر و پسر (65 نفر علوم انسانی، 15 نفر علوم پزشکی) به صورت تصادفی از میان کلیه دانشجویان استعدادهای درخشان انتخاب گردیدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه «مطالعه کیفیت زندگی اجتماعی» سازمان گالاپ، دانشگاه میسوری (2002)، در 12 بعد و «مقیاس خود مختاری» شلدون و دسی (1996)، در دو بعد استفاده گردید. اعتبار و روایی پرسشنامه های مذکور در پژوهش حاضر احراز گردید. نتایج تجزیه و تحلیل آماری حاکی از آن بود که بین ابعاد مختلف کیفیت زندگی (اصل مداری، شجاعت، زیبا شناختی، توجه به آینده، معنویت و خوب بودن) با ابعاد مختلف مقیاس خود مختاری (خود آگاهی و ادراک قدرت انتخاب) همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد P<0.01) و (p<0.05. از دیگر نتایج پژوهش آن بود که در بین ابعاد مختلف کیفیت زندگی بالاترین رتبه به یادگیری و کمترین رتبه به رضایت از تحصیل تعلق گرفت. همچنین دانشجویان در ارزیابی زندگی خود (پله کان زندگی) در 5 سال گذشته، حال و 5 سال آینده، امروز را بهتر از دیروز گزارش کردند و آینده را نیز بهتر از امروز پیش بینی می کردند. در مجموع می توان گفت کسب استقلال و خودمختاری تاثیر مثبت و بسزایی در کیفیت زندگی افراد بویژه افرادی که از توانمندی های شناختی بالاتری برخوردارند، دارد.
صفحات :
از صفحه 321 تا 334
نویسنده:
دوران بهناز, آزادفلاح پرویز, اژه ای جواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
یکی از اصلی ترین پرسشهای پژوهشگرانی که در زمینه پیامدهای بازیهای رایانه ای به مطالعه پرداخته اند، تاثیر این بازیها در قلمرو رفتار اجتماعی است. به سخن دیگر، این مطلب که ارتباط فرد با دنیای بازیهای رایانه ای، ارتباطهای انسانی او را متاثر می سازد، تردیدهای فراوانی را در استفاده از این بازیها به میان می آورد. گر چه بعضی بیان داشته اند که بازیهای رایانه ای موجب انزوای اجتماعی نمی گردد، ولی تحقیقات دیگر حاکی از آنند که این بازیها نه تنها سبب انزوا و کناره گیری اجتماعی، کاهش ارتباط اجتماعی و مردم آمیزی می شوند، بلکه میزان نوع دوستی را کاهش داده و ارزشهای مبتنی بر همکاری و همیاری را بی رنگ می سازند. در این راستا پژوهش حاضر به بررسی تاثیر بازیهای رایانه ای – ویدئویی بر مهارتهای اجتماعی نوجوانان پرداخته است. به این منظور 258 دانش آموز پسر مقطع اول دبیرستان انتخاب شدند که ضمن پاسخ به پرسشنامه محقق ساخته اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه مهارتهای اجتماعی را نیز تکمیل کردند. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از روش تحلیل رگرسیون چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های این پژوهش حاکی از آنند که گر چه تجربه بازی با مهارتهای اجتماعی رابطه ای معکوس دارد، یعنی هر چه بازی بیشتر باشد، مهارتهای اجتماعی کمتر است؛ اما این رابطه معنادار نبوده و در عوض وجود رابطه معنادار بر دو محور محل بازی و حضور دیگران در محل بازی متمرکز بوده است. به طوری که انتخاب منزل به عنوان محل بازی و یا ترجیح تنها بودن در محل بازی با مهارتهای اجتماعی رابطه ای معکوس و معنادار دارد. در مجموع با استناد به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که مبادرت به این بازیها می تواند تاثیر معناداری در الگوی تعاملات بین فردی و در نتیجه مهارتهای اجتماعی برجای گذارد.
صفحات :
از صفحه 4 تا 17
نویسنده:
کاویانی حسین, پورناصح مهرانگیز, گلفام ارسلان
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این تحقیق در پی آن بود تا به تعیین واژه های هیجانی (احساسی) و نسبت های خوشایندی- ناخوشایندی، جسمی- غیرجسمی و رایج- غیررایج این واژه ها در فرهنگ های معتبر زبان فارسی (معین، عمید و معاصر) بپردازد. نمونه مورد مطالعه این تحقیق،‌ کلیه ورودی های درج شده در فرهنگ های سه گانه بود. نظر تخصصی سه روانشناس مستقل و یک زبان شناس به عنوان معیار سنجش و ارزیابی واژه ها و لغات به لحاظ اهداف تعیین شده، به کار گرفته شد تا ویژگی های کیفی و توصیفی واژه ها و لغات استخراج شود. نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS برای ویندوز، مبین آن بود که فراوانی واژه های هیجانی خوشایند در کل از واژه های هیجانی ناخوشایند کمتر است. افزون بر این، %30 واژه های هیجانی در مجموع سه فرهنگ به گونه ای به جسم و اندام بدن مربوط می شود. جالب این جاست که از فراوانی واژه های هیجانی در فرهنگ های جدیدتر به طور معناداری کاسته شده است. نتیجه گیری یافته ها با توجه به نظریه های روانشناختی در زمینه های هیجان مورد بحث قرار گرفت.
صفحات :
از صفحه 170 تا 182
نویسنده:
استوار صغری, خیر محمد, لطیفیان مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف مطالعه حاضر مقایسه سو گیری حافظه (شناختی) در نوجوانان با اضطراب اجتماعی بالا و پایین بود. سوگیری های حافظه و تفسیر نسبت به محرکهای تهدید کننده مکانیزم های زیر بنایی مهم علت و تداوم اختلال اضطراب اجتماعی در نوجوانان در نظر گرفته شده است. به منظور دستیابی به هدف فوق، 125 نفر از دانش آموزان دختر و پسر مقطع راهنمایی شامل، 41 نفر با اضطراب اجتماعی بالا (18 پسر، 23 دختر) و 84 نفر با اضطراب اجتماعی پایین (44 پسر، 40 دختر) انتخاب گردیدند. به منظور تشخیص آزمودنیهای با اضطراب اجتماعی بالا و پایین از «مقیاس اضطراب اجتماعی برای نوجوان» استفاده گردید. و «پرسشنامه شدت/احتمال برای کودکان» جهت سو گیری تفسیر و سه گروه از کلمات شامل، «منفی اجتماعی»، «مثبت اجتماعی» و «غیر اجتماعی» برای بررسی سو گیری حافظه استفاده گردید. نتایج نشان داد که نوجوانان با اضطراب اجتماعی بالا نسبت به نوجوانان با اضطراب اجتماعی پایین، ‌حتی پس از مهار علایم افسردگی احتمال وقوع رویدادهای منفی اجتماعی و شدت آن را بیشتر برآورد می کنند ولی کلمات منفی اجتماعی کمتری را به یاد می آورند. تلویحات نظری و درمانی این نتایج به بحث گذاشته شد.
صفحات :
از صفحه 349 تا 364
نویسنده:
بیگدلی ایمان اله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 405 تا 416
  • تعداد رکورد ها : 347